- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobooo
addikt
válasz
tomiivagyok #19598 üzenetére
Pontos típus kellene..
-
bobooo
addikt
válasz
tomiivagyok #19596 üzenetére
Egy kicsit pontosabb specifikáció se lenne baj, pl. hogy milyen wifi modul van a gépben..
az X3100 az ugyan az mint a gm965 szerintem. Olvasd el ezt: [link]
-
bobooo
addikt
válasz
tomiivagyok #19592 üzenetére
A kisebb felbontás a videókártya miatt van. Keress hozzá kextet. A wifihez is. Google a barátod..
-
tomiivagyok
aktív tag
válasz
WonderCSabo #19593 üzenetére
Én csak bebootoltam CD-ről, aztán tette a dolgát, iBoot meg ilyenek nélkül. :-)
-
WonderCSabo
félisten
válasz
tomiivagyok #19592 üzenetére
Milyen módszerrel próbáltad a telepítést? Nekem be se bootol a készített usb-ről, iBoot-al se.
-
tomiivagyok
aktív tag
Sziasztok.
Feltelepítettem Lenovo R61-es gépemre az iAtkos S3-at, és jó is, elindul, DE! A laptopom felbontása 1280x800, de az OS X csak 1024x768-as felbontásba rakja ki a cuccokat, és ez nagyon idegesítő, mert utálom az ilyeneket. És fogalmam sincs, hogy honnan telepítsek drivereket. Ez a kisebb "gond", a másik gond az, hogy nem csatlakozik a wifihez, sőt, nem is látja, pedig van. Plusz, még nem is magyar, és a Lion fogalmam sincs, hogy futna-e... SOS kéne a segítség, mert szeretném minél előbb használni.
A konfigom:
chipset: GM965
processzor: Intel Core 2 Duo T7100 1.80GHz
grafikus kártya: Intel GL960/GM965 Chipset - Graphics Controller 0 (500 MHz, integrált) -
-
törölt tag
huh, srácok! van itt 20 ezer komment, nem igazán olvasnám végig őket..
viszont belenézegettem, a legtöbben EZT említettétek. ha jól tudom, ehez kell egy MacBook, amiről rákell dobni a pendrivera a cuccokat, majd lehet partícióra dobni. ismerőseim körében sincs senkinek Mac-e, viszont nagyon boldog lennék, ha felmenne nekem valahogy, programozás miatt fontos lenne. virtualbox, vmware, minden ilyet próbáltam már, egyikkel sem jártam sikerrel sajnos délután óta.. nem tud valaki segíteni, hogy akkor mit-hogy? hálás lennék.. -
gergobaby
aktív tag
Nem tudom olvassa-e még valaki a fórumot..
UniBeast-es OSX Installerrel volt olyan problémám, hogy Still waiting for root device...
Kivettem a GT210-es karim, most ez már nincs, viszont com_lnx2mac_RealtekRTL81xx: Ethernet adress xx:xx....
sornál folyamatosan megakad az installer...Mit tehetnék? npci = 0x3000-t is próbáltam meg PCIRootUID = 0-t is...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Plasticbomb #19584 üzenetére
Szia!
Jogos, ezt nem írtam oda:
Egy Intel HM77 chipsetbe integrált Intel Centrino Wireless-N 2230 wifi vezérlőről van szó.Szóval ez vajon működne? Illetve a többi kérdésem?
Előre is köszi a válaszokat.
-
gergobaby
aktív tag
Nagyon csúful elakadtam, valaki pls help...
VmWare Mountain Lion-on adott az App Store verziós ML...
Unibeast 1.7 Mountain LionBerakom az .app-ot az Applications folderbe, elindítom a Multibeastet next,next stb. és a végén installation failed...
Miért?
-
gergobaby
aktív tag
válasz
odessa32 #19585 üzenetére
Én nekem 1x felment az iAtkosML, de elcsesztem vmit a partícionálásnál szerintem... Aztán HPET átállítottam 64-re, mert azt először elfelejtettem, azóta bármit állítok, bárhova, a telepítő az első 2 másopercben Kernel Panicot dob... Most próbálkozom a Retail App Store verzióval
Azért köszi,
Hajós -
odessa32
tag
válasz
gergobaby #19583 üzenetére
Szia. Hát ez jo kérdés
Még juniusban vagy juliusban telepitettem azt ami most van a gépen.
Elösször liont probáltam, folyamatossan megállt KP-val. Azután ML következett de az is pánikolt pedig biosban mindent beállitottam. Azután egyszercsak minden ment szépen s a multibeastel mindent sikerült elinditani. -
Plasticbomb
addikt
válasz
WonderCSabo #19581 üzenetére
Talán örülnének a fórumlakók egy kis információnak pl a wifi lapka típusáról. Javaslom Aida64 el csinálj egy riportot a fizikai eszközökről, vagy keresd meg a system informer nevű java alkalmazást, és ellenőrizd le, mihez van kext.
-
odessa32
tag
Sziasztok. SSD winyot szeretnék venni osx-hez a gépbe. Esetleg van valami amire mindenképp oda kellene figyelni vagy mindegy milyet veszek???
-
WonderCSabo
félisten
Sziasztok!
Fejlesztésez szükségem van egy Macintoshra, de sajnos nem tudok beruházni egy Mac-re, pláne pilot projektként. Megpróbáltam virtuálisan, sajnos nem az igazi a sebessége.
Megpróbálkoznék a Hackintoshal a laptopomon (Dell 7520), de van egy pár dologra szükségem:
- dual boot win7 mellett
- ebben egy dual videorendszer van, az intel proci HD4000-a és az AMD, nekem elég, ha az előbbi végzi a megjelenítést, csak menjen, de max felbontáson (1366*768)
- a gépben lévő intel chipsetben lévő wifi controllerrel wifi
- usbs egér, és a laptop beépített billentűzete (touchpad nem baj, ha nem megy)Ezek megoldhatóak ma már Hackintoshal?
-
gergobaby
aktív tag
Üdv. Win alatt lehetetlen ML install USB-t készíteni?
-
gergobaby
aktív tag
Üdv. Úgynézki holnap meg lesz az alanyom:
Processzor: Intel G550 2 magos
Memória: 4gb Kingston 1666 MHz
Alaplap: Gigabyte GA-H61N-USB3 LGA1155 Itx
Winchester: 500Gb Western Digital
táp: 300W tápegység
VGA: Giga GT210Elvileg DSDT van a laphoz, GT210-et sok Hackintosban láttam már ( vagy érdemesebb lenne az intel HD4000-et használni?!!)
Pár alap kérdés... Mindenképp a Mountain Lion lenne a cél.. de jelenleg nincs fent OSX a gépemen... előbb tegyek fel egy iatkos-t, aztán azon csináljak Unibeast-tel valami bootable pendrive-ot? Nincs ennél valami egyszerűbb megoldás? A Mountain Lion-t azután is meg lehet venni, hogy kipróbáltam, hogy megy-e? (vagy ez ilyen beleugrok és vagy bejön vagy nem kategória?!)
1366x768 felbontáson élvezhető lenne az OS X? Mert tervezek egy 32" LCD TV-t...
Kössz előre is, és bocsi a hülye kérdésekért
-
gergobaby
aktív tag
Üdv.! Régen már Hackintoshoztam több hónapot, meg volt egy Macbookom is!
Most megint rámjött az OS X láz...
a Tonymacosx oldal alapján ilyen fő komponenseket szeretnék a gépbe: Vmi S1155 i3 vagy i5 proci, megfelelő lap, 8 GB DDR3 és egy 5770... Szerintetek jó ötlet?
Valakinek nincs esetleg vmi hasonló eladó cucca?Köszi a helpet
-
Rockstone
tag
Hali
lenne olyan bármilyen OSX ami felmenne erre a rendszerre ?
Gigabyte GA-MA790x-DS4
AMD AM2+ Phenom 9550
Radeon HD6950
4x1GB DDR2 800és annyi érdekelne még, hogy biosban esetleg milyen csodabeállitásokat szoktatok végezni, hogy a legtöbb problémát elkerülhessem telepítés közben?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Szambapapa #19562 üzenetére
10.5.2? Miért nem egy újabbal próbálkozol? Az ML alapból ismeri a magyar nyelvet.
-
Szambapapa
csendes tag
Sziasztok.
Tud valaki segiten, Help!!! Mac OS X v.10.5.2 magyar Lokalizáció honnan tudok letölteni -
d3kk
senior tag
válasz
Phantomhive #19556 üzenetére
Arra gondolsz hogy csináljak egy virtuális OSX-et és azon belül már gyerekjáték a bootolható pendrive?
-
d3kk
senior tag
válasz
Phantomhive #19556 üzenetére
Tudnal esetleg segiteni ebben¿ merrt van vt-d tamogatasa
-
d3kk
senior tag
most hogy kicsit jobban végig gondoltam:
arra jutottam hogy inkább a külső vinyora pakolom a win7-et és az internalra meg megy az osx...
feltéve ha megtudom hogy minden klappolni fog-e..
nameg előbb kell valahogy csinálnom egy bootable usb drive-ot...
amit tudtommal csak osx alatt tudok ugy hogy minden fullosan klappoljon..
win alatt macerás.. mindenhol ezt hallom
nameg a dual boot-ot meg ugye ugy oldom meg hogy ha a külsö vinyon van a win 7 akkor csak arrol bootolok a gép inditásakor ha meg az osx kell akkor nem nyulok semmihez szoval nem kell ilyen-olyan dual boot-at szöszmötölni..
jóél gondolom hogy ez megoldható?
-
d3kk
senior tag
Üdv kedves topiclakók!
Most jutottam el az OS X szintre, és ki szeretném kérni a tanácsaitokat
Lehetőleg a 10.8 vagy a 10.8.2-t szeretném feltolni.
Na és akkor a hozott anyag:
- i3-2100
- B75-D3V (Gigabyte)
- Saphire HD 5870
- 8GB 1600 (nano gaming ram)és nincs optikai drive-om..
a máásik bibi az hogy nem a beépített Winyómra szeretném feltolni hanem egy 320GB-s külső vinyóra amit csak erre a célra tartok fent. Tökig leformázva olyanra amilyenre Ti mondjátok.
szóval ez lenne a helyzet
Lelkesen várom a válaszokat/taácsokat
-
McSzaby
őstag
Hali!
Szeretném megnézni az OSX-t, de AMD-s gépem van. Esetleg vmware, vagy marad a sóvárgás?
-
lama_lamm
aktív tag
Ahoj!
Lehet, hogy egy Hackintosh Mini építésébe fogok, és az lenne a kérdésem, hogy egy i3-3240 proci mellé milyen videókarit tudtok mondani, ami natívan fog nekem működni (vagy minimális behatásra)?
Egy Gigabyte GA-H77N-WIFI alaplap lenne benne, tonymac-en azt olvastam, hogy elég jól működik (kiv. wifi).Köszi előre is
-
XP NINJA
őstag
Hello
Kaptam egy hd 6770et. Ezzel menne az os x?
-
kkari
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Segtséget szeretnék kérni.
Sikerült beszereznem a .app kiterjesztésű Mountain Lion teleptőt.
UniBeast-al akarok USB-t készteni a teleptéshez. Ha jól tudom, előttem szólók elmondták, ezt a filet be kell másolnom az Apllications mappába.
Kérdésem, hogy ilyenkor normális, hogy a file-on egy áthúzott karika van? Csak azért kérdezem, mert az UniBeast Istallation failed hibaüzenettel leáll.
Mi lehet a gond?Köszönöm a válaszokat.
-
XP NINJA
őstag
Ajánlanátok nekem valami jó konfigot win8+os x rendszerhez?
Amiket néztem (iponban!)
Alaplap: MSI Z77A-G41 - 23.694 Ft
Proci: I3-2100 van most, ez maradna (esedékes 3570K váltás miatt lenne a Z77)
Videókártya: Gigabyte GTX650 1GB - 27.475Ft -
tDr1v3r
veterán
Fel fog menni, de ahhoz kell a bootloader (ami ugye integrálva van a Hazard disztróba), amit az UniBeast-tel tudsz saját magad beintegrálni és egyből pendrive/dvd háttértárra rakni.
-
kkari
csendes tag
válasz
tDr1v3r #19525 üzenetére
Sajnálom, de noob vagyok...
Csak azért kérdeztem, mert ez a mostani verzió ami felment a gépemre egy Hazard ( megpiszkált ) verzió. Erre volt esély, hogy felmenjen hiszen úgy faragták, hogy PC-re is felmehessen.
De ha letöltök a netről ( torrent ) egy verziót ami esetleg reatil akkor az is fel fog menni a gépemre?Bocsi, ha hülyeséget kérdezek.
köszi
-
Ragnar95
félisten
A szoftverfrissítés appon belül ne frissíts, csak combo update-el, de mivel ez nem gyári retail OSX, szerintem az se lesz jó és azzal amúgy is csak fő verzión belüli frissítéseket lehet felrakni, tehát azzal csak 10.6.8-ig tudnál frissíteni.
Ne frissítsd azt a hazard 10.6.6-ot, készítsd el vele az unibeastes pendrive-ot és rakd fel vele formázás után a ML-t -
kkari
csendes tag
válasz
Ragnar95 #19503 üzenetére
Üdv!
A mostani üzenetemet 10.6.6 Hazard Snow Leopardról írom.
Köszi a segtséget.
De lenne még kérdésem.Ha szeretném frisíteni a rendszert Mountain Lionra ( miért ne... ???) akkor igaz nem mindegy milyen verziót teszek fel? Ha jól tudom akkor nem szabad használni a szoftverfrisstés alkalmazást.
+ még 1 kérdés: hogy oldjam meg, hogy ne kelljen a bootlemez minden indításkor?
Köszi
-
salesman
őstag
válasz
Plasticbomb #19520 üzenetére
A kérdés nem volt hülye, több értelmes fórumozó válaszolt rá. Téma lezárva.
-
-
salesman
őstag
válasz
Plasticbomb #19516 üzenetére
Ha nem értenéd, nem ez volt a kérdés!
Te használtál valaha 775-ös alaplapot valamilyen OSX-el és ha igen, melyiket és mi volt a tapasztalatod?
peterattila:
-
peterattila
aktív tag
Nem akarok beleszólni, de mi értelme van 2 gépen is windows-nak? Mit tud az egyik, amit a másik nem? Ha már a másik gépen a linux-win kombó beállt, akkor ezen a gépen (vagy legalábbis vinyón) legyen az osx. Sokkal kevesebb szívásod lesz, kezdőként sokszor fogod újrarakni a rendszeredet
Minél többet használod majd, egyer jobban megismered és egyre jobban tudod majd a gépedhez belőni. Ehhez viszont elkerülhetetlen, hogy többször is felrakd. imho
-
Plasticbomb
addikt
válasz
salesman #19494 üzenetére
Mondjuk írd meg, hogy milyen alkatrészekről van szó, mert igy kiba....t nagy a keret.... Általánosságban megvan válaszolva, az általad írtakhoz, hogy általában működik.
Ha nem értenéd, A 775 ös alaplap, a processzor foglalatot jelöli, amibe k***a sook processzor megy bele, többek között Core, Core duo, Core 2 meg Celeron, meg Pentium szériás processzorok. De, hogy milyen alaplap, azt ebből nem tudjuk meg, PL hogy Asus, Intel, Asrock, Gigabyte, ECS, Foxconn, meg még isten tudja milyen gyártótól jön, s mi a konkrét típusmegjelölése.
Tehát:
Pontos ADATOKAT mondj a gépről, vagy dobj ide egy AIDA összegzést! -
kkari
csendes tag
válasz
Ragnar95 #19503 üzenetére
Szia!
Sikeresen feltettem a 10.6.6-ot. Legalábbis az újraindulásig. Ott ugyanis mikor már vinyóról tölti az op rendszert egyszercsak megáll, mikor grafikus felületre töltene a karakteres boot után, és széttöredezik a kép. Ezután se kép se hang..
Mi a teendő ilyenkor?közi
-
tDr1v3r
veterán
Részletesen nem tudom elmagyarázni (vár a buli
), de a DSDT meg az SMBIOS utólag feltelepíthető kiegészítés azért hogy menjen normálisan a gép altatása, újraindítása és egyebek... a kext gyakorlatilag drivert jelent, a CMOS reset meg BIOS-ban megtehető.
Apropó, az egyik kimaradt: a Chameleon egy (magyar fejlesztésű
) bootloader.
-
drr
őstag
válasz
bobooo #19497 üzenetére
A felsorolt dolgokból csak annyi világos, hogy egy módosított BIOS-t kell feltenni a legelején. Az életben nem volt OSX-em, honnan kellene tudnom, mik ezek a fogalmak?
Amúgy köszönöm a biztatást, azt hittem kezdőként az ember kaphat itt egy kis útbaigazítást, de ezek szerint tévedtem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Eredeti játékok OFF topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bluetooth hangszórók
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Fujifilm X
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged