- eBay-es kütyük kis pénzért
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
Felment, és most úgy tűnik hogy sleep-en kívül (elalszik, de nem tud felébredni) minden jól megy. Mondjuk a HD7770 életrekeltése kicsit necces volt (FBRotate kellett hogy kikerülődjön a fehér képernyős glitch) plusz a monitor natívját is érdekes kicsalni (felismeri magától de szarul renderel, tiszta homályos a kép... 1080p-re váltás után ha visszaállítom akkor jó), de ezutóbbit a Minimmel csinálta, szóval OS X-es probléma. No majd írok hozzá valamit Automatorban...
Majd később csinálok egy tutorialt hogy azoknak akik ASRock H61M-VS lappal akarják használják a rendszert, van néhány dolog ami elsőre nehéznek tűnik, de egész egyszerűen meg lehet oldalni.
-
cimp
senior tag
Na akkor mi van, ha elindul ugyan a grafikus telepítő felület, kiválasztom a nyelvet és utána közli velem, hogy az OS X Nem telepíthető erre a számítógépre...?
-
cimp
senior tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Szeretném kipróbálni az OSX-et egy Aspire 8730G -n.
Ehhez letöltöttem iATKOS_ML3U.dmg -t, kiírtam TransMac-el egy pendrive-ra, Boot-oltam chameleon-nal, indítottam a Mac -es drive-ot és elkadtam
ACPI_SMC_PlatformPlugin::start - waitForService.....
time-out valamivel. Kexelni próbáltam (ATI radeon mobility ...), de ez sem egített.A hibára kerestem gugliban, de amiket találtam nem igarán segített.
Valakinek ötlet? -
odessa32
tag
válasz
bobooo #20986 üzenetére
Bocs, lehet nem volt érthetö.
Mindig felraktam a kexteket.Most az utolsonál nem raktam fel a net kextjeit mivel az unibeastes 10.8.0 telepitése után egyböl ment s megy azota is. A prociban lévö Hd 3000 ret állitolag a Chimera elinditja, h61 nél ment is itt nem.
Azt is elhiszem, hogy a multibeastben nincs benne minden kext de akkor ha ü ajánlja custo.....nek, ad hozzá dsdt-t, ö fejleszti az mb-t akkor ugyan hol keressek még? Irogassam le milyen beállitásokkal probálkoztam???De ahogy tonymacx oldalon nézem nem vagyok egyedül.
Sajnos ezeket korábban kellett volna olvasnom, akkor talán nem veszem meg a lapot.Ui: A másik ok a HDMI audio lett volna amiért cseréltem a lapot. Naná, hogy az sem megy.
-
odessa32
tag
Sziasztok.
Még mindig a ga h77n wifi ML telepitée a kérdés.
Miért van az, hogy a legutolso telepitéskor azonnal látja a hálokártyát még mb elött???
Egyszerüen akkora csalodás ez az alaplap, hogy szavakat nem találok rá.
Tonymacx oldalon custo macmininek ajánlják.
Na jo biztos jobban értenek hozzá mint én de én csak feltelepiteni sszeretném s használni, ehhez képest kb két hete küzdök vele s a H61 lap sokkal jobb volt ennél a szarnál. Most valamiért van net is bár semmit nem telepiettem hozzá. Eddig ez a legmüködöképesebb megoldás bár a vga itt sem müködik mi azért is bosszanto mert annak idején ovtak attol, ogy a sandy alaplpba ivy cpu-t tegyek. Na az százszor jobb volt soha semmi gond nem volt vele az egyetlen hiba a sata3 hiánya volt, ezért vettem ezt a lapot. -
RaZroX
addikt
válasz
bajnokpityu #20982 üzenetére
*UniBeast
-
steeel35
tag
Samsung NP300-E5X laptopról van szó. Volt egy OS X ami zökkenőmentesen ment, viszont hangot és wifit egyáltalán nem tudtam belőni rajta. Hang az érdekes volt, őrült hangosan elkezdett sípolni az egész laptop (aggódtam is, hogy tönkreteszi a hangszórót), aztán meguntam a szenvedést és visszaálltam Winfosra...
Arról meg olvastam sok helyen, hogy sok dolog nem megy majd, ha meg igen, nagyon körülményes megcsinálni.
-
steeel35
tag
Laptopra próbálta valaki?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bobooo #20977 üzenetére
égvilágon semmi probléma nem volt vele. ami giga b75 lapot ajánlottak nekem 1-2 hónapja, konkrétan úgy megy a telepítés, hogy berakod a pendrivet,nyomsz pár okét, és kész...
10.8.0 esetén. 10.8.4 óta bele kellett a felbontásfixáló sort tenni, hogy ne kelljen kibekapcsolni a kijelzőt.
-
odessa32
tag
Kezdek kicsit berágni erre a lapra. Sokféle mb beállitást kiprobáltam a legjoobb mikor el is indult az a GraphicsEnabler=No val volt de nem is volt felbontásállitás. Na most akkor vegyek egy procit Hd 4000-rel???
-
blade1526
csendes tag
válasz
Lazika #20962 üzenetére
Gigabyte Z68AP-D3
Core i5 3470 3200 MHZ
ATI HD6670 2GB
DD3 16 GB/1600 VIPER XTREME KIT 4x4 GBMegcsináltam Unibeast-el a10.8.4 telepítőt. Sajnos az alábbi hardver-en megint csak ott tartok, mint ahol tartottam a 10.6.3. retail dv sima iboot párossal: Induláskor pillanatra megjelenik a szürke képernyő majd alma jel. Amit probáltam:
- GraphicsEnabler=No (Ugyanez)
- PCIRootUIO=0 (Ugyanez)
- x (Itt fut a képernyőn a sok sor, aztán mielőtt látnám a végét újraindul)Szóval a 10.8.4-el rosszabb helyzetben vagyok mint a 10.6.3.-al, mert ott iboot Ivy Bridge-el legalább elindult a telepítő és feltudtam rakni a rendszert!
Mi a fene a gondja ilyen? Videokártya? Vagy a procit nem kedveli?
Van valakinek valami ötlete?
Köszi minden segítséget és ötletet!
-
RaZroX
addikt
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #20968 üzenetére
win alatt nekem se, viszont sok helyen olvastam, h még alaplapival is jelenkezett ilyen "hiba", tehát ez egy mac betegség, biztos vagyok benne, h szoftveres gond.
-
Tonyo
őstag
válasz
tDr1v3r #20965 üzenetére
legújabb frissítést felrakta, de akkor még nem volt gond.
Amarra lejátszó konkrétan használhatatlan, olyan lassan huzza be a számokat.
Na meg ott a hang csúszás...valószínűleg ez is a tabla miatt van, mivel 3-unknak van ilyen és mindenkinél késik. Kérdés mac alatt nincs olyan driver, kodek mint win alatt a wasapi? Vagy olyan mint win alatt system kernel?
Pityu: Azt vedd számításba, hogy Nálad zenére van csak bekapcsolva, én napi szinten használom mindenre. Azt nem mondom, h nagyon lassú, de pl ha utorrentben nyomok egy olyat, hogy show in folder, na az nem pikk pakk már, hanem gondolkozik, holott egyből behozta az elején.
-
Tonyo
őstag
Jelentkezett már valakinél pattogó hang?
Jellemzően mitől lassúlhat be egy idő után a rendszer? Vírus? telepített programok? Érezhető, hogy nem annyira pörgős mint friss korában.
-
xenom0rph
őstag
Hmm, örülök ,hogy rábukkantam erre a topicra. Érdekesnek tűnik. Ha mindent jól értelmeztem, akkor ugye az én mezei inteles gépemre és simán felkell szaladnia az OS X-nek ugye?
-
blade1526
csendes tag
válasz
bobooo #20949 üzenetére
Bocsi, lehet hogy nagyon értetlen vagyok.
De a multibeast-el Chimera megy fel és nem boot-ol a vinyóról még a legújabb chimerával sem.
Az egyetlen bootolási módon jelenleg az hogy iboot ivy Bridge CD-ról bootolok és ott a winyó particiót kiválasztva indítom. Azt mondja meg valaki, hogy pontosan mit telepítsek fel, hogy a winyóról be tudjak bootolni. Tehát hogy tudok olyan boot-ot csinálni mint az iboot ivy bridge CD-n van???
Köszi -
Máté94
addikt
válasz
Victoryus94 #20936 üzenetére
Ha cserélsz, lapot, procit és videokártyát, olyat, ami jó, akkor menni fog.
*OS X
-
Lazika
senior tag
Turbo Boost-ot hogyan tudom beállítani, mert most 3,2-ig megy fel 3,6 helyett maxon! Köszi
-
blade1526
csendes tag
válasz
bobooo #20922 üzenetére
Sikerült elindítanom a 10.6.3-as telepítőt GraphicsEnabler=No-val.
A rendszer felment, Combo Update lefutott. Multibeast DSDT megoldva, működik a videokártya és hálókártya. Szóval minden.
Egy gondom van csupán, ha vinyóról bootolok be egyből újraindul. Ugyan úgy mint a sima iboot-nál a telepítéskor. Probálkoztam chimera különböző verzióival, de ugyan ez a gond.A kérdésem tehát az, hogy mi is a különbség az iboot és az iboot ivy Bridge között, mert szerintem ez lesz a titka a winyós bootolásomnak is???
Köszi
-
Ragnar95
félisten
válasz
Victoryus94 #20940 üzenetére
Csak a prociban gond az AMD, bár ugye ha procit cserélsz, akkor lapot is kell az Intel proci miatt, de a vidikari maradhat AMD
-
Ragnar95
félisten
válasz
Alaplap, proci, vidikari a szűk keresztmetszet, de ha mondjuk használsz wifi/bluetooth vevőt, külső hangkártyát, stb, azoknak is OSX kompatibilisnek kell lenniük, h működjenek, de ha nem azok, akkor is menni fog a rendszer az adott funkciók nélkül
AMD felejtős, mivel külön kernel kell hozzá, talán a SL használható viszonylag AMD kernellel, de csak kínszenvedés lesz a dolog... -
bobooo
addikt
válasz
AMD felejtős ha csak nem jó egy bugos 10.6 vagy 10.7 (nem biztos).
A másik partícióshoz meg csak annyit, hogy 10 hsz.-t se kéne elolvasnod. Ne legyen a Windows és az OS X egy vinyón.
-
Victoryus94
őstag
Sziasztok. Pontosan miktől függ, hogy fel tudom-e tenni MAC OS-t a gépemre?
AMD FX-6300-as procim van, 8 giga ramom, hd 7790-es vga.. (függ az alaplaptól is)?
Futtatható lenne mellette a Win7 másik partíción? -
bobooo
addikt
GraphicsEnabler=No-t próbáld meg.
-
bobooo
addikt
Ne legyen egy vinyón az OS X és a Windows.
-
RaZroX
addikt
Üdv újra itt!
Na megint szeretnék OS X-et, de ezúttal 10.8.x-et!
Anno ezen a gépen Snow Leopard 10.6.3 (iAtkos) ment, minden működött! Azóta lecseréltem a P4-es procim egy E6300-ra, ezt leszámítva a konfig nem változott csak belekerült még egy HDD.Van egy 80GB-os és egy 160GB-os HDD. Azt szeretném, hogy a 80-ason 40-40 elosztásban legyen egy Windows 7 és egy Mountain Lion, a másik 160-as HDD-n meg legyen minden adatom amihez mindékt OS hozzáfér teljes mértékben (tehát tudja írni olvasni).
Konfigom:
Lenovo ThinkCentre M55p
-E6300
-4GB DDR2 800MhZ
-NVIDIA GeForce 9600GS
-2db SATA HDD (80 + 160)
-SATA Only Read DVD ODDMég sosem tettem fel OS X mellé Windows-t is szóval ilyet most csinálnék először. Retail Lion telepítéshez már volt szerencsém, meg rengeteg iAtkos-hoz szóval nem vagyok full kezdő, de szakértő sem
Előre is köszi!
-
Lazika
senior tag
válasz
blade1526 #20923 üzenetére
Szia!
Milyen a bios verziód? Nekem is ilyen procim van és nekem is ezt csinálta, bár nekem nem ismerte fel a procit. Én frissítettem a biost F9-esre és úgy raktam fel a rendszert,hogy -v -vel indítottam felraktam utána meg -x safe módba bootoltam multibeast-tel felraktam ami kell + easy beast és utána már rendesen bebootol. Vagy még a graphics enablert próbáld ki Yes/No-val. Nekem csak Yes-el ment No-val újraindult.
-
bobooo
addikt
Melyiknél indul újra? SL telepítő vagy ML?
Ha SL akkor iBoot Ivy Bridget kell használni, nem jó a sima.
Ha ML akkor Chimera kell, iBoot nem lesz jó, nekem se ment, újraindult.
-
blade1526
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már írtam a problémáról, de nem kaptam érdemi választ így néhány újabb próbálkozás után ismét kérdezek:
Az alábbi konfigra próbáltam felrakni 10.6.8 és 10.8.4 rendszereket. Mindegyiket iboot + retail DVD segítségével. Sajnos a telepítésnél, amint elindítom a telepítőt, egy pillanatra megjelenik a szürke képernyő almajel, majd újra indul a rendszer. A gyanúm az volt, hogy videókártya gond, de azóta még plusz 2 videokártyával próbálkoztam (Geforce GTX 250 és Geforce 9800 GT). A helyzet ugyanez. Ebből azt gondolom, hogy nem videokártya gond. A bios-ban ACHI be van állítva. Amit még kipróbáltam, hogy egy hasonló feltelepített rendszer winyó-ját átraktam és arról boot-oltam. De a probléma ugyan ez. Újraindul.
-x -v használva is indítottam, de sajnos hibát nem látom az újra indulás előtt.Van valakinek valami ötlete?
Gigabyte Z68AP-D3
Core i5 3470 3200 MHZ
ATI HD6670 2GB
DD3 16 GB/1600 VIPER XTREME KIT 4x4 GB -
tibor452
tag
valaki meg tudná mondani hogy mindent úgy csináltam ahogyan a videóban mac os x iatkos ml2 usb-re bootoláskor újraindítja a gépem.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Üdv. NawcomCD-vel indítottam a telepítést, RAID-be vannaka vinyók Virtual BOX alatt. (10.6 Server+AMD Brisbane 4200+ 2.2GHZ-es), és Valami "hackintosh" a kiírás a System Profiler-be. Ezt szeretném Xserve-re cserélni. meg Chameleont műkörőre felteleíteni...? mert csak Nawcommal hajlandó startolni. egyébként FATAL: No bootable device. (vagy mi.)
Szerk.: 4db 10Gb-s képfile, SCSI-val.
-
bobooo
addikt
válasz
tDr1v3r #20905 üzenetére
-v -f GraphicsEnabler=No
Ugyanott megáll, de utána tovább megy és jó lesz
Nekem így már fel is települt. Raktam fel bootloadert meg minden, de most az eddig jó billentyuzetet (USB-s) nem ismeri fel.. És ha PS2-n kötök rá egeret vagy billentyűzetet azt sem ismeri fel szóval gyakorlatilag használhatatlan
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #20903 üzenetére
Reinstall oldotta meg? Már az elejétől kezdve ez van. Próbáld ki pls!
-
Tonyo
őstag
GA-B75M-D3H alaplapom beállítja auto-n 1333 Mhz-ra az 1600 Mhz-s ramomat. Ha turbora vagy valami hasonlóra rakom a profilet, akkor megy 1600-on. Vajon neki miért ennyi auton?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest