- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- kemotox: Ki érti ezt?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Örvendek-e az iMac-nek
-
-
-
Meta
tag
Ha már így nagyon hardvernél vagyunk, akkor hackbookot miből érdemes csinálni? Lenovo N500-ra felmenne szerintetek? (Dual Core T3200 2,0GHz 2GB ram + GMA 4500M )
Vagy van valami hasonló kategóriás (130k) gép amire felmászik?Érdekes hogy egy hp nc6220-ra gond nélkül felment . (intel 1.86 + GMA915
) (csak annak a kijelzője tört el és kellene más)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts #2792 üzenetére
CPU-kal nem nagyon szokott manapság már gond lenni,de lap ügyben hallgass a kollégára.
Ilyen procit még éppen nem láttam OSX-el,de nem hinném, hogy gondod lesz vele. -
tlac
Topikgazda
válasz
Neil Watts #2794 üzenetére
legalább ds3r vagy ud3r
-
-
tlac
Topikgazda
válasz
Neil Watts #2792 üzenetére
miért mindig a vérszegény lapokat nézed ki?
-
válasz
Nyugdíjas #2789 üzenetére
Szia!
Ez így akkor jó lesz szerinted?
Gigabyte GA-EP45-DS3L
Intel Core2 Quad Q8200
Kingmax KLEE88F-B8KB5
Kingmax KLEE88F-B8KB5
Kingmax KLEE88F-B8KB5
Kingmax KLEE88F-B8KB5
Gigabyte GV-N98TOC-512H
Azt mondják, az OSX HCL-ben hogy ez így jónak néz ki, és megy a shutdown/restart/sleep is!
A 9800 GTX+ az már kicsit drága, úgyhogy azt inkább
nem. -
_Gomba_
tag
Valaki az én kérdésemre ?
Használ valaki Macbook-ot ?
(Tehát ha lecsukom a lapos tetejét ne legyen készenléti, azt hogy lehet ?)
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ki tudja ez most hogy jön ide?
core2:Amit ajánlottak tökéletesen megfelel. Sajnos az tény, hogy vannak lap+proci kombók, amiknél szivni lehet jóizüeket a 2. mag aktivizálásával, de leginkább egy másik kernel megoldja ezeket általában.
Nekem is az a tapasztalatom, hogy P35-ös lapokban általában minden szépen megy. Nagyot nem lehet velük tévedni. Nekem a P5K-Premium-ban hangon kivül minden ment, azzal nem is foglalkoztam az igaz, mert nem szeretem ezeket az integrált förmedvényeket (bár ha már a témánál vagyunk, mikor voltam megnézni az új gépet, nagyon kellemesen csalódtam az iMac integrált hangjában).Az iMac még konkrétan nincsen nálam, szerdán fogom átvenni,de nem hiszem hogy jelentősen lassabbnak fogom érezni mindennapi használat során. természetesen egy 4Ghz-es, és egy 2,4GHz-es CPU közt benchmarkokban mérve óriási különbség van,de nem nagyon gondolom, hogy a napi munkámban észre fogom ezt venni. nem nagyon dolgozok már nyomdára, igy a RAM elég lesz 4GB, a VGA pedig bőven elegendő az Adobe szoftverek hardveres gyorsitásához (2400XT). HD videók nagyon szépen mennek rajta. Most igy hirtelen más nem jut eszembe. Szerintem nem lesz vele baj
-
Trava
tag
válasz
Neil Watts #2784 üzenetére
Vigyázni kell a hp notiknál sokszor nem megy mind 2 cpu mag a bios miatt.
-
tlac
Topikgazda
válasz
inkább ds3r vagy ds3p (giga szerintem jobb választás, pl. efi-x is azokat támogatja leginkább)
gtx helyett pedig az 55nm-es gtx+ jobb lenne, kevesebbet fogyaszt
az ipc-t amiatt linkeltem, hogy lásd kb miket támogat ált. a hackintosh
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
Az a lap szerintem jó lesz, megfelelő kernel-lel menni fog a shutdown/restart. Nekem is P35-ös lapom van, igaz Asus, de szerintem ebből a szempontból mindegy. A lényeg az, hogy nekem Vanilla kernel-el nem működött a shutdown, azonkívül a tuningot sem nagyon tolerálta, de a StageXNU kernel mindezeket a gondokat maradéktalanul megoldotta.
-
GIGABYTE GA-EP35-DS3 (jöhet asus is)
Intel Core 2 Duo E8400
Cooler Master Hyper 212
Kingston DDR2-RAM 2GB PC2-1066 HyperX Kit
Kingston DDR2-RAM 2GB PC2-1066 HyperX Kit
vmilyen 9800 GTXEz igy jó?
Valami olyan lap kéne amivel megy a shutdown/sleep/restart.MOD: Erre milyen OSX-et rakjak? ez az ipc rámegy?
-
tlac
Topikgazda
válasz
Neil Watts #2782 üzenetére
gigabyte p35 vagy p45
2 vagy 4 giga ram
core 2 proci
nvidia 8xxx vagy 9xxx (esetleg az ati hd3xxx is szóba jöhet, de nekem sosem volt ati kártyám és linux alá nem vmi jó drivereket csinálnak, osx alá nem tudom, hogy mennyire erőltetik meg magukat)
sata vinyó
usb egér, billez az ipc 10.5.6 customization-ja
én meg 50k-s atomos minigépen gondolkozok, hogy egy ilyet kellene összerakni és arra dobni egy osx-et
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Pisztillus #2779 üzenetére
Valahogy ugy...
-
-
_Gomba_
tag
Lenne 1 olyan kérdésem:
Ha lecsukom a macbook tetejét alvó módba áll át. Nade ha használom és valaki lecsukja.
A kérdés az, hol lehet lekapcsolni úgy mint a windosban pl. hogy ha lecsukom a fedelét....Rii kösz az easyfind-et, működik. Bár elég lassú szegény, de legalább keres
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Pisztillus #2768 üzenetére
Naugye
Bár én "csalok" mostantól, mint az az adataimnál is látszik, jövő héttől iMac tulaj leszek. Persze lesz másik gépen hackintosh is, szóval nem "vesztetek el"
-
Jelentés a frontról: a HP6710s sem kalyway-al, sem iDeneb-el nem hagyta magát meggyőzni. Sem az intel wifi, sem a ralink pcmcia kártya nem működött. USB-el menne, de akkor az egér meg az megeszik az összes USB-t, mert csak kettő van. Így a HP visszakapja a maga Vista-ját. A nagygép meg megy, ahogy azt kell.
-
tlac
Topikgazda
vagy csak nvidia,nforce miatt kell?
igen
boot-132
eredeti osx-et lehet indítani vele
Chameleon
azt hiszem ez végzi a bootolást hackintoshon
JMicron
gyártó, chip, leginkább a pata megoldásáról lehet ismert
Kernelek:
Milyen különbségek vannak?különböző procikhoz vannak, de neked a vanilla kell az intel miatt
-
MTbc
senior tag
Sziasztok érdeklődnék, hogy az iDeneb v1.3 a patch az fontos vagy csak nvidia,nforce miatt kell?
A másik pedig kéne egy kis felvilágosítás kernelről vagy nem is tudom ezek mik ponotosan:
boot-132; Chameleon; JMicron;
Voodoo?
Kernelek:
Milyen különbségek vannak?
9.5.0 Vanilla (Intel/SSE3)
9.4.0 StageXNU (Intel/AMD/SSE2/SSE3)
9.2.0 Sleep (Intel/AMD/SSE2/SSE3)
9.2.0 SpeedStep (Intel/AMD/SSE2/SSE3)
9.2.2 SSE3 (Intel/AMD/SSE3)
Már csak ezek nem tiszták amúgy Windemen tökéletesen fut minden hardvert kihasználva.
Előre is köszönöm.
-
sardna00
csendes tag
Hali! Na én asszem befejeztem a szórakozást vele. Sajnos be kell látnom h az amd gépemen nem fog menni
( Várok majd egy olyan verzióra amivel majd nem kell ennyit szórakozni
Köszönöm mindenkinek a segítségét.
Üdv.: Mindenkinek
-
Sziasztok!
Túl vagyok egy sikeres műtéten: Gigabyte 945GCM-S2L, C2De4300, 2x1GB Kingston Hyperx DDR2 RAM, MSI HD2600 Pro PCI-e VGA, 80 és 320 GB SATA HDD-k, Pio 110 IDE DVD-író, Kalyway 10.5.2 -> gyönyörűen megy. Próbáltam iDeneb 10.5.5-el is, de az a hangot meg a net-et nem akarta... (Mit mond erre Nyugdíjas: "-Hallgassatok az öregre!"
Megint megpróbálkozom a HP 6710s-el is, hátha megy már az intel 3945-ös wifi-je... Ha az nem, akkor egy PCMCIA RT2500-as kártya.
-
-
tlac
Topikgazda
-
sardna00
csendes tag
Hali! Sikerült letöltenem és feltennem egy 10.5.2-es leopard teleítőt, de amikor telepítés után restartol akkor ezt az üzenetet kapom: STILL THIS FOR ROOT DEVICE Most visszaraktam egy xp-t hogy tudjak tevékenykedni. Találtam egy ilyen telelpítőt: iDeneb v1.3 (Mac OS X Leopard 10.5.5) és hozzávaló patchet:iDeneb_v1.3_nForce_Patch.zip Az előző telepítő állítólag az alaplapi chipset-emet nem kezelte. Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám én ezt a patch-et betenni a telepítőbe hogy ne kapjak megint ilyen hiba üzenetet. Telepítés kezdeténél a terminál ablakban pl? Köszi előre is a segítséget.
-
user137
őstag
jah még van valami... a fullscreen flash videók (youtube, indavideo) igen akadoznak, pedig az 1080p is fainul megy. ötletz?
-
user137
őstag
Urak, egyetlen dolog maradt, a reboot és a shutdown. A shutdown néha megy, a reboot eddig még egyszer sem sikerült. Eljut addig, h eltűnik a képernyő, de valszeg az ACPI rendszerhívás a BIOS felé nem sikerül.
Van erre ultimate peccs, vagy találgassak melyik kell az én alaplapomhoz és BIOS-omhoz? :-)
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #2745 üzenetére
mókatársék fognak egy képet ... ALMA-C
majd az adott dir, vagy file-rôl infót kérnek, aminek az ikonnyát akarják cserélni ... ALMA-I
majd ráklikkolnak az unfo-n levô inkonyra fent
ott meg ALMA-V
több elemrôl összegzett infó - ALMA-ALT-I
mer' ez nagyon kell, ha két elemrôl nem külön.külön akarunk mondjuk össz-méretet nézni ...
-
-
sardna00
csendes tag
Hali mindenkinek! Én letöltöttem egy amd-re való mac telepítőt. Fainul fel is ment, de miután restartol akkor bejön az alma, alul ugye megy a körkörös izé, utánna pedig kiirja hogy kapcsoljam ki a gépet majd ujra be
2x is megpróbáltam feltenni, és mindig ugyan az vlt a gond. Szerintetek mi lehet a gond?
-
Krissz22
senior tag
A telepítés elején milyen partícióra érdemes formázni?
Ha telepített rendszer, újraindítás után, újraidul a kezdő képernyőnél (világos háttér, középen alma) és folyamatosan újraindul és onnan nem jut tovább, akkor mi lehet a gond?
-
tlac
Topikgazda
válasz
stevenadler #2747 üzenetére
Inno3D 7600GST 256MB (ddr3) működik ideneb-bel
milyen drivert jelöltél ki? -
Krissz22
senior tag
Ha tegyük fel, megvan iso file-ban a 10.5.5-ös, akkor mivel érdemes kiírni? Windowsból nem jelentene problémát a kiírás?
-
stevenadler
csendes tag
Sziasztok;
Feltelepítettem némi utánaolvasás után iDeneb formát és ott van a probléma, hogy mikor betöltődik a rendszer, végigmegy az alma aztán egy fekete képernyő fogad. A kurzort tudom mozgatni, de semmi más, kék a képernyő és utána válik feketévé, utána olvasgatva sztem a grafikuskártya a bibi. 7300Gt 512 Mb-os ezzel másnak mi a tapasztalata? Előre is köszönöm a segítséget.
üdv. stevenadler -
Takhanto
őstag
Hm,nyugdíjas kománk,tényleg lenyugdíjazták
Se kép se hang,mi történt vele?
-
Takhanto
őstag
Jah,meg rá tudtam erőszakolni 1440x900-at,tudjátok hogyan? Visszaraktam az eredeti monitor kábelt
-
Takhanto
őstag
Húúú de halott ez a topic,hééé embörkék,mi van veletek? Megosztanivalótok sincs?
Na megállj embörkék,majd én írok ezerrel,csak győzzetek olvasni
Hogy tudom az ikonokat cserélni? Addig eljutottam hogy egyesével tudok. Hogy kell az összes ikont cserélni egyszerre? -
Takhanto
őstag
DSDTPatcherGUI_1.0, az mire való?
-
kovsol
titán
én arra lenne kiváncsi, hogy pl egy laptop ilyen rendszerrel ellátva tovább bírja akuról mint vistaval ?
-
Takhanto
őstag
Felraktam a macfuse akármit,és attól sikerült feltelepítenem,de nem tudom hogy hova?
-
Takhanto
őstag
-
Takhanto
őstag
Miért nemtok feltelepíteni NTFS 3G-t?
-
Takhanto
őstag
Ha 20 percre ot hagyom a gépet,akkor automatikusan kikapcsolja magát. Hogy tudom változtatni ezen? Kérésem az hogy sose kapcsoljon ki,ne csináljon semmit.
-
Takhanto
őstag
válasz
HUNtMilhouse #2729 üzenetére
Nálam úgy működött hogy ha pata-ra akarom akkor a biosban semmi achi se sata módban ne menjen,csak IDE. És persze cd-rom meghajtónál is igaz. Azaz a vinyó és cd-rom egyszerre IDE csatlakozású legyen. De ha neked sata cd-romod van akkor célszerű csak sata vinyót használni,így a biosban is csak sata módban legyen.
Szerintem ennek semmi jelentősége,de nálam 0gy indult el
-
HUNtMilhouse
csendes tag
válasz
Takhanto #2725 üzenetére
A PATA-án van két partíció az egyik XP a másik FAT32 logic frissen formázva és van egy SATA az egész FAT32 pri. logicra formatálva. Mindegy melyikre csak már látnák bármit, ahogy olvasgattam a nyelv kiválasztás kéne látnom először. Pár napja próbálgatom de még a "boot almát" is csak ma láttam először kb. egy percig mert utána várakozni tilos tábla kerül rá
.
-
deejayblade
csendes tag
közben sikerült feltelepítenem a mac-et! telepítés vége,ott a zöld pipa,h minden okés! jön a restart.....majd elkezd tölteni,pörgeti a fájlokat 1000rel,majd megáll egy ilyen képernyőnél:
mitévő legyek? mitől van ez?
légyszi segítsen vki! -
Takhanto
őstag
válasz
HUNtMilhouse #2724 üzenetére
Sata vagy Pata winyóra akarod?
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
HUNtMilhouse
csendes tag
Szevasztok
Én is egy zöldfülü vagyok ami a MacOs-t illeti. Egy AMD 4200 939-es procim és
MSI K8n Sli alaplapom 8800gt-vel.Biztos ,hogy valami alapvető hibát vétek de egyszerűen nem jutok tovább az "almás" képernyőnél. Letöltöttem két os-t iPC_OSx86_10.5.6.rar, Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd
megírtam egy-egy dvd-re ,leformáztam a vinyóm fat32 logicra(a rendszervinyón meg egy partíciót szintén FAT32-re csak hogy biztos legyen), boot és lefut egy csomó parancs
aminek a legvége az hogy STILL WAITING ROOT DEVICE vagy Mac os version:
not yet set Kernel version: ide kiírja a dvd lévő kernel nevét számát típusát stb.A képernyőn kicsit feljebb jónak tűnő parancsok között egy sorban pedig ez:
panic (cpu 0 caller 0x002d950d vagy 0x001a8335) nfs_boot_init failed....stb.A bootnál az F8-as megoldásnál -v, -x, -f ,rd=disk ,kernel típusokat végig próbálgattam
Elég sok angol topicot végigböngésztem - korlátozott angol tudásommal - de semmi
értelmest nem tudtam kihámozni.
hát ez almásHa valaki tudna segíteni az nagy jó lenne
-
deejayblade
csendes tag
ez gondolom nekem szólt.,,köszönöm
már csak az a kérdésem melyikket is kellene leszedjem ezek közül?
köszönöm a segíséget -
deejayblade
csendes tag
ja,es en nem 2 rendszeres megoldast szeretnek,csak a macet!
-
deejayblade
csendes tag
sziasztok! (eloszor is bocs,h ekezetek nelkul irok,de angol vistan vagyok par percig amig nem oldodik meg ay ugy)
szoval...teljesen uj vagyok meg a mac temaban,ezert kernem a segitsegeteket.
leszedtem Leopard 10.5.2 Leo4All Vers.3 (Intel y AMD) egy ilyet.
fel szeretnem telepiteni,ujraindul a gep jon a darvin boot resz,nyomok egy billentyut,aztan elkezd fajlokat olvasni,majd uj kepernyon lefuttat maganak par parancsot,es eltunik minden,majd ujraindul a gep... :Smi a megoldas ilyenkor?
vki segitsen kerem! nagyon fontos lenne!
elore is koszonomui.: ilyen vasam van: MSI EX600
-
Nyugdíjas
nagyúr
Baxja meg, a múltkor még ment
Nekem megvan a progi, ha kell valakinek átlököm mailben, vagy valami.Azt csinálja amugy, hogy van nekije egy menüje, amiből jól kiválasztod milyne hardverhő kell drájver, aztán két klikkentés, és már csak egy restart választ el a sikeres driver telepitéstől.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #2710 üzenetére
Tudom már, miért tűnt nekem ilyen furcsának ez a telepítési útmutató
Mert már régen láttamCsak annyira régen telepitettem már OSx-et, hogy el is felejtettem, hogy létezik EFiStudio. Tessék azt használni, annak egyértelmű lesz a kezelése. Megoldja remélhetőleg a problémát
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, egy kis segitséget szeretnék kérni.
Feltettem (volna) a Leopard 10.5.6 -t, de kernel panic üzenettel megállt a telepités.
Mi ilyenkor a teendő? -
user137
őstag
válasz
Takhanto #2701 üzenetére
nálam látja a monitort, igaz ez ATI, azzal nem sokkal vagy előbbre.
ATI Radeon HD 2600 XT:
Chipset Model: ATI Radeon HD 2600
Type: Display
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x9588
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-B1480A-236
EFI Driver Version: 01.00.236
Displays:
SyncMaster:
Resolution: 1680 x 1050 @ 60 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Hardware Accelerated
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Rotation: Supported
SAMSUNG:
Resolution: 1360 x 768 @ 60 Hz
Rotation: Supported -
Takhanto
őstag
Újratelepítettem, most így jött ki:
Graphics by NVIDIA:Chipset Model: Graphics by NVIDIA
Type: Display
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 512 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0622
Revision ID: 0x00a1
ROM Revision: NVinject 0.2.1
Displays:
VGA Display:
Resolution: 1280 x 768 @ 75 Hz
Main Display: Yes
Rotation: Supported
QuartzGL: Supported
Display Connector:
Status: No display connected (nem látja a monitort?) Még mindig nem tudja az 1440x900-at. Van-e jelentősége annak hogy melyik DVI-be dugom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Elektromos autók - motorok
- Tuning kezdőknek
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Tőzsde és gazdaság
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Iphone 14 Plus Lila 128GB AJÁNDÉK TÖLTŐ // Számla // Garacia //
- ZTE Blade A31 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest