- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
válasz
LógaGéza #22698 üzenetére
Szia,
Te mire használsz ilyen gépet?
Jesszusom.. Én kb. a negyedén már úgy vagyok el, hogy semmi terhelést nem kap a gépem.
Nem kötekedni akarok ám csak én sosem tudtam elképzelni mire kell ilyen erőmű otthoni felhasználásban.
Hasonlóképességű szervereket lehet látni néhol.
Gondolom PS,AAE,APP termékeket használsz és azok esznek ennyit?
-
HollyBoni
veterán
Lett egy kis problémám, nem áll le a gép. Mavericks van fent, kikapcsolom, bejön a szürke képernyő, de onnan nem csinál semmit több percig, és gombbal kell kinyomni. Ötlet?
-
LógaGéza
veterán
Na megrendeltem a 270X-et (pontosan ezt), ha minden jól megy, idén még megkapom. Mivel megerősitett benne pár cikk, hogy kb a FirePro D300 a 270X átnevezett változata, ezért remélem, hogy nem lesz kompatabilitási hiba, ráadásul a programok is gondolom felveszik majd a támogatott kártyák közé (Final Cut / Adobe termékek), igy még lehet jobb lesz mint a zöldek bármelyikje
Kellemes Karácsonyt Mindenkinek!
-
RaZroX
addikt
Azta.. frissítettem ugye 10.9.1-re és most mindenféle beállítás nélkül működik a mikim megfelelő hangerőn
ezt kaptam karácsonyra az Apple-től
Amúgy Boldog karácsonyt mindenkinek !
-
DanielK
addikt
Ati Radeon HD5770 videókártyának hogyan lehetne hangot adni? Mármint hogy hdmin keresztül menjen a hang?
Ha nem lehet, akkor létezik-e olyan kábel, hogy 3,5 jack + hdmi az egyik vége, a másik vége meg csak hdmi?
ML alatt voodoohda-val csak a hátsó hangkimeneten megy ki hand, de a hdmin nincs.
-
McSzaby
őstag
LEszedtem a 10.9.1-t store-ból, de kicsit fura nekem, hogy .app kiterjesztéssel jött le... Jó lesz ez nekem ha bootolható PD-t akarok faragni?
Illetve a virtuális gépemnek elfelejtettem a "root" jelszavát
Valahogy vissza tudom állítani?
Anélkül nem fogom lefrissíteni a vmware-t Mavrire
-
mongoose123
aktív tag
válasz
mongoose123 #22684 üzenetére
Mármint melegszik
-
Lazika
senior tag
-
LógaGéza
veterán
válasz
Lazika #22678 üzenetére
SMBIOSt én igy használom:
<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>ProductName</key>
<string>MacPro6,1</string>
<key>SerialNumber</key>
<string>CK2xxxxF693</string>
<key>BiosVersion</key>
<string>MP61.88Z.0116.B04.1312061508</string>
<key>Board-ID</key>
<string>Mac-7DF21CB3ED6977E5</string>
<key>Family</key>
<string>Mac Pro</string>
</dict>Mindez a CLOVER/config.plist-ben
A SerialNumber részbe a 4db x helyére irj be valami random számokat
-
LógaGéza
veterán
válasz
kelzsoca #22677 üzenetére
Nvidia kártyákkal max a HDMI Audio nem biztos, hogy megy. Ha 2 VGA-s, akkor a váltás nem fog menni, érdemes az egyiket letiltani. Olvasnivaló: [link]
Nagyobb probléma lehet az, hogy a vezetéknélküli kapcsolatok lehet egyáltalán nem fognak működni, max ha kicseréled egy kompatabilis változatra. -
LógaGéza
veterán
válasz
RaZroX #22672 üzenetére
De, jók az Nvidia kártyák, én is most arra tervezek váltani, csak egy újabb generációra - a Kepler magosak már jók pl, 640 felett. Én 760-at szemeltem ki - esetleg a pirosaktól egy 270X-et, bár nem tudom mennyire támogatott...
kabalthenbk
Igen, e-penis növelésre tökéletesLazika
Fel tudod tenni akár sima 10.9-re is, mert van ComboUpdate is. Én 10.9-ről AppStoreból 10.9.1-re frissitett rendszerre raktam. -
RaZroX
addikt
válasz
LógaGéza #22668 üzenetére
Huu én meg felkelek kómásan, idejövök a géphez, bezárogatom a naptár értesitéseket és volt egy AppStore-os értesítésis, mégpedig a 10.9.1-es és veletlen a telepítésre kattintottam. Kérdés nélkül egyből elkezdte telepítni és ugye ez nem a combo update-es dolog... feltelepült de minden rendben, semmilyen kextet nem kellett ujra bemásolnom
Amúgy ezekszerint nvidia kártyát nem nagyon érdemes venni ? Csak mert én majd az erősebb gépembe azt vennék legszívesebben.
Ja és köszi a screenshot-os tippet
(#22669) BoboDJ: Szintén!Szerk.:
Júj hát ez a kép elég érdekes... miért ilyen ?JPG-be konvertáltam -
LógaGéza
veterán
válasz
RaZroX #22667 üzenetére
Igazából ez a folyamatos harcom a SpeedSteppel eredménye. Utánnanéztem a MacPro6,1-nek, és megtaláltam egy Apple seedben a 10.9.2-t - ez még fejlesztői változat, de egy próbát megért. Megláttam, hogy bennevannak a 6,1-es SMBIOS infók, és hát akkor hajrá, ez lett a vége. Meg az, hogy kaptam 2 új P-State-et
(eddig 8 36 37 volt, most 8 34 35 36 37)
Gépemről - VGA-t kell cserélnem, mert nem nagyon szereti a Fermit az OS X... Akkor lesz jó
Command + Shift + 4 - ekkor behoz egy célkeresztet, amit ha simán húzol, akkor területet fényképez, ha megnyomod a Szóközt akkor pedig átváltozik kis kamerává, és a kijelölt ablakot fotózza.
-
LógaGéza
veterán
Ma este eredménye:
Nem tudom miért jobb, de nekem tetszik
-
koháry
tag
Az mitől van, hogy az osx az egyik vinyómat egyszer csak átnevezi E-ről E és mindenféle kriksz-kraksz van mögötte? Nem is csatolja fel automatikusan és nem tudom visszanevezni az eredeti E névre?
-
RaZroX
addikt
Never Give up
Én egy IBM gépen használok OSX-et annak ellenére, hogy az OSX86-on volt aki azt írta, hogy a 10.4 talán felmegy rá.. aztán most majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy én vagyok az egyetlen ember a világon aki erre a gépre felrakta a Mavericks-et
És 99%-ban tökéletesen működik is!
Komolyra fordírva a szót, mindezek ellenélre én is azt javaslom, hogy erre a célra összeállított gépre érdemes feltenni, én is ezt fogom tenni majd nyár-ősz felé.
-
nofi
addikt
Sajnos egyelőre le kell tegyek az OSX-ről. Mai nap folyamán többször is fagyott, láthatóan nem érezte jól magát a rendszer, pedig nem is kínoztam, csak alapvető programokat telepítettem. Amennyiben a másik partíción ment volna a Windows úgy talán hagytam volna még pár napot, de ez így ebben a formában inkább megtűrés. Én pedig nem szeretném, hogy ilyen emlékeim legyenek az OSX-ről. Sejtésem beigazolódott, az AsRock Z75 BIOS patch volt a ludas, mert amint visszaraktam a régit, újraformáztam az SSD-t, azóta pöccre felment a Windows és minden a legnagyobb rendben. Szóval lehet, hogy jó az a patch, de nem Maverickshez és nem dual rendszerekhez, remélem ezzel másnak is segítek. Biztos vagyok benne, hogy ha hallgattam volna az első tanácsokra akkor egy kifejezetten hackintoshoz való alaplappal azért több esélyem lett volna. Így 1,5 nap után döntöttem úgy, hogy egyelőre feladom, ideje a jól megérdemelt pihenésre összpontosítani. A rendszer egyébként nagyon tetszett és szívesen elhasználtam volna mostantól fogva, de ezzel még várnom kell. Egyszer újra erőt gyűjtök és legközelebb minden komponensre odafigyelek. Mindenképpen megéri a kompromisszumot, de tudni kell hol a határ.
Köszönöm a tanácsokat, a segítséget amit az elmúlt napokban ebben a fórumban kaptam. Rendes csapat vagytok!
Na nem akarom elnyújtani ezt a pesszimista hsz-t. Mindenkinek Kellemes Ünnepeket!
-
LógaGéza
veterán
válasz
turbobusa #22641 üzenetére
Na nyomtam egy 64bites Geekbench tesztet - úgy, hogy megvolt nyitva a Chrome 10+ ablakkal, háttérben iTuneson ment a Petőfi Rádió, plusz pár realtime rendszermonitor működött, igy az eredmények a következők lettek:
Ha ezt összehasonlitjuk az Apple iMac (27-inch Late 2013) modellel, akkor látszik hogy ugyanott vagyok teljesitményben.
-
LógaGéza
veterán
Napi szinten LoLozok, és egyszer se fagyott - na jó egyszer, mikor karakterválasztás után a betöltőképernyőn mielőtt megjelentek a hősök nyomtam egy Alt-Tabot, akkor kaptam a fehér képernyőt, de ez mondjuk Windows alatt is kifagyasztja... Pedig nem sok különbség van a VGAnk között
-
nofi
addikt
válasz
LógaGéza #22639 üzenetére
Köszönöm!
Eddig vegyes érzéseim vannak. Egyfelöl ámulok és bámulok mennyire más és sok esetben egyszerűbb mint windows. Másfelöl azért érzem, hogy ez csak egy erőltetett megoldás. Már fagyott le, kipróbáltam a LoL-t, hogy rendben működik-e VGA kártyám, de 3ból kétszer is fehér képet fagyással betöltés közben. Rendszerleállításkor is belefutottam már egy beragadt szürke képernyőbe és végül csak power gombbal volt hajlandó leállni teljesen. Egyelőre várok még mielőtt az adataimat exFAT rendszerre teszem, mert biztos, hogy maradok OSXnél ebben a formában.
-
LógaGéza
veterán
válasz
turbobusa #22634 üzenetére
Most nézem a szerkesztésed. Nos én is videóvágásra használom az OS X-et, hasonló rendszeren (i7 4770 a CPU-m). Pl a Final Cut Pro minden magot "csak" 50% körül pörget, de az Adobe termékek maxon kihasználják - az más kérdés, hogy sima HDD-nél már az adatátviteli sebesség szerintem a korlát...
-
tDr1v3r
veterán
válasz
turbobusa #22634 üzenetére
A gép vagy a rendszer rajtuk? Mindkettő jó, maga a gép kisvállalkozóknak szánt és jó anyagokból felépült, a rendszer meg jól fut rajtuk, Tony-éknál sok ember használja.
De ha erre esik a választásod akkor WLAN-kártyát kell cserélned majd benne mert a gyári nem kompatibilis OS X-el.
-
nofi
addikt
PC billentyűzettel elő lehet csalni ilyen Ctrl + Alt + Delete féle parancsot? A Ctrl gombra már ráraktam a Commandot, igy az ablakváltás némileg könnyebb. Ja és a hosszú "i" miként oldható meg?
-
-
LógaGéza
veterán
-
turbobusa
senior tag
Sziasztok!
Regota megfogott az Apple szamitogep vilaga, maga a formaterv is uttoronek szamit, de a legfobb jelentosege a rendszer. Ket okbol irok, a jelenlegi laptopom 4,5 eves a kijelzoje tonkrement az akksija meg gyenge mar. Nem akarok kolteni ra, mert nem terulne mar meg, ezert kene egy uj laptop, ami kompatibilis az os x-el. Fokent a Dell es Lenovo termekek fele huzok.
Masik, ismerosom szinten gepcsere aldozatava valt, fokent videokat vag es neha jatszik a gepen.
iMac-re nincs annyi penze es egyuttal erosebb gepet szeretne. Gtx 760-at ajanlottam neki 4770 -as intel procival. Van ettol jobb kombinacio? Ahogy nezem a belepo 27-est es a csucsat is meguti vagy legalabb egalba vannak. -
firekox
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a leírást követtem:[link] amit az egyik kedves kolléga linkelt be ide.
Eljutottam odáig, hogy VMware-al futattam egy előre elkészített Mavericks 10.9-et, majd megformáztam a pendrive-ot a leírtak alapján letöltöttem az App Store-ből a legfrisebb verzióját a Mavericks-nek és UniBeast-tel elvileg felraktam, csak a Mavericks-es sorhoz raktam pipát mivel LGA 775-ös lapom van és nem laptop, egy új mappába beraktam a MultiBeast-et a pendrive-on.
Ezután a Bios-ba beállíttottam a HPET 64-re és AHCI-it illetve a Hard Disk helyett USB HDD-re a bootot, majd megjelent a bootolás után, egy piros alma alatta pedig mac osx, windows ntfs - ez 3szor rámentem a mac osx-re majd töltött és fekete képet dobott( no input signal).
Ezután próbáltam, hogy beírtam -v ekkor fekete képernyőn elkezdett írogatni egy csomó mindent majd a végén szintén no input signal-t dobott, ezután próbáltam a -v GraphicsEnabler=Yes kapcsolót ez se segített ugyanaz mint az előbb, majd próbáltam a -v PCIRootUID=0 ezzel is semmi és végül -v GraphicsEnabler=Yes és PCIRootUID=0 együtt is ezzel is ugyanaz, majd végül próbáltam csak simán a GraphicsEnabler=Yes kapcsolót simán -v nélkül ekkor odáig eljutottam, hogy megjelent a szürke képernyő és a Mac logo alatta kicsit töltött majd utána szintén no input signal ezt írta a monitor.
Alaplap : Gigabyte P35-DS3 elvileg ez nem lehet problémás ahogy olvastam.Bocsánat a hosszas leírásért,de nem tudom hol ronthattam el vagy mi lehet a probléma a segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
-
nofi
addikt
Nvidia drivert fel lehet valahogy tenni? Az 500-as szériához nincs OSX verzió
-
nofi
addikt
Lekopogom, most megy. Egyelőre a Logitech C270-es webcam-em nem működik, de majd arra is nézek valami orvosságot. Elkezdem belakni, remélem megbékélünk
Keresek valami gyorstalpalót mert még szokatlan picit
-
nofi
addikt
válasz
LógaGéza #22622 üzenetére
Igazából újraraktam, most tölt be a Mavericks. Akkor MultiBeast-ben EasyBeast és gondolom a GraphicsEnabler=Yes -t pipáljam be?
Audio: Without DSDT / ALC892
Disk: 3rd party SATA vagy IOAHCIBlockStorageInjector ?
Graphics: Intel Graphics Patch?
Misc: USB 3.0 ?
Network: AppleRTL8169Ethernet -
RaZroX
addikt
Pendrive-ról Bootolsz, akkor bejön a Bootloader és onnan kiválasztod az OS X-et. Szerintem a kedves kolega arra próbál kilyukadni, hogy a bootloadereddel lehet a gond, de ezt kétlem, mert én ugyan ezzel a módszerrel raktam fel a Mavericks-et és nálam jó volt. (bár ez nembiztos, hogy kizárja a lehetőségét. Szerintem húzd újra és EasyBeast-et csináld meg. Segiteni most többet nem tudok mert melozok, majd este leszek csak.
-
nofi
addikt
válasz
LógaGéza #22617 üzenetére
Igazából 20 perc alatt újrahúzom és akkor a MultiBeasten belül kiválasztom az EasyBeast-et, hátha azzal menni fog.
Ami most egy kicsit jobban aggaszt, hogy a másik partíción a grafikus driver telepítése kiakasztja a Windows 8.1-et és szürke képernyő fogad minden Windowsos boot-nál. Remélem nem a patchelt BIOS miatt van. Ha az nem működik akkor hagyom az egészet
Már 3x újraraktam, chkdsk, semmi... -
LógaGéza
veterán
Terminallal belépve egy NullCPUPowerManagment kextet fel lehet rakni telepitővel - ha nem akarod újrahúzni. Viszont innen az lesz az érdekes, hogy mi miatt ment a telepitő, és most mi miatt nem megy. Annyi biztos hogy a pmLock miatt, de akkor valami kimaradt, amit a pendriveon van, és a gépen nincs.
-
nofi
addikt
válasz
Lazika #22614 üzenetére
sajnos "-x" el indítva is ugyanígy elszáll:/
A másik partíción lévő Windows sem jó természetesen, mert valamit szenved szerintem a grafikus driverrel. Azt is jó lenne safe módban indítanom, de a boot partíció kiválasztása után már nem bírom safe mode-ra változtatni. Ezt mondjuk még áthidalom a windowsos boot pendrive-val
-
-
nofi
addikt
Ez érdekes... Tegnap a legfrissebb MultiBeastet indítottam, de más felület fogadott mint ami a leírásokban szokott lenni: [link]
Itt a DSDT-Free opciót választottam és pluszban bepipáltam a GraphicsEnabler=Yes opciót a Configura fülön. Ezek után "Build" és pár perc alatt elkészült.
Rossz MultiBeastet használtam volna?
A jelenlegi hibaüzeneten hogy juthatok túl, vagy hogyan tudom elérni a MultiBeastet? -
nofi
addikt
A "GraphicsEnabler=Yes" parancs volt a megoldás
Felment a Mavericks, MultiBeast-et beállítottam, de onnantól megadja magát
Ez a kép fogad: [link]Van valakinek ötlete?
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Eddig csak üres lemezre telepítettem fel OSX-et, most viszont egy kérdést szeretnék feltenni ezzel kapcsolatban.
Adott egy 500GB os merevlemez, AHCI-be kapcsolva, Windows 8.1 rendszerrel.
Így néz ki jelenleg particionálva:
[link]A kérdés pedig az, hogy lehetséges ilyen állapotban egy új partíciót lértehozni OSX számára, majd IDE-ben feltelepíteni a rendszert?
Így két rendszer lenne fent egy kis időre, átmenetileg csupán.
Így már volt fent a két rendszer (anno Windows 7 és Mountain Lion) egymás mellett, Windows AHCI-ben, OSX IDE-ben indult csak.(Mivel Windows 7 telepítést elrontottam)
Most Windows 8.1 mellé szeretnék feltenni 10.8-at, másik merevlemez hiányában, és nem szeretném ilyen állapotban újrahúzni Windowst, az majd csak később fog eljönni.
Köszönöm előre is, kellemes ünnepeket mindenkinek!
-
RaZroX
addikt
Mavericks-et tegyél fel. Tök ingyenes, újabb is, többet is tud és gyorsabb is. Azt meg csak letöltöd és nem kell másolgatni semmit sehova, egyből megtalálja.Ja benéztem, már megoldottad(#22605) kabalthenbk GraphicsEnabler=Yes ezt így írd be amikor beírod a -v és PCIRoot-os kapcsolót. Ha nem jó, akkor GraphicsEnabler=No
-
nofi
addikt
Valami nem stimmel
Bootolok az UniBeast-tel és amikor ki kellene választani a pendrive-ot, akkor beírom 2k-jacob leírása alapján javasolt "-v PCIRootUID=0" szöveget, entert nyomok, tölt, majd a végén kikapcsol a monitor és áll minden. Ugyanez történik ha nem írok be semmit. -
nofi
addikt
válasz
LógaGéza #22603 üzenetére
Egyelőre ott tartok, hogy patcheltem a BIOS-t, megvan a Mavericks-es UniBeast pendrive. Kb. egy órám ment el azzal, hogy nem volt hajlandó a Windows-os .iso-ból boot pendrive-ot készíteni, végül kiderült, hogy a vírusírtó szivat.
Ha még marad ma energiám akkor indítom az UniBeastet, formatálok, létrehozok az SSD-n két partíciót és utána bootolok a Windows telepítőre. Ha ez megvan, akkor jöhet a második partícióra az OSX (a korábban linkelt dualbootos leírásodat követem)
Új hozzászólás Aktív témák
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- Renault, Dacia topik
- Battlefield 6 - Fókuszban a PC-s kiadás
- Horgász topik
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- AliExpress tapasztalatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest