- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cimp
senior tag
válasz
KonzolKartel #22898 üzenetére
Nincs. Az első sincs még 3 hónapos! Annyira friss, hogy még meleg!
A fene megette! Ubuntu se megy fel rá! Egy hetet kínlódtam vele mire sikerült elindítani. -
-
LógaGéza
veterán
válasz
KonzolKartel #22888 üzenetére
Szerintem kext már nem kell ehhez a legújabb Chimerával, csak GraphicsEnabler=No és IGPEnabler=Yes.
A pendrive nélküli boothoz pedig OS X alatt kell a Chimerat felraknod, beállitani úgy, ahogy jó neked, és menni fog. Felismeri a Windows Bootloaderét is, nem kell EasyBCD-zned.
-
KonzolKartel
őstag
Egy dologban tegnap este már nem jutottam dűlőre, mert kifordult a szemem
.
Dualboot. WIN8 már adott volt, amit IDE-ben telepítettek. Ezt ugye úgy sikerült megoldani, hogy átraktam IDE-be, be bootoltam a WIN8-at, ott msconfigban bepipáltam, hogy a következő indítás safemode legyen, majd biosban vissza raktam AHCI-ra, és így már indult AHCI-ban. Kivettem a safemode-ot, és azóta is bootol.Most szeretném pendrive nélkül megcsinálni a dualbootot. Van valami jó leírás erről? Gondolom EasyBDC lesz a nyertes, de egyelőre nem sokat konyítok hozzá, nem akarom hazavágni a bootot
.
-
cildren
tag
Üdv!
Sikeresen feltelepítettem, a T61-es ThinkPad gépemre a 10.7.5-ös rendszert iAtkos L2-es lemezről minden működik, viszont ma amikor backupból vissza állítottam a Windows partíciót a bootpartíciót is firrssítette így most eltűnt az iAtkos bootválasztó képernyő. Kérdésem az lenne, hogy ezt hogyan lehetne legegyszerűbben visszaállítani?Windows 8.1 illetve OS X 10.7.5 egy SSD-n van fenn, egy vinyón pedig Windows 7 illetve sok fontos dokumentum
-
KonzolKartel
őstag
Nekem végül egy GraphicsEnebler=No kellett. Így már bootolt. Felraktam egy intel HD4000 kext-et, és stabil.
-
dulifi
csendes tag
válasz
dulifi #22886 üzenetére
Kicsúsztam sajna a szerkesztési időből.
Találtam ezt: broadcom bcm 43225 működik
A videó feltöltője megsd egy linket, ott a 10-12 oldal körül beszélnek róla, de számomra semmi hasznos. Valaki tud segíteni?
-
dulifi
csendes tag
Hello!
Van egy Acer 4820tg laptopom. Mac telepítésére adtam a fejem, leírom a tapasztalataimat. Először is, mivel ez egy váltható grafikus rendszerű gép, letöltöttem egy moddolt biost, hogy le lehessen tiltani egyiket vagy másikat. Ráadásul uefi támogatást is kapott így a lap.
Mac app storeból usb-re unibeasttel készítettem mavericks telepítőt, szépen fel is települt, a következőkkel álltam szembe:
mobility radeon 6550 - 1024x768, az animációk akadoznak nagyon
intel 4500mhd - be se bootol ha ezt választom
wifi broadcom 43225 - nem működik
atheros ethernet - nem működik
webcam - működik
hang - airplayen működikKb 8 óra keresgélés utánajárás és kext telepítgetés után:
6550 - semmi javulás
4500mhd - bebootol, 1024x768, valamivel gyorsabb mint a 6550
wifi - nem megy
ethernet - megy, gyors
webcam - facetime hívás kapcsolódás után megszakad
hang - ugyanazEzek közül főleg a videókártya és wifi gondok a fontosak, hanggal nem is törődtem még. Tervem hogy felteszem a liont, mintha több kextet láttam volna arra. Érdekelne bárkinek javaslata!
Illetve találtam 6550-hez maverickes dsdt-t + kextet, viszont ebbe nem tudtam belekezdeni mert gőzöm sincs mi az a dsdt. Egy kis telepítési magyarázat jól jönne. A videókártya 1gb-os verzió, mert ez egy 5650 átnevezve.
-
KonzolKartel
őstag
Miért lehet, hogy ga z77 ds3h alaplapnál nincs vt-d opció a biosban? Dél óta próbálom felrakni az os x-et, de nem akar bootolni. -V nél Missing bluetooth controller transport. Próbáltam már a -X et, úgyse. Illetve a dart=0 is. Ötletek?
i7 2600k, ennek a gpuját használom.
-
törölt tag
-v -f boot kapcsolóval próbálkozz és ha akkor is megáll azt fényképezd le és csatold ide.
-
sEtuke
tag
Sracok,nekem a kovetkezo problemam akadt iAtkos Lion telepitese kozben..
Hogyha csak siman hagyom bootolni akkor csak forog a karika az alma logo alatt,ha pedig -v -x ,akkor van ez az uzenet,ami utan ugyan csak megall. Valami megoldas?elore is koszi!
-
törölt tag
Működő megoldás PS/2-es egérre még mindig nincsen Mavericks alatt?
Illetve akinek még az az iMessage problémája volt mint nekem, sikerült megoldania? -
blokad
senior tag
Sziasztok!
kis segítséget szeretnék kérni!
Laptopon futtatom, az idők alatt 100%-osra formált OS X 10.9.1-emet és szeretném a notebook hdd-ről átköltöztetni ssd-re. Mi ennek a pontos menete?
köszönöm a válaszokat előre is
üdv
blokad -
koháry
tag
Miért van az, hogy a gép a D partíciómat átnevezte D 1-re? hiába próbáltam visszanevezni nem engedi. Minden alkalommal amikor lecsatoloma lemezkezelőben (próbálgattam hátha működni fog) ad neki egy nagyobb számot. Szerintem ezért nem tudom megosztani a lemezt. Nem lehet valami más módszerrel visszaállítani a nevét simán D-re?
-
Lazika
senior tag
Hali! Safari alatt nem tudok youtube-on hd videókat nézni, mióta a flash frissített. Viszont gond nélkül megy chromeban. Valaki találkozott ezzel? Siekrült emgoldanom a bootolást csak a boot0md-t kellett feltenni és ok minden végre.
-
koháry
tag
Valaki tudna segíteni? A hacintoshban lévő 2 db 3 terás merevlemez közül az egyiket nem látja a parallels-ben futtatott windows 7. Pontosabban látja, de csak a betűjelét a tartalmát nem, nem mutat se méretet, se egyéb adatot róla. Mavericks alól el tudom érni gond nélkül, csak azért lenne fontos a windows alóli elérés, mert a dune hd médialejátszóm csak így tud róla olvasni adatokat, osx alatt a beépített sambával valamiért nem tudtam létrehozni kapcsolatot a gép és a médialejátszó között. Az osx gyári samba megosztása helyett jelenleg a SMBUp-on keresztül megy a megosztásom. Tegnap óta van ez az állapot, miután nyomtam a lemezkezelőben egy lemezellenőrzést.
-
LógaGéza
veterán
válasz
KonzolKartel #22867 üzenetére
Tudod formázni ott is, csak arra figyelj, hogy a Windows-os vinyót a biztonság érdekében húzd le/tiltsd le BIOS/UEFIben.
AHCI legyen bekapcsolva, kb ennyi ami lényeg.Telepitési leirás: [link]
Telepitő pendrive elkészitéséhez is lesz egy tippem, csak előtte kipróbálom itthon.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
LógaGéza #22866 üzenetére
os x wiki-n ezzel a lappal így van fent, ezért gondoltam erre. Azért írtam ide, igazából meghallgatok bármit. Mégis lesz még egy HDD, azt formázom majd HFS+ra. Ezt a telepítőben is megtudom tenni, vagy elötte windowsban valami thirdparty programmal kell át formáznom a fájlrendszert. Mire lehet szükségem, akár command, akár bios, vagy bármire, csak ne felkészületlenül érjen. Kezdő vagyok os x téren, bármi tánàcsnak örülnék.
-
LógaGéza
veterán
válasz
KonzolKartel #22865 üzenetére
Miért iATKOS, amikor a Vanilla rendszer is menne rajta frankón?
-
KonzolKartel
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, miszerint: összeraknek egy hacklit, válogatott hardverekből és ehhez kérnék segítséget.
Hardverek: GA Z77 DS3H, I7 2600K és egy ideiglenes HD 4870.
Ha jól olvastam akkot mindenféle extra nélkül felfogom tudni rakni úgy, hogy felfogok rakni egy iatkos-t, ami bármi féle command nélkül települ, majd pedig appstore-ból frissítem maverics-re.
Kérdés lenne még, hogy jelenleg van rajta egy windows 8, mivel és hogyan kéne particionálnom, a megfelelő fájlrendszerbe. Egy hdd lenne csak, és dual boot-olni szeretnék!
Előre is köszönöm a segítséget
-
tatomi92
aktív tag
-
Lazika
senior tag
Grat az eredményekhez!
Más... Dual boot sikeresen össze...szta a gépemet. Újra raktam a maverickset, viszont nem jön be a tony féle boot menü, hanem mindenféle hülyeség. Eddig ilyen probléma nem volt. Hiába rakom fel a legújabb chameleont, akkor is ez fogad. Valakinek ötlet esetleg? Usb-ről tudom most csak indítani a gépet.
-
poontang
újonc
válasz
tatomi92 #22854 üzenetére
Én ezt használom. Praktikus, mert más layout kell a laptop saját, és külső billentyűzethez ha rendesen akarom használni
-
felon
csendes tag
Készítettem egy grafikont saját CPU-m összehasonlítására egy iMac-el. Megosztom, hátha valaki érdekel az FX teljesítménye.
A tesztet 10.9.1-en készítettem.Esetleg ha valakinek van újabb generációs FX processzora és van kedve akkor mérje le a teljesítményét, gondolok itt 8320/8350-re.
-
tatomi92
aktív tag
Sziasztok!
A Chimera v2.2.1-et feltelepítve és a tonymacx86 black témát kijelölve ez a hiba fogad, ha nem pendrive-ról indítom a rendszert: [link]
Valaki tud valamit megoldást?
-
kolanda
tag
válasz
Brumi˘ #22848 üzenetére
Én próbáltam kihúzva, bedugva, GE=No val, mindenhogy de semmiképpen nem oldotta meg a gondot. Első alkalommal először a Notebook Installerrel kezdtem, de mivel többszöri próba után se oldotta meg a problémát, ezért manuálisan átszerkesztettem a "DisplayProductId-" mappa tartalmát a leírás szerint. Ezután megoldódott a probléma, aztán újrahúztam az OSX-et, és mikor csináltam volna ezt a DisplayProductId patchelést, már nem volt ott a biankó mappa(csak a többi, amik mind üresek. Ezért kézzel létrehoztam, és megcisnáltam benne a megfelelő fájlt, és elvileg minden klappolt, gyakorlatilag az istennek se akart jól működni. Ezután futtattam a Notebook Installert, ami persze szintén nem oldotta meg a problémát (nekem a z összes EDID Override mappa üresen tátong) , viszont létrehozta a biankó mappát, amit ismét szerkesztettem, és ismét így sikerült megoldani a problémát.
-
felon
csendes tag
-
tatomi92
aktív tag
Sziasztok!
Asus K53SV tipusu laptomomra sikeresen feltelepitettem a legújabb 10.9.1-et. Két kérdésem lenne:
- hogy tudom megoldani, hogy ne pendrive-ról kelljen bebootolnom? (a legujabb chimera-val nem mukodik, pontosabban nem jon be a piros alma logo, hanem csak egy egyszeru szoveges verzio, ha pedig azzal akarok bebootolni, akkor nem tudok!
- a billentyuzetemet, hogy tudom normalis Windows alatt megszokott modon hasznalni?
-
poontang
újonc
válasz
Brumi˘ #22837 üzenetére
HD5650 el hasonló a szitunálam is, mivel csak multibeast után alakul ki ez a helyzet, ezért csak arra tudom fogni hogy az rontja el a monitor EDID-jét.
Szerencsére egy kis ügyeskedéssel meg lehet csinálni a működő EDID-et, és nálam utána már a megfelelő framebuffer használatával megy a beépített kijelző. Csak sajnos így a 2 external portot nem tudom használni rendesen, és csak egy elég körülményes módszert találtam amivel életre lehetne őket kelteni. Szóval a helyzet az, hogy ha külső kijelzőt akarok akkor default framebuffer, ha internal LCD akkor Hoolocks.
A notebook installer nálam nem működött, sőt, ha én próbáltam új fájlt létrehozni, akkor sem sikerült megoldani a problémát. Ha jól emlékszem, a laptop installer futtatása után létrejött egy biankó (csak simán "DisplayProductId-") mappa, benne egy szintén biankó EDID plisttel, és ha azt szerkesztettem át, már jól ment a dolog.
(#22839) felon : terminalban egy ifconfiggal az interfészek között van "en0" nevű?
-
apple87
senior tag
Sziasztok új vagyok még itt , az lenne a kérdésem hogy
HP Laptopomra szeretnék felrakin egy MAX OSX-et
tudnátok segíteni mit hogyan és mit töltesek le? -
cimp
senior tag
Sziasztok!
Senkinek semmi ötlete arra, hogy erre hogy lehetne felrakni a mavericks-et? Ez alapján elkészült az usb. Elindul a boot, de mikor bevillan az alma utána ujraindul. AHCI beállítva, BOOT mode UEFI esetén nem is látja az usb-t mint boot eszközt, legacy módban indul el. -v vel indítva úgy néz ki, hogy "Starting Darvin x86_64" -nél indul újra.
-
felon
csendes tag
Üdv!
iMessage ill. iCloud-ot szeretném használni (Maverick 10.9.1), de a következő hibaüzenetet kapom bejelentkezéskor: "Az iClouddal való kommunikációs probléma miatt nem lehet bejelentkezni."
Clover bootloadert használok, elég sok minden megpróbáltam már a hiba elhárításának érdekében, de semmivel sem jártam sikerrel.
Cseréltem serial, board serial, uuid-t, töröltem a network beálításokat, de nem hozták meg a várt eredményt..
FixLAN be van kapcsolva.Nem tudom mi lehet a baj, ha valaki tud kérem segítsen.
-
Brumi˘
addikt
-
Brumi˘
addikt
válasz
tatomi92 #22834 üzenetére
Hasonló az én notim is. Tonymac-es leírás alapján tettem fel.
-
tatomi92
aktív tag
Az alábbi paraméterrek rendelkező laptopon
- Intel® Core™ i3 2330M
- Intel® HM65 Express Chipset
- Intel HD3000az iAtkos L1-et telepítve az alábbi hibával indul újra még az Apple logó megjelenése előtt: ebios read error: 0x04
Keresgéltem a hibát illetően, de sajnos megoldásra nem jutottam. Valaki tud megoldást rá?
-
LógaGéza
veterán
válasz
#51177472 #22831 üzenetére
iMessagehez kell egy System Board ID inject hogy menjen.
Chimera-t vagy Chameleont használsz? Igazából mindegy itt az utolsó Chameleon Installer, letöltöd, elinditod, elfogadsz mindent, kiválasztod hova telepitse, alul Customize - Chameleon Bootloader alatt Don't install the Bootloader, Modules alatt pedig FileNVRAM-ot bepipálod. Semmi másnak nem kell kijelölve lennie. Install, restart.
-
törölt tag
Működik. Köszönöm szépen mindenkinek. AppStore is jó már, már csak valami iMessage fix kéne és jó minden.
Tudtok segiteni? -
-
LógaGéza
veterán
válasz
#51177472 #22818 üzenetére
ALC888-as hangkártyád van - MultiBeastben Drivers - Realtek ALCxxx - Without DSDT - ALC888 Legacy. Ha ezzel nem jönne össze, akkor próbáld az ALC888 Currentet.
tatomi92
Telepités se indul el? Miket próbáltál? Niresh amúgy elég rossz kernelt választott a telepitőjéhez...
-
tatomi92
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan állítsam be a BIOS-t normálisan? AHCI és HPET eddig be volt állítva, ill. jó héhány bootflag-et is kipróbáltam pl. a Niresh-féle 10.8.5-ön, de mindegyiknek az lett az eredménye, hogy még az Apple logó elérése előtt újraindította magát a gép.. :/
A konfigom:
ALAPLAP: GA-MA790X-UD3
CPU: AMD Phenom(tm) II X4 940 Processor
RAM: 4,00 GB
VGA: NVIDIA GeForce GTX 260Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
törölt tag
Sziasztok!
Sikeresen felment a Mavericks, hang az viszont nincs.
Nincs valahol leiras hogy a gepemnek milyen kextek kellenek MultiBeast-bol?
Konfigom:
CPU: DualCore Intel Core 2 Duo E8500, 3166 MHz (9.5 x 333)
Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3L
RAM: 4GB
Videokártya: ATI Mobility Radeon HD 4850 (1024 MB) -
törölt tag
Megoldodott EFI studio es Chameleon wizard segitsegevel, ha masnak is gondja lenne ezzel. Most tolti a Mavericks.app-ot, remelem UniBeast-el menni fog.
-
törölt tag
Sima Lion van fent (iAtkos), majd mikor próbálok belépni AppStore-ban, jön az üzenet hogy: "An unknown error has occurred". Ha helytelenül iron be valamit akkor azt irja ki, de ha helyesen akkor ezt. Mi lehet a gond? Mert innen már csak le kéne tölteni a frissitest es UniBeast-el jo lenne..
-
törölt tag
Ilyen hibát dob ki most: [link]
Mi lehet a baj?
-
törölt tag
Sracok!
A Mavericks dmg az Applications mappaban van, UniBeast megsem rakja fel ra, mi lehet a gond? -
LógaGéza
veterán
-
Fly99
újonc
Sziasztok.
Szerintetek működni fog a MAC OS X Mavericks ha kicserélem a videokártyát?
Jelenleg ATI 6670-es van a gépben és tökéletesen működik de szeretném lecserélni egy R9 270-re.Válaszotokat előre is köszönöm.
-
törölt tag
Illetve az lenne a kérdésem, hogy ez miben különbözik az official Mavericks-től? Könnyíti valamennyiben a telepítés menetét?
-
törölt tag
Sziasztok!
iAtkos-t feldobom gyorsban, hogy az alól megcsináljam a Mavericks pendrivet amit később felrakok.
Úgy szeretném, hogy az egyik vinyómon maradjon a win (azt kihúzom addig, amíg a másikra telepítem a Mac-et, mert nálam eddig csak úgy engedett telepíteni ha mind2 vinyót formázom) a másikon pedig legyen a Mavericks.
Ha fent van mind a kettő, visszakötöm mind2 vinyót, ahhoz hogy tudjak választani bootolásnál hogy melyik bootoljon kell valami varázslat esetleg?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Apple Watch SE 2020 ezüst, 44mm // Számla // Garancia // Válaszható szíj //
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest