- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Szólánc.
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xedos
addikt
válasz
Printszkrín #499 üzenetére
telepítve van az SSE2 patch...
Levideóztam az indulást -v-vel...
megy, kiírja:
BSD root disk0 major14, minor1
syncing disks... Killing all processcontinuing
Azután bootol... -
xedos
addikt
válasz
Printszkrín #497 üzenetére
i915 Pentium M 2Ghz 2Giga RAM Sata winyó
Kalaway 10.5.1-el. Olvastam másnál is ilyen problémát -de nem találtam megoldást.
Ha -v -vel indítok, akkor gyorsan ír, majd bootol.... -
xedos
addikt
Béna voltam, bár még mindig nem indul...
MBR particiós táblára Guidot akartam rakni....
Újra install, most elindul Alma forog, majd újraindul és kezdi előlről... alme és reboot -
xedos
addikt
válasz
Printszkrín #494 üzenetére
Mi? Akár frissithetem a 10.5.2-re is????
Bár egyenlőre gondom van... nem akar elindulni. Alma felette egy behajtani tilos...
Particio OK, primary és aktív :-( most b0 error :-( -
xedos
addikt
Ha jól tudom, akkor a hivatalos frissítéseket nem szabad rátelepíteni -igaz?
De a szoftverekét? Itunes-iPhoto stb? -
micro
addikt
Sziasztok,
Mindent beálltottam a mailben a pop-os fiókomhoz,de nem megy valamiért.
Van esetleg valami trükkje? -
lacibp18
csendes tag
sziasztok!
Leo telepítem inteles gépre simán ment minden de újraindom kiír egy ilyen szöveget hogy:
b0 error
mitől lehet?
-
Touareg
tag
Hali!
Szeretnék OSX leopardot használni az A64 X2 esemen. Régebben próbáltam, de nem volt hozzá magyarítás, és frissítés után összeomlott a rendszer.ez osx 10 alatt volt. Halottam valami EFI nevű path ről amivel már lehet updatelni. Hogy működik ez? magyar nyelvet hogy lehet hozzá leszedni? Előre is köszi. -
xedos
addikt
2db OSX-et probáltam leszedni, de mindkettő megállt....
Szóval? Van valaki a nyugati közelében? Kérnék tőle egyet... -
Lazax
csendes tag
Megpróbáltam feltenni a Kalyway 10.5.1-et. De újrabootolás után szétesett a képernyő - csak ismétlődő minták látszanak. Installkor nem kértem semelyik display driver telepítését - gondoltam akkor marad a normál 800x600-as módban és utólag majd felteszem a 2600XT-hez valót. Be kellett volna jelölni mindenképpen valamelyik ATI-t? Lehet utólag telepíteni parancssorból? A hanghoz viszont bejelöltem a felkínált Realtek 886(?)-ot, pedig ALC889A van az alaplapon. Lehet, hogy ezt sem kellett volna?
Másik problémám, hogy Shut Down és Restart után nem kapcsolja ki a gépet.
Konfiguráció:
GA P35-DS3R alaplap / 2 GB memória
Különálló SATAII 320Gb-os winchester, AHCI mode-ban
Radeon HD2600XT / 256M / DDR3 -
haft
csendes tag
válasz
Windsurfer #479 üzenetére
Szvsz nem kell FAT32 legyen ahhoz h telepítsd. A disk utilty-vel úgyis leformázod. Én pl a mostani partíciókat a vista install diskpartjával csináltam és tökéletesen látta, kezelte a DU.
Halkan megjegyzem h a 40gigás vinyón egy kicsit lassan fog menni a rendszer, de próbának ok.
-
Windsurfer
tag
Nos még nem telepítettem föl de közben kicsit utánna olvastam a dolgoknak.
találtam egy blogot ahol ír a telepítésrőlhttp://blog.xorp.hu/mac-howtos/pc-mac-os-x-telepitesi-tapasztalatok-es-tutorial/
itt azt írja,hogy FAT32 kell a mac-nek
szóval nekem van egy 40gb-s vinyóm még anno felosztottam 30/10gb-ra mind2 NTFS-s rendszerű!
1: bekavarhat e (pl a másik 30gb-s résznek amin csak zene van egyébként) ha a 10gb-s partíciót utólag (norton partition magic 8.0-val) fat32-re alakítóm?2: én úgy terveztem (ahogy winfosnál is) hogy a 10gb partícióra megy a mac (kezdetben linuxot akartam) rá még a hozzá szükséges programok (driverek pl) és másik vinyóra meg a nem életszerű programok (lejátszók,böngésző stb) DE! fognak e ezek a progik működni,hogy ha azokat NTFS-s rendszerű vinyóra pakolom?
3: nekem a winfosra a melóm miatt sajnos továbrra is szükségem van. Megmarad az mint most is,hogy mielőtt elindulna a winfos előtte kiválaszthatom (ill kiválaszthattam mert már nincs) hogy melyik winfost akarom elindítani?
egyenlőre ennyi!
Kösziiii! -
Windsurfer
tag
ezt nem értem!
az ISO filera normális 4,5gb-t ír de mikor beolvassa a daemon akkor a meghajtó azt írja ki,h 182kb
ez,hogy lehet? -
Windsurfer
tag
Sziasztok!
Nah lejött az os x tiger(10.4.6) kiis csomagolt meg van az iso file daeomon beolvasta már másolom.
kérdés,hogy a telepítés illetve a bootolás,hogy megy?
egyszerűen bootoljon cd-ről és akkor ihaj csuhaj menni fog?
Bocsi,csak még sose telepítettem mac os x-t -
xedos
addikt
Gáz lehet, hogy a Sony Biosában nincs SATA kikapcsolási lehetőség?
Az XP SP2 simán felmegy... -
hitman77
senior tag
-
hitman77
senior tag
Köszönöm, félsiker.
Tovább ment a szokásos beállításokig, de miután minden be van állítva és kiírja, hogy creating account, akkor nem történik semmi. Hagytam kétszer kb. 10 percig, de semmi nem történik. Azért valamit csinált a háttérben, mert másodszorra már nem fogadta el ugyan azokat az adatokat, mert már szerinte léteztek. -
haft
csendes tag
válasz
Windsurfer #468 üzenetére
Próbálkozz a "kalózöbölben" a JaS és a verziószám keresésével.
-
hitman77
senior tag
Úgy néz ki igazad lesz. Megnéztem jobban és a "display: family specific matching fails" üzenet után írogat a CPU hívásokról. Szerepel a hiba leírásban egy "Geforce" kezdetű sor is. Hogy tudom kitörölni a drivert? És ha kitörlöm, akkor ha esetleg elindul, hogy tudok másikat telepíteni?
Bocs, hogy ennyi kérdésem van, de eddig csak Mac-re telepítettem osx-et, de azzal nem volt gond.
És ráadásul azt sem használtam, állítgattam, mert ment minden ahogy kell.
-
haft
csendes tag
válasz
Windsurfer #462 üzenetére
Device ID-t tudsz mondani? (System Profiler › Graphics/Displays)
-
biker
nagyúr
válasz
Windsurfer #462 üzenetére
10.4.8 volt a legjobb, legtöbb patches verzió, nem 4.6.
-
biker
nagyúr
válasz
Windsurfer #456 üzenetére
nem kell drivert keresgélni. nem windows, hogy plug-and-play azt jelenti, bedugod, és órákig játszol, mire megtalálod a drivert hozzá.
95% mindent ismer telepítéskor, amit nem, ahhoz vagy van gyári driver, vagy egy univ. driver, vagy semmi
-
PH 5.5
aktív tag
Xbench-et próbálgattátok már? Arra volnék kíváncsi, hogy a disk test másnál is olyan gyatrára sikeredett-e, mint nálam? [link]
-
Printszkrín
senior tag
válasz
Windsurfer #456 üzenetére
Inkább 10.4.8 vagy felette lévő verzióval próbálkozz.
Elvileg van beépített hackelt driver a telepítőben, az Ati oldalán ne is keresgélj. -
Windsurfer
tag
Sziasztok!
mennyi az esély arra,hogy az osx (10.4.6 Tiger) fogja kezelni a video kártyámat ami egy ATI RADEON x1650 Pro? csak mert ATi oldalán nem találtam hozzá drivert
-
hitman77
senior tag
Megint megpróbáltam és most eljutott a végéig azaz azt írta ki, hogy installation complete, és indítsam újra, hogy véglegesítse az installt. Az ujraindítás után viszont nem boot-ol a HDD-ről. Nem ír ki semmit, csak leáll. Ha az a baj, hogy nem aktív a particíó, akkor, hogy tudnám megoldani?
-
hitman77
senior tag
Kijön a képernyőre egy sárga háromszög, benne felkiáltójellel, és egy restart install gomb. Az iso nevében nincs erre utaló megjegyzés, csak mac os x leopard 10 5 1 amd. Olvastam valami ACPI dologról is, hogy azzal kell játszani, de ha kikapcsolom, akkor az installig sem jut el. Az nem lehet gond, hogy a cpu kicsit feljebb van húzva?
-
hitman77
senior tag
sziasztok. Találkozott már valaki olyan problémával, az osx 10.5.1 amd a telepítés végén kiírja, hogy nem sikerült és csak restart installt enged? A csík a telepítöben végigmegy. Gépem: msi neo4-f, 3000+, 8600gt.
-
biker
nagyúr
természetesen, ha ismerjük az ő tagelési formátumukat.
bár nehezíti, hogy igazából ez NEM szép xml, hanem property list, mert ugye nem <Title>Cím</title> formátum, hanem <key>Title</key><Value>Cím</value>
így kicsit nehezebb, de nem lehetetlen.irányított keresés és csere a lelke.
-
biker
nagyúr
ahha, oké, ezt tényleg nem kezeli le más
de akkor is elég az albumdata.xml az iphoto libraryből, ebben van minden bennepl:
<dict>
<key>MediaType</key>
<string>Image</string>
<key>Caption</key>
<string>100_1893</string>
<key>Comment</key>
<string></string>
<key>Aspect Ratio</key>
<real>1.333333</real>
<key>Rating</key>
<integer>0</integer>
<key>Roll</key>
<integer>3017</integer>
<key>DateAsTimerInterval</key>
<real>173443287.000000</real>
<key>ModDateAsTimerInterval</key>
<real>173443287.000000</real>
<key>MetaModDateAsTimerInterval</key>
<real>173903054.633518</real>
<key>ImagePath</key>
<string>/Users/Peti/Pictures/iPhoto Library/Originals/2006/Mallorca/100_1893.JPG</string>
<key>ThumbPath</key>
<string>/Users/Peti/Pictures/iPhoto Library/Data/2006/Mallorca/100_1893.jpg</string>
</dict> -
xedos
addikt
Nekem is segítség kellene...
Kénytelen voltam eladni a Macbook promat és egy olcsó PC-s notit vennem.
Ugyanakkor kb 10.000db fényképem van lementve amely iPhotoval van tagelve...
Szóval fel kellene gyömöszölnöm egy OSX 10.4.8-at vagy újabbat a notimra.
Ez egy SONY S5HP 915-ös chipkészlet, Pentium M proci SATA winyóval.
Idáig 2db lemezt kaptam, az egyik semmit sem csinált, a másik bootolt, majd közölte, hogy nem támogatot hardware...
Most szedem a JaS.10.4.8.AMD.Intel.SSE2.SSE3.v1p.and.Deviant.patch.iso-t.
Ahogy olvastam, elmegy Pentium M-es procival -de ez csak SSE2-öt támogat.
Van valakinek tapasztalata -ötlete? -
biker
nagyúr
válasz
reczei_janos #441 üzenetére
ne légy már lusta felmenni a 98x linkelt wiki.osx86.hu oldalra, és megnézni, a csipszet, a vga, a proci, a hang, stb milyen verzióban támogatott.
utána letölteni, feltelepíteni, és kipróbálni.
viszont drivert nem igazán kell utána már hegeszteni, de mivel SOHA nem készült hivatalos kiadás bármilyen gépre, csak mac-re, így csak MAC-en érzed ezt, hogy berakod a lemezt, hátradőlsz, és kurvára semmilyen drivert többet nem telepítesz.
ez a hackelt osx86 ez kb a windowsok és linuxok kínlódásos telepítése jelenleg.
ha végre a "PC" iparban is elfelejtik a 78-ban kifejlesztett és agyon toldozott BIOS-t, és EFI lesz minden lapban, akkor nem lesz hackelési gond. addig szívás van -
haft
csendes tag
válasz
reczei_janos #439 üzenetére
Azt h zökkenőmentesen megy-e, azt nem tudhatja senki így vaktában. A link nem ad kellő infót a hw-ről... A többi kérdésedre meg talán inkább mégis nézz szét előbb
-
reczei_janos
csendes tag
Sziasztok
Most találtam a topicot ígérem végig olvasom, de érdekelne , hogy a packard bell bg46 os. notin futna -e zökkenőmentesen az os?
itt egy link az infókról.Valamint hol lehet ezt megvenni vagy megszerezni?
Ha nekem telepítené valaki és megmutatja hogyan telepítsem fel fizetnék érte egy jelképes összeget is. Részleteket írjatok püben.üdv
Jani -
pcmanbp
csendes tag
válasz
Printszkrín #406 üzenetére
köszönöm szépen sikerült felraknom simán;)
-
haft
csendes tag
-
DroneZ^
őstag
nélkülem áll a topik
nincs sok hiba az almával ezekszerint. Csak sok a hozzá nem értő ember.. mint pl: én.
-
-
DroneZ^
őstag
esetleg valami mindent lejatszo videoplayer? VLC nem birja megnyitni a feliratot
-
DroneZ^
őstag
Lehet valami eszköztárat csinálni a tálcára vagy valahova? pl az összes application ikonja kellene bele.. eddig nemtaláltan ilyet.
-
DroneZ^
őstag
Egyik Kalywayben PCI_EFI_V8 patch is van, ami allitolag lehetövé teszi a gyári kernel használatát.. és igy barmikor lehet updatelni.. Kalyway-ből létezik több is? Mert amikor én telepitettem, EFI-ben volt az MBR meg valami más, ami nem ment...
-
DroneZ^
őstag
mondjuk a jo régi cs 1.6 ra melyiket ajánlod? steames... a crossoverban alapbol bennevan a steam link de sztem elég kevés fps... és a net is szaggat szerintem.
majd elkezdek teszteket keresni, egyenlöre 8 emulatort nincs kedvem feltelepiteni... keresgéltem MAC-re irt játékokat de csak ilyen szánalmas java meg 2megás játékokat láttam... -
biker
nagyúr
-
qwertly
addikt
Sziasztok én is ismerkedek a osx,letöltöttem és VMware fájt el is indult de nem tudom a haláloztatott be állítani. A vista és a linuxnál mülödött de itt nem megy a hálózat be állítás,egyáltalán belehet a hálozattot lőni ilyen megoldással.Ha sikerül elinditani így lehet egyáltalán frissiteni a osx?egy audigy 4 hangkártyám van ennek tudok hangot varázsolni?Köszi
-
DroneZ^
őstag
Nemtudtok pár emulátort OSX-re? Kipróbáltam már a CrossOver-t elég jó, meg a Parallels-t... van még valami? Vannak dolgok amik nem mennek egyikkel másikkal, mit ajánl keves Biker Úr?
-
DroneZ^
őstag
ujrabemasolom a remek kis linket mert kb naponta megnézem:
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.4.8#AMD_2Alaplap:
Works: Video with GMA 900 & 950 (both required) video is clean, no tearing, no artifacts QE/CI listed as unavailable (PCI-E not tested). USB with no patches (tested with 1Gb key & bluetooth), onboard ethernet does NOT yet work (listed as IC Plus IP1000 Gigabit ethernet (VEN:13f0 DEV:1023), no go so far. shows up in system profiler, ifconfig does NOT see the interface), 1394 not tested, Audio stereo only tested (Realtek AC97), SATA #1 functional (3 others not tested), PATA functional, Suspend not tested. Issues: Nothing shows on PCI bus, Realtek 8169 Ethernet is plugged in but not recognized on PCI bus, but is recognized (used RTL1xxx_1.02.pkg), will panic if plugged in or used for a bit -odd. Will update when more info is available.NOT fully functional but tested with JaS 10.4.8 DVD AMD/Intel SSE2 SSE3
Proci megy.VGA megy.
-
TIbbbIE
csendes tag
Sziasztok,
nekem is hasonló "hülye" kérdésem lenne:
hogy fellmenne-e a gépemre az OSX:
Adatok: ABIT IL8
Intel Cerka 2,53 D 64bit
1,5 GB mem
SATA vinyó
Geforce 7300 GT 256mb ramKöszönöm!!
-
pcmanbp
csendes tag
válasz
Printszkrín #406 üzenetére
ok remélem sikerül hazamegyek munkából kipróbálom remélem sikerrel járok!
-
haft
csendes tag
-
DroneZ^
őstag
válasz
Printszkrín #400 üzenetére
előbb huztam ujra a P betűs miatt, addig nemcsinalok semmit amig valaki meg nem mondja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- BestBuy topik
- Zaklatás. mit lehet tenni ellene?
- TP-LINK routerek
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest