- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
shift+ő
senior tag
Kezdő vagyok a témában. Van egy Dell E4200-as notim, ezen szeretnék OSX-et használni, melyik verziót javasoljátok. Vajon a 10.8 működne rajta, kihasználva a vas minden adottságát?
E4200 paraméterei:
- Intel Core Duo U9600 proc 1,6 GHz, 3MB cache
- Intel GS45 chipset
- 2 GB ram
- 64 GB uSATA SSD
- 12" LCD 1280X800
- WiFi, BT, 3G modem
- SD kártya olvasó, security Card, ujjlenyomat olvasó,
- USB, e-Sata, firewire, LAN -
spyduck
nagyúr
Az előző gépre simán felraktam a Libreoffice-t, ezen elkezdett szórakozni, hát letöröltem. Azóta semmilyen verzió nem működik rajta. Azt írja ki indításkor, h a libreoffice leállt. Valakinek vmi ötlet?
-
HollyBoni
veterán
Tárgytalan.
-
turbobusa
senior tag
Mennyi pénzből lehetne kihozni egy általános gépet? Nem kell, hogy izmos legyen, mivel többnyire csak neteznék vele, néha vágnék videót meg használnék Ps-t.
Rendszer az ami nagyon megfogott, Win8 az nálam kiesett a listáról. Win7 mellé kellene a rendszer egyébként. -
odessa32
tag
Sziasztok.
Létezik olyan usb-s wifi antenna ami csak rádugod s müködik ML alatt?? -
rootkiller
őstag
válasz
rootkiller #18669 üzenetére
Valaki? Esetleg?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
turbobusa #18682 üzenetére
Arra célzott, hogy a Hackintosh nem olyan hogy csak simán feltelepíted oszt' megy is simán... kell kexteket (gyk driverek) telepítened, meg többször más egyebet is. Illetve frissítésekre is figyelned kell (rendszert érintőt nem ajánlott SU-ból telepíteni például, csak combo-t megfelelő utánaolvasás után a kompatibilitási bajok elkerülése végedt, etc), meg sok egyéb másra.
Szóval, ne számíts olyan Mac-es élményre... de kis odafigyeléssel tökéletes rendszert hozhatsz össze.
Gépösszerakás esetén a CustoMac és az InsanelyMac HCL listáját ajánlom, ott is a legfrissebbet... vagy itt is kérhetsz segítséget.
-
Máté94
addikt
-
turbobusa
senior tag
Sziasztok!
Tervezem egy gépösszerakását, játékra nem akarnám használni, mert csak rabolnám vele az időmet és nincs pénzem olyan szerkezetekre.
Célom egy teljesen kompatibilis mac építése lenne, mely főként internetezést látna el, de ezenkívül használnék alkalom szerűen videóvágó applikációt, amiben igen jeles az Apple.
Jó pár dologra alkalmaznám még, de dióhéjban ennyi lenne.100e forint lenne a limit a gépre, nem tudom ebből az összegből megvalósítható-e?
Laptopra egyébként melyikekre megy fel rendesen? Úgy értem, hogy minden megfelelően, stabilan fusson rajta s persze kompatibilis legyen teljes mértékben.
-
Máté94
addikt
Xero, újabb experiment-re hívlak, darkwake=10.
-
jtankers
csendes tag
válasz
varsam #18673 üzenetére
Ez sajnos nem jó hír
Viszont az az egészben a legérdekesebb hogy ha újra rakom a rendszert ( nem rakok vissza TM-ből semmit) majd felrakok pár programot akkor kb 1 hétig jól működik, majd egyszer csak hirtelen elkezdi. Ráadásul nem hacklit használok, hanem rendes MacBook-ot.(előtte jól ment kb 3 hónapig) . Most kipróbáltam valamit, ha sikerül, akkor megírom ide is.
Már áttúrtam a külföldi fórumokat is, de megoldást nem találtam. -
jtankers
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy a gépem percre pontosan óránként ( az 1óra a bekapcsolástól vagy a sleepből való felébredéstől kezdődik) “keresi” a lemezt a meghajtóban (kerreg egy kicsit a meghajtó). Egyszerűen nem tudok rájönni hogy milyen program csinálhatja
(megfigyeltem a tevékenységfigyelőben, hogy a folyamat ami indítja az az mds, ennek a szülőfolyamata a launchd (1))
Már csináltam clean install-t is, de 1 hét után újra kezdte, pedig nem is telepítettem fel semmilyen új programot.
Ha van valami ötletetek akkor azt szívesen fogadnám.
(A rendszer 10.7.4) -
varsam
őstag
üdv
van egy 10.6.7-es rendszerem, most már ideje lenne 10.6.8-ra cserélni. Jó ideje nem foglalkoztam már hackintosh-sal, sok mindent felejtettem, de arra emlékszem, hogy rendszerfrissítés után, még az újraindítás előtt pár dolgot le kell cserélni, csak nem tudom mit?
Chameleon bootoader van fent, ebből kell az újabb?
esetleg fakesmc?esetleg pár linket dobnátok, mit hol találok, az nagyon jó lenne...
-
rootkiller
őstag
Azt, hogy az OS X azt írja a Dell netbookom akkujára hogy javítani kell, az mennyire releváns?
-
törölt tag
10.8.2 acpi patch ismét.
-
-
törölt tag
Tud valaki segíteni abban, hogy kiderítsem miért nem altatható el a gépem?
-
törölt tag
válasz
#92942848 #18649 üzenetére
Valahol egyet is értek azzal, hogy fizikailag már ne legyenek beépítve optikai meghajtók a gépekbe. Nagyok, lassúak, sérülékenyek, körülményesek. A laptopomban és a MBP-mban is az volt az első h kidobtam az optikai meghajtót és az SSD-nek tettem be egy Caddy-t. Eljárt az idő ezek felett. Akinek kell USB-s verzió megoldja arra a pár alkalomra.
...
Az istenért sem sikerül megoldanom a laptop Fn+F1-F12 gombok működését. Pedig nagyon zavar, h a hangerőt folyton a csúszkával állítsam. -
DanielK
addikt
válasz
DanielK #18645 üzenetére
A rMBP-hez is lehet venni Apple USB SuperDrive-ot.
(#18648) zsivagooo: én is azért vettem superdrive-os apple gépet, hogy a több, mint 50 cd-met berippelhessem. Nem venném meg még egyszer, csak azért, hogy elektronikusan meglegyen.
Amíg nem lesz minden kis szirszaros faluban is legalább 5MB a net (nem csak itthon), addig van létjogosultsága a fizikai adathordozónak. -
DanielK
addikt
válasz
Blaise #18642 üzenetére
A retinás proban is van.[link]
(#18644) zsivagooo: hát azért még ez odébb van. Az 5 számítógép közül 3-ban van superdrive. A másik kettőből is a méret miatt maradt ki, de opcionálisan lehet külsőt rendelni hozzá. Ráadásul az itunes match bevezetése miatt sem hiszem, hogy olyan gyorsan elhagynák. Hogyan rippelnék be ezrek a cdjüket, hogy aztán a felhőben tárolják.
(#18646) Kommy: igaz, nem lapoztam felül.
-
rii
nagyúr
hackintos-t lehet telepíteni pandrive-ról?
lehet megpróbálom majd a notebook-ra, de nem lesz benne már DVD-rom -
törölt tag
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Tud valaki használható proci venti szabályzót ML alá? Windowson le tudom AI Suite-tal szabályozni a procim és ventim teljesítményét, jó lenne ezt megcisnálni itt OSX alatt is.
smcFanControl-t lszedtem, beindul, majd le is áll -
DJackson
tag
Üdv mindenkinek. Ma felmászott az iAtkos lion. végre
ám se ethernet, se hang és csak 1 felbontás, 1024x768 ami a 16:9-es monitoron még nyúlik is.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.Ámbátor az ACPI_SMC -s timeout még mindig megvan. Szóval aki azt hiszi hogy az a baj, tévedés! Ez nem egy végzetes hiba úgy tűnik....
-
törölt tag
válasz
#68216320 #18628 üzenetére
Na, 3db kextből készítettem egy negyediket, amivel úgy tűnik működőképes lett minden billentyű. Következő project az Fn+F10 -> Mute, Fn+F11 -> Volume Down, Fn+F12 -> Volume Up megkutyulása lesz.
És persze az, hogy megtaláljam újra azt a weboldalt, ahol az optimus VGA-t életre keltik -
törölt tag
válasz
Máté94 #18626 üzenetére
Azta, ezt nem is tudtam. Fúrcsa is volt, hogy backspace viszont folyamatosan töröl visszafele. Mondjuk akkor nem értem mire vonatkozik a delay until repeat
HollyBoni: Azon túl vagyok már. Valamelyik kext miatt nincs szerintem meg az összes billentyű működés. Mint, ha nem létezne a gomb. Ukulele sem érzékeli a lenyomását.
-
törölt tag
Jelentem sikerult az Asus K53SV laptopomra beuzemelni a Mountain Lion-t.
Az optimus gt540m es SD olvaso ami felejtos egyelore.
Azert van par erdekesseg. Hangot csak akkor tudtam csinalni, ha egy letoltott dsdt-t is hasznaltam. Ami jobban zavar, h a billentyuzet egyik gombja nem mukodik. Az eredetileg hosszu i betu erzeketlen es nem tudok hozzarendelni karaktert sem. Illetve nem veszi ha folyamatosan nyomvatartom valamelyiket. Csak egy betut ir be. Ha bedugom az usb-s billentyuzetet, akkor tudom valtoztatni a bill. tipust es rekerdez a shift melletti gombra, de a noti bill.t hasznalva nincs ott a beallitas. Erre otlet?
Illetve meg az optimus bekapcsolasra? -
NTX
tag
válasz
DJackson #18613 üzenetére
Azért is nem értem, mert amint írtam már az Ssd-n egy z68m alaplapra és ati vgara telepített iAtkos Lion van, ami simán bebootol ezen a hardveren és működik, csak a képernyő felbontást nem lehet módosítani, a hd3000-el működik rendesen együtt ezért is akarom újra telepíteni.
-
törölt tag
válasz
rootkiller #18616 üzenetére
Letoltod az apple a 10.6.7 combo v. 10.6.8 combo csomagot es elinditod. Katt, katt ... Latni fogod mit kell csinalni vele. Fontos h combo-t tolts le. Keszulj fel ra h a kext-eket ujra kell majd pakolnod mert felulirja amit eddig csinaltal.
-
rootkiller
őstag
Közben megoldódott a probléma, fenn van a gépemen egy 10.6. Innentől kezdve csak az a kérdés, hogy mi a frissítés metódusa 10.6.7-re. Tud valaki segíteni?
-
törölt tag
válasz
DJackson #18612 üzenetére
Nekem a feltelepült OSX nem akart elindulni a laptopon. A laptopom HD3000+GT540M VGA-kkal van szerelve és Optimus technológiát használ. A technológia sajátossága, hogy az optimushoz egyszerre kell a két VGA bekapcsolása. A CPU-ba integrált HD3000 gyakorlatilag mindig működik, de terhelés alatt bekapcsol az NVidia és az Intel csak fogadó módra áll át és amit kap küldi a kimenetekre. Nálam a probléma az volt, hogy felismerte mindkettőt, de Display-t kizárólag a HD3000 kezelt. Bootoláskor betöltődött az NVidia kext és elindult a VGA, de képet nem láttam, mert a HD3000 nem állt fogadó módba. Sajnos nem tudom hogyan kell megtennem, hogy átálljon, bár Zsivagooo említette, h van rá lehetőség és mint ha láttam is volna a neten valamit erről, de én drasztikus megoldást alkalmaztam. Kitöröltem két NVidia kext-et, hogy ne is akarjon elindulni a másik VGA. Ez bejött, de így csak az inteles maradt. Viszont legalább működik. Nálad szintén optimus van? Mert ez csak ebben az esetben ad megoldást, ha ugyanez a probléma nálad.
-
DJackson
tag
mostmár nagyon készen vagyok ettől a hibától. Nálam is ez van ugyanez. Sőt lionnal is. Csak annyi a különbség hogy ott startforReal függvényt hív
A weben kalandozva azt találtam hogy ki kell törölni az appleintelcpupowermanagement.kext-et és nullpowermanagement-eset helyére tenni. legalábbis snow leon sokaknak ez megoldás volt... Én kipróáltam, de vagy elrontottam a törlést (??) vagy valami más lesz a háttérben---- most hárman szenvedünk ettől. Biztos nincs olyan aki ezen túllendült már? -
törölt tag
válasz
#68216320 #18607 üzenetére
Elirogarok itt magamban. :-)
Sikerult megoldani a vga problemat egy napi szivas utan. Tulajdonkeppen kitoroltem az nvidia kext-eket. Maris elindult a ML. Mar csak hangot nem sikerult csinalnom. De csak meglesz az is. Tavoli terv h a gt540m mukodjon majd a hd3000 helyett. Valahogy az inteles vga-t at kene kapcsolni fogado modra es kommunikalhatna az nvidiaval.Zsivagooo: emlitetted h megoldhato az optimus. Esetleg csinaltal is mar ilyet?
-
törölt tag
-
NTX
tag
A Liont sikerült az itt csatolt videos módszerrel rendesen feltenni USB-re, de ez is ugyanúgy, ránézésre ugyanott lefagy, mint a ML.
Ezek alapján inkább arra kérek tanácsot mi lehet a gond, mivel próbálkozzak módosítani a unibeast pen driveot.
HW: Gigabyte H61N-USB3, i3 2105, Corsair 4GB RAM, OCZ Agility SSD, Apple bill, egér
Amit már próbáltam és nem látok különbséget:
-v (fotók)
-x
graphicsenablerszerk: a fotót állandóan fordítva teszi be, de ha rákattintasz helyesen mutatja
-
törölt tag
nincs semmi gond bios-al sem,megfelelő boot/fakesmc/iopcifamily mellett nem számit.
igazábol ez kb 10.6 környékén került elő szerintem feleslegesen.
optimalizálni lehet 10.6/10.7 alatt mindenféle injector kextekkel
10.8 alatt kicsit kalandosabban.uefi valóban sokmindenben előrelépés a bios-hoz képest,viszont több hátrányt is fog jelenteni a jövőben lásd google:uefi secure boot tpm
-
törölt tag
válasz
#92942848 #18602 üzenetére
Azt hittem feltétlenül szükséges a gyors működéshez. Itt a topic-ban is vagy 1000 helyen olvastam, hogy használják.
Teljesen elakadtam a ML-al. Ugyanaz még mindig, ami délelőtt volt. Nem találja a VGA-t. Szerintem az optimus nem tetszik neki. Mint ha a gt540M-et akarná használni.
Annyit próbálkoztam már, hogy az osx.net nem enged letölteni semmit. Elértem a napi limitet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gamescom 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Gamescom 2025: Jubileumi csúcs-VGA-t villantott az ASUS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest