- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azoknak, akiknek gondjuk van az AppStore-al (hitelesítés/bejelentkezés és így letöltés is nyilván) illetve az iCloud-al:
A grafikus "kártya" és a háló "kártya" (ma már sokszor inkább csak "chip") hex stringjeiből kell létrehozni (mixelni) egy összesítettet és beilleszteni a com.apple.boot.plist-be/újabban org.chameleon.boot.plist az (Extra könyvtárban találhatóba)
A hogyanról itt egy video ha valakit érdekel.
-
GazVezír
tag
Járható lenne az általad említett út, amennyiben meg lehetne adni az UniBeast-nek alternatív forrást, amiből dolgozhat. Azonban az UniBeast még mindig csak az App Store-ból megvásárolt OS-ből hajlandó működő telepítőt varázsolni.
Ha ennek ellenőrzése mellett döntünk, akkor több lehetőségünk is adódik, hogy az általunk kiválasztott rendszer Install App-ját részben pótolhassuk. Akár egy pendrive-ra való restore, vagy a beszerzett InstallESD.dmg a fájlrendszerhez való szimpla felcsatolásával. Akármelyik megoldást választanánk, egy bizonyos fájlt, illetve az ahhoz tartozó könyvtárat nem tudunk csak úgy pótolni - aminek következtében az UniBeast hibaüzenettel egyszerűen elszáll. Ez a _MASReceipt, valamint a benne található receipt névre hallgató fájl.
Mi is az _MASReceipt?
Amikor megvásárolunk egy alkalmazást az Store-ból, akkor a letöltési folyamat részeként az alkalmazáscsomagban létrejön a fent említett könyvtár egy receipt nevű állománnyal. Ez egy Apple által digitálisan aláírt állomány, amely az alkalmazásról (csomagazonosító, verziószám stb.), valamint a letöltő számítógépről (IOMACAddress) tartalmaz információkat.
Forrás: http://vbali.com/2013/04/05/masreceipt/
Ez alapján már könnyen kitalálható, hogy a netre felkerült változatokból miért is hiányzik ez. Az UniBeast is bizonyára átverhető, de nem merültem el a témában különösebben. Továbbá azt sem tudom pontosan, hogy korábbi verziók tudnak-e telepítőt készíteni az OS újabb változataihoz, mivel ezeket nem próbáltam ki. Tudomásom szerint egyébként a kettes verziótól felfelé borítékolhatjuk minden esetben az efféle ellenőrzést.
A fentiek alapján viszont kijelenthető az is, hogy hiába vennénk meg az operációs rendszert dobozosan, az a hiányzó fájlokat elvileg nem pótolná, hiszen azok csak az App Store-ból való vásárlás esetén jöhetnek létre.
-
GazVezír
tag
válasz
HollyBoni #21896 üzenetére
Így van. Ami a Lion-t és Mountain Lion-t illeti, én sehol nem találkoztam olyan alternatív forrásból - értsd: warez - letölthető változattal, ami nem csupán az InstallESD.dmg-t tartalmazta volna. Némi kutakodás után úgy tűnt, hogy másnak is ez a tapasztalata. Ebből következik egyenesen, hogy az UniBeast csak az App Store-ból letöltött változattal működik együtt, ami nem csak az dmg-t tartalmazza. Viszont a Store-ból megvásárolt változatban található InstallESD.dmg-t ki lehet cserélni alternatív forrásból származó másikra, az UniBeast nem fog problémázni rajta. Ez azért lehet szükséges, ha valamilyen okból kifolyólag nem a legfrissebb verzióból szeretnék telepítőt készíteni.
Továbbra is kérlek, ha te az UniBeast-et rávetted arra, hogy csak az InstallESD.dmg-t felhasználva készítsen telepítőt, akkor írjad le annak a hogyanját mindenki számára érthetően. Ha pedig sikerült alternatív forrásból származó teljes csomagot szerezni, kérlek privátban írjad meg nekem, hogy honnan, mert én konkrétan sehol nem találtam, ami persze nem azt jelenti, hogy nincsen. Ezért is kértelek meg, hogy írjad meg ha így van, illetve ha úgy.
-
GazVezír
tag
válasz
HollyBoni #21894 üzenetére
Kérlek írjad le részletesen, hogy egy mezei InstallESD.dmg-nél hogyan érted el, hogy az UniBeast probléma nélkül megegye, és akkor lehet hivatkozni rá, ha a jövőben mások is elkadnának. Én próbálkoztam, de a végén arra jutottam, hogy nem érdemes fecsérelni vele az időt.
-
GazVezír
tag
válasz
levi.hungary #21887 üzenetére
Az UniBeast csak az App Store-ból letöltött telepítővel tud valamit kezdeni - ami sikeres letöltés után Install Mac OS X Lion, Install Mac OS X Mountain Lion, valamint Install OS X Mavericks neveken jelenik meg az Applications mappában attól függően, hogy melyiket vásároltuk meg.
Fájltípus szerint mindegyik .app, ami a rendszer fájlkezelőjében alapbeállítások mellett nem látszik. Ez tartalmazza az InstallESD.dmg-t, ami tulajdonképpen magát a komplett rendszert jelenti, a többi csak körítés - alternatív forrásokban csak és kizárólag az utóbbival lehet találkozni. Értelemszerűen ezek alapján már világos, hogy miért ütközik hibába az UniBeast, ha csak a dmg-vel próbálkozunk.
Az Apple szoftveráruházából letöltött telepítő egyébként mindig az operációs rendszer legfrissebb változatát tartalmazza - Mountain Lion esetében jelenleg a 10.8.5-öt. Ez azért lehet sok esetben problémás, ha a telepítéshez mondjuk egy korábbi verziót szeretnénk használni. Azonban ekkor sem kell csüggedni, hiszen nincs más dolgunk ebben az esetben, mint beszerezni egy a kívánt verziónak megfelelő InstallESD.dmg-t, amit később csak ki kell cserélnünk az Apple áruházából letöltött telepítőben találhatóval, amiből az Unibeast akadékoskodás nélkül fog telepítőt kreálni.
-
HollyBoni
veterán
válasz
levi.hungary #21887 üzenetére
storeból legálisan megvásárolt 10.8-at tudja telepíteni?
Nem. Ami torrenten van az is érintetlen, csak feltöltötte valaki.
Kérdés, OSX csak AHCI módban fut, máshogy nem?
-
levi.hungary
tag
-
tDr1v3r
veterán
válasz
levi.hungary #21884 üzenetére
Szerintem azt már nem tudod megvenni... Snow Leopard-ot viszont igen, de a legalizálás jó kérdés.
-
GazVezír
tag
válasz
levi.hungary #21872 üzenetére
Nem volt szép, amint az iménti hozzászólásoddal elkövettél. Viszont míg azzal voltál elfoglalva, hogy párhuzamot vonjál mások és a te problémád között, rögtön azzal kellett volna kezdened, hogy felfrissítsd azok memórájiát, akik átsiklottak a problémád felett. Már csak azért is, mert neked van szükséged segítségre és nem fordítva.
Én egyébként szintén Mountain Lion valamelyik verziójával kezdeném, ahol a következő kapcsolókkal próbálkoznék: -x -v UseKernelCache=No
Ha pedig nem megy, ahogy előttem is már mondták, akkor hackli.com. -
levi.hungary
tag
válasz
levi.hungary #21879 üzenetére
Lejárt az idő. Unibeastes telepítővel is próbáltam.
-
levi.hungary
tag
válasz
J00hnny #21877 üzenetére
Randomszerűen próbálgattam a flageket.
Megvegyem a 10.8-at?
Erről lenne szó:
[link]Korábban ezt írtam ide:
(#21798) levi.hungary
2013-11-01 08:35:01Csináltam Pendriveot a myhack 3.3-mal 10.9 maverickes telepítőt. Próbáltam 4 db notebookban is, de mindegyik megáll a telepítésben. A -v és cpus=1 kapcsolókkal is próbálkoztam, de nem jutottam tovább. Mind inteles max 3 éves gépek.
Amire akarnám nagyon feltenni az egy HP 650 H5V72EA i3-2348M cpuval, Intel® HD Graphics 3000 gpuval, Mobile Intel® HM70 Express Chipsettel. Ezen a [link] valaki árul is hasonló típust, mint ideális hackintost. [link] Már pár éve raktam fel rendszert több gépre, de az már régen voltMilyen módszerrel próbálkozzak, esetleg van egy működő guide link? Köszi előre is mindenkinek!
-
J00hnny
aktív tag
válasz
szia! milyen hardver ez?, az info "kicsit" segítene.
a képen látható flag-eket mi alapján alkalmaztad? csak úgy random?
-
törölt tag
Egyebkent Mavericks alatt jo az iMessage is?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Sorry, én nem tudom, azért nem válaszoltam... hackli.com-on kéne megkérdezni, ott többen vannak.
-
HollyBoni
veterán
Random nem indul a 10.9. Alma kepernyo, alattal lett egy toltescsik, vegigmegy kb 2 perc alatt aztan kikapcsol a gep. Otlet?
-
törölt tag
válasz
Ha bosszant akkor szerintem takarodj aludni. A te problemadat ne hozd ossze velem, mit szemelyeskedsz? Vagy esetleg te valami kivalt figura vagy itt?
Lehet vissza kene venni az arcbol es normalisan megkerdezni meg1x, hatha tud ra valaki megoldast ahelyett hogy bunkozol. -
levi.hungary
tag
Kedves blokad és a többi fórumozó!
#21810 hozzászólásomban én is kértem segítséget, de nem akar/tud nekem senki sem. Kicsit rosszul esik, hogy olyannal meg elvacakoltok, aki egy virtuális gépes osx-et a pendrive-ot vagy a storet sem képes megcsinálni, használni, pedig kb 3 óra alatta nulláról végigcsinálható egy kezdőnek is. Valaki esetleg az én kínommal is foglalkozna, hogy milyen flaget vagy egyéb módszert próbáljak ki? Bocsánat, de kicsit már zavart ez dolog...
-
törölt tag
-
HollyBoni
veterán
válasz
rockerlev10 #21865 üzenetére
-
HollyBoni
veterán
válasz
rockerlev10 #21862 üzenetére
Miért nem tudsz csinálni?
-
rockerlev10
csendes tag
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy leszedjem a Maverick-et az appstoreból? Nincs Apple ID-m és nem is tudok csinálni, viszont eredeti kéne az Unibeast-hez. Valakivel esetleg tárgyalhatnék, ha úgyis ingyen van?
-
GazVezír
tag
válasz
#51177472 #21860 üzenetére
Az UniBeast közvetlenül a Store-ból letöltött telepítővel dolgozik, nem elégszik meg egy mezei dmg-vel. Szerintem a próbálkozók nagy többsége ezen csúszik el először és leginkább.
A myHack kezdőoldalán az alapvető követelmények közötti felsorolás szerint elég az utóbbi is, hogy sikeres telepítő készülhessen.
-
törölt tag
Mivel az UniBeast kiszűri hogy a Store-ból való e Mavericks (ami most nálam off), így maradt a myHack, aminek elvileg mindegy, hogy honnan van. Jól tudom?
-
törölt tag
Kint az asztalon az OS is es az UniBeast is. Viszont Installion failt kapok, hol kene lennie az OS-nek?
-
törölt tag
VMware-ban indítottam egy ML-t, ott AppStore, viszont a Mavericks letöltésénél kidob egy üzenetet, hogy minimum 2 giga szükséges. Ilyenkor mi van?
-
J00hnny
aktív tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Felraktam az iAtkos-t, hogy onnan keszitsem a Mavericks pendrivet. Viszont iAkos alatt nem enged be az AppStore-ba. Leszedtem mashonnan a Mavericks-et, GM-et (amikor probaltam meg csak az volt) viszont azzal nem keszitette el a pendrivet. Nem tud valaki linkelni egy hivatalos Maverickset?
Koszi. -
J00hnny
aktív tag
válasz
petcsike #21843 üzenetére
1. lépés katt - 1. találat
2. lépés Vmware bárhonnan letölt/feltelepít
3. lépés az első lépés első találatát felhasználva futtatod a virtuális rendszert
4. lépés Appstore-ból INGYEN megveszed a legális OSX-et
5. lépés felkeresed a Tony oldalát, rákeresel hogyan kell unibeast-el USB telepítőt csinálni
6. lépés sokat próbálkozol és olvasol hogy a te rendszeredől milyen konkrét tapasztalatok vannak, mit hogyan kell
7. lépés HA sikerül örülszKonkrét letöltési linkeket ne is várj, mert a Warez itt (is) tilos!!!!
-
petcsike
tag
válasz
RaZroX #21842 üzenetére
Gondolhatod, hogy nem véletlenül kérdeztem, pontosan melyiket használjam... mert "vettem" már egy pár fajtát, de nem működött egyik sem. Vagy behalt a telepítésnél, vagy el sem indult már a telepítő. Egyszer felment teljesen, ott viszont maga a rendszer mondta azt, hogy hát bizony egy nagy ...-t fog betölteni, úgyhogy az is kuka volt. Szóval ha van valami konkrét javaslat, hogy melyiket és honnan "vegyem meg" akkor azt rendkívül megköszönném.
-
blokad
senior tag
-
GazVezír
tag
válasz
blade1526 #21833 üzenetére
Szerintem próbálkozz először inkább Mountain Lion-nal, azért is, mert tonymac-en olvasni sikeres telepítésről ezzel a verzióval. Nem vagyok túlságosan hozzáértő, de talán az sem mindegy, hogy milyen verziójú bios fut aktuálisan a lapon.
Ha már sikeres leírást követnél véletlenül, arra feltétlenül figyeljél, hogy pontosan ugyanazon verziojú szoftvereket használj. Például ha 10.8.2 az áldozat, akkor értelemszerűen azzal kell készíteni telepítőt, máskülönben érhetnek nem várt meglepetések, viszont úgy biztos lehetsz a végeredményben.
-
petcsike
tag
Elitebook 8440p vel valakinek esetleg valami tapasztalata? iAtkos-t próbáltam, de valahogy nem szerette
-
blade1526
csendes tag
válasz
blokad #21831 üzenetére
Elkészítettem a Mavericks telepítőt.
USB bebootol-ok minden flag nélkül és szürke képernyő almajel, rajta fekete alapon fehér betükkel ez az utolsó sor:System uptime in nanoseconds: xxxxxxxxxProbáltam az alábbiakat.
- GraphicsEnabler=No
- -v, -x, -f kapcsolók
- PCIRootUID=1MInden esetben a végső sor ez: System uptime in nanoseconds: xxxxxxxxx
Megjegyzem csináltam Unibest USB telepítőt és MyHack USB telepítőt is, de mindegyiknél ez az üzenet fogad.
Amúgy ezen a rendszeren simán ment évekig a 10.6.8
Hát jó lenne a megoldásra rájönni!?
-
blade1526
csendes tag
Sziasztok!
Mavericks telepításnél idáig jutok:
System uptime in nanoseconds: xxxxxxxxx
Mit tehetek?
Gigabyte Z68P-DS3-B3
intel 1155 Core i52500 3,3 Ghz
ATI HD6670 1GB DDR3 Asus -
rockerlev10
csendes tag
válasz
Santantica #21827 üzenetére
Milyen videót?
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
VMWare-re van feltelepítve egy OS X Mountain Lion verzióm és azt szeretném kérdezni, hogy a Message programot valahogy életre tudom kelteni?
Ugyanúgy szeretnék iMessage-t küldeni vele, mint az iPhone-omról, viszont amikor az AppleID-mat megadom a Message-nek, nem lép be vele.
Virtuális gépben lévő OS X-nél életrekelthető egyáltalán ez a funkció? -
Santantica
tag
válasz
rockerlev10 #21817 üzenetére
a korábbi videót, amit linkeltem próbáltad már?
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok. Majdnem sikeresen telepítettem a Maverickset a hp elitebook folio 9470m ultrabook-ra. A WiFin kívül minden lényeges dolgok működik kivéve az hogy USB problémáim vannak, történetesen az, hogy csak akkor ismer fel bármit amit beledugtam a portokba, ami mar boot közben is bele volt dugva. Ilyennel valaki találkozott mar? Mi okozhatja ezt?
-
blokad
senior tag
válasz
rockerlev10 #21821 üzenetére
Igen, meg lehet virtuális pc alól is csinálni.
-
törölt tag
Valaki, Maverickshez van ps/2 eger kext? Usb-s emnek elromlott a gorgoje, jo lenne ha lenne. Ha nem akkor go mediamark -600.
-
blokad
senior tag
válasz
rockerlev10 #21819 üzenetére
-
blokad
senior tag
válasz
rockerlev10 #21817 üzenetére
miért nem kapásból mavericks-et telepítesz?
-
rockerlev10
csendes tag
A kérdésem még fennáll. Ha bárki tud, segíteni miért nem bootol a rendszer, kérem segítsen! :/
-
rockerlev10
csendes tag
válasz
Santantica #21813 üzenetére
Visszaállítottam a BIOS-t és betettem első helyre amiket kell. Még mindig csak CD-ről képes bootolni és ott is csak az almáig. Mondjuk mentségére szóljon, hogy most gyorsabban tette...
-
Santantica
tag
válasz
rockerlev10 #21809 üzenetére
nekem akkor volt ilyen amikor valamit átállítottam a biosban...miután vissza tettem simán ment tovább...asszem az AGP/PCI nál volt valami a ludas.....de lehet 100 más dolog is
-
claire78
senior tag
Sziasztok!
Szeretném valamilyen módon kipróbálni az OS X-et. Soha nem láttam még, és az Apple már más termékek szintjén jelen van az életemben.
Futhat ezen a konfiguráción rendesen? Vagy több bajom lesz vele mint hasznom? Hogyan kezdjek neki (ha érdemes)?
Asus VivoBook X202
Processor 1.8GHz Core i3-3217U
Memory 4GB, 1,333MHz DDR3
Chipset Intel HM76
Graphics Intel HD Graphics 4000Köszönöm a segítséget!
-
rockerlev10
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Van egy Lenovo B560-as laptopom.
Főbb paraméterek:
CPU: i3-380M 2.53GHz
VGA: Nvidia GF 310M
Hang: ALC269
Jelenlegi OS: Win 7
BIOS Phoenix 39CN16WWA problémám a következő. Már sokadjára próbálom feltenni a Snow Leopardot a Tonymac-es oldal segítségével. A telepítéssel általában semmi gond, sőt, nagy meglepetésemre amikor legelőször bejött a Snow Leopard telepítés után ledöbbentem, hogy billentyű, hang, videókari kapásból működött. A probléma először a frissítéssel volt, de aztán sikerült kiderítenem, hogy a Sandy Bridge van egy csavar a frissítésben. Szóval idáig sikerült. Frissítés után ahogy kérték nem indítottam újra, hanem futtattam a multibeastet ahogy kérték, de innentől lett gáz. Bejelölgettem amit ajánlottak, az Easybeastet, meg a System Utilitiest és amikor újraindítottam nem tudott bebootolni. Többször próbáltam újratelepíteni, de mindig amikor eljutok idáig bejön az alma és vagy el se kezd tölteni, vagy elkezd, de megdermed egy idő után. Tudna valaki segíteni mit kéne tennem?
-
blade1526
csendes tag
Senki???
Sziasztok!
A következő problámám van. Van egy alábbi konfig gépem:
Gigabyte Z68P-DS3-B3
intel 1155 Core i52500 3,3 Ghz
ATI HD6670 1GB DDR3 Asus
Ezen évek óta dübörök egy 10.6.8 megelégedésemre.
Úgy gondoltam áttérek a Mavericks-re. Appstoreba leszedtem. Unibest-el megcsináltam az USB telepítőt.
Bootoltam először minden flag nélkül. Szürke kép almajel, majd sima szürkekép. Itt az egeret tudom mozgatni és ennyi. Jócskán vártam de innen nem megy tovább.
Ezek után a következő flag-et probálta,:
-x, -v, GraphicsEnabler=No.
Sajnos mindegyiknél ugyanehez a szürke képernyő (egér mozog) képhez jutottam. Tehát a telepítő első ablaka sem jelenik meg.
A kérdésem az, hogy mi lehet a gond. Lehet, hogy a 10.6.8 feleltti systemek nem mennek fel erre a Configra?
Köszi az építő válaszokat előre is. -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Sikeresen felraktam a Mavericks-et, hang van, csak QE/CI nincs . 5450-em van, van valakinek hozzá működő kext-je? 10.8 alatt két kext-ben át kellett írni egy dolgot, akkor ment a QE/CI, de itt nem találom ezt a két kextet.
Még egy dolog, tudnátok ajánlani progit kext felrakáshoz ami működik Mavericks-en?
-
ficere
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy samsung rf11-es notebook.Szeretnék rávarázsolni egy OSX-et.Van egy bevált iatkos telepitőm,de ennél nem működik,bootol,és csak forog az alma jel alatt.Azt szeretném kérdezni,van valami más lehetőség telepiteni,vagy mindenképpen kell egy mac az unibeasthez. -
IG-88
tag
Végre sikerült sima x-el bebootolni. Mivel tudnék úgy kiírni dvd-t, cd-t windows alól, hogy osx-en lássam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- PC Game Pass előfizetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest