- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Santantica
tag
pici off:
a 10.9-ben a Color Tag-elt könyvtárakat nem beszínezi, hanem egy pöttyöt tesz mellé.
ez kb használhatatlan.be lehet állítani úgy, mint volt 10.6/7/8 ban, hogy az egész nevet beszínezi nem csak egy pöttyöt tesz mellé?
-
törölt tag
válasz
Máté94 #21998 üzenetére
Lehet, hogy akkor kénytelen leszek mellőzni ezen a laptopon a használatát. Sajnos a kijelző is csak 1366x768 felbontású és a fontok is elég rondán mutatnak ezen. Azért legalább kipróbáltam, hogy felmegy és működik a 10.9 is. Cardreader volt az egyetlen ami nem működött.
-
törölt tag
válasz
LógaGéza #21993 üzenetére
Az alsó sávot nem sikerül előhoznom, hogy rádobjam. Nekem csak + és - gomb van a bal alsó sarokban.
Áááá, megvan
Csinálja + jellel is. Hullámzott, akkor megy a gyorsítás?
Még egy érdekesség:
Eddig (10.8, 10.7 alatt) a telepítésnél macera volt a második VGA (Nvidia GT540) miatt. A DSDT-ben le is kellett tiltani vagy az Nvidia kext-et kitörölni, mert rögtön azzal akart indulni, de nem működött a HD3000-en keresztül. Namost a Maverick-ben kapásból megy elsőre minden és szépen mutatja is a 2db VGA-t. Úgy tudom az új MBP-ban is 2 VGA-t lehet használni. Esetleg működésre lehetne bírni az NVidia-t is alaptopomban? -
törölt tag
válasz
LógaGéza #21991 üzenetére
Rögtön megnézem. Most win alatt próbáltam kikerülve a GT540-et futtatni OpenGL módban a Valley-t a HD3000-el, hát ott sem jött össze. Gyanítom, hogy kizárólag DX módban működik a HD3000, OpenGL részhez kell a HD4000.
Restart, Maverick és nézem a víz effect-et.Update: Nem tudom minek kellene látszani, de a + jellel hozzáadtam egy widget-et és csak megjelent. Ha mozgatom akkor sem látok hullámot.
-
törölt tag
-
LógaGéza
veterán
válasz
#68216320 #21985 üzenetére
Ha csak megakarod nézni, hogy támogatja-e, illetve, hogy mely verziókat, akkor OpenGL Extensions Viewer App Storeból.
Ha tesztelnéd is, akkor Heaven Benchmark. -
törölt tag
A laptopomban lévő HD3000-et szeretném tesztelni. 10.9-et tettem fel, de nem tudom mivel lehetne kipróbálni, hogy minden gyorsítás működik-e vele. Valami OpenGL teszt vagy video acceleration teszt kellene.
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Átlehet tenni a bezárás/kicsinyítés gombokat a jobb odalra?
Üdv:
Immy -
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Az asus gtx 770 támogatja a 10.8.5?
-
törölt tag
"Nem kell a vérpisti üzemmód. El kell fogadni, hogy egy workstation drága. Legyen az Lenovo, Dell, HP vagy Apple"
Én értem mit mondasz, de ne sértődj meg: ő szerintem egyszerű "home" gépről beszélt, kicsi játék, kicsi munka kicsi stb. Nagy szakadék tátong akár a mini és a pro között is, ugyanígy PC-s vonalon A-tól Z-ig. Láttam én már vihargyenge netbook-tól kezdve bivalyerős i7-es (igazi és "fake") gépig laptopon keresztül mindenfélén hackosx-et 2006 óta. A felhasználási (cél)terület sokmindent befolyásol, de magát az OsX használatot tényleg csak az, hogy mennyire az adott vasra "termett" (értem ezalatt: Core Duo/C2D= Tiger, Leopard; csonkolt nehalem utánzatok= Snowleo/Lion, + a mai kor i3/i5/i7-esei=ML/Maverick) A másik dolog, hogy mennyire élvezhetően, vagy inkább mennyire "értelmes sebességgel" képes futtatni az adott hardver a cuccost, de ez minden. Szerintem ő csak a kompatibilitás részét kérdezte, nem akar workstationt vásárolni (ha jól értettem) Húztam már rá kísérletképpen én is atomgyenge ultraelavult gépre, de nyilván nem azon fogom futtatni a legújabb Os-t, ugyanakkor nem is veszek milláért HP, vagy Macpro gépet, ha egyébként qrvára nincs rá szükségem és ki se tudnám használni.
-
xedos
addikt
Mindig linkelni kéne: Ezek az ajánlott konfigok amelyel a legkevesebb szívás van: [link]
-
-
Xero
nagyúr
válasz
LógaGéza #21974 üzenetére
Én pedig azért írtam, hogy adott neki egy pofont, mert én is hacklira tértem volna át, ha nem frissítenek egy ilyen komolyat. Ezzel az elgondolással pedig nem vagyok egyedül. Nyilván van több lépcsőfok, de ez nem is volt kérdés.
De akkor, hogy tiszta legyen mikor érdemes és nem a hackli szerintem:
- Laptop - felejtős, vegyél Mac-et
- Családi gép - jó ötlet a hackli
- Családi gép, ha fontos a zaj és fogyasztás - vegyél Mac Minit
- Erősebb gép, hobbi célokra - jó ötlet a hackli
- Erősebb gép munkára, hanem tudja kitermelni egy WS árát - jó ötlet a hackli sok backuppal és fenntartásokkal
- Munka gép - felejtős, vegyél Mac Pro-tHa nem jött volna a frissítés, akkor a munkagép után is jó ötlet szerepelne sok backuppal.
-
LógaGéza
veterán
Azért írtam a két végletet - a kicsi családi, és a Workstation rendszerek között is van még pár lépcsőfok. Hackli gépet is össze lehet rakni ~100ezerből (nem számoltam ki, csak tippeltem), és 200-300ezerből is, és még mindig nem tartunk a Workstationoknál, pedig már léptünk párat.
Máté94
Mire alapozod ezt az állításod, meg lehet tudni? -
LógaGéza
veterán
válasz
tDr1v3r #21969 üzenetére
Asztali gépekről volt szó, közel se Workstationökről... Amiről itt beszélünk, az a két véglet. Ha azt írja, hogy Workstationoknál nem éri meg Hacklival szenvedni, akkor aláírom, mert teljesen igaza van. De azért egy sima otthoni használatra szánt, nem folyamatosan nagy számítási feladatokat végző usernek még mindig jobban megéri egy kis kínlódás, mint pl megvenni akár egy iMacet...
-
Xero
nagyúr
válasz
LógaGéza #21968 üzenetére
Ok kérlek rakj össze egy workstatiönt 200e-ből akár csak megközelítő teljesítménnyel és képességekkel mint a nagy MacPro (6mag Xeon, 16GB ECC RAM, 2x FirePro D500 2x3GB GDDR, 256GB PCIe SSD). Jah és legyen olyan hangja és legyen olyan megbízható OS X-el.
Nem kell a vérpisti üzemmód. El kell fogadni, hogy egy workstation drága. Legyen az Lenovo, Dell, HP vagy Apple. Talán ebben a ligában ár/értékben most a Mac Pro lesz a legjobb végre. Nagyon nem egy szinten vannak egy legózott géppel.
Ezek a gépek pedig pénzt termelnek. Ha nem tudja kitermelni az életciklusa alatt, ami mondjuk legyen 3 év, röhögve az árát, akkor be kell fejezni azt a munkát.
szerk: Azért bátorkodom ezt ilyen nyugodtan leírni, mert volt már közöm jó pár WS-höz, amiből több Mac volt. Kettő most is itt van mellettem. Van hacklim is, de mégis így vélekedek a munkagépről. Nem véletlen.
-
Xero
nagyúr
válasz
#10691584 #21966 üzenetére
Mobil gépnél nincs is értelme hacklival bohóckodni. Asztali gépnél még csak-csak, bár az új Mac Pro annak is adott most egy jókora pofont. Egy kis családi gépnek van manapság értelme, ahogy nálam is. Ha nem lépték volna meg ezt a Mac Pro-t, akkor lehet, hogy én is hacklira váltottam volna workstation vonalon is.
-
törölt tag
Jó, hát nem követem az áraikat egy ideje
Annyi megvan, hogy legutóbbi nagy bejelentésükkor csökkentették az árakat (retinás MBP-maradt meg kb. egyedül a fejemben) Ha belegondolok, hogy vagy 2 éve nem követem és csökkentettek ezen fölül menet közben, akkor kezd egész baráti ár lenni (leszámítva a szokásos bővítési/legózási díjaikat, pl. iPad esetében az arany árú nand flash ésatöbbi
)
Ezek bruttó/hazai árak, amiket írsz?
-
LógaGéza
veterán
Szerintetek Asrock Z87 Extreme4 mennyire jó választás lenne OS X szempontjából?
Egy 10essel olcsóbb mint a GA-Z87X-UD3H, és ha nem kell vele olyan sokat küzdeni, akkor inkább ezt választanám... -
3szli
tag
sziasztok
szeretnék egy dell Inspiron 7520 laptopra macket rakni olvastam az 1hsz de kicsit kinai nekem. Működne ha igen akkor az menyire nagy mokulást igényel? -
fondorlatos
aktív tag
válasz
joker1983 #21959 üzenetére
Ha van egy szabad HDD kéznél (ez esetben biztosan nem barmolsz el fontos partíciót), miért ne próbálhatnád meg feltenni.
Van akinek a hang is működik rajta. -
joker1983
újonc
Sziasztok!
Nagyon friss vagyok itt
Az lenne a kerdesem (bocsi ha mar irtak de nagyon sok komment van es nem birom vissza olvasni mind) hogyha fel tudnam tenni a Mavericks-et akkor teljes koruen birnam hasznalni a dolgokat ?
PL: iPhone-al sinc stb...
Na es itt a konfigom...
Intel® CoreTM i7 3770 IvyBridge, 3400MHz, 8MB, socket 1155
Gigabyte nVidia GeForce GTX660 TI, 2048MB, GDDR5, DVI, HDMI PCI-E
Gigabyte Z77X-UD3H, socket 1155
Intel® SSD 120Gb
Kit Dual Channel Corsair 8GB (2 x 4GB), DDR3, 1866MHzErdemes lenne hozzafogjak a telepitest megtanulni?
Koszonom elore is a valaszokat!
-
Tikakukac
titán
válasz
LógaGéza #21948 üzenetére
Elképzelhető, hogy alternatív módon veszek majd gépet, így elsőre jó enne telibelőni az igazit, mert a csere nehezebb lesz
Nagyobb alatt a Z87-es változatára gondoltam. A difi az jelenleg az, hogy 21k-ért veszek egy tök alap ilyet vagy szánok rá és megnézzük ezt akár. Ahogy nézem picit drágább, de bizalomgerjesztőbb. Utóbbi kiindulási alapnak perfekt? -
Tikakukac
titán
válasz
Máté94 #21945 üzenetére
Ergo ez is vastagon jó? Van tuningos vízhűtésem otthon meg minden ami kell, nekem tényleg annyi kell ebben a lapban, hogy álljon össze ez a rendszer és röfögjön ahogy kell. Ahogy nézem a szépen bordázott nagyobb chipsetes tesóhoz képest nem nagy a difi. Bármilyen előny (a nyilvánvaló láthatókon kívül) amiért kéne nekem a nagyobbik testvér?
GazVezír: 2.6GHz 2 mag, core2 alatt szinte elég, mostanság kezdem kinőni. Ehhez képest szvsz egy 3.5GHz-es Haswell azért már elég csúnya ugrás, 4 magos proci nem tudom nekem mennyire kéne, esetek többségében sima felhasználó vagyok, a cikkeimhez megy néha 30-40 kép méretezgetés, de az nudli. Megálmodom majd, egy alaplap kéne amiből ki tudok indulni és fix pont. A proci meg ram ahhoz idomul a többi meg mindegy
-
GazVezír
tag
válasz
Tikakukac #21944 üzenetére
Használtba maximum Core 2 Duo jönne ki ennyi pénzért, de az meg nem éri meg. Az előző generáció meg nem feltétlenül kerülne annyival kevesebbe, hogy megérje lemondani a frisseségről. Az i3-mal kapcsolatban meg sokan azt szokták megfogalmazni, hogy nem kerül annyival többe az i5, mint ammenyi teljesítménytöbblettel kecsegtet. Ördögi kör ez, akárhonnan nézzük.
-
Tikakukac
titán
válasz
LógaGéza #21943 üzenetére
Azt is néztem, csak sok rajta a felesleges basz. Wifi nem kell, meg ahogy néztem itt alapból karicsere lenne. És hasonlók. Jó, mondjuk ITX, de engem nem zavar a méret, asztal mellett bevágom az akármilyen kukázott házat egy nagy tornyos hűtővel, portokat kivezetem előre 1 panelbe szépen és évente akarom elővenni takarításra. Már a Haswellen is agyaltam kell-e, mert disznó drága minden. Bár Ivy se sokkal jobb, szóval akkor meg már fogyasszon kevesebbet és legyen friss. 30k proci 30 lap 20k ram nagyjából minden másom van, 80k az még azt mondom tűrhető is érte, már csak egy jó rendszer kell rá. De mondom ha tudtok jobb összeállítást jöhet, megyek utánatok
-
-
Tikakukac
titán
-
GazVezír
tag
válasz
Tikakukac #21938 üzenetére
Hackintoshnál könnyen előfordulhat, hogy szükség van egy kis bütykölésre. Bele is futhat az ember, továbbá szoftverfrissítés után is simán megeshet - ha mondjuk kiesik egy addig rendszerinten támogatott videókártya a támogatásból. Legegyszerűbb minél többet olvasni, hogy mik a tapasztalatok és az alapján mérlegelni szerintem. Az eddigi tapasztalatok, visszajelzések alapján a Mavericks-re amúgy is ráfér a reszelés, de az utóbbi évek alatt a verzióváltások mindig heves rovarirtással kezdődtek, és várni kellett néhány frissítést, míg kellően stabil lett a rendszer.
-
Tikakukac
titán
válasz
GazVezír #21937 üzenetére
A Haswell miatt vannak még szívások. Régebbi verziókhoz foltozgatni kellett a HD grafikát meg a hang, port kivezetés, usb hibák sebességben és feszültségben. Van bőven. Ezért kérdeztem, hogy melyik az a konfig amit ha reszelni is kell de biztosan jó lesz. Maverick-el néztem őket.
-
GazVezír
tag
válasz
#68216320 #21931 üzenetére
Ezt üssed be a terminálnak:
defaults write -g AppleFontSmoothing -int 2
Nullától háromig kaphat értéket, ahol előbbinél teljesen ki van kapcsolva, míg utóbbi mellett legerősebb az élsimítás. Nem vagyok benne biztos, de egy újraindítás kell ahhoz, hogy élesek legyenek a beállítások.
Az nem lehet, hogy a .jpg tömörítése odavágott a belinkelt képnek? Mert nekem úgy tűnik.
Tikakukac: Miket olvastál? Mivel küzdenek, illetve melyik rendszernél? Nekem egyébként annak tűnik, mindkettő szerepel a támogatott hardverek listájában. Azért rákérdezni sosem árt, hátha van valakinek konkrét tapasztalata is.
-
Tikakukac
titán
válasz
GazVezír #21930 üzenetére
+LógaGéza
Köszöntem.
Néztem az ajánlott konfigokat Haswellben, aztán olvastam. Hát azért küzdenek még szépen mindennel.
Mindenesetre a jelenlegi elképzelés: GA-Z87MX-D3H lap mellé i3-44304330 meg némi ram, repül át a samu ssd-m meg egy sima vinyó.Ez így élhető?
Igen, kicsit elnéztem a kopit
-
törölt tag
válasz
HollyBoni #21921 üzenetére
Erre nincs valami patch? Elég macerás folyton ezt megcsinálni vele.
Más: 1366x768 a felbontása a laptopomnak. Flottul megy rajta a 10.9, minden komponens rendben. Ez jó. Viszont a font render valami ocsmány képet csinál. Iszonyat rondák a karakterek a képernyőn. Win és linux alatt éles, de itt mint ha valami kisebb felbontást nagyítanék ki. Nagyon gáz. Lehet ezzel kezdeni valamit?
-
GazVezír
tag
válasz
Tikakukac #21928 üzenetére
Nálam GA-B75M-D3H figyel. xedos kolléga egyébként jól mondja, egy jó Haswell processzor integrált gpu-val jó választás lehet. A sokszor emlegetett tonymac-en a GIGABYTE nyolcas szériájának lapjait ajánlják egyébként, amik azokat a funkciókat natívan tudják, amikkel kapcsolatban korábban fenntartásokat fogalmaztál meg.
-
-
Tikakukac
titán
Nem feltétlen kell kicsi gép, helyem van bőven, ITX-hez meg kéne új tápos ház is, azt meg nem vennék feleslegesen.
Szóval jöhet sima ATX lap is akár, GA-B75M-D3P lapnál tartok most, de az újabb építéseket Z77-re csinálják.
Tippek ötletek egy körvonalas konfigra?Olyanon is megakadt a szemem, hogy hdmi-n mondjuk hangot nem tudott egyik srác kivinni, ezért kéne egy bombabiztos konfig amit nem kell újravásárolgatni bő 2-3évig max procit cserélni.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Valaki használ mostanában Haswell alapú PC-n Maverick-et? Érdekelne, hogy milyen alaplappal megy, sé hogyan -
Tikakukac
titán
válasz
#10691584 #21924 üzenetére
Néztem külföldi építéseket, amik elviekben tutiságok, csak az ördög, na, hogy egyszer belefagy a sleepbe és hasonlók. Tizensok éve lassan észnélkül szerelek meg konfigolok mindent amit csak lehet és kíváncsi vagyok milyen az OOB érzés, csak bekapcsolom és kész
Exemnek volt Minije még a core2 érából, én rühelltem, mert lefújozta az eredeti Riddick dvd-met meg akkor nagy linux párti voltam, fiatalság...
Nyilván itt az dönt, hogy mennyire jó egy Mini. Tényleg hajam lerakom vagy nem. Mert az árkülönbség elég nagy az épített között, de ahogy nézem az almás dolgok betonmód tartják az árukat, a legós gép meg akkor alakulna jól, ha legalább apróról szedném össze a hozzávalókat. -
Tikakukac
titán
Sziasztok topiklakók!
Kérdésem: beöregedett a HP notim amim dokkon csücsül, kéne egy kevésbé zajos és hasonlóan apró gép. A lehetőség: veszek egy Minit, jól tartja az árát, és kész, pénz lerak és csókolom. Egy i5-ös változat bőven elég volna.
Összeütöm szépen alkatrészenként és mehet a "hekking" mATX alapon.
Mennyire lehet úgy építeni egy konfigot, hogy az mondjuk 1 nap munkával megbízhatóan, tehát 100%-osan fog menni? Cégnél kezdik leváltani a kollegák a notikat Mac dolgokra, nekem a notim szent, azt nem cseréljük, de az asztali változatot beáldoznám megnézni mi a csoda van.
Ha legózásra adom fejemet akkor 80k körül lőnék össze valamit, akad tápom meg házam is szóval csak lap-proci-ram meg esetleg vikari kéne.Mit ajánlotok erre? Danke előre is
-
törölt tag
Most keszul egy maverick telepites a laptopomra. Az erdekelne, h a dsdt, kext, stb itt is mehet az extra konyvtarba? Vagy ez nem os, hanem loader fuggo? Amugy milyen loadert erdemes hasznalni? Chimera, cameleon?
-
HollyBoni
veterán
Csinálnék Unibeast pendrive-ot, de Vmware-ban futó mavericks-en nem tudok bejelentkezni appstore-ba. Beírom a jelszavam és email címem, nyomok egy entert de csak tölt és nem csinál semmit. Ötlet?
-
fondorlatos
aktív tag
-
Cruiserke
tag
Sziasztok, olvasgattam a témában de maradt még megválaszolatlan kérdés:
1. Nem világos, hogy a notik esetében mennyire különbözik a felrakása dualboot win8 al. De ez a kisebbik gond.
2. A fontosabb, hogy az fn gombok ill a touchpad mennyire fognak működni rendesen?
Lenovo S531 em van.i5, 6GB, HD4000/HD8670m, 500GB.
Esetleg a lenovonak van valamiféle drivere az fn gombokra vagy ilyesmi?
üdv. -
Pety99
csendes tag
Sziasztok.
Az a problémám, hogy feltelepítettem a Mac OS x 10.9-et a PC-re de sehogy sem tudok hangot varázsolni bele. Minden tökéletesen működik de hang az nincs. Lehet, hogy a MultiBeast-ből kell valamit telepíteni és ha igen mi az, vagy esetleg más beállítási probléma?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
lordjancso #21910 üzenetére
Van külön Mavericks-es virtuális gép is.
-
törölt tag
válasz
lordjancso #21910 üzenetére
Ja értem.
-
törölt tag
válasz
lordjancso #21905 üzenetére
Mivel VMware nalam is egy nagy fail, ezert szoktam ugy csinalni hog:
iAtkos megvan DVD-n, annyira tokeletes hogy elkeszitsem alatta a Mavericks-es pendrivet, majd arrol telepitek.
ML-nel legalabbis igy csinaltam, majd Maverickset is hasonloan fogom (jelenleg mem Macintosh van a gepemen). -
GazVezír
tag
Sajnos nem tudok szembeszállni minden érveddel, amit a legutóbbi egysorosban felsoroltál
. De nem csak számomra lett volna hasznos, ha bővebben kifejtetted volna, hogy mit és hogyan, hanem mindenki számára, akik ezen a ponton akadtak az UniBeast-tel.
Veled ellentétben én mindent kipróbáltam, utánanéztem a dolgoknak, aztán összefoglaló jelleggel másoknak is leírtam segítségül forrásmegjelöléssel, továbbá megpróbáltam olyan felmerülő problémára is választ adni, amire más nem, így esetlegesen senki nem fogja úgy költségbe verni magát, amennyiben hiába - Apple Store Mountain Lion vásárlására gondolok ezalatt.
blade1526: tonymacx86-on érdemes lenne témát nyitni vagy a már említett másik magyar vonatkozású fórumon. Az integrált videókártya ki van kapcsolva? DVI vagy HDMI? Mert elvileg nem mindegy.
-
blade1526
csendes tag
Sziasztok!
Újra nekikfutottam most már többedjére az újabb OSX verzió telepítésének, de lassan elfogy minden ötletem, így javaslatokat várok tőletek.
Konfig:
Gigabyte Z68P-DS3-B3
intel 1155 Core i52500 3,3 Ghz
ATI HD6670 1GB DDR3 Asus
16 GB RAMEzen a konfingon fut most jelenleg egy 10.6.8. Annak idején teljesen simán felment. Iboot, majd rertail DVD mindenféle flag nélküli telepítéssel és Multibeast DSDT-vel.
Azt gondoltam, hogy ezek utén nem fogok sokat szenvendi egy Montaion Lion vagy Maverisk -el, de tévedtem.
UNibeast-el csináltam meg először a Montain lion majd Maveriks telepítőt. majd ugyanezt tettem Myhack-el is. Mindengyik telepítőnél ugyanazokban a problémákba ütközöm:
1. Ha simán (mindenféle flag nélkül) bootolok az USB-ről, akkor szinte egyből újra indul a gép, csak egy pillanatra jelenik meg az alma jel.
2. GraphicsEnabler=No-val és -v -x flag-kel fut a sok szöveg, majd hirtelen szürke képernyőre vált. Az egér mozog (tehát nem lefagy) de itt áll. Ha ott hagyom 30 percig akkor is. Mivel nagyon hirtelen vált a terminál képernyőről szürkére nem látok semmi használható infót.
Mivel mind Montain Lion mind Maverisks esetébe ezt csinálja az is eszemben jutott, hogy nem-e a BIOS-ban kell valamit állítanom?!
Várom az építő javaslatokat.
Köszi mindenkinek.
-
blokad
senior tag
válasz
lordjancso #21903 üzenetére
Szerintem a legtisztább, ha megcsinálod ML alól a storeból letöltött telepítővel és unibeasttel a telepítő pendriveot és arról clean install…
-
lordjancso
senior tag
Ti frissítettetek már VMWare-ben lévő Mountain Lion-t Mavericks-re?
Én ma reggel próbáltam. Letöltötte a kicsit több mint 5 giga frissítést, majd újraindult és lefagyott az egész. Újraindítottam a virtuális gépet, majd egy idő után újra lemerevedett a képernyő és a töltés indikátorok.
Lehetséges egyáltalán ilyen módon frissíteni, vagy szerezzek be egy teljesen új, alap Mavericks virtuális gépet? -
törölt tag
válasz
mongoose123 #21901 üzenetére
És szerinted az elég
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS routerek
- OLED TV topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest