Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DroneZ^
őstag
semmit, ujrahuztam... viszont arra jo volt h 100%ig biztos vagyok abban h semmiféle AHCI nem kell neki, 1-etlen dolog kell ami az XP-nek is, az a nativ port 0-3ig, XP-t is meghülyitette, nemtudom mire volt ez jo, kedves Gigabyte INC?
szoval most felrakom a tuti programokat és 1 atomstabil time machine pontot hozok létre.
melyiket ajanljatok jobban? macfuse vagy paragon: ntfs for mac ?
[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
Printszkrín
senior tag
Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
DroneZ^
őstag
hogylehet ujrakerestetni vele az eltünt particiokat? most mit tegyek?
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
DroneZ^
őstag
mindenkinek köszönöm a segitségét!
annyi a baj hogy nemtalálom sőtt nincs is ez az NTFS patch fenn a gépen, szoval nemtudom bele se huzni abba az uninstallálo progiba...
mi a force quit hotkey-e? befagyott 1 program
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
ok attol még h sikerült felrakni a leot meg par cuccot mondjatok el hol lehet uninstallálni? hol tudom a hardvereket megnézni/drivereket felrakni? hol van a terminal? Linuxban tudom hol van de itt nem találom egyszerüen...
macfuse nemfog menni mert az elötte feltelepitett NTFS miatt már nemlátja fene egye meg a fene!!!! Time machine kalapka izét nem ér mert nemvolt mentés... ááá... ilyenkor mit lehet csinalni?
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
na még 1 kérdés mára hol lehet megnézni hogy az apple milyen drivereket érzékelt, miket ismert fel miket nem... van pl 1 terratec kártya még a gépemben az alaplapit felismerte, ha esetleg sikerül találnom hozzá 1 drivert, hol tudom bekapcsolni?
-
DroneZ^
őstag
nemenged a wines NTFS particiora irni, olvasni igen... meglehet valahogy oldani h a 2 OP között adatátvitel legyen? PL: letöltök vmit MAC-el bemásolom a wines particioba... Forditva nem fog menni azt tudom.
-
DroneZ^
őstag
hát ez kb semmit nem változtat, vagy picit hamarabb engedi el a lassitását az egérnek, huzzad nagyon lassan és gyorsitsd fel és ujra le... ugyanugy gyorsulgat meg lassulgat...
-
haft
csendes tag
A gyorsulást elvileg ki lehet nyírni ezzel: [iMouseFix] Szerintem egy fokkal azért jobb így, vagy csak úgy érzem?
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
CS-ben amikor ellen elkezd sorozni, megáll az egér, meg se moccan.... mikor abbahagyja akkor rendesen mogoz... idegölő, nincs valami driver, TWEAK. hanemis razer deathadderhez akarmihez? van itt MS 3.0 1.1a mx518 g1 ikari ... csak nyirjuk ki a sakktáblát megy a gyorsulgatást
-
DroneZ^
őstag
nekem nullára í gombot ir, nemtudom lehozni a console-t csben, már csak ez hiányzik a boldogsághoz... nemlehet valahogy megtunningolni?
-
DroneZ^
őstag
mellesleg mindjart fogok cszni a león...
-
-
DroneZ^
őstag
-
rii
nagyúr
válasz Printszkrín #347 üzenetére
6 giga RAM az nem is olyan sok
van hogy kellene 10-12 giga is
igaz, én kettônél többet még nem láttam[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
DroneZ^
őstag
márcsak CS-zni kellene mac-en van?
-
DroneZ^
őstag
juuujujjj, most átkell konvertáljam ezt a parancsot. nekem alt az apple gomb. controlt raktam "option" ra. control nevü gombot kikapcsoltam nemtom mire is jo az egyenlöre nem volt ra szükségem
nade csattant a kép asztalon van 1 picture1 nevü kép ismét kvajo ez az epül ... ügyes kis op. és szép is[ Szerkesztve ]
-
PH 5.5
aktív tag
alt+shift+3 a prtscrn. Ebből jpeg-et az iPhoto-val tudsz csinálni például
Mod: preview inkább, mert az alapban ott van, mint a vindózban a paint
[ Szerkesztve ]
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
DroneZ^
őstag
dede az megvan mástipp a gyorsitas kirtására?
sakktáblán mozog akármit állitok....hogy lehet print screen-t csinalni? és elmenteni mondjuk jpgbe?
[ Szerkesztve ]
-
PH 5.5
aktív tag
1600 dpi-s az egerem, gondolom, az nem számít alacsony felbontásnak.
Apró mozdításra hány pixel? Az attól függ, mert, ha mondjuk gyorsan mozdítok az egéren egy egységnyi távolságot, akkor a kurzor mozdul 10 cm-t (csak példa), de ha ugyanazt az egységnyi távolságot lassú egérmozdulattal teszem meg, akkor a 10 cm helyett csak kb. 3 cm-t mozdul a kurzor. Erre varrjon gombot valaki!- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
DroneZ^
őstag
anyuci laptopján ugyanigy gyorsulgat a májtimóz... ha leveszem a trackinget. akkor ugyanazt csinalja csak lassan gyorsulgat mig razer deathaddernél inkább lineárosodik.
[ Szerkesztve ]
-
haft
csendes tag
Az egérrel, szerintem az a gond inkább, hogy nagyon alacsony felbontású. Nem tudom mi lehet más az eredeti rendszerben, de nem hiszem, hogy ugyanígy működik egy májtimáusz. Nektek a leg apróbb mozdításra hány pixelt mozog? (Próbáltam az usb override-ot, de csak az csak a sebességet változtatja)
-
Gordiann
őstag
Jah, télleg nincs vonalka, viszont kiirja , hogy hány %.
Amugy ez arra jó, hogy ha kis teljesítményű - pl. laptop - hangszorod van, akkor a max hangerő fölé emelve jóval nagyobb hangot ki tud adni magából, és megfelelő anyagnál pl. beszédnél nem rezeg be, mert azt a tartományt még birja a hangszoro.
-
-
DroneZ^
őstag
elég érdekes ez a VLC... alaphelyzetgben a hangerö csuszkája kb 25% körül van, ha félig felhuzom szét recsegi magát....
-
pcmanbp
csendes tag
válasz Printszkrín #347 üzenetére
lányok képeit retusálom magazinokba és elégé nagy tif fájlokkal dolgozok és ezért kell legalább ennyi ram hogy ne legyel lassú. MAC lenne az igazi csak hát ami jó lenne az meg horror árba van...
Gigabyte DS3
Leszedtem egy LEO el is indult formáztam a üres winchit és utána ment tovább és mikor 100%ék eljuttot kiír egy hibát:
"The installer could not locate the data it needed to install the sofware."
-
PH 5.5
aktív tag
Szóval nálad is gond van a shutdown-al? Nálam úgy 50%-ban összejön, de így mégjobban zavar, mert vagy működjön, vagy ne
Például amikor a melóhelyemről VNC-vel "menedzselem" az otthon futó torrent klienst, a letöltések végeztével nem merem kilőni a gépet, mert ki tudja, hogy mi történik olyankor, amikor éppen nincs kedve leállni a vasnak.
Az egérrel meg addig semmi gond, amíg egyenletesen mozgatom, de amikor egy kisebb "célterületet" próbálok becserkészni vele, és ugyebár lassítani kell a mozgásán, akkor olyan, mintha valami visszatartaná. Olvastam erről a jelenségről egy külföldi fórumon, de ott nem nagyon volt megoldás.- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
Printszkrín
senior tag
-
pcmanbp
csendes tag
Sziasztok!
Ki tudja melyik Leopard megy fel Inteles gépre?
gépem core 2 duo, 6 gb ram dd2 ram, 256mb gt videokártya, gigabyte alaplap aki tud segíten nagyon fontos lenne...
-
_Blank_
senior tag
313-ra valaki?
fájlegyesítést mivel lehet megoldani? próbáltam a split&concat-ot de nem jövök rá
ezt tolja az arcomba mindig: You are trying to do something strange, like splitting a folder or disk. Place a folder or disk on a disk image first.
-
DroneZ^
őstag
ok, AHCI nélkül is megy... Tehát: nemkell a biosban semmit turkálni hogy menjen mind2 oprendszer... csak 1 rendszertöltö kellene, nameg hogy szépen kikapcsoljon az OSX... mer se reset se shutdown, fekete képernyő és manuálisan tudom csak
-
DroneZ^
őstag
ahci-ra toltam ami szükséges később rájöttem hogy maradhatott volna disableden is ez a funkcio. a lényeg a nativ SATA kiosztasban van 0-3 port között... az XP is mikor telepitettem összevissza keverve látta 1ik particot a masik vinyon és forditva, bekapcsoltam nativra. ahogy normalis alaplapokon szokott volt, ugy már jo volt, az applenek is elég lett volna ennyi, a gond igazából az EFI-vel volt, MBR-t használva nem jött elő a "B0" hibaüzi, szoval ha lesz kedvem és bátorsagom igy telepitem ujra az apple-t és akkor teljesen működik XP-vel átálltás nélkül. Rendszertöltőt nembirtam megcsinalni, csak ugy tudok a 2 OP közül választani hogy Press key to advanced start up options és ott vagy MAC vagy WINDOWS NTFS-t választok. De a Startup Disk-ben nem jelenit meg 1 oprendszert sem a MAC pedig jó lenne 1 sima rendszerválasztó 20mpről visszaszámolva...
Ja és jó lenne a cleartype-ot és az egérgyorsitast kikapcsolni
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
elég érdekes, én csak 40giga zenét adtam már így hozzá. gond nélkül.
csak az azonos neveknél szeret néha kiakadni, pl 10db track1 untitled album eseténElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
1: biztos kivártad, míg hozzáadta?
2: azok amik hiányoznak, biztos kompatibilis formátumok?
3: mit választottál, be is másolja a user/librarybe, vagy csak nyilvántartsa?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
incs valami Windows Intéző szerű
finder, legelső ikonnemlehet valahogy winesiteni?
format c:/hát ez nem windows
hint: format c than brake OSX dvd, than erase your memoriesElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
PH 5.5
aktív tag
-
DroneZ^
őstag
egész "Zene" particiot ADD LIBRARY-ztam csak pár mappa hianyzik belőle, vagy az összes, szoval ugy szeretnem h minden egyes MP3 ami zene vinyomon van legyen benne.
Ez az apple tényleg nagyon termeli a boldogsághormonokat
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
VLC link? iTunes elég gány, mintha 1 teljes mappa eltünt volna. Sőtt mappákba sem látok bele össze vissza van, nincs valami Windows Intéző szerű? Bemegyek a mappába és teljesen abc sorrend még a mappák is, nemlehet valahogy winesiteni?
hogy lehet iTunesban oylan csinalni mint a winamp J gombra? valami gyorskereső? ok az nem netes keresö ott a jobb felsö sarokban hát ez nem windows
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
hello!
ha most "csak" egy maxtor g 440 (vagy milyen) vid.card van a gépemben (másik cad-omat nemtom még berakni) akkor esélytelen az OS/X? :-/
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
PH 5.5
aktív tag
Zenét VLC-vel hallgatok, annak az EQ-ját egész tűrhetően be lehet lőni.
Az egérrel kapcsolatos gond nálam is fennáll, jó lenne valami megoldás...- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
DroneZ^
őstag
K*RVAJÓ! bár winben az integrált azalia helyett a studio DMX jobban szól de nagyon szép.... megmoddoltam ALT-ra az apple gombot, CTRL re az options gombot vagy mit... mondjatok pár finomhangolást apple-re. nemlehet picit javitani a hang minőségén? ismerkedek vele rendesen egérgyorsitást hogy kapcsolom ki?az idegesit...
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
inmáron apple leopárdról rok néktek, mp3-at hallgatva, neten szörfözve!!!!!!
-
-
_Blank_
senior tag
most ez hülye kérdés, de ha meg van nyitva egy valag progi+ böngésző stb, vagy csak egyszerűen túl tele van a képernyő akkor hogy tudok visszamenni egy kattintásból a desktopra?..
-
DroneZ^
őstag
válasz Printszkrín #309 üzenetére
pontosan mit kapcsoltál ahci-ra? több cuccot is lehet!
[ Szerkesztve ]
-
PH 5.5
aktív tag
Jómagam is a kalyway-t ajánlom, háromfajtábol csak azzal jött össze. Az alaplapunk lényegében stimmel, mondjuk én pata vinyóra tettem a leo-t, de elvileg az a neccesebb a jmicron miatt. Összekukázok holnap valami sata2 vinyót, megpróbálom arra is felvarázsolni valahogy.
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
Printszkrín
senior tag
kalyway-al nem próbálkoztam, én a 10.4.10-es Flamáék féle telepítővel jártam
eddig mindíg sikerrel.
Ezt utána frissítettem Leora a Toh féle verzióval.
Komolyan mondom, nézzz körül az OSX86.hu-n ott sokkal
hozzáértőbbek tudnak válaszolni a kérdéseidre.Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
DroneZ^
őstag
válasz Printszkrín #307 üzenetére
bootoknál mindig a következő történik, jön be a fehér nagy ablak, közepén kis szürke alma... ezutan jönne az a rész hogy please add your name, password, country, szoval admin fiók, na ide már nem jutok be, fehér apple logos lap után behal... vagy fekete képernyő vagy ez a csikos dolog vagy "b0" hibaüzi még a logo elött kalyway esetében. AMD+Intel leopard meg eStill waiting for root device, még a telepitö sem indul el.
gigabyte p35 ds4 rev2,1
SATA2 vinyo
PATA dvd. 3 fajta epül van.formázás DU meg ezeket megtudom csinalni. na most 1 ujabb próbát küddök kalyway-al mert kolléga nagyon dicsérte.
[ Szerkesztve ]
-
Printszkrín
senior tag
Akkor kezdjük elölről.
Adott egy Gigabyte P35 DS3R lap, SATA vinyó, SATA DVD meghajtó, és a
telepítő lemez.
Vinyón nincs semmilyen fontos adat, formázható az egész.
Beteszed a lemezt, bootolsz, majd a felső menüből a Disk Utillal formázod az
egész vinyót Extended Journaledre.
Elindul a telepítő, kiválasztod a custom installt, bejelölöd a szükséges drivereket.
Rendszer települ, idáig megvagy.Ezután nem bootol be, vagy mi?
Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
DroneZ^
őstag
válasz Printszkrín #305 üzenetére
sőtt, semmisem nincs valami ötletetek miert nem akar menni az enyém? leirtam kerek perec mi történik...
Sapphire 1950xtx 512 van nekem, sajna ez nincs a wikis oldalon helyette 2 közelit találtam:MSI X1950XTX 512MB ATi/MSI QE/CI/Rotation working Yes Any res titan (more to come)
Sapphire X1950XT 256MB ATi/Sapphire QE/CI/Rotation working. See Jccool Method Yes Any res your monitor can do with dual dvi No, Jccool Method
mi az hogy No, Jccool Method ???
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
DroneZ^
őstag
válasz Printszkrín #301 üzenetére
á, csak az apple a fos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest