- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Mavericks és Win 8.1 van fent. Van egy HDD amit mindkét rendszeren használok, ha ott valamilyen fájlhoz hozzányúlok windows-on, vagy csak megnyitom, egyből zároltnak mutatja OSX-en. Tuxera NTFS van fent. Van valami ötlet hogy lehetne megoldani a problémát?
-
sikezoltan
csendes tag
Sziasztok!
Erre a gépre szeretnék mavericks-t telepíteni:
alaplap: gigabyte z77-ds3h
cpu: i7 3770
ram: kingmax ddr3 1600mhz 8gb
ssd: kingston sv300 120gb
vga: MSI N770-2GD5/OC GTX770 2GB GDDR5 PCIEvan valakinek hasonló konfigon mac? akinek igen legyen szíves és segítsen, hogy milyen telepítőt használt, hogyan készítette el, és milyen kexteket használt, hogy minden működjön.
-
weinmaker
őstag
válasz
weinmaker #23392 üzenetére
root@bence-ESPRIMO-Mobile-V5505:/home/bence# mount
/dev/sda1 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys/fs/cgroup type tmpfs (rw)
none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
udev on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
tmpfs on /run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,size=10%,mode=0755)
none on /run/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=5242880)
none on /run/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
none on /run/user type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=104857600,mode=0755)
none on /sys/fs/pstore type pstore (rw)
systemd on /sys/fs/cgroup/systemd type cgroup (rw,noexec,nosuid,nodev,none,name=systemd)
gvfsd-fuse on /run/user/1000/gvfs type fuse.gvfsd-fuse (rw,nosuid,nodev,user=bence)
/dev/sdc1 on /media/bence/Installer type hfsplus (ro,nosuid,nodev,uhelper=udisks2)
root@bence-ESPRIMO-Mobile-V5505:/home/bence# -
weinmaker
őstag
Sajnos így sem csinálja meg, azt mondja írásvédett fájlrendszer. Azt is megpróbáltam, hogy fájlkezelőben módosítom a jogokat, de azt sem engedte.
Lehet egyszerűbb lenn, ha újra a niresh disztróval kínlódnék, mert abban alapból benne van, csak azt szerettem volna, ha orig a rendszer, és nincs tele mindenféle felesleges vacakkal.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Wiz Khalifa #23375 üzenetére
Ki kell kapcsolni minden UEFIhez tartozó cuccot. Secure Boot, CSM, stb.
Ha van olyan lehetőség, hogy milyen módszerrel bootoljon, akkor válaszd a Legacy First módot. -
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23378 üzenetére
Én külön tettem. Azért ha nem vagy lusta, és beírod a google-ba amit írtam, akkor ott minden le van írva.
-
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23376 üzenetére
Csinálj egy egy clover boot pendriveot, ės arról indítsd, ahogy Géza javasolta. Youtubeon van erről jópár videó. De holnap dobok linket is, a tonymacx86-on van komplett leírás róla. Azzal ki tudod vãlasztani, hogy miről menjen a boot.
-
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23371 üzenetére
Niresht csinaltal ugye? Annak siman kene mennie. Azt ugye beállitottad,hogy usbről bootoljon?
-
LógaGéza
veterán
válasz
Wiz Khalifa #23371 üzenetére
UEFIvel 2 dolgot tudsz csinálni. Kikapcsolni, vagy Clover használni. Elsőt javaslom.
weinmaker
Szerintem a TransMac is felül tud irni egy fáljt...
-
Wiz Khalifa
veterán
Nekem nem tudtok segíteni? Megcsinálta TransMAC a penyót de szintén nem bútól be.
Lehetséges hogy UEFI beállítás kéne meglesni? Csak az a baj azt se tudom hogy kéne beállítani.
-
tlac
Topikgazda
válasz
iGameplays #23366 üzenetére
maximálisan kellene leterhelni és úgy megnézni
-
tlac
Topikgazda
válasz
iGameplays #23360 üzenetére
terhelve sem?
-
weinmaker
őstag
Fel lehet, úgy win mellé tenni az osx-et, hogy a win már a vinyón van. Csináltam partition manager-el egy hfs partíciót, de hiába próbálom rátelepíteni, kint van a sárga háromszög, és írja, hogy formázzam guid-re a partíciót. unibeastes bootloaderrel van usb megcsinálva, gyári mavericksel.
Olyat egyszer már csináltam, hogy az osx-es telepítővel partícionáltam meg a vinyót, és egyből fel is tettem az osx-et, majd utána a másik partícióra a wint, az működött úgy, de így egyelőre nem tudtam megoldani.
-
tlac
Topikgazda
válasz
iGameplays #23358 üzenetére
elsőként az lehet, hogy nem jó a kijelzés
-
iGameplays
csendes tag
Sziasztok!
Az hogyan lehetséges, hogy a CPU hőmérséklete Windows7/8.1 alatt nyugalomban 60°C, terhelve 80+°C, míg Mavericks alatt nyugalomban 40°C, terhelve pedig 60°C? (Első generiációs i7-ről van szó, melegedős fajta) -
vidobali
aktív tag
Sziasztok
Érdeklödök, hogy Dell latitude E6520-ra fel lehet tenni a gyári Mavericks-et, vagy iAtkos és társai megy csak fel?
-
adamka16
őstag
Kedves Tagok!
Csak nálam nem működik a Wake On lan funkció?
Giga H87M-D3H, Osx 10.9.1 -
Giovanny
őstag
Milyen hangkártyát támogat OSX? Ha nem az alaplapit használnám későbbiekben.
-
Otisz
őstag
Sziasztok!
Egy ThinkPad x201s laptopra szeretnék OSX-et telepíteni, és ehhez kérnék segítséget.
A pontos konfiguráció:CPU - i7 620LM
Alaplapi lapkakészlet Intel Ibex Peak-M QM57, Intel Arrandale
RAM - 8GB DDR3 1333MHz
Hang - High Definition (HD) Audio, Conexant 20585 codec
Hálózat - Intel(R) 82577LM Gigabit Network Connection
Vezetéknélküli hálózat - Intel(R) WiFi Link 1000 BGN
Video - Integrated Intel HD graphics in QM57
ujjlenyomatolvasóMelyik rendszert lenne érdemes feltennem?
Évekkel ezelőtt próbálkoztam már ilyennel egy régebbi laptopon (tán igaz sem volt...), akkoriban amivel gond volt, az a hang, a vga és a hálózat. Ahogy elnézem, ez manapság is előfordul(hat). -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #23346 üzenetére
Na ez kész. Megcsinálta meg minden de ugyan úgy azt írja ki rá a BOOT-olásnál hogy nincs rajta semmi amit be tudna BOOT-olni. Lefotózzam pontosan mit ír? Meg Az UEFI beállításaimat is hogy lehetséges hogy csak ott kell állítani valami?
-
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23344 üzenetére
Én is win 8.1 alatt csináltam vele.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Wiz Khalifa #23342 üzenetére
Az nekem is kijön, mégis megcsinálja a pent
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
Wiz Khalifa #23340 üzenetére
Rendszergazdaként futtattad? Nincs megnyitva Intézőben / Total Commanderben a pendrive? Viruskergetőd nem végez a háttérben keresést rajta?
Próbáld meg közvetlen rendszerinditás után, hátha.Na igy jó volt válaszolni
-
tlac
Topikgazda
válasz
iGameplays #23337 üzenetére
gpu-ra szerintem nem lesz, cpu, ram, háló, vinyó terhelést azt ki lehet rakni
pl. MenuMeters -
iGameplays
csendes tag
Esetleg ismertek valami widgetet, vagy hasonlót, ami valós időben mutatja a CPU és VGA használtságát?
-
iGameplays
csendes tag
-
Giovanny
őstag
Milyen Nvidia VGA-val menne a Mavericks? A jelenlegi Ati HD4850 szeretnék lecserélni kb.ilyen teljesítményű kártyára,nem kell erős,mert nem használom ki.
-
weinmaker
őstag
Na most kellene nekem is egy kis segítség. Feltettem a gyári mavericks-et végre a tonymacx86-os leírás alapján, futattam a hp probook installert. Minden ok, de a vga nem jó. 1024x768 ban megy, és villog a kép, ha mondjuk megnyitok valamit. Seg0tsetek már feléleszteni, hogy a vga is jó legyen, mert akkor végre minden szép és jó lenne.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
iGameplays #23332 üzenetére
Szerintem semmi, nem néznek HWID-t.
-
iGameplays
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Hackintoshsal belehet regisztrálni fejlesztőnek? Van ennek bármi akadálya? -
Giovanny
őstag
Van valakinek letöltött Mavericks? Illetve kérnék egy linket a letöltéshez ha lehet
-
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23323 üzenetére
Berakod a pent amire szeretnéd, maj elindítod a trans mac-et. Rákattintasz a penre a trans macben, és ott van ha jobb egérgombbal kattintasz, hogy restore with disk image.
-
tatomi92
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #23314 üzenetére
A pendrive-ot előtte a lemezkezelőben formáztad le?
-
weinmaker
őstag
válasz
Wiz Khalifa #23316 üzenetére
De annak két változatát tudod leszedni. Neked az usb változat kell, amit aztán szépen transmac-el fel tudsz tenni a pendrivera. Ezt azért elég szépen kitárgyaltuk, pont ezzel szívtam én is folyamatosan az elején, hogy hogyan hozzak létre telepítőt.
-
Hory84
tag
-
RoryBreaker
aktív tag
Sikerült egy USB-s installos clover bootos 10.8.5-öt feltennem, működik is szépen minden, a kérdésem, az, hogy mindenképpen kell a bootoláshoz az usb, vagy meg lehet oldani, hogy ne kelljen? Köszi!
-
kecsawi
senior tag
Üdv mindenkinek!
G2030 procit cseréltem i5-2400-ra. Az alma mellet csak forog az ikon. Mit kell tennem, hogy felálljon a rendszer? -
LógaGéza
veterán
válasz
Wiz Khalifa #23314 üzenetére
Ugy az USB-s változatot szedted le?
-
tatomi92
aktív tag
válasz
Giovanny #23308 üzenetére
8GB-os pendrive-ra is ráfér a Mavericks!
Ha intel-es géped van, akkor letöltesz egy OS X 10.8-as vmware imaget fájlt, és ezek alapján feltelepíted: [link]
Utána pedig virtuális gépen keresztül a tonymacx86.com-on elérhető leírás alapján tudsz készíteni egy Mavericks telepítő USB meghajtót!
-
Lanash
senior tag
válasz
iGameplays #23301 üzenetére
Ha valaminek nem nézel utána, miért mondasz csacsiságot?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Ez egy nirash féle. És ez pöpec lenne.
-
tlac
Topikgazda
válasz
elvileg csak a kernelt kell cserélni hackeltre
de a minőség, stabilitás az kérdéses...
kezdőként szerintem felesleges neki állni, meg lehet amúgy is -
iGameplays
csendes tag
válasz
Wiz Khalifa #23300 üzenetére
AMD-n nem fog futni egyik OSX sem.
Szerk.: Maximum valami iAtkos féle megberhelt verzió.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Gyermek PC játékok
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged