- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
válasz
McSzaby #23698 üzenetére
Szerintem megtaláltam hogy kell. De ez Mavericks alatt, illetve jelenállásnál is megállja a helyét?
-
rover45
őstag
Sziasztok, itt ülök, egy pár éves Macbook előtt és az a feladatom, hogy win7 legyen rajta :s de egyszerűen nem bírom megvalósítani. Lenne esetleg valaki ráérő, akinek még nem volt meg a mai jócselekedete?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
pénteken fog megérkezni az SSD-m, amire feltolok egy mac-t. Ahogy néztem a linux samba megosztásommal nem lesz gond, mert tudni fogja kezelni. Az egyetlen gondom, hogy kicsit soknak érzem a 120 gb ssd-t az os x-nek. Tudtok esetleg tippet adni hogy tudnám könnyedén felosztani az SSD-t, hogy esetleg egy Win dual bootot össze tudjak hozni?
-
Xero
nagyúr
válasz
beszizoli2 #23696 üzenetére
Ezt a topicot kerested.
Egyébként boot single user mode-ban (cmd + s boot során), majd:
mount -uw /
rm /var/db/.AppleSetupDone
shutdown -h now -
beszizoli2
tag
Sziasztok!
Van egy Ibook G4-es gépem,valaki nem tudna segíteni az újra telepítésben?Menne a dolog,de mindig jelszavat kér,ami sajnos nincs meg!
Privátban kérném a segítséget!
Köszönöm
Zoli
-
RaZroX
addikt
Ehhez a laphoz szerintetek van hankártya kext ? Vagy van ötletetek, hogy mivel működhet jól ? Most egy Vindóz de most szerencsére vissza tudtam már rakni az OSX-et (ML) és most az istenért sem akar működni a hang.
Eddig úgy tudtam életrekelteni, hogy felraktam a VoodooHDA kext-et MB-ből, majd Kext utility-vel az AC97-es kext-et (Szigoruan ebben a sorrendben, különben nem működik.) De most egyátalán nem akar.. -
McSzaby
őstag
válasz
tatomi92 #23689 üzenetére
Köszönöm!
A Vmware-s dolgot még megértem, de ha én felszúrom a gépemre az eredeti Mavericks-t, akkor miért ne tudnám frissíteni?! Ez fura lenne nekem.
Vagyis remélem fogok tudni frissítéseket eszközölni a gépen.
Erősen gondolkozom amúgy is, hogy tegyem-e fel, használjak linuxot, stb..
Hacklin is szép és gyors az OS X, vagy felejtsem el megközleítőleg azt a sebességet és stabilitást, mint egy real mac-n?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
vmware-ben már lassan 1 órája pörgeti a színes karikát a gép a "boot" képernyőn, vagy minek lehet mondani amikor ezüst alapon ott az alma, de amúgy semmi nem történik. ML-ről Mavericks-re akartam frissíteni.
Várjak még oszt' jó lesz?
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Lehet valahol Snow Leopard DVD-t venni, vagy csak online lehet rendelni?
-
Tikakukac
titán
válasz
RoryBreaker #23682 üzenetére
Beb@szna ha nem. Ott egy pofonegyszerű multibeast telepítás után elindítod és felrak kb. mindent ami neked kell, bootloadert is. Sokszor már előre kész is a lapodhoz a komplett profil.
-
HollyBoni
veterán
válasz
RoryBreaker #23682 üzenetére
Persze hogy lehet. Rakj fel multibeast-ből bootloadert.
-
RoryBreaker
aktív tag
Ha felment a rendszer, és működik. Megoldható valahogy, hogy ne kelljen neki boot dvd vagy pen drive? Mondjuk vinyóról is lehet pc-n bootolni osx-et valahogy?
-
Tikakukac
titán
válasz
RoryBreaker #23680 üzenetére
-
RoryBreaker
aktív tag
Valaki esetleg tudna olyan hardverelemeket mondani (alaplap, proc, memória) amik ma ésszerű árban kaphatóak és a legproblémamentesebben megy fel a configra a mavericks? Mondjuk valami i3-as proc+lapra gondoltam. Elég az alaplapi videó, ha mondjuk valami intel hd4000 vagy hasonló.
Van ilyen config?
Köszi!
-
Lanash
senior tag
-
McSzaby
őstag
Olá,
milyen ac-s wifi adaptert tudtok mondani, ami támogatott Mac-n?
Nézegettem, de semmi értelmeset nem találtam. Mivel a legtöbb támogatott dolog Ralink és Realtek, ezért próbáltam rákeresni a TP-Link WDN3200-sra, mivel az van otthon és Ralink chipsetes, de semmi különösebbet nem találtam..
-
törölt tag
Valaki hozzáértő tudna segíteni abban, hogy mit kutyuljak meg hd3000 esetén az opengl cinebench teszthez? Nem akar futni.
-
adamka16
őstag
Nem tudom, hogy másnál is jelentkezett-e ilyesmi:
Megy egy zene, (youtube-ról, vagy itunes-ból teljesen mindegy) és ha netán kapok egy üzenetet facebookon, akkor x másodpercig ilyen nagyon hibás hangja van a zenének amit hallgatok. mint ha délig kihúzná az ember a jackdugót az alaplapról. okozhatja ezt kext hiba? giga h87m-d3h alaplap.
-
metaa
tag
válasz
Lanash #23666 üzenetére
köszi a tippet, közben rájöttem, hogy van egy másodlagos "fake" kijelzőm és boot-nál mindig ez tölt be elsőként. ha a graphicsenabler-t yes-re állitom akkor pedig csak az működik.
itt egy kép a két kijelzőről. valahogy ki kéne kapcsolnom a másikat, de még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet
-
törölt tag
Sziasztok!
Hogy áll most az OSX az AMD-vel? Ki szeretném próbálni, hogy milyen. Ha sok szívás van vele az sem baj. Gépem: AMD A4-5000, 4GB, AMD HD8330. Viszont a Windows 8.1-et szeretném megtartani a HDD-n, ha ez bezavar... -
Lanash
senior tag
Szia!
A 2. kérdésedre válaszolnék: valószínüleg nem megfelelö a kext amit felraktál hozzá, ilyen nekem is volt.
Vagy bootnál illetve az boot.plistbe írva GE=NO, GE=YES ki kell próbálni. /GE az GraphicsEnabler/Boot flaget tudsz írni a System/Extra/org.chameleon.boot.plist fájlba szövegszerkesztő segítségével.
-
metaa
tag
üdv!
a héten telepitettem a PC-mre Mac OSX 10.9.1-et, ez az első hackintoshom
2 kérdésem lenne hozzátok:
1. a billentyűzetet hogyan tudom windowsossá varázsolni? google-ben kerestem, szedtem is le layout-ot de nem sikerült beállitanom, igy gondoltam megkérdem tőletek!
2. egy hd4850-es videókari van a gépemben, fel is tettem hozzá a QE_CI Exotic patch-et, igy a felbontást már tudom állitani. restart után viszont visszakerül 1024x768-ba a felbontás. namármost erre is rágugliztam, jött ez a módositás az 1ik fájlban:
<key>Graphics Mode</key>
<string>1680x1050x32</string>...ugyanis 1680x1050-es a monitorom legnagyobb felbontása, de legnagyobb bánatomra nem történt restart után semmi változás. viszont ha 1440x900-at irok be, akkor abban indul el a rendszer. nincs ötletem mi lehet a gáz
köszönöm előre is a válaszokat!
-
törölt tag
Teljesen friss 10.9.1 es HD3000. Nem megy vele a cinebench opengl teszt. Kell meg hozza valami extra dolog?
-
cacater
csendes tag
válasz
Tikakukac #23660 üzenetére
Nem akarok vitatkozni és ezzel be is fejezném. Az Én konfigomhoz csak ezek kellenek. Azt hiszem írtam ha megfelelően van összeállítva a konfig ( minnél több komponens támogatot az OSX-ben ) annál könnyebb.
Persze a multibeast is 1 megoldás ,de sokkal tisztább és jobban átlátható ha Te saját magad csak azokat teszed be amire valóban szüksége van a konfigodban.
Nem kell messzire menni olvasd el a 23608 hozzászólásomat és vajon az álltalad említett programokban van e rá megoldás.
persze azt is szívesen venném ha bármi megoldást tudnál a problémámra amit nagyon megköszönnék.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
cacater #23659 üzenetére
De jó neked, hogy ezt így vágod... Én odáig sem tudok eljutni, hogy csináljak egy telepítőt usb-re.
Nekem csak az icloveres megy, ami valami usb bootos intel pc-s verzió, amit torrentről töltöttem. Mondjuk feltettem hozzá a lan kextet aztán megy minden, csak nem érzem stabilnak. Pl ha néha rányomok a mac névjegyére akkor újraindul -
Tikakukac
titán
válasz
cacater #23659 üzenetére
És akkor a kérdésem: szerinted a multibeast mi, ha nem egy kext telepítő, amiben te válogatod össze a cuccokat?
A linkelt alaplappal meg én rendelkezem és hidd el, amiket felsoroltál kevés lesz.
Mivel konkrétan a laphoz pedig van összeválogatott driver pakk, így pontosan tudod mit teszel fel, mert ott ordít a multibeastben felsorolva.
-
cacater
csendes tag
válasz
Tikakukac #23656 üzenetére
Nem akarok okoskodni mert minek is Én telepíteni csak retaialt szoktam és kell hozzá 1 Chimera ( boot)
1 fakesmc és mawerick alá még az alaplapi hálózati kártyához a kext.
Ha felment akkor a telepítés helyére Chimerával bootot csinálni hálókártya kextet áttenni az alaplapi hanghoz a kextet felteni ( mindezt KEXT utilytivel ) újra indítás és már pöpecül is megy a rendszer ha megfelelőek a hardverek.Ezzel a módszerrel tudod ,hogy mit telepítesz fel és ha valami estleg nem sikerül akkor tudod ,hogy mit kell cserélni
-
RoryBreaker
aktív tag
Nem tudja valaki, az miért lehet, hogy vimeo, vagy yotube film lejátszásakor mindíg megáll 3 másodpercnyi lejátszás után?
A másik gond, hogy az egér scroll túl gyors, pedig feltettem a microsoft egér mac driverét is. Nem tudom már lasabbra állítani.
-
Tikakukac
titán
válasz
RoryBreaker #23651 üzenetére
Ugyanilyen lapom van, kicsit melózni kell, de megyeget.
cacater: De, kell. Multi mindenképpen.
-
cacater
csendes tag
válasz
Máté94 #23654 üzenetére
Szerintem egyik sem kell ha rendesen össze van válogatva a hardver, akkor elég 1 retailal telepítő usb-re
és természetesen előtte megkeresni milyen kext+ek kellemek még ,hogy tökéletesen működjön. A megfelelő kext-eket is fel lehet tenni asz usb telepítőre és akkor még csak keresni sem kell .Nincs egyszrűbb és tisztább telepítés mint 1 retailal mert akkor legalább tudod mit tettél fel nem úgy mint a többi összegyúrt telepítővel.
-
Máté94
addikt
válasz
Z-hez minek i3? A H-s lap is ugyanaz, csak olcsóbban.
Ugyanúgy Multibeast és Unibeast kell hozzájuk, mint a többihez.
-
cacater
csendes tag
válasz
http://www.insanelymac.com/forum/forum/2-hardware-components-and-drivers/
itt tudod megnézni mely hardverek jók a HAKLI építéséhez .
ugyan itt megtalálod azt is hogyan kell az adott hardverre feltelepíteni.üdv . sajnos már nem tudtam szerkeszteni az előzőt.
-
cacater
csendes tag
válasz
Szia !
Természetesen itt is USB megoldás lehet a jó.Minnél kompaktibilisebb hardvert vásárolsz annál kevesebb Kext-et kell telepíteni ,hogy korrektül fusson.
Retailal telepítőt kell készíteni USB penre vagy USB HDD-re És a telepítés után ,ha megfelelő a konfigod 2
max 3 kext telepítéssel megtudod oldani ,hogy jól működjön a hardvereiddel az OSX ( +Boot telepítése a HDD-re ill. ssd-re ki mire telepít) -
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Eddig régi pc re próbáltam mac mavericks et varázsolni., most kellene valami normálisabb megoldás, mert ezek a multi, meg ilyen olyan beastos megoldások elég szarok. A mostani 775- ös lapomra is csak az icloveres mavericks kúszott fel, de az nem igazán stabil.
Arra gondoltam, hogy veszek valami teljesen kompatibilis hardvert, pl egy i3-at egy GA-Z87MX-D3H lappal.
Na most erre úgy menne fel az os x mint egy normál mac-re, vagy itt is mutyikolni kellene valamit? Illetve itt is szükség lenne bootoláskor usb stickre, vagy dvd-re amin a boot cucc van?
Köszi, bocs a hülye kérdésekért , de kezdő vagyok os x el.
Köszi!
-
törölt tag
Fura módon a HD3000-el nem megy a Cinebench 10.9.1-en. Mi lehet a gondja az OpenGL-el?
-
HollyBoni
veterán
PC-n OSX-el lehet valahogy Magic mouse-ot használni?
-
törölt tag
-
iamsawyer
csendes tag
Meglehet azt valahogy oldani, hogy telepítésnél ne kelljen leformázni az egész hdd-t? 1Tb-os és most nincs kedvem mindent lementeni. Létrehozni neki egy partíciót meg nem enged vagyis enged csak akkor minden oda mert lát egy 160Gb-os particiót és egy 8xx-ast holott 4 van vagyis 4nek kellene lennie! Ötlet? Win alatt lehetne létrehozni olyan partíciót amit az OSX telepítője lát?
-
weinmaker
őstag
válasz
glockadam #23638 üzenetére
HP Probook 6560b, Core i5-2520M HM65 Sandy Bridge, 4Gb Ram, 500Gb Hdd dual boot (win 8.1, mavericks), Radeon HD 6470M VGA 512Mb Ram, Samsung 156KT02-301 [15.6" LCD] 1600x900, ATI Radeon HDMI @ AMD hang, Intel(R) 82579LM lan, Broadcom 802.11n wifi
Mindenről van infóm.
Megvolt már az atipersonality, és ioreg kiolvasás is, amit akarsz.
Dulifinek volt teljesen ugyanilyen gondja, egy másik laptopon, neki sikerült megoldani.
-
cacater
csendes tag
válasz
glockadam #23639 üzenetére
Szia !
Kilép egyes programokból ill. el sem indul.
kilép képnézegető egy pill megjeleníti utána már azt sem.
Pacifist váratlanul kilép üzenet
Transmit váratlanul kilép üzenetCinebench lefut rendesen
gegbench http://browser.primatelabs.com/geekbench2/2426095
luxMark el sem indul.Tudom ,hogy van rá már megoldás ,de az angolom nulla és a webfordító számomra nem egyértelmű.
Köszi ,hogy segíteni próbálsz
üdv
ui . ÉN 10.9.1-et használok -
HollyBoni
veterán
Az utorrent Mavericks-en 15% CPU-t használ, ez másnak is ilyen? Kicsit magasnak tűnik ahhoz képest mit csinál.
-
Tikakukac
titán
Nos, mától FusionDrive-al toljuk, meglátjuk mit hoz. Egyszerűen túl sok volt az ide-oda kötögetés, szóval összefésültem őket
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne még a kérdésem, hogy van esetleg olyan SSD ami nem OSX kompatibilis?
-
Tikakukac
titán
válasz
weinmaker #23630 üzenetére
Nem feltétlen, notiból nehezen tudnám eladni a gépeimet.
Viszont az nem működés amit a win művel. Könnyeimmel küszködök ha látom milyen szépen megy az OSX ram felhasználása és proci elosztása. És ez sajnos már régóta így van, csak azonos hardveren most vert pofán az érzés...
A ledöbbenés az, hgoy 3 win7 megy virtualban, közben ezer hülyeség pörgetve és nincs 50%-os prociterhelés peakben sem nagyon. Igaz elég erős lett így húzva a proci meg az SSD is szárnyal már, de nevetséges, hogy itt már hugyozza magát össze a win.
-
Tikakukac
titán
válasz
weinmaker #23628 üzenetére
Hatalmas gondok vannak winnel, csak mivel nincs más értelmes alternatíva, így ezt kellett szeretni
Olyan 30-40 gép között vagyok havi szinten szerintem, és mocskos nagy gondok vannak a win körül, csak ezt már mindenki lenyeli, megszokta. Érdemes megnézni egy monitorozóval egy OSX és egy win alatt mit csinálnak a gépek. 1 órát én csak a tevékenységfigyelőt sasoltam, hogy ilyen nincs bakker.
Linux sem rossz dolog, de a mai modernebb gépeknél akkora már az akksi idő nyesés egy win7-el is, hogy ihaj, Linux alá meg messze nincsenek meg ezek a power managementes funkciók, a többiről nem is beszélve. Ez a baj -
weinmaker
őstag
válasz
Tikakukac #23627 üzenetére
Semmi baj a notin a winnel, évek óta használom, minden féle baj nélkül tökéletesen, ugyanígy a linuxot is. Már nincs is asztali gép itthon csak a 3 noti ( 1 win, 2 linux). Nem gondoltam volna, hogy ekkora nehézségbe fog ütközni a dolog, de talán majd újra nekifutok.
-
weinmaker
őstag
válasz
szuszinho #23625 üzenetére
? Mielőtt vettem a notit direkt kinéztem a youtube-om, meg a külföldi fórumokon, hogy mennyi telepítési leírás van rá, meg működik. Az volt a terv, hogy eleinte dualboot lesz win-el, aztán ha tetszik, akkor átállok osx-re, max virtuális gépre tezsek wint. Sajnos nem nyert egyelőre a dolog. Persze mára már tudom, hogy sokan beszívtak ezzel a vga-val szerelt notikkal, de sokan meg is oldották, amihez az én tudásom kevés. Ez van.
-
weinmaker
őstag
válasz
Tikakukac #23623 üzenetére
De azt. Egy radeon 6470m 512Mb. Én már addig eljutottam, hogy külső monitoron volt kép (bár a felbontás nem volt 100%), de élvezhető volt, és gyors. De a noti saját lcd-n nem volt kép. Vagy ha azon volt, akkor a külsőn nem volt semmi, és hibásan ismerte fel a kártyát valami 3mb ram-al, és irtózat lassú lett az egész.
Amennyit utána olvastam, annyi idő alatt a háború és békét is kétszer kivégeztem volna.
Ez is csak úgy működött, hogy dulifi config.plist fájlát bemásoltam, ami elég gyány megoldaás, mert más volt abban, és más volt az smbios-ban, de legalább működött valamennyire. Végül is a wifin kívül ment minden.
Már kiolvastattam mindennel mindent, atipersonality meg anyámtyúkja, meg volt vendorid, produczis, meg amit akarsz, de nem tudtam összehozni. Mára aztán addig matattam, hogy már be sem jön, és újra kéne rakni. Picit belefáradtam ebbe a kínlódásba, pedig direkt emiatt vettem ezt a sz@r notbookot, hogy majd ezen jól fog menni, de csak a szívás van vele. (persze simán benne van, hogy én vagyok a balf@sz)
-
weinmaker
őstag
-
HollyBoni
veterán
OSX-en nem lehet valahogy megoldani ha benyomom a görgőt, tudjak görgetés helyett le, fel, oldalra menni egy lapon mint Windowsnál?
-
-
Tikakukac
titán
Ha esetleg valakinek hasonló gondja lenne, a majdnem tuti megoldás: multibeast--»újrahúzni a kijelzővel kapcsolatos dolgokat, 1080p-t graphics enable és hasonlók. Így most már restartokba sohasem feketézik, és alvóból is mindig visszajön. Már csak egyetlen gondja, hogy a keményen flesselt oldalt néha így refreshelni kell, mert omlanak a flashek, de ez is 5/1 alvásból jön elő. Szóval úgy közel 100%-os a rendszer. Alakul
-
weinmaker
őstag
firefox profil átvitelte továbbra se senki?
-
Máté94
addikt
-
cacater
csendes tag
Sziasztok !
Egy kis segítség elkellne A kérdésem a következő . Van e valakinek OSX alatt 780 gtx oc 3gb videokártyája ?
Sajna az enyém nem igazán akar pöpecül menni 10.9.1 alatt. Valaki aki megfelelő tudással rendelkezik attól nagyon szívesen venném a tanácsot ,hogy hogyan mit.A konfig ga Z77 - ds3h
3770
2*4 giga ram
120 ssd
3tb hdd
2tb hdd
USB bill és egér
alaplapi hangNagyon köszi előre is.
Üdv Nektek
-
Lanash
senior tag
válasz
Tikakukac #23605 üzenetére
Macbook Air -nél is vannak gondok az altatás/felébresztéssel. Lehet, hogy OS hiba. Várd meg a 10.9.2 hátha az javít a helyzeten.
-
Tikakukac
titán
Csak egy jobb szériám volt, resire és alvásra ugyanúgy tud fekete képernyőt dobni, aztán ha visszaaltatom és újra előhozom akkor az esetek többségében jó.
Tényleg érdekes, mert ennél kompatibilisebb hardvert már keresni is nehéz lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest