- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kem
addikt
válasz
Nyugdíjas #1897 üzenetére
Értem
Én most épp ujrairható DVD-t törlök 1xesen hátha utána ki tudom rá írni a pár hsz-el lejjebb/feljebb írt OSx-et, amit találtam pár napja.Remélem felmegy a gépemre, úgy mint anno a 10.4.8 a 7300GT-vel ugyanerre a konfigra.
Azzel semmi bajom nem volt, csak VGA csere betett neki. Meg még satát nem szerette.#1898 rii:
Lehet, hogy csak kicserélt valamit, nem pedig bővített. ez tényleg fura#1900 Nyugdíjas:
oké, akkor keresek itthon egy üres lemezt
Viszont a formázást megvárom ha már 55perce megy -
rii
nagyúr
most megpróbálom a KEXT-es DVD ISO-t kiírni ...
csak azt nem értem, hogy ha hozzáírt valamit a
3,927,363,584 byte nagyságú DVD ISO-hoz, akkor az hogy lehet, hogy
3,927,363,584 méretű?pedig a DVD ISO tényleg módosult ma délután 1kor .... :-/
-
kem
addikt
Nekem ment 7300GT-vel még a 10.4.8-as Tiger is, de a telepítésnél a testreszabásnál be kellett pipálni, kb milyen VGA-m van, és így fölrakott egy drivercsomagot... Azért cseréltem le, mert a 8600GT-t már nem támogatta, az 10.5.2 viszont igen. De ott is ki kell választani telepítésnél... Ez nem maradt el nálad véletlenül?
-
PH 5.5
aktív tag
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #1892 üzenetére
de nekem itt most OSX alatt DataBase Errort ir ki :-/
ez:
http://forum.insanelymac.com/index.php?act=attach&type=post&id=30406
ezt:
Database Error
There appears to be an error with the database. But don't worry, we have a dedicated team of 1000 Monkeys working on the case
You can try to refresh the page by clicking here -
Nyugdíjas
nagyúr
-
rii
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #1890 üzenetére
ok
átmegyek kindózba... mert itt nem akarja..." .... Jobb alul "add mittoménmi, to mittoménmilyen kext". ... "
akkor ez az a KEXT, amit hozzá kell adni az ISO file-hoz ... :-/itt, OSX alatt máér hozzá tudtam adni asszem az ISO-hoz a KEXT-et .. .-/
Last login: Sun Oct 5 07:39:24 on ttys000
noiseofsilent:~ karolwojszla$ /Users/karolwojszla/Desktop/Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd/ADD_KEXT_TO_DVD/Add_kext_to_dvd_boot.command ; exit;
mount kalyway iso read/write
hdiutil: attach failed - Resource busy
DVD Patches...(will add custom kext to boot DVD !!! )
Rebuild DVD kext cache !!!
kextcache: /Volumes/Kalyway 10.5.2 DVD Intel_Amd locked; waiting for lock
kextcache: proceeding
kernel extension /Volumes/Kalyway 10.5.2 DVD Intel_Amd/System/Library/Extensions/Natit.kext is not authentic (check ownership and permissions); skipping it and any plugins
Job is Done...you can now eject and burn Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd.iso
logout
[Process completed]most már csak OS/X alatt tudnom kellene ISO-t kiírni ... :-/ (-:
mert visszamásolni NTFS-re nem tudom ... -
rii
nagyúr
deeeee
.... MACen dolgozok, de ha én particionálás közelbe még csak akarnék is kerülni, fedugnák a s*ggembe az apple mighty mouse-t
szal particiókkal nem nagyon találkoztam még MAC alatt ...
(#1888) Nyugdíjas:
adok neki ey reset-et, meg 5 perc gondolkodási időt
volt az ISO mellett egy ADD_KEXT_TO_DVD, 320 kbyte-os könyvtár .... amiben azt írja, hogy driverek vannak ... de a hozzáadásához meg Un*x-os parancsokat írklál... szóval nem értem én ezt az ADD_KET_TO_DVD folder-t (-: -
Nyugdíjas
nagyúr
-
rii
nagyúr
(#1884) kem: köszi ... (-:
akkor jót nyomtam én is az install elején (-:
-------------- -------------- -------------- -------------- -------------- --------------
no .. fel is szaladt a leo.net hang minden van, de nincs dual head monitor ... :-/
ezt irja ki az about this mac-nél:
Type: Display
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0393
Revision ID: 0x00a1
Displays:
Display:
Resolution: 1024 x 768
Depth: 32-bit Color
Core Image: Software
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Not Supportedgeforce 7300 GT lenne....
és felbontást se tudok álltani .... :-/
-
rii
nagyúr
köszönöm a megtisztelő szavakat
, de sajna nem szolgáltam rá, különben nem kérdeznék ilyeneket ...
a disk utulity-ben olyan vót', hogy
Extended journaled
Extended
Extended case sansivive journaled
Extended case sansivive
ezek közül melyik lenne a jó?mopndjuk most magától újraindul telepítés után ... nem szólt semmit, remélem ennek így kell lennie ... most próbálok majd be-boot-olni OS/X-ről.
-
DroneZ^
őstag
létezik már ati 4870-hez mac driver? mert én nem nagyon találtam... valamilyen modon megoldható hogy mégis elinduljon ajánlott felbontáson és szinekben a MAC OS?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
vidobali #1875 üzenetére
Én Flasht használok, ha vektorozni kell
Tibisz: Nem lehet tudni, mi ez pontosan, de elég nagy valószinűséggel a chipset/SATA vezérlődet nem ismeri. Nekem is elég sokszor csinálta már. Valószinüleg ki kellene próbálnod másik telepitőt, illetve még előtte, hogy biztosak legyünk -v paraméterrel bootolva lesd meg, hogy mi a problémája.
-
rii
nagyúr
hello
intallálnám a KALWAY-t, 10.5.2, de miután felmásolná az adatokat, asszem 90% kürül, csak ennyit ír ki:
The installer could not install some file in /volimes/blablalala ....
megnéztem disk utiolityvel, óres volt az egész vinyó, kiírt rá 180 gb free space.t1. milyen partíciót hozzak létre?
-
Tibisz
aktív tag
Sziasztok "Mac-esek"!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Leopard 10.5.4-es verziója, az avataromban található konfigra felkúszik, de a telepítés után, újraindul, s onnantól kezdve a BIOS lefutása után, mindg újra indul.
Szerintetek mitől lehet mindez?
Régebbi verziót próbáljak esetleg meg?
SSE2 utasításkészlet megléte, jól tudom, hogy feltétele az oprendszernek, de SSE3 már nem kell, hogy legyen a prociban?Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
vidobali
aktív tag
Sziasztok
OSX-en használ valaki CorelDraw-t, ha igen milyen verziószámút ?
thx előre is
-
rii
nagyúr
mi az a ADD_KEXT_TO_DVD könyvtár a ISO file mellett?
-
kem
addikt
Ezt próbálta már valaki?
OSX Leopard 10.5.4 iDeneb -
M.W.H
aktív tag
na valaki help nekem?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
infectedmann #1868 üzenetére
Öhh... Azt ugye tudod, hogy van win. alá olyan program, amivel tudod kezelni a HFS-es particiókat. Ugye igen.... Ne tedd ezt velem
HFS Exploerer a neve, ha jól emlékszem. -
M.W.H
aktív tag
hy elsö nekifutásra van egy 10.5.2 os amd/inteles jo oké telepités fasza betölt minden oké de nem tudjuk mountolni a "tesztvinyot" egy 80 as sata seagate laptop vinyot sem ahci modban sem ide modban a laptop acer 5315 elvileg jonak kéne lennie a 10.5.2 os x tanács?
ja most huztam le ezt Kalyway hátha ezzel jolesz -
infectedmann
őstag
válasz
Nyugdíjas #1867 üzenetére
Oks, ez mind szép és jó, de nem igazán tervezek átállni intelre. Ezt a kis beruházás is csak azért volt, hogy kihúzzam addig amíg összejön a pénz az iMac -re.
Nem gondoltam, hogy egy VGA kártya és egy alaplapváltás ennyi gondot fog okozni
Nem lenne semmi gond, használnám a szutyok vindózt addig, de most nem tudom elérni az adataimat mert HFS+ partíción vannakTudom én is, hogy intellel jobban járnék, de az iMac -ig csak kihúzom valahogy
Most lehúzom az iDeneb v1.3 -at hátha az életre kel.
Ha semmi sem fog összejönni akkor el kell jutnom egy maces ismerőshöz, hogy legalább a zenéket, filmeket meg pár doksit visszanyerjek. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
infectedmann #1865 üzenetére
Ezért van az, hogy mióta OSx-ezek extrém körültekintően veszek új hardvereket. És főleg elkerülném az AMD-t a helytekben, persze megértem a "hűséget", meg miegyebeket,de csak feleslegesen szivatjátok magatokat vele.
-
infectedmann
őstag
u.i.: Az összes adatom, zeném, filmem egy HFS+ partíción van úgyhogy ezért méginkább fontos lenne, hogy újra tudjam használi a Leopardot.
Meg annyira hozzászoktam, hogy nem tudom mit csinálnék ha sokáig kéne használnom a Vista -t.
Melóhelyen linuxozunk, úgyhogy nem sűrűn találkozok windózzal, max néha öcsém gépén ha valami kínja van. -
infectedmann
őstag
Hi all!
Eddig boldog használója voltam az 10.5.2 -es leónak, de a héten vettem egy új alaplapot és vidkarit, de az istenért sem tudok egyik hackintosh rendszerbe se életet lehellni.
Az eddig használt Leo4ll 10.5.2 telepítője meg se nyikkan (otthon csorog le az legújabb v5 hátha az életre kell).
Kalyway 10.5.2 -t több customize bellítással is kipróbáltam, de semmi. Rendszer beltöltésénél elszáll.
iDeneb 10.5.4 -el is próbálkoztam, de semmi. Egyszer elindult a rendszer, de a kép egy nagy összesvisszaság volt.
Találtam neten egy AMD -s iAtkos, de azt fel sem tudtam telepíteni mivel nem is látta a rendszertA következő konfigról lenne szó:
Gigabyte GA-MA770-DS3
AMD Athlon 64 X2 4200+
2x512MB Kingmax 667 DDR2 RAM
SAPPHIRE HD3650 512MB DDR2 PCIE
200GB+250GB Samung SATA HDD 7200rpm/16MB cache
ASUS WL-138g PCI WiFi CardEbbe kéne életet lehellni. Most otthon csordogál lehefele a Leo4all v5 és az iDeneb 10.5.5 -t is tervezem leszedni. Még a Zephyroth 10.5.2 is bejátszható esetleg.
Hirtelen más hackintosh install DVD nem jut az eszembe ami még bejátszható lenne AMD -re. -
M.W.H
aktív tag
hyhy ujra valaki tud segiteni honnan szerezzem be? os x 10.5.2
-
M.W.H
aktív tag
hy valaki tudna adni egy listát hogy milyen gépeket támogat a leopard? köszi
illetve ugy teszem fela kérdéstmert én nem éértek annyira hozzá van e értelme annak hogy feltegyem a leopardot az acer 5315 ös gépemre 2 giga ram és egy 2,2 es proci van benne
üdv -
gabvero
csendes tag
Köszi a progit. Ha esetle még anyit leirnál hogy mit csináljak vele pontosan a kari kiválasztása után. Nem szeretném megin elbaltázni. Köszi.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
gabvero
csendes tag
Sziasztok! sikerült felraknom a leopard 10.5. 2-es verziót de sokadik újratelepités után sem birom beüzemelni a VGA karimat,ami eggy Nvidia 8400 Go (512Mb) ha valaki megtudná mondami hogy pontossan mien kextet kellene rá felraknom vagy instalnál mit kellene belyelőlnőm hogy műkodjőn mert már sok variációt próbáltam és vagy nem indul elinstal után vagy ha elindul akkor nem megy a videóm.
Előre is kőszőnők minden hozzászólást.
-
qwertly
addikt
Sikerült megtalálnom sőt a @ is amit eddig nem sikerült
.Több adatot kiírt de sajnos nem tudom lefotózni mert elég gyenge a telo kép,így lekörmölöm egy részét annak amit kiírt.
Debugger called<panic>
BSD process name corresponding to corrent thread Uniknom
Mac OS version:Not yet set:
Kernel Version
Darwin Kernel Version 9.4.0 -
qwertly
addikt
Még annyi lehetőségem van induláskor,hogy felkínálja,hogy javitsam meg az indulást és akkor előjön az Boot: ide lehetne valamilyen parancsot írni de én nem tudom mit is kéne
ha van valami tanács azt szívesen veszem
.
-
qwertly
addikt
Sziasztok felszabadítottam egy notit mai Dell Inspiration 1525 legyalultam mindent és 20GB partíciót hoztam létre rajra most erre feltettem a kalyway 10.5.2.HirenBootal fat32 formáztam utána feltettem a kalywayt fel is települt de újraindításkor lefut a boot képernyő és a pc rebootol csak ennyit csinál itt én mit tudnék tenni?Köszi előre is a választ.
-
PH 5.5
aktív tag
válasz
B.Maister #1845 üzenetére
Megy azon a gépen a Leopard is. Kalyway 10.5.2, vagy Leo4Allv3, vagy Jas 10.5.4, esetleg iAtkos 10.5.4. Ezek szinte biztos, hogy minden szükséges drivert tartalmaznak az integrált cuccaidhoz.
Vinyóügyben az lenne inkább a tanácsos, hogy beszereznél egy kisebb, 60-80 gigás darabot és azon csak az OSX lenne, ezáltal sok macerától kímélnéd meg magad. -
B.Maister
csendes tag
Csáó, Intel Core 2 Duo Proc. GA-945GCM-S2L/S2C (945GC EXPRESS CSIPSZ) integrált rajta minden (video, hang, net) 512 ram (ddr2) 3,47 Ghz proc, Award biosz, sárga kábel fő vinyó, nincs másik, de ketté van partozva, milyen osx et tudnék fel rakni? Töltöm a Kalyway 10.4.10 (intelsse3 + +v1.1_amd&sse2_patch+fixes) szerintetek menni fog? =)
-
PH 5.5
aktív tag
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah lányok!
Most olyat kérdezek, amit remélem valaki tud,mert én enm(Milyen meglepő, azért kérdezem..
)
Szóval van nekem ugy ez a kis aranyos SSD-m. Ezen lakik a Leo.
SSD nem szeretni pagefile, és egybek, amik gyakran iródnak, törlődnek, cache-elődnek. Ezeket win alatt ki szokták kapcsolgatni az SSD tulajok. Itt hol találok meg ilyeneket?
Egészen pontosan win alatt ezeket kapcsolják ki általában:
Service: Disable Defrag
Service: Disable Windows Search
Setting: Disable Pagefile
Setting: Disable Write Cache (OCZ SSD)
Setting: Turn Off System Restore
Setting: Disable offline files
Setting: Startmenu - Show "run"
Setting: Startmenu - Show "printers"
Setting: Power options - max performance, disable sleep modeIgazból botor módon azt sem tudom, hogy van-e OSx-nek pagefile-ja? Ha van azt kellene kilőnöm,meg a Spotlightot lelőni erre a neghajtóra. Ezen ugyis csak az OS,meg az alkalmazások vannak.
-
PH 5.5
aktív tag
Üdv Kolléga Urak!
A napokban fogok VGA-t cserélni, a Leopard alatt is tökéletesen müködő 8800GTS helyett egy GTX260 kerül beépítésre. Körülnéztem néhány helyen driver ügyben, de nem túl biztató a helyzet, rendre azt olvastam mindenhol, hogy majd a SnowLeopard támogatni fogja, csak hát ez sovány vigasz.
Úgyhogy, ha valaki esetleg találkozott már valahol ilyen driver-rel, megköszönném, ha megosztaná velem. -
qwertly
addikt
válasz
Nyugdíjas #1833 üzenetére
Szia már vártam a válaszod
lent van már a Kalyway 10.5.2 DVD Intel_Amd (sse2/sse3) EFI V8) dvd ami sokkal nagyobb mint a mostani dvd.Amúgy amikor elkezdem feltenni akkor a kipipálni kell,hogy milyen kernel tegyen fel
.A paragonal nekem is csak szilvás van mert sokszor befuccsoltam már velük.Nekem az acronis termékei váltak be mert azok felhasználó barát felülettel rendelkeznek
.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
qwertly #1832 üzenetére
Aham...
Tán tényleg az lenne a jó,ha megnéznél egy másik rilízt. Melyik kernelt tetted fel egyébként?NTFS-re sokan a paragon NTFS-t használják,de nekem semmi gyakran használt adatom nincsen NTFS-en, igy én megmaradtam a MacFuse+NTFS3G kombonál, mert a paragonnal anno voltak adatvesztési parák, és nem találtam egyértelmű utalásokat, hogy ezek 100%-ra megszűntek volna, igy inkább nem reszkirozok :E
-
qwertly
addikt
válasz
Nyugdíjas #1831 üzenetére
Szia neki ugrottam csak és probálkoztam a drivereknél kivettem a pipát az ati és nvidia elöl meghagytam az intelt a wlan nál pedig csak a Broadcom drivert hagytam fent.Megjegyzem,hogy igysem ment a wlan hiábba irttam be a jelszót azt írta ki,hogy nem jó. NTFS magajtó kezelésnél talán feltettem egy párat de azt már nem tudom,hogy milyeneket
.A tools menüből nem tettem fel semmit.Talán ennyi amit fel tetem.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
qwertly #1830 üzenetére
Talán meg kellene próbálnod egy másik release-t. Nálam Kalyway 10.5.2. szokott a jolly-joker lenni. Ha egy gépen semmi nem megy, az mindig be szokott jönni
Meg most van ez a Jas10.5.4. Client Server izé. Nekem nem szerette a gépem,de lehet neked ez lesz a jó. Próbálgatni kell több release-t, több kernelt.
Az is fontos kérdés lenne, hogy milyen kernelt, meg drivereket tettél fel, illetve telepitettél-e valami NTFS meghajtó kezeléshez szükséges csomagot. Lehet a D-ről ezért nem mennek a dolgok. Az mp3 lejátszás valószinüleg amugy ment a leirásod alapján, csak éppen nem ismeri a hangkártyádat. Milyen drivert telepitettél hozzá? Telepitettél egyáltalán?
Ezekkel kellene variálnod, hogy különböző releasek, meg driverek, és kernelek.
-
qwertly
addikt
válasz
Nyugdíjas #1829 üzenetére
Tudom mert ez már kellet újra raknom a vistát de 10 alatt megvolt
.Elején az acronisal megcsináltam minden lemez művelettett feltetem az OS sectort is és működött.Ez után az iATKOS 4i tettem fel fel is ment de újra indulásnál nem ajánlotta fel a OS sector,hogy átkonvertálja vagy hogy melyik op induljon el mert egyből a leopárd boot menüt indítja itt azért választhatok,hogy melyik partició induljon ell.Ha C akarom indítani akkor win hibával leáll,hogy nem találja winloaden.exe fájl.Ha pedig a leopárdot választom akkor el is indul de, akartam a D meghajtón levő képeket nézegetni csak azt láttam,hogy ha a jpeg fájlt megnyitottam az alap képnézegetővel egy ? mutatott.Ha pedig mp3 zenét akartam meghallgatni akkor ituners ment de hang nem volt.Ez után állítgatni akartam a vezérlő pultba
a képernyő felbontást akkor elsötétült a képernyő és utána az is maradt.Megy a winyó de nem tudok a képernyőt állítani mert teljesen sötét.
.Ez után reset a leopárt boot indittva és onan kiválasztva a C partíció az nem indult el mert mint írtam hiányolta a winload.exe fájlt újra indítás telepítő lemez javítás ekkor megy a vista de a D partíción levő fájlokat ás mappákat nem látom pedig ott vannak mert jelzi,hogy elvan foglalva a partíció.Most itt tartok
.A noti egy Dell gép [link]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jujj, komoly szenvedést levágtál itt tesvírem
Lehet előtte is kellett volan ide irniÉn kezdésnek biztosan nem tettem volna egy vinyóra dual-boot rendszernek a Leo-t, főleg nem Vista-val. A lehető leghardabb összeállítással ajándékoztad meg magad.
Mindkettő elég "erőszakos" OS, simán elbunyózgatnak úgy, hogy a végén nem marad használható op.rendszered egy szál se
Amugy leirhatnád, milyen release-t milyen gépre, és hogyan telepitettél. Úgy talán többet lehetne segiteni
-
qwertly
addikt
Sőt megakartam nézni mi van a win D meghajtón zennét hallgatni és képeket nézegetni ekor látom,hogy a meghajtón eltüntek a mapáim csak a dokumentum mapa mard meg
.De a helyfoglalásban látom,hogy foglalva van csak a win nem látja.Nem veszett el csak ideiglenesen nem láthatom?
-
qwertly
addikt
Na elbeszélgetek magamba
most már fent is van de az a gondom,hogy amikor elindul akkor elindul bejön a nyitóképernyő.Sajnos ez után már csak a sötét képernyő van megy a winyó de semmit nem tudok csinálni mert a képernyő teljesen sötét.Addig ment a képernyő amíg nem kikeltem rá,hogy megnézzem a tulajdonságokat akkor meghalt.
-
qwertly
addikt
Látom ez nem az Ubuntu fórum
,mert most már az is a gondom,hogy a osx sem indul el a boot képernyő bejön és utána elsötétül ennyi megy a winyó de sötét a képernyő.Ha vistát választom az kiírja,hogy winload.exe sérült tegyem a telepitö lemezt és javítsam meg. Nem tudom a osx miért tud elindulni ha nem is tettem a partícióját aktivá
ha én a vistát megjavitom akkor OS Selector megtudom csinálni a dual bootot?
-
qwertly
addikt
Na elindult csak baromi lassan és a billentyűt mozgatva indult ell.A wlan nem tudtam elindítani mert hibába írtam be a jelszót nem fogatta el.A kepenőt akartam állítgatni a rendszeren belül de megfagyott a gép elsötétült és kész.Ha a vezetékesen csatlakozok az internetre nyugodtan frissíthetek nem lesz gond mert most egy mp3 számot sem játszik le ill jpeg fotókat sem jeleneit meg.
-
qwertly
addikt
Sziasztok annyira dicsérték az osx,hogy feltettem a notimra ami egy Dell inspiration 1525 de sajnos a telepítés lefutott de nem indult el mert nem kínálta fel,hogy az acronis disk directoral aktivá tegyem osx partíciót.És,hogy beállítsam melyik os induljon el,ez helyett a vista hiba üzenettel el száll mert nem ö sem indul el.Megtudnám javítani botolást pedig feltettem az OS Selector is és működött addig amíg nem tettem fel az osx.Most azt tudom kiválasztani a biosbol,hogy honnan bootoljon ha a vistárol akarom akkor hibaüzenetel nem indul ai osx meg kifagy mert nem tudtam átkonvertálni aktivá a partícióját így ö sem megy.Itt van valakinek javaslata mit tehetnék?
-
Oracle
senior tag
Na tegnap este behalt a 10.5.5-nél
Maradok a jól bevált iatikos féle 10.5.4-nél az új kernellel hibátlan
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gergely2005 #1821 üzenetére
Miért fáj az a 10.5.2? Én is azzal tolom, és tökéletesen megfelel
Egyébként, ha nagyon rá vagy görcsölve a témára, akkor van 10.5.3 combo update Kalyway féle. Arra meg tényleg gond nélkül felmegy a 10.5.4. A 10.5.5-öt meg egyelőre hanyagoljuk. -
Ati_X_321
aktív tag
ha eddig jó volt, akkor most telepítésnél nem választottad ki a drivert, de utólag is fel tudod rakni (megfelelő kext + kexthelper)
más:
felraktam a kalyway 10.5.2-őt, majd rá a 10.5.3-as combo update-et, ahogy a leírásban szerepelt, bootolásnál lefagyott, majd újraindítás után már elindult, aztán megint megpróbáltam felrakni a SU 10.5.5-t, de megint lefagyott telepítésnél, utána nem indul, szal senkinek nem ajánlom ezt az updatet -
Oracle
senior tag
Vissza tettem az iatikos 10.5.4-et és nem ismeri fel a lan karit, pödig idáig mindig főismerte
nem értem vazze
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gergely2005 #1812 üzenetére
Alant pár kolléga belefutott ebbe. Sajnos reinstall lesz a vége, eddig úgy tűnik
Nagyon vigyázni kell a SU-es frissitésekkel. Nem szabad beleugrani, még akkor sem mindig, ha azt lehet olvasni, hogy megy gond nélkül. Nemhiába nyúzom én még mindig a 10.5.2-t -
gergely2005
tag
Friss0tettem az osx-en és közte volt a legújabb osx frissítés is, eddig minden frissítés gond nélkül felment, de most ez kifagyott és nem tudok belépni az osx-be...
Tudok ezen valahog segíteni? Vagy ezen már csak a reinstall segít?Nem szívesen teszem újra.. már rengeteg minden fel van töltve és be van állítva..
-
Oracle
senior tag
válasz
YODA mester #1809 üzenetére
Szívesen, Látod Nyugdíjas komám én életeket is mentek
-
Oracle
senior tag
válasz
YODA mester #1807 üzenetére
Ezzel ni
MacDrive
-
YODA mester
senior tag
Help!
Hogyan tudnék egy-két fontos filet kimenteni az osx partícióról mielőtt újratolnám a Leót..?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Félig off,de tegnap szert tettem egy 32Gb-os SLC-s SSD-re, és feldobtam rá a Leo-t. Egy álom
Olyan hirtelen bootolok, hogy észre sem veszem
Programok is úgy pattognak, hogy öröm nézni -
YODA mester
senior tag
válasz
YODA mester #1803 üzenetére
Hát asszem a mai napot OSX telepítéssel kezdem.
Darwin boot-nál vissza lehet csinálni valahogy a ComboUpdate-et..?
-
YODA mester
senior tag
Kipróbáltam a 10.5.3-as Kalyway ComboUpdate-et, amiben ugyebár két kernel van a Vanilla és a Modbin és ebből a Modbin az AMD-s, úgyhogy ezt próbáltam, de nem megy. Van más 10.5.2-nél újabb AMD-s kernel..?
-
Ati_X_321
aktív tag
most próbáltam vanilla kernelre rátolni az 10.5.5-ös update-et software update-en keresztül, de lefagyott telepítés közben, reset után sem indul, szal csak óvatosan
, amúgy mindenhol azt olvastam, hogy sima ügy
ez egy viszonylag kegyetlen világ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Futás, futópályák
- Nők, nőügyek (18+)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Battlefield 6
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 250GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i7-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest