- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
vedd fel videóra és visszajátszásnál állítsd meg, vagy videoszerkesztővel ha simával nem megy.
-
Syl
nagyúr
Nos, itt van a myHack-kel elkészített 10.7. Gép bootol, egy pillanatra felvillan a szürke háttéren alma, majd reboot. És így ciklusban. A -v kapcsolóval nem vagyok előbb, mert qrva gyorsan írja tele szöveggel a képernyőt és ugyanúgy rebootol.
B75-ös alapla, i3 cpu, 8 giga ram, 128 giga ssd.
Biosban ahci bekapcsolva, uefi ki.
Valami tipp? -
Xero
nagyúr
Egy kis info hátha valakit érint:
A Chimera r2248-al nem kelthető életre a mókolt AppleIntelSNBGraphicsFB.kext (VGA out bekapcsolva HD3000-n) semmilyen system def-el. Az utolsó amivel működik az az r2109 és MacBook Pro 8.1 sys def. -
leszilaci
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo m57 fekvőházas pc-m.
cpu: intel core2 duo 2.33GHz E6550
ram: 2GB 667MHz
integrált vga.
integrált ethernet, és audio.Szeretnék osx-t kipróbálni rajta.
Szerintetek milyen
- VGA kártyát?
ami low profile-os, half lenght (280W-os a táp), és osx kompatibilis
ez pl?
http://www.asus.com/Graphics_Cards/2101GD3L/#overview- usb wifi-t, ami osx kompatibilis?
olvasgattam, de egy adott típusnál a verzióbeli különbség is már okozhat problémát.
http://www.tp-link.com/en/products/details/?categoryid=&model=TL-WN723N
http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WN721N
vagy oldjam meg inkább "tyúkbéllel"?- és melyik rendszert fogja a gép elbírni?
érdemes lehet 10.6.8-nál feljebb kipróbálni?
http://www.insanelymac.com/forum/topic/284961-success-snow-leo-1068-on-lenovo-thinkcentre-m57/Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
moonprice
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni azügyben, hogy a Mac OS X bármely verziója elfutna-e ezen a konfigon:
Alaplap: ASUS M4A87TD EVO
Videókártya: Gigabyte HD6750 OC GDDR5 1GB
Memória: Kingmax Hercules 1600Mhz 4096Mb
Processzor: AMD Athlon II X4 645 Quad 3,1 Ghz BOX 2MTudom, hogy AMD így meg AMD úgy.. De több helyen, több videón is úgy láttam, hogy sikerült az embereknek AMD alapú gépre telepíteni a rendszert. A kérdés tehát adott.. és még az érdekelne, hogy a Mac elfutna-e a Windows 8 mellett valamilyen megoldással? Elnézést ha sokak szerint amatőr kérdéseket tettem fel, de új vagyok még a témában... A Mac-et kipróbáltam VMWare-vel és szerelem első látásra...
-
lordjancso
senior tag
válasz
lordjancso #21483 üzenetére
Hmm.. Valóban ez volt a gond. Levettem 2 giga memóriára és 2 magos processzorra és mondhatni tökéletesen megy minden. Köszönöm a segítséget!
-
Syl
nagyúr
Adott egy iMac, rajta a 10.8 teleítő (InstallESD.dmg), egy 8 gigás pen és az unibeast-2.1.0.
És az unibeast nem hajlandó rátolni a telepítőt a penre. Rögtön az elején leáll és csak annyit közöl, hogy sikertelen művelet. Elképzelhető, hogy a 8 gigás pendrive kicsi neki? Mert azt 7,6-nak mutatja os alatt. -
lordjancso
senior tag
válasz
Phantomhive #21482 üzenetére
Én csak XCode-ban szeretnék programozni. Nem használnám másra az OSX-et.
Lehet, hogy veszek még 4 giga memóriát, aztán meglátjuk...
Köszi a tippet! -
Phantomhive
aktív tag
válasz
lordjancso #21478 üzenetére
ahogy nezem 4gb ram van a gepedben. ha ezt mind odaadod hasznalatra az osxnek azzal megzavarod, hiszen a 4GB a poolod. abbol 2win-2osx legyen. ha vmwareben tobbet adsz meg az osxnek akkor o megprobalja hasznalni is azt nyilvan, csak nem fog menni.
a bibi az, hogy az osx 2gigaval nyogvenyogos. legalabbis szerintem.
ha emulalva akarod hasznalni aktivan, akkor 6-8giga alá nem mennék. procira nem tudok mit mondani, tapasztald ki, hogy jo dolog-e odaadni neki mindet vagy inkabb csak nehany szalat.hetkoznapi hasznalatra inkabb native telepites javaslok, ha az alaplapod tamogatott
-
kisjimy
aktív tag
Asus P8Z68-V/GEN3 | I7 2600 | Corsair Vengeance 2*4GB 1600Mhz 1.5V CL9| Gigabyte GV-N570D5-13I-B továbbá Intel® 82579, 1 x Gigabit LAN Controller(s), Realtek® ALC892 8-Channel High Definition Audio CODEC
Sziasztok! A fent leirt confogra felmenne a 10.8 mac os?
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a legújabb OS X-et Windows 7-re, VMWare 9 segítségével.
A telepítés során nem volt semmi gond, feltelepült a rendszer, viszont a vártnál lényegesen rosszabbul fut az OS X. Ha letöltök/telepítek (XCode), használhatatlanul belassul az egész rendszer. Kb 2 óráig telepítette a 10.8.3-ról a frissítést 10.8.5-re. Az XCode is kb 2 óra alatt ment fel rá.
Ezalatt a Windows mondhatni használható maradt, tehát maga a programmal, vagy a beállításokkal lehet valami gond.
2x2 magot állítottam a processzorhoz, 4 giga memóriát, 150 gb tárhelyet.
A fizikai számítógépem sem kimondottan rossz darab (i5, stb... részletek a nevem alatt).
Szeretnék segítséget kérni, hogy szerintetek mi okozhatja a lassulást?
Ja, még annyi, hogy a vmware és az os x rendszer a hdd-mre van telepítve, nem az ssd-re!
Előre is köszönöm!
Üdv! -
Lazika
senior tag
Hali!
Végre sikerült beüzemelnek a 7770-et viszont valamiért 20 fps-el kevesebbet mér a cinebench mint winbe? Ere tud valaki mondani valamit,hogy miért? Thx
-
Lazika
senior tag
válasz
Phantomhive #21470 üzenetére
Köszi,de a bootloader nem tölt be a videókártya biosa miatt szóval még a fehérképernyőig el sem jutok. Megpróbálom dsdt-vel hátha.
-
xedos
addikt
Felraktam a 10.8.5 combo update-t.
Nem indítottam újra - rögtön Multibeast - beixeltem, újraindítottam, de csak forog a fogakerék...
-v -x-el indítva látszik, hogy a hangnál szöszmötöl...
ÚUtólag vettem észre, hogy van újabb multibeast. Hogy lehetne feléleszteni a rendszert? -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Lazika #21469 üzenetére
ha fehér a képernyő akkor az emlékeim szerint két módon küszöbölhető ki
1) átdugod a monitor a másik foglalatba a kártyán ha van(dvi,vga,hdmi)
vagy
For users who are stuck at a white screen put your computer to sleep while at the white screen with the power button. Then wake the system and the card should now work. Also use Chutoro if the default Framebuffer does not work.
http://rampagedev.wordpress.com/2012/12/04/about-amd-7970-working-with-full-qe/
sajnos nincs tapasztalatom a 7xxx szériában
nálam pl. a framebuffer változtatás oldotta meg a fehérképernyő problémát -
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni,mert már egy ideje szenvedek a videókártyámmal. Vettem egy Ati Radeon hd 7770-et. Miután felrakom az osxet, utána multibeast stb, ami kell és újraindítom boot0:tes error done fogad. Csináltam már terminalba amit ilyenkor szoktam,hogy átmásolom a boot1h filet,de nem oldja meg. Találtam egy leírást ugyanerről a hibáról,de integrált videóval is ugyanez a hiba fogad. Sőt azt csinálja a gép, hogy safe módban sem hajlandó bootolni csak rögtön telepítés után. Ha valaki esetleg tudna segíteni nagyon jó lenne! Ui: Sajnos mavericksel és ezzel az ati kártyával is fehér képernyőm van telepítés után szal azt azért nem tudom felrakni. GE=No van beállítva más nincs. Safe módban azt írja a videóra,hogy kijelző 3MB.
Itt van a [link] amit találtam,de nem megy. Köszi!
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
MacBook-omon van egy csomó (50GB) foglalt terület amit nem látok. Feltételezem ilyen iPhone biztonsági mentések meg hasonlók. Hogy találhatom én meg ezeket a mappákat?
-
Genius007
őstag
válasz
Phantomhive #21460 üzenetére
Még egy kérdés.
Ha wmware-en belül (osx-en belül) letöltöm az apple oldaláról az újat, az fizetős nem?
Vagy ha OSX-en keresztül töltöm le, akkor az ingyenes?Sorry a hülye kérdésekért, de nem sokat foglalkoztam még ezzel a témával.
-
Phantomhive
aktív tag
Én megoldásom, amennyien a processzorod támogatja a VT-x(hardware virtualisation) featuret:
Felmész kalóztorrent oldalra, rákeresel hogy OSX 10.6.8 vmware vagy osx 10.7 vmware. Gusztus kérdése, de lehet valamelyik jobban megy vmwareben mint a másik, ennek utána kellene olvasni.
Letöltöd, elindít, ott van windowsban futtatva egy osx. Azon belül megcsinálod a telepítőt pendrivera, restart, boot a pendriveról, telepít, örül.
-
xedos
addikt
válasz
Genius007 #21458 üzenetére
Minden gépen egyedi...
Sokat kell utána olvasni!
Kell egy MAC gép, amelyen letöltöd a hivatalos telepítőt - ebből tusz egy progival olyan telepítőt csinálni, ami elindul PC-n. Innentől kezdve attól függ, hogy a hardveredhez van -e driver(kext).
Én túrtam a fórumokat, hogy mi az ami a legjobban közelít egy eredetihez - így van a legkevesebb macera vele... -
-
CJ597132
csendes tag
válasz
tDr1v3r #21454 üzenetére
nos én letöltöttem ezt a Niresh's-féle 10.8.2-t de a telepítő betöltése közben still waiting from root device-t ír ki...VMware-be pedig elindul a telepítő (tapasztalataim alapján, ha ott elindul, akkor rendes telepítésnek is működnie kell)
ez ellen mit tudnék csinálni? vagy hagyjam az egészet és keressek valami másik verziót? -
CJ597132
csendes tag
sziasztok!
jelenleg egy Snow Leopard 10.6.8-at használok a gépemen, de szeretnék frissíteni, mert sok dolog nem fut már el ezen ( pl.:Ableton), és lecseréltem a videokártyámat is 8400gs-ről gtx650-re de nincs támogatás így eléggé zavaró a használata...
egy ilyen konfigra:gigabyte ga-m52s-s3p
3gb kingmax ddr2 ram 800mhz
AMD athlon x2 5600+milyen osx-et ajánlotok?
-
Genius007
őstag
válasz
ThuG4LifE #21449 üzenetére
A PenDrive USB2.0-ás, de én semmi bootloader félével nem bohóckodtam!
Szimplán a fent nevezett progival rátettem a iAtkos ML2-őt (de még az ML3u-t is próbáltam)
de sehogy sem sikerül bootolni róla. A notebook biosában sok mindent nem lehet állítani, de a bootot akár hogy próbáltam, nem sikerült sehogy sem. -
Lazika
senior tag
Hali!
Vajon egy Radeon hd 7790-et belehet üzemelni? Azt tudom,hogy a 70et igen! Köszi
-
Genius007
őstag
-
toM517
aktív tag
Sziasztok!
Van mukodo hackintoshom mar egy ideje, de nem 100% OK.
Problema az, hogy egy ido utan, jellemzoen 18-24h utan kifagy (strandlabda) es csak reset segit.
Eloszor azthittem, hogy a WD Green Drive miatt van, igy azt kivettem, de ugyanugy fagy.Aztan a tapra gyanakodtam, mert kicsit neccesen mukodik. Ha megmozgatom a kabeleit akkor hajlamos nem
mukodni. Szoval a power led felvillan egy secre aztan off es nem is lehet utana bekapcsolni sehogy csak ha megfelelo pozba mozgatom vissza a kabeleket es az alaplapi elemet kiszedtem-visszateszem...
Ez azert nem hiszem, hogy a problema forrasa, mert korabban 10.8.1-2 vel ment normalisan napokat, heteket...valamint patent jo.Flasheltem mar ra Custom es gyari BIOS-okat is, semmi valtozas. 10.8.4 ota mintha meg kevesebb ido kellene, hogy megadja magat.
Ez volt Unibeast-el. Most kiprobaltam a Clover bootos 10.8.4-el, ami ugy nez ki egyelore, hogy stabil(abb), mar kb. 36 oraja fut es meg nem fagyott ki, ilyen (rekordido!!!) korabban is volt szelsoseges helyzetekben, meglatjuk...
Viszont most az a bajom, hogy a HD4000-em mintha nem futna optimalisan, HD video lejatszasnal (mp4) a kep szaggat, szemetel, a hang kiakad neha(igaz ez utobbi optikan keresztul megy ki). Meg valahogy ugy az egesz nem tunik annyira "simanak". Lehet hibat kovettem el, de ugyanugy elsutottem a Multibeast-et install utan, feltettem a szokasos drivereket (LAN, FakeSMC, Trim Enabler, ALC892 patch...).Igazabol a HD4000 kivetelvel minden megy, meg a Sleep/Wake is. Ugy tudtam a HD4000 mukodik out of the box, de ezekszerint megsem...felbontast amugy beallitasokban siman at tudtam tenni 1080p/50Hz-re, csodalkoztam is, de akkor miert nem megy rendesen?
-
Genius007
őstag
Szép jó reggelt Uraim!
Lenne egy ilyen notebookom: Packard Bell EASYNOTE TV44-HC-346HG
Operációs rendszer: Windows 8
Processzor: INTEL Core i3 i3-3110M
Memória: 4GB
Merevlemez: 500GB
Kijelző: 15.6" (1366x768)
Grafikus kártya: nVidia GeForce GT630M 2Gb + az integrált intel HD ugye.
Webkamera: 2.0 megapixel
USB csatlakozók: 1xUSB 3.0 + 2xUSB 2.0A kérdésem az lenne, hogy erre a laptopra valamilyen formában, rálehet varázsolni bármilyen OS X-et?
És ha igen, akkor hogy? Jelenleg Windows 8 üzemel rajta, ezt természetesen letörölném, és csak OS X-et használnék, segítségemre van egy 32Gb pendrive, és 2dvd-rw, na meg a net, ebből kellene valamit kihozni, amennyiben lehetséges. -
h_eduka
tag
erre a gépre tenném fel az op.rendszert van-e lehetőségem rá ha igen akkor hogyan?
-
mezalan
csendes tag
Ez a legegyszerűbb, ha kezdő vagy, esetleg a myhack, vagy iatkos ML2, de én egyiketse használom sokkal jobb egy retail telepítő.
-
ThuG4LifE
senior tag
Kint van a 10.8.5-ös update.
Combo itt: [link] -
Xero
nagyúr
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Melyik rendszert érdemes megpróbálni feltelepíteni win mellé?
A win az egy SSD n van, a osxet egy kulon hddre szeretném rakni.
Valaki tud valami jó verziót linkelni, valamint valami telepítési mikéntet ? -
Tucsok04
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy hogyan tudnám legegyszerűbben feltelepíteni a Mountain Lion-t (telepítő USB-vel szeretném és ebben is segítségre szorulok, hogy ezt hogyan is kell megcsinálni)! Jelenleg Windows 8 van telepítve a számítógépemre.
Konfigom: Gigabyte z87x-ud3h, Core i5-4570 HD4600 integrált videókártya, 4 gigás Kingston 1600MHZ
Válaszotokat előre is köszönöm!Norbi
-
janika226
csendes tag
igen ellenőriztem és ott enable re vannak állitva
a régi iatkos (10,7,4 felment gond nélkül)
a 10,8,2 meg nem látja lehet hogy a telepítőbe kell valami kexts -
janika226
csendes tag
azt hogy tudom megcsinálni pendrive-ra
-
janika226
csendes tag
vezetékes
de próbáltam már egy golyos PS2 egérrel is és az sem válaszol olyan mintha az usb csak áramot ad az egérnek de adatot már nem továbbit
10,7,4 iatkos már volt fenn és ott volt egér és bill is -
janika226
csendes tag
iatkos ml2 próbáltam telepíteni
egy egyszerű Canyon optikai egér -
janika226
csendes tag
üdv
segítséget szeretnék kérni
Mac OS X-et szeretnék tenni asztali PC-mre
alaplap Gigabyte GA-P55-UD6 és Intel i7 proci 16 GB 1600 as ram stb..
a problémám hogy szépen beboot-ol a lemez már a nyelvet kellene kiválasztanom de nem megy sem a billentyü sem az egér (az egér áramot kap de az optikája nem megy)
próbáltam már PS2 vel is de az sem megy mi a megoldás? -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki Dell Inspiron N5010-es laptopra rakott már fel OSX-et ?
(Másodlagos OSnek szeretném)
Ha van ilyen, kérem szépen hogy jelentkezzen -
peterszucs
csendes tag
Zseniális, köszi!
-
mezalan
csendes tag
válasz
peterszucs #21402 üzenetére
Tényleg azt kifelejtettem, 10.8.4 retail.
-
peterszucs
csendes tag
Hmm ez egész tetszetős.
És az OSX? Lion? Mountain Lion? Esetleg Snow Leopard?
Nagyon köszi egyébként a segítséget!!!
-
mezalan
csendes tag
válasz
peterszucs #21400 üzenetére
Intel Celeron E3300
Gigabyte GA-EG41MF-US2H rev1.0
2x1GB DDR2-1066 Kingmax 2x1GB DDR2 667 Samsung
MSI N220GT-MD512D3/LP (Geforce GT220)
és vmi régi samsung 1024*768as monitorral használja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest