Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
dArk-
tag
válasz
Pttypang
üzenetére
Attól függ melyik hálózatról beszélünk. Az IRCNet kivételével szinte minden nagyobb hálón van services, amivel egyes hálózatokon akár username@dogecoin-ként is megjelenhetsz, és csak a serveradminok tudják lekérdezni a tényleges IP-d.
Mi duplatápoztunk többször is, igaz azóta a favorit a hardverker féle 1060W-os Delta táp nettó 19-ért
Manapság a tápok már nem az 5V terhelés alapján hangolnak, így jóféle újabb tápok esetén akkor is tökéletesen mennek a kártyák ha a secondary táp alaplapi csatiján összekötöd a zöldet az egyik feketével egy gemkapoccsal, és egyszerre kapcsolod a seggén a kapcsolót a géppel.Szerk. ez persze csak a testbench-en ment így, ha beraktuk volna élesbe akkor azért raktunk volna a primary tápra egy relé, vagy egy egyszerű mosfet áramkört, hogy azalapján kapcsoljon be.
-
HSM
félisten
-
gergomiho
tag
Srácok korábban már említettem jó lenne egy PHs cset szoba, azonknak akik 24/7ben amugy is fönt vannak, csak ugye ircet kilottuk, az ip miatt. Tudtok valami jo kis helyet ahol tudnak "eloben" dumalni és szobát regisztrálni anélkül hogy az ipnk látszana illetve hogy tor-t kelljen telepiteni ?
Zlcsi: ja néztem, elégé odavertek az árnak

PesiHUN: az nice, hány %nál lett meg ? Én 20% ig birtam a dogepoolomban, es nem lett block.
-
PesiHUN
csendes tag
Gyerekek el sem hiszem, örömöm a köbön így újévkor, a poolom megtalálta az 1. blockját *-* ^^
-
Zlcsi
senior tag
r 280x-et 213 ezerért árulnak az iponban

-
Geller72
veterán
Ahogy nézegetem a 800k moon ér vagy 0.08 btc-t..

-
TooCool
aktív tag
-
Geller72
veterán
A dogehouse-nál csak a blokk valid után van kifizetés? (#5680) gergomiho-->köszi..

A multipool-nál az automatikus minerkedésbe nem vették bele a moon-t pl..de több, más coin sincs benne:

-
HSM
félisten
válasz
gergomiho
üzenetére
Ez annyiból tud többet a gumicukornál, hogy nem neked kell csatit forrasztani, meg szenvedni a relé bekötésével, ha azt szeretnéd, hogy kapcsoljon ki-be magától a másikkal együtt.

Én csináltam magamnak táp-bekapcsolót tesztelési célokra, kb. 100ft az anyagköltsége és ha nem először csinálod, max 5 perc.
Nem akarok belemenni, de erenként 8A-t bír a leggagyibb 6 pines csati is. Azaz, ha csak 2db 12V-os ér van a 6-osban, és mondjuk szar a táp, és csak 11V-ot ad le, akkor is újkorában 176W a 6-pines csati. Nyilván, túl van biztosítva, hogy 100 kihúzgálás után se gyulladjon ki a háza a usernek.

De ne menjünk át tápos topikba, ez altcoin/ltc topik.....
-
gergomiho
tag
Ja, hogy csak siman összeköti a 13mat a 14el ? Csak hogy elinduljon ? Akkor semmi értelme igazábol, azt egy gumicukorral is ossze lehet kotni. De maradok az 1psu megoldásnál szerintem.
Hát azt irja hogy a 6pines az 2 12V sárga, 3 föld fekete, es az utolso sárga az 12V vagy not connected.
A 6pinesnél 3 12V sárga es 5föld. Az a 2 extra föld miatt dupla annyi ampert birna ? Mert 75W helyett 150W-ot tud igy leadni. Haha nem vagyok valami elektronikai zseni

-
HSM
félisten
válasz
gergomiho
üzenetére
Ez szvsz nem ilyen egyszerű. A molex és az atx csati csak azért kell, hogy zárja a relét, amivel bekapcsolja a másik tápot, ennyi.
Nem lesz ott feszültségkiegyenlítés. 
Volt egy féléves CoolerMaster GX550 tápom, amit jó lett volna csak kiegészíteni egy másodikkal, vagy egy másik kisebb táppal, de inkább vettem duplaannyiért egy nagyobb egybe tápot, és nyugodtan alszom.
Jó szar oldalt találtál, ha ez se derül ki belőle.
A 6-pines 2 föld, 2 12V és egy sense. A 8-as 3 föld, 2 sense, és 3 12V. Hivatalosan legalábbis. -
gergomiho
tag
Hát arra kell az Add2Psu hogy kiegyenlítse a feszültséget a 20pines atx csatlakozó és molex összekotésének a segítségével.
Amint beraktároz amazon, meg rendelem az 1300masat, csak siessenek.

Egyébként találtam 1 marha jó oldalt : [link]
Leirja az osszes csatlakozo kabelezeset stb. Na most azt nem ertem hogy a 8pines es a 6ines pci-e csatlakozo kozott annyi a kulonbseg hogy +2 foldeles van a +2pinben, ugyanugy a 3sárga kabelen kapja a 3x12V-ot. Mire kell akkor az a 2 extra foldeles ?
-
Geller72
veterán
Néztem a statot én is. Itt a multiban be lehet állítani, hoyg adja is el? Mondjuk a kutyát. vagy azt mondjuk csak a vircurexen, vagy máshol tudom beállítani, ha automatikusan átrakatom?
-
gergomiho
tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Igazábol az EVGA 1300wattos tápon a 12-20mV ripple max terhelésen 12Vos ágon sokkal biztatóbbnak tűnt nekem. OC3D csatornáján fönt van ez a tortech, a csávü nagyon lehúzta, mert 1200as táp és 1000es terhelésen generálta a 200mV ugrálást, 1200on pedig 300mV folott is volt, sőt meg is állt.
R9 280X Toxic-ot rakok beléjük, nem 290-et. Igazábol 1300W-os tápért 50ezer szerintem teljesen korrekt ár, úgy hogy nem noname táp. Ha 750es vennék abbol is corsair seasonic valami ilyesmi lenne.
Két táp összekötése pl Add2Psu-val nem para ? Több helyen is olvastam hogy bányászatra, nagy terhelésre nem ajánlják, bár nem irták hogy miért.
-
HSM
félisten
-
TooCool
aktív tag
https://www.multipool.us/multiport_stats.php
még nem próbáltam, de az elmúlt 24 órában 99.2% -ban kutya bányászat folyt
-
HSM
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
A kapcsolgatós annyi, hogy a pool 7777-es portját állítod a minerbe be. Ennyi. Ahogy alattad is írták.
Nem azt mondom, hogy rossz, hanem hogy nekem nem jött be. Úgyse tudod azonnal az árfolyamtüskén eladni, és itt bukta a koncepció. Ha azonnal el is adná neked a pillanatnyi áron, úgy jó lenne, de ez nyilván lehetetlen... -
HSM
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
Van egy portjuk, ami kapcsolgat. (7777) Meg van minden coinnak is dedikált portja, ha csak azt bányásznád. Nekem amúgy nem jött be a váltogatás, agy nélkül kapcsolgat, de nyilván, nem spekulál... De mikor már a 4. idióta coinba bányásztatott bele egy pillanatnyi árfolyamtüske miatt, akkor inkább hagytam...
-
AAntii
őstag
Nekem megérkezett a coin, szerintem ezzel nem lesz gond.
A notnullos moon poolba a tegnapi malőr után jelszóvisszaállítás után tudtam visszalépni, ma szerettem volna kiutalni az ottani coinokat, erre a négyjegyű pinemre hibát dobott, de tutibiztos100%, hogy nem felejtettem el tegnap óta. Aki hasonlóan jelszóvisszaállítással jutott vissza majd csekkolja legyen kedves, hogy nála mi a helyzet.
-
TooCool
aktív tag
Pedig, ha nem ilyen atlathatatlan felepitese lenne az oldalnak, az hogy automatikusan leg jovegelmezobb coint szamolja egy szimpatikus szolgaltas lenne.
-
dmon
aktív tag
válasz
Geller72
üzenetére
Kutyásból fordították. A Moon kreatátor srác nem tudta lefordítani egyedül, segítettek neki.
Na én mivel nem találtam ki hogy a faxba lehet töredék összeget kiutalni MultiPool-ról ti meg nem segítettek
, ezért elutaltam a walletbe 750k Moon-t. Hamarosan kiderül hogy frankó-e a wallet vagy valaki másnak bányászgattam tegnap este óta. 
-
dmon
aktív tag
MoonCoin Wallett Taskbar icon

-
dmon
aktív tag
Ez a MultiPool tényleg elég szar. Hogy a francba tudok pl bizonyos összeget kiutalni belőle ? Nem az összeset, és nem auto-val ?
-
TooCool
aktív tag
válasz
Geller72
üzenetére
igen, nekem is többnyire 1-2-3 a workerek neve.
de mint mondjuk latod a magyar WDC poolban az username tc, nost itt nem tudok 2 karakteres usernevet, de ezt mondjuk nem is kozli sehol...
jo, mind1, megfejtettem, de igy mar nem csak a pool nevet kell minden gepnel modositani, hanem az usernevet is
nembaj, a kovetkezo, nem lehet jelszot megadni, ami nem azert kell, mert felek, hanem azert mert eddig mindenhol megadtam az 123456789-es jelszot, most torolhetem ki, mert itt nem adhatom meg....
eddig mindenhol csak a pool nevet kellett atirni, most minden mast is. ettol van agybajom....
-
PesiHUN
csendes tag
http://newbiepool.szimre.net/ magyar MNC pool, ma váltottam MNC-re várok mindenkit sok szeretettel

-
HSM
félisten
válasz
TooCool
üzenetére
Ezt sose értettem, minek jelszóval védeni... Nehogy bányásszon neked valaki inygen?

(#5640) AAntii: Azt ugye tudod, hogy így titkosítatlan csatornán, natúran küldöd a jelszavad ki a világba? Nem okos ötlet.
Gondolom, ha nem tudsz neki jelszót adni az azért van, mert nem kell neki... -
Zlcsi
senior tag
nah mikor veszik meg csehszolváikát és izraelt a mooncoin kollégák? mennék sózni...

-
dmon
aktív tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Így van. És még feljebb is fog menni. Bent lesz Cryptsy-n is.
Én még bányászom, bár el lett baszva az indulás az tény, szar a diff is.Ahhoz képest ahogy rákészültem a nagy káoszban igazi balfasz módjára simán eltököltem az első órát gyakorlatilag bányászás nélkül
ezért is ilyen szar az eredményem. CGRemote is megszivatott, nem állt át a poolokra, írtam is a srácnak egy bug reportot. -
dmon
aktív tag
válasz
TooCool
üzenetére
Coinex-en lehet próbálkozni vele : [link]
"Important: please do not use CoinEX deposit addresses as a target for P2Pool payouts. P2Pools generate uncommon transactions that do not include target address thus making us unable to identify account where those transactions should be credited to."
-
TooCool
aktív tag
Nah, 555287 MOON lett a vége nekem. Kb 12óra alatt.
-
Valaki linkelt be itt a legelején Catcoin pool-t de nem találom...
Csak azért mert csináltam párat és beváltanám.. Valaki megosztaná, főleg ha magára ismer az illető!?

mod: közben megtaláltam, kemény 12,5 coin

-
Geller72
veterán
Most komolyan, látok benne fantáziát.
. -
dArk-
tag
válasz
Geller72
üzenetére
Hmm érdekes dolgot találtam az imént.
Van egy coin, 0.058 jelenleg a diffje, a reward 0.25 / blokk. Alapból 1MH körül van a teljes network hashrate, de ma reggel valaki ráengedett egy rövid időre pár-10 MH/sec-et, amitől a cryptsy-n így alakult az árfolyama: reggel 6-kor 0.00023, 6:30-kor 0.00019, 7:30-kor 0.00023, jelenleg 0.00021.
Ezt az analógiát követve ha ráállítanánk pár gépet és bevásárolnánk a mélyponton egy órával később 20% haszonnal lehetne eladni, legalábbis pórias logikámmal ezt feltételezném
Van valami amit nem vettem figyelembe, vagy nagyjából megállja a helyét a gondolatmenetem?Geller_1972 Bocs nem válasznak szántam, kicsit kába vagyok még az éjjeli melótól

-
baji
tag
Tegnap este elindítottam a mooncoin-t a német oldalon mert csak oda tudtam belépni, most hazaérek erre tele vagyok hw-val
Most beállítottam a multipool-t és megy tökéletesen, én még ilyennel nem találkoztam, bár nem nyomom túl rég óta
Szóval ha valaki más is így járt ne a beállításokkal szarozzon mint én hanem menjen át másik poolba -
fape
senior tag
válasz
szurmakotium
üzenetére
Boríték lesz az ikonja?

-
TooCool
aktív tag
Joreggelt. Nos valaki talalt mar helyet a mooncoinjanak?
-
Reggie0
félisten
válasz
gergomiho
üzenetére
12V-on 0.12V ripple teljesen normalis, de 0.2V is lehet, attol fuggoen hol mered. Ha terheletlen agon, akkor problema, de ha a terhelt agon, akkor siman hozzaadodik ennyi a vezetek ellenallasa miatt.
De semmi ertelme nagy tapot venni, mert fajlagosan sokkal dragabb, mint ket kisebb es meg ha el akarod adni hasznaltan, akkor nagyobbat buksz rajta. Arrol nem is beszelve, hogy 1300-mas tappal is 100% terhelesed lenne 4 db 290-es kartya eseten, mig ket 750-esnel 90% alatt.(#5598) Nestor16: Nem feltetlen a cryptsy valt a legjobban, de van rendes ugyfelszolalatuk, akik tenyleg dolgoznak es rendeznek minden problemat. A Bter tolem szo nelkul lopott el coinokat es hiaba irtam a supportra, nem valaszolnak.
Wallet meg azert kell, mert az online helyeket elobb utobb megtorik, igy nem erdemes online penzt tartani. A legjobb ha kulon gepen van sajat walleted, generalsz egy csomo cimet es oda gyujtod a bitcoinokat. A gepet meg csak akkor kell bekapcsolni, ha atkuldod mtgox-hoz atvaltani dollarra. Ennel biztonsagosabbat most nem tudok mondani. Ha eppen spekulalni akarsz, az mas helyzet, akkor muszaj online tartani. Spec. en 0.2BTC-nel nagyobb osszeget sosem hagyok bent. Persze cryptsy levon valamennyit a tranzakcioert, de azt a 0.5%-ot nekem megeri a biztonsag.
-
Telegdy
aktív tag
10 perc eltéréssel 2 blokkot is találtunk a WDC poolban!

Csak így tovább
-
gergomiho
tag
válasz
janos666
üzenetére
Jah vágom hogy tök egyszerű, csak itt az isten háta mögött, nincs ilyen "ellenállás szaküzlet", ahonnan vehetnék, majd azt is rendelnem kell. Viszont ugy hallotam hogy linuxon nincs ilyen problema, szoval megvarom majd a 2. konfigom mit reagal linuxon a minerkedésre. Amugy magyarországon nem is lehet ilyen 1000+wattos tápokat kapni ? Iponon van 1200es tortech, de az a sima atxes szabvány méret marhára ilyesztő meg a 200mV ugrálás oscilloscope alatt sem keltett jó benyomást bennem, szal ezt a márkát messziről elkerülöm. EVGA 1300masat vennék ha valaki esetleg tud légyszi dobjon egy üzenetet.
Nestor16: Köszönöm
azt hiszem ezzel a posztommal meg is szerzem egyébként a "lelkes-tag" rangot, mivel az 50. posztom, bár a reg időm még lehet nem elég hozzá. minjárt kiderül. -
Imafett
aktív tag
-
gergomiho
tag
válasz
Nestor16
üzenetére
Vircurex-et használj, sokkal gyorsabb a befizetes, nagyon jo kezelofelulet, en 6nap cryptsy utan valtottam át, és imádom.
WDC-t befizeted azt beváltod BTC-re és ha USD-t akarsz belole akkor Vircurexrol kifizeted a BTC-d pl btc-e.com-ra ott átváltod USD-re és kifizetést igényelsz.
Nem igazán érdemes saját walletba kuldeni a pénzt, csak mindig levon egy kicsit minden tranzakcio után. Csak onlinerol onlinera. Netán ha van dugi pár száz BTC-d azt azért a saját walletodba tartsd
Nah rájottem mire jo az UEFI, gyorsabban bootol, BIOS grafikus egeres változata nagyjabol ennyi.
Geller_1972: az egyik monitorom duplan bevan kötve, igy ADL eszköz = OpenCL eszközök száma, de valamiert igy sem akarja, de majd utana nézek. Linuxon nem kell dummy plug ugye ?
Más kérdés : Mikor leszek ujjoncbol már valami komolyabb Főtörzsőrmester vagy valami ?

Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Asus P2b-s + P II 350mhz
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Manapság a tápok már nem az 5V terhelés alapján hangolnak, így jóféle újabb tápok esetén akkor is tökéletesen mennek a kártyák ha a secondary táp alaplapi csatiján összekötöd a zöldet az egyik feketével egy gemkapoccsal, és egyszerre kapcsolod a seggén a kapcsolót a géppel.
De úgy látszik, kár volt kihagynom. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Igaz, 2 mh-el, aki összeszedett egy este 800k-t és eladta 58 usd-ért az is több, mint két nap alatt rosszabb esetben 100 wdc 47 usd-ért.. 

, ezért elutaltam a walletbe 750k Moon-t. Hamarosan kiderül hogy frankó-e a wallet vagy valaki másnak bányászgattam tegnap este óta. 
Szóval ha valaki más is így járt ne a beállításokkal szarozzon mint én hanem menjen át másik poolba