- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
válasz
rakloo #19998 üzenetére
Igen.
Passz.
Azonos fizikai lemezen pont a backup lényege szűnik meg. Egy hw hibánál a hajadra kenheted. Backupolni külön fizikai lemezre érdemes, de a legjobb, ha két helyen van a backup. Nálam pl van egy rendszer és workflow backup a Time Capsule-ön, és van egy külső winyón. Ez utóbbit csak hetente egyszer használom, egyébként pedig a fiókban ül. Ettől biztosabb megoldás nincs otthoni körülmények között. -
Xero
nagyúr
válasz
King Unique #19994 üzenetére
Először is a szívás a legtöbb esetben a nem megfelelő HW, a nem megfelelő, nem vanilla telepítő (ilyen-olyan módosított cuccok) vagy a tájékozatlanságból fakad. Egy válogatott hw-es konfigurációnál nem sokkal macerásabb a telepítés, mint egy Mac-en, bár azt az élményt úgysem hozza soha.
A Te kiépítésed nagy valószínűséggel a GPU-nál hasal el. A GT630-as támogatásáról nincs információm, bár lévén nem Kepler-es, így elég macerás lehet. A Intel HD2000 pedig nagyon felejtős.
(#19995) rakloo: Az OS X partíció maradjon elsődleges. Elviekben, akkor nem akad össze. Viszont a "Time Capsule" partíciódnak nem igazán látom értelmét.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
King Unique #19994 üzenetére
Nem szívás ha kompatibilis.
Én javaslom hogy kezdd nulláról, ehhez viszont törölni kell Win 7-et, és Win 8-at.
OSX lesz az első, ott három partíciót hozol létre.
Egyiket OSX-nek, másikat windows 8 nak, a harmadikat pedig windows 7-nek.
Az OSX et ACHI-ban kell telepíteni, és ha normális dualbootot szeretnél, akkor a Windows telepítőket is ezen kell hagyni.
Én itt rontottam el, nekem a Windows csak IDE ben képes bootolni.
Na de majd egyszer én is újrakezdem..
Azt, hogy maradéktalanul fel megy e rá, ahhoz Guglizz rá, de nekem jónak tűnik.+ Persze, biztos meg lehet hagyni a két jelenlegi partíciót, de ehhez nem értek, és gányolt dualbootod lesz.
-
rakloo
aktív tag
Egy újabb kérdés. Jelenleg így van partícionálva a vinyóm, tudom, elég undorító.
Boot0 hibával indul. Az a kérdésem,ha a legfelső partíció helyére rakok egy win8-at, mennyire akadnak össze, és egy easyBCD-vel tudnám javítani a boot hibát?Milyen processzoral ténykedik nálada kicsike? Nekem is G580am van, Core i3-2350M-el. A GT630/635M-et az OS X nem támogatja, sajnos egyből felejtős.
OS X alatt csak az 1 jobbos USB aljaz működik,szóval a legjobb lesz, ha DVD-re írod a telepítőt.
-
King Unique
titán
Sziasztok!
Olvasgattam 1., ill legutóbbi hsz-okat, ahogy elég sok szívás van OS X PC-s telepítésével...
Lenovo G580 dual (Intel+NVidia) videokaris notim van , ilyen paraméterekkel , van rajta dual bootban egy 64 bites Win7 Ulti+ Win8 Pro (ezeket szeretném meghagyni), kérdésem harmadiként külön partícióra OSX felrakható-e erre a konfigra (esetleg elsőnek kellett volna?) , 2 db Win boot dolgaiba nem rondít bele, nem ír felül, állít el vmit -
d3kk
senior tag
válasz
Phantomhive #19992 üzenetére
namármost:
boot-kor chimera-nál beirtam AtiConig=*** és ekkor csak az Uakari volt jó.. de ott is azt csinálja dual screen-el mint amit youtube-on linkeltem..
-
Phantomhive
aktív tag
Próbáld meg esetleg az aticonfigot megadni GraphicsEnabler=Yes mellett is
mondjuk Hoolock,Vervet, Eulemur valamelyikével. bár a fene se tudja hogy mi a jó neked
elkezdtem én is googlezni és ellentmondásokba ütköztem és nem akarlak megvezetni a GE kapcsolóvalnetkas oldalán talán pont netkas írta, hogy GE=no esetén nem tölti be a configot, de több fórumon láttam sikereket aticonfig GE=Yes mellett is
az a baj,hogy kijöttem a gyakorlatból kicsit, mert tavaly okt. óta hozzá se nyúltam az osx konfighoz, csak néha átjárok rá Logicot használni
ha jól emlékszem, akkor a terminálban az ioreg | grep ATY paranccsal le tudod kérni, hogy milyen personality van éppen betöltve a kártyádhoz(ezzel pl. tudod ellenőrizni, hogy GE=Yes/no esetén mi a fene van)
arra vigyázz, hogy asszem 1-2 personalityvel pl. megállhat a boot fekete képernyőnél, ilyenkor elvileg a -x kapcsoló visszahozza a rendszert, de a legtutitbb ha van 1 telepítőpendriveod, amiről bootolva elindulhat a rendszer mert arról tölti be az org.cham-- filet
ha nem, akkor akkor bootolva tudod felülírni a filet backupból -
RaZroX
addikt
Okés köszi
Amúgy valahogy sikerült kikapcsolnom a num számokat... fingom sincs hogy, de szerintem az Universal Acces-ben csináltam. Nem tudja valaki, hogy hogyan tudom visszakapcsolni ? Mert most nem tudok "Nullát" írni..
Szerk.: Amikor bejelentkezek a rendszerbe akkor a jelszóbeírásnál még működik, de itt bent már nem.
-
RaZroX
addikt
Az iShowU nálatok tud felvenni hangot ?! Nálam azt írja, hogy kell neki driver, elkezdi telepíteni majd kiírja hogy nem sikerült...
-
d3kk
senior tag
válasz
Phantomhive #19982 üzenetére
semmit nem találok a framebuffer personalities -ről ami az én ALAP Sapphire HD5870-emhez jó lenne..
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Phantomhive #19981 üzenetére
ja meg a graphicsenabler legyen kikapcsolva. ellenkezőesetben a bootloader önkényesen fog betölteni valami neki tetsző personalityt
-
Phantomhive
aktív tag
/Extra/org.chameleon.boot.plist
vagy
/org.chameleon.boot.plistamelyikből töltődik neked a rendszer, azt megnyitod és beleírod a környezetnek megfelelően hogy pl
<key>AtiPorts</key>
<string>2</string>hogy a számnak pontosan milyen értéknek kell lennie, arról nem tudok pontosan nyilatkozni, de az a gyanum, hogy a kártyádon lévő portok számát kell megadni
a másik pedig a kártyád personalityjére vonatkozik, amit én nem tudok, de sztm. a google pikk-pakk kidobja
oda meg mehet a fenti példa szerint a personality neve ( http://legacy.tonymacx86.com/viewtopic.php?t=46392 )utóbbi dolog mondjuk sajnos trükkös lehet esetenként és lehet, hogy végig kell próbálnod egy csomót
nekem pl.HD5670 kártyám van, amihez Vervet personality jár az esetek 95%-ban, de nekem mivel ilyen berhelős, tuningolós gyártótól való a kártyám (VTX3D) nem csak a dev.id más, mint az 5670 kariknak, hanem a personality is (Hoolock)
a personalityvel kezdeném amúgy a tesztelgetést, nem a porttal, az valóban tud ilyen dolgokat eredményezni
nálam pl. hibátlanul ment a kártya Vervet personalityvel, de a steam játékok, a dvd player meg a geekbench pl. indításnál csontrafagyott. más minden ment -
d3kk
senior tag
szerintetek miért csinálja EZT a flash alapú videólejátszók mindegyike teljes képernyős lejátszáskor??
-
rakloo
aktív tag
Multibeast-es telepítés után már "-x" nélkül is indul, kb 40-60 másodperc alatt. QE/CI-vel, gond nélkül.
Multibeast-el telepítettem a ps2 keyboard /mice-ot. A touchpad az első újraindításnál működött, viszont azóta meg sem mozdul, hiába telepítettm újra a kext-et. Mitől lehet ez.
A hang is működik, viszont a jack kimenet sajnos nem, valahogy meg tudom oldani?
/ne haragudjatok,hogy sok a kérdés,de jobb szeretnék itt "személyre szabott" válaszokat kapni, mint anngol fórumokat bújni.
VGA-HDMI kimenetből valamelyikkel számoljak,hogy működni fog?
Szerk*
Time Machine-t van értelme használni? Ha esetleg nem indulna a rendszer, van értelme abból visszaállítást csinálni?
MultiBeast-ben csak én nem vettem észre, vagy tényleg nincs battery kext?
-
Xero
nagyúr
válasz
Clickbait #19968 üzenetére
Rosszul tudod. A HD3000 és HD4000 natív támogatással rendelkezik.
Jelen helyzetben a Vendor ID kavarhat be a helyes kext betöltésnél. Ebbe már nem akarok belefolyni, mert annyira nem foglalkoztam vele. Vannak módosított vanilla kext-ek bizonyos kimenetekhez. Érdemes ezekkel foglalkozni, esetleg kézzel belenyúlni.
-
Clickbait
aktív tag
-
rakloo
aktív tag
Megcsináltam unibeast-el a telepítőt.
Normál bootolással a telepítő nem indul el, kb 20 percet vártam. "-x"-el 5-10másodperc alatt már használható is a telepítő.
Feltelepíti minden probléma nélkül a rendszert, viszont csak -x paranccsal hajlandó bootolni.
Az említett HD 3000-es hiba ugyanúgy fent áll,mint iAtkosML2-ben.Intel Core i3 2350M HD3000
HM76 chipsetAlaplap típust sajnos nem tudok mondani.
Tudnátok javasolni,hogy miket telepítsek MultiBeast-el?
-
d3kk
senior tag
oksa már megnyugodtam
még a w8 sem ismerte ilyen szépen fel
-
d3kk
senior tag
File megosztásra gondolsz vagy mire?
na frissitettem, és minden okés már restart is megvolt
-
RaZroX
addikt
Tud valaki segíteni Windows és Hackli között hálózat felállításában ?
-
-
Clickbait
aktív tag
Érdekes... Firefoxban nem húzza végre alá.
Chrome súgóban követtem a kikapcsolás utasításokat de érdekes módon tökre használhatatlan, mert ilyen funkció már kikerült a verzióból. -
d3kk
senior tag
Innen letöltöd a kiosztást, és bemásolod a library mappákba System/library és a library mappákban a keyboard layout mappába.
utána meg: megkeresed az adott kiosztást a system/language&texts -->input sources és a hungarian alatt van még egy hungarian..
-
Clickbait
aktív tag
Flags
Ebből próbálgass olyanokat mint UseKernelCache=Yes, vagy PCIRootUID=1
Esetleg GraphicsEnabler=No
Ha ez se, merevlemez ürítés és csak utána tudod használni a pendriveot újboli telepítésre.
Túl szép lenne ha egyből felmenne.
De sok sikert, ha egyszer bejött, akkor már baj nem lehet, maximum valamit elrontottál, egyből betámadtad mindenféle módosítással. -
-
d3kk
senior tag
na erre megint szürke képernyő fogad..
nemtudom mi lehet.. felraktam a tuxera-t ntfs-hez, usb overdrive (egér forward és vissza gombot akartam..)
transmission-t és azt hiszem ennyit.. 2-3x ujraindult normálisnan bejott minden erre most nem megy csak a grey empty screen..
köszi de ezzel nem vagyok sajnos előrébb ..
nemtudom mitévő legyek..
-
d3kk
senior tag
válasz
Clickbait #19931 üzenetére
ja meg már megvan hogy F5 legyen a page refresh gomb meg hogy a command-c-v-x-z stb nem a command key-el hanem a ctrl-al (windows feel
)
muszály nekem mert CAD-ben elég sután esik kézre a command key
ja meg chrome-ban buhera nélkül tudok middle mouse button-al ablakot bezárni meg linket nyitni háttérben egy katt-al stb
-
d3kk
senior tag
válasz
Clickbait #19929 üzenetére
hehe
milyen bongészőt használsz ha megkérdezhetem?
csak mer tinnen letöltöd a keylayout file-t de a safari ad neki txt kiterjesztést amit macerás megkerulni..
so én raktam fel egy chrome-ot amivel normálisan letöltötte a keylayout kiterjesztésu file-t amit bemásoltam a /Library és a System/Library mappákba utána a language & texts ->imput sources, és kipipálud a hungarian alatti másik hungarian (billentyűzet ikonja van nem magyar zászló) és ez ugy rendezi neked miután a bill. választóban (felül a statusbaron) kiválasztod ezt a hungarian kiosztást minden visszakerul a helyere
ennyi az egész
-
d3kk
senior tag
na mostmár van hungarian keylayout is
((kukac stb a rendes helyén van..
))
-
Clickbait
aktív tag
Letöltöd, ott van kb. középen a link
És a fájlt felteszed USB-re.
És ne rebootolj addig, szóval ha mindenben biztos vagy, akkor mert kezdeheted előről.
Pár mb. csak.
Utána törölheted, vagy felmásolhatod a rendszerre is tökmindegy. -
RaZroX
addikt
Arra nem tud valaki megoldást, hogy ne legyen rohadt halk a mikrofonom ?
-
Clickbait
aktív tag
Valaki kiküszübölte a helyesírás ellenőrzést már magyarra?
Én feltelepítettem egy magyart a Spelling mappába, de sokat értem vele. Hiába van jól beállítva, és hiába pipálom ki akár hogy akkor egyeltalán ne ellenőrizze. Semmi sem történik.Szépen piros minden..
(#19919) d3kk De minek? Ha tuti hogy jó az ethernet kext akkor nincs baj, de ha kétes akkor tedd fel egy USB re a MultiBeastet.
Mondjuk, ez tényleg nagy elővigyázatosság, én anno szétgányoltam minden kexttel. -
Clickbait
aktív tag
Hát, nem tudod hogy fagyott e vagy sem.
Ilyenkor csekkold a billentyűzetedet, a NumLockot (nekem ez volt a baj, mivel nincs számpadom)
Ha ez sem, akkor easy install-t is telepítsd, nélküle jó hogy nem bootol.
Ha ez felment, (függetlenül megint kell exitet írni)
Akkor ugye megint beírod és voila. Bentvagy. De ha nem muszáj, akkor semmit se telepíts csak az easy-t. -
d3kk
senior tag
-
d3kk
senior tag
Felment myhack-meethod-al az osx bebootolt viszont restart után -v modban megnéztem semmi hibuzenet, viszont szürke képernyő fogad.. semmire nem reagál.
valamilyen paranccsal megprobáljam, vagy mit csináljak?
Safe módban sem reagál semmire, ugyanaz a szürke képernyő.
-
Clickbait
aktív tag
válasz
Clickbait #19900 üzenetére
Na... elszállt a hangom. Gondoltam beteszek valami zenét, erre nem szól..
A menubar-ban is maxra van húzva, próbáltam YouTubeon is, meg iTuneson is, de semmi.
Preferencesben sem tudom megszólaltatni, de érzékeli a rendszer.
Windows alatt, ha a jacket a kimemnethez érintem, akkor zúg. (Jó jel)
OSX en pedig teljesen csöndbe van.
Hiába kötöm át, most Windows alól vagyok és tökéletes minden.
Ez esetleg valami beállítás hiba, vagy kext?Abit IP35 integrált hanggal, ALC888 kexttel eddig tökéletes volt minden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox Series X|S
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged