- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
Na kipróbáltam minden féle beállítást de ugyanúgy checkolja 5-10 percenként a dvd-t.
jmicron-on is próbáltad?
bár ahhoz lehet kell kext-et keresniMeg felraktam a legfrissebb chameleont de elcseszte a videokártya támogatásom, efi studiioval újra hozzáadtam de nem jó
szerintem semmilyen efistudio-s varázslat nem kell egy 8800gt-hez
GraphicsEnabler=Yes, és esetleg még kellhet a PciRoot=1 is -
rii
nagyúr
transmissionnal tényleg megy, nem dob k, max sávszélen sem egyszerre több torrent ..... köszi a tippet!
csak az utorr átláthatóbb volt
mind az uTorr-től elszállt a net, ha sok kapcsolat volt engedve
mind abban az esetben is, ha transmission mellett hálózati diagnosztikai widgetek futottak.
egy hálókártya megoldaná ezt?
akkor utorrentezhetnék? -
-
mobbo
senior tag
xp-nél nem működik (illetve nem így, ott bonyolultabb)
ez a win7-hez való megoldás!To resolve this issue, enable the AHCI driver in the registry before you change the SATA mode of the boot drive. To do this, follow these steps:
1. Exit all Windows-based programs.
2. Click Start, type regedit in the Start Search box, and then press ENTER.
3. If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.
4. Locate and then click the following registry subkey:HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesMsahci
5. In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify.
6. In the Value data box, type 0, and then click OK.
7. On the File menu, click Exit to close Registry Editor.ezután állítsd át biosban ahci-re, bootolj be win7be, aztán ha felállt restart mégegyszer
-
varsam
őstag
Ilyet nekem is csinál, nem tudom mitől lehet. Sima Leo kb 5 percenként csinálta, Snow Leo már ritkábban, de ez is csinálja.
más:
beszereztem egy Broadcom BCM94311MCG notebookba való wifi kártyát, tökéletesen megy SnowLeo alatt, semmi nem kell hozzá, alapból felismeri, úgyhogy mostmár 100%-os a hackintosh-om -
golya87
őstag
Megoldódott. A 10.5.5-ös seatbelt.kext-et raktam fel és minden jól megy. Viszont most van egy másik problémám.
Rendelkezem egy Logitech EX 110 vezetéknélküli egér és bill. kombinációval és az egér mintha néha késne, vagy nem is tudom pontosan leírni, de win alatt sokkal fürgébb az egér. Ezzel tudok vmit kezdeni esetleg vmi programmal vagy kext-el? Az extra billentyűket rajta valahogy munkára tudom fogni?
A másik problémám: van egy Logitech E1000 webcamerám, amit nem tudok beüzemelni. Próbálkoztam a Macam nevü progival, de vhogy nem akarja az igazat. -
drone4
csendes tag
Hello! MSI vr630-ra felmegy valamelyik osx? (amd athlon x2 64/nvidia)
Win7 mellett van fat32 particiom, viszont amikor elkezd bootolni az osx, addig jut, hogy f8 vagy bootol cd-ről majd újraindul (asztali gépemen menne, de itt mi a gond?) 10.5.1est próbáltam kalywayből... -
sghc_toma
senior tag
Oracle (#4565):
megoldas meg nincs, workaround van: sleep elott ki kell tolteni a VoodooHDA kextet, ebredes utan meg visszatolteni.. irtam egy kis progit, ami figyeli, mikor akar aludni/felebredni a gep, es ekkor lefuttat egy-egy script-et.. ezzel kenyelmesen ki/be lehet toltogetni akarmilyen driver-t (nekem a hang, meg a halokartya kextekkel kell ezt eljatszanom).. itt egy link a progihoz, meg ket pelda-script-hez: [link]adnoctum18 (#4582): igen, nekem a rendszerem le van mentve egy USB-s vinyora, ha valamit elcseszek, arrol boot-olva helyre tudom hozni
-
tlac
Topikgazda
főleg akkor van, ha használsz kétes eredetű programokat is...
rii:
szerintem win alatt sem kapcsolná le
csak azt a 2,5"-os kis HDD-t, ami USB-ből kapja a feszt (jade gondolom ezt meg azért tudja lelőni, mert az alaplap sem kap már feszt a táp-ból
úgy tudom, hogy az asus lapok pont, hogy lekapcsolás után is áram alatt hagyják az usb-t
-
tlac
Topikgazda
próbáld -s -x -v paraméterekkel indítani
flags: -v (verbose) -s (single user mode),
-x (safe mode) -F (ignore boot configuration file)ha így elindulna, akkor utána még konzolból be lehetni tölteni a jmicron kext-et
Biztos telepítő lemez? nem csak futó osx alól lehet másik vinyóra telepíteni?
nem tudom mi ez, nem néztem
de egyébként gyári osx telepítőt is el lehet indítani futó osx nélkül
csak kell pluszba egy megfelelően előkészített boot cd, pendrive, chameleon, pc-efi vagy boot132-vel és kellenek a legfontosabb kext-ek (fakesmc, nullcpupowermanagement és neked jmicron vmi)a topikban ez utóbbi megoldásokról lehetne beszélgetni, konkrét hackintosh releasekről nem
-
vd1992
tag
próbáltam, hogy csak kernelt és vga driver-t adtam, ugyanaz a hiba..... utána csak kernel-t, akkoris...... utána semmit, akkoris ez a hiba..... kiprobáltam mindent feltenni, de akkor megáll a telepités közben hibaüzivel.....
HD3850, JMICRON IDE, AD1988B hang, P5K PREMIUM LAP....... milehet a gond??
sehogysem akar menni
-
trebron86
tag
erre a gondra rá jöttem, sajnos nem ismerte fel a vinyóm (WD 500GB sata2)
de egy samsungra már fel ment (320GB sata)
csak jelenleg az a baj hogy simán újra indult amint a telepítő befejezte bootolásnál be jött egy képernyő több lehetőséggel és bármelykre nyomok entert tölt pármásodpercet és ujjra indul. -
-
tlac
Topikgazda
igen a poweroff fix az fent van, de nem mindig működik, néha nem kapcsolja le a gépet, (ventik mennek tovább, a vinyók nem)
vanilla kernelt használok
az s3 viszont egyáltalán nem megy, látszólag ki kapcsolja a gépet ahogy kell, de utána mikor visszanyomom, csak rendesen indul előröl a gépMeta:
pontosan kell tudnod, hogy milyen hangchip van a lapon, egyébként az ideneb-ben némelyikhez van 2 féle driver is, próbálkozni kell...
-
Ati_X_321
aktív tag
ha eddig jó volt, akkor most telepítésnél nem választottad ki a drivert, de utólag is fel tudod rakni (megfelelő kext + kexthelper)
más:
felraktam a kalyway 10.5.2-őt, majd rá a 10.5.3-as combo update-et, ahogy a leírásban szerepelt, bootolásnál lefagyott, majd újraindítás után már elindult, aztán megint megpróbáltam felrakni a SU 10.5.5-t, de megint lefagyott telepítésnél, utána nem indul, szal senkinek nem ajánlom ezt az updatet -
Nyugdíjas
nagyúr
A paragonnak ismertem ezt a "remek" tulajdosnágát én is. Ezért modntam itt a lelkendező kollégának a minap, hogy lassan a testtel. Én már adatvesztést is lttam a paragontól, szóval lassú, és kicsit döcögős, de marad NTFS 3G nálam is. Úgysincsen sok vinyóm aminek muszáj NTFS-nek lennie.
-
PH 5.5
aktív tag
-
gergely2005
tag
nVIDIA GeForce 8600 GT - videokari
Gigabyte GA-945GCM-S2 - alaplapFeltelepítettem a telepítéskor ezt: Intel ICH7/8 vagy valsmi ilyesmi.. jól tettem?
ilyen procim van: DualCore Intel Core 2 Duo E4300, 1800 MHzHangkártyta: Realtek ALC888 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] PCI
Köszi előre is!
-
commanDOS
senior tag
Ciki, de pont a partícionálással akadtak gondjaim.
A topicja eléggé leült, nem tudom probléma-e ha ide bedobom?Paragon Partition managert használok vagy próbálok használni és az a bibi, hogy az egyik 110gigás partíció méretét lecsökkentettem 95-re, mert van rajta vagy 25-30 giga hely, de ez a hely egy külön pírtíción kéne nekem.
létrehozta a progi ugye a 95 gigás partíciót a 110-esből és így lett 15G szabad
(ide jönne az OS X), partícionálatlan terület. Ezt viszont nem tudja partícionálni, mert amikor rákkattintok a "Create New Partiton" ikonra azt mondja a manager , hogy
"Wizard did not find any hard disks where a new volume can be created."....
És ez az, ahol megáll a tudományom -
Nyugdíjas
nagyúr
Nem volt még szerencsém ilyeneket használni,de nekem annyira hihetetlen, hogy egy gyakorlatilag noti hardver komolyabb munkára alkalmas legyen. Szerintem csak erős kompromisszumokkal. De tényleg nem akarok itt én lenni a "negativ oldal",de szerintem azért nah
MacBook Pro-t szoktam bizgarálni ismerősnek,de azért az is lassúcska mondjuk az én vasamhoz képest. Vagy csak angyon meg van szokva az erőmű, vagy én már enmtudom...
Én ugy vagyok vele egy pár éve (nem csak OSx alatt), hogy noti hw nem komoly munkára való... -
sityak
tag
NTFS-re annyira nem nyerő a TM-et használni
először is nem müxik alatta a metadata, mire ugye az egész spotlight keresés épül
aztán ha esetleg szüz installnál szeretnéd visszarakni a TM teljes mentést akkor nem fog menni, mert a telepíítö nem nagyon fogja látni a mentést. -
_Blank_
senior tag
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
A photoshop-ig olvastam el, utána egyértelmű volt a válasz
NEM!
Láttad te annak a kijelzőjét már? TN+film panel, szörnyű szinvisszaadás, és árnyalatok...Ellenben a 24' iMac-en én is agyaltam, csak nekem gyenge sajnos... Azért nyomdai minőségben mondjuk A2-es méretben már elég komoly kis .psd-k szoktak összejönni, szerintem komolyabban megröccenne a kis 2gb ram-jával,meg az 1,6-1,8GHz mobil procijával
-
Nyugdíjas
nagyúr
NTFS 3G igy jól kell hogy működjön(mármint ahogy telepitetted). ÉS valószinüleg jól is működik. Ellenben nekem volt már ilyen hibaüzenetem.
Sőt! Ugyanarra a vinyóra linux is ezt dobta.
Win kezeli rendesen? Mert amire nekem OSX és Linux ezt irta azt nekem Win sem olvasta. Meg volt sérülve e particiós tábla, és nekem csak a reformat segitett -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Hali! Ezt már megcsináltam, de most egy youtube -os videó szerint tettem fel a mac-et és igy jó bebootol akármikor csak éppen nem tölt be :-) Fagyi van betöltéskor. Ha bootnál -x el inditom el, akkor elindul de nyelvet választok bill nyelvet aztán transferelni akar infókat 4 választás van. Egyéb mac,másik partició,time machine backup,meg nincs transfer... első háromra semmi hatás mivel egyik sincs nekem
uccsóra meg visszadob a nyelv választáshoz és minden mehet előről :S
ha -v vel indítom el akkor látom hol fagy ki. "localhost mDNSResponder mDNSResponder-164 (dátum...) [24] starting" és itt vége a világnak :-))) max ha jó kedve van még egy sorral később fagyizik, de ahol megfagy mindig "localhost" téma :S Sztem nem ismeri fel a hálókarimat vagy nemtudom mitakar vele... mert a gép egyébként olyan h elkéne mennie rajta a leopardnak
-
Nyugdíjas
nagyúr
Lehet nálam is ez lesz,mert vacakol az usb-kel. Még nem volt időm kitapasztalni, mitől függ, hogy felismeri-e az eszközöket,de lehet ez lesz nálam is. Majd megsúghatnd, hogy cserélünk kernelt. Én agyam szerint az csak reinstall-al lehet...
ráníztem.... Tényleg ez van nálam is...
Annyira unom már az install-t
-
Nyugdíjas
nagyúr
Inkább adj egy linket, és beszerkesztetem az első hsz-ba. Illetve aki ezt olvassa és van nehezen beszerzett drivere, ami másoknak is jól jöhet, az dobjon nekem privátot valami linkel, és minden ilyen hasznos, közérdekű dolgot beszerkesztetek a kezdő hozzászólásba, hogy mindenki hozzáférhessen.
p.s.: Jó ez az éjszakai mód. Teccik a magamnak -
Nyugdíjas
nagyúr
Valamikor nekem is volt dual core supportom, csak valamelyik release-re való átállásnál, vagy valami frissitésnél "elkopott"
Egy darabig nem is vettem észre...
Amugy sokan futnak ebbe a problémába. Főképpen alaplap-függő a téma. Van ez a MOD-BIOS eljárás is,de nem nagyon van kedvem hozzá. Nem mintha félteném a lapot, csak nem igazán értettem meg a kevés infoból amit leltem a dolog lényegét, aztán nem mászok bele. De végső esetben ez lesz...
-
muveszur
addikt
Alt+q-ra bejön egy kis cucc, választási lehetőseéget:shout down, folytatás....Szoval nem átugorja, hanem kikapcsolja egyből a gépet....
Nincs más megoldás???
Este hazajön tesom, neki van usb-s bluetooth-a elkérem tőle.... Ha sikerült megszereznem, akkor csak annyi h bedugom a gépbe, és inditom a Leo-t?Mod: Most huzom le a Leo4all v3-at ha nem lenne jó a bluet. megoldás...Esetleg van még müködö Leo dvd?
-
muveszur
addikt
-
muveszur
addikt
Feltelepült, de sajnos még nem sikerült elinditani, talán mert még nem csináltam meg a dualboot-ot... Elakad valahol megint.... chain0 módszerrrel akarom, de nincs a C:\-n boot.ini fájl, csak egy bootsec.bak... Smc, már irtam a konfignál vmelyiknap, de mostpontosan nem tudom a tipust, a vista amugy Atheros AR5005GS-nek ismeri fel....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest