- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz
shteer #37194 üzenetére
Sajnos azt tudom. A jelenlegi vga (ár) hiány miatt még lehet, hogy bele is fér.
Viszont akkor a molex és a 6pin között túl nagy különbség nincs, ha semmilyen sata kábelt nem használok hozzá?(#37196) AAntii: Igen, többet rendelnék ha ebay, az fix. Csak ha már ebay, akkor nem tudom, hogy molex vagy 6pin.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
na mester emberek, itt a részválasz a kérdésemre...nem is kell új gép, elég használt gamer gép, max. egy vga csere,egyből tarkítható az alapgép ára jócskán kb. a felére...ami egyesek szerint 120-130ezer, akár megúszható kezdőként 40-50,vagy akár 60ezerből, meg 50-70ezres GPU, és mehet a menet, az egész gép 180ezer helyett csak 90-130ezer közé fog esni,máris 50ezerrel kevesebb...tehát kezdő alapgép, mondjuk pipa... akkor marad a GPU ami kis hasznot tud termelni 1hónapban,meg hol a legjobb,hol ajánlott kezdeni,meg mivel...
-
Melorin
addikt
Mióta emelkedett a Nicehash to Coinbase minimális átvezetés 0.001-ről 0.002-re? Szombaton még 0.001 volt
-
Dictator^
veterán
Akarok rendelni még két Risert. Nem tudom még, hogy 1070, 1080, vagy 1080 ti lesz.
Milyet vegyek?
A mostani a molexes- amiben volt sata átalakító amit nem használok.Érdemes itthon megvenni ezt?
Vagy inkább az eBayról 6pin-es Risereket?
Az itthoni árhoz képest eBayen ugye harmad annyiból kijön egy riser.
-
AAntii
őstag
válasz
fogtunder #37188 üzenetére
Gondolkodtam és gondolkodom, hogy most kellene az 570-ekből 1060-at csinálni, mert eléggé kinyílt az olló a lehetséges eladási árak/vételi árak között, ugyanakkor az tényleg igaz, hogy alapesetben az rx 570 több algón is bevethető, ha minden kötél szakad, akkor az equihash értékük sem katasztrófa, így lehet nem érdemes. A samsung/ nem samsung kártyák közötti különbség kiábrándító.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
AAntii #37187 üzenetére
ne is mondd, még decemberben kelett volna venni még 6 RX 570-et, amíg volt, a 1060-akkal azért annyira nem vagyok kibékülve, bár Equihash-ben elég jól hoznak, végülis ott vagyok velük kb, amit számoltam előre, nettó áron 5-6 hónap a gép jelenlegi helyzet szerint. Ethashben viszont katasztrófa a nagy részük, úgyhogy imádkozni kell, hogy a Zcash és társai ne álljanak bele mind a földbe.
-
AAntii
őstag
-
fogtunder
nagyúr
válasz
eTrade #37182 üzenetére
ha értelmes áron tudsz szerezni, akkor jó bányászkártya az RX 570. nekem a Hynix Ramos Gigabyte Gamingek tudnak 28MHs körül, kitúrtak tegnap közel 0,02 ETH-t szerintem ez elég jó, én még 85-ért vettem őket decemberben.
a nagyobb gond az, hogy nem igazán lehet kapni RX 570-et, de ha mégis, akkor legalább 100K felett, ami már megkérdőjelezhető. -
Dr. Romano
veterán
-
eTrade
tag
válasz
fogtunder #37178 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Akkor ezek szerint kell hozzá erős mák faktor is a "húzható" RAM-hoz, de nem annyira rossz VGA, ha jól értem.Dr. Romano: Neked is köszi az Infót. LaptopSzalon amúgy.
SoulSociety: Kb egy éve töröm a fejem ezen, hogy belevágjak. Eddig nyuszi voltam.
-
sanzi89
addikt
válasz
Dr. Romano #37179 üzenetére
Másik topikban akkor csak spekulálsz a 20$ ETH-ra?
A barrikád ezen oldalán vagy te is, úgy látom.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
eTrade #37173 üzenetére
Expedícióból még nem olvastam sumsum ramosat. Nekem hynixek vannak rajta (mások már találtak elpidát és micront is). A stabilitással nincs gond, hőmérséklet is oké (jelenleg 50-55 fok között) a "tempójuk halálos" na jó azért nem egy Kobra 11... inkább átlagos
A GPU ugyanúgy húzható mint a többi, a ramok meg attól függ milyen strapot állítasz be hozzájuk.
Cserébe mond meg honnan fogod venni őket
-
fogtunder
nagyúr
válasz
eTrade #37173 üzenetére
anno néztem ezt is, a hűtése nem a legjobb, de most nem nagyon van választék. emlékeim szerint a RAM-ot nem hűti külön, a tuning pedig memória függvénye is, de azt nem fogod tudni, hogy milyen van rajta, amíg nálad nincs a kártya, meg kell próbálni bemákolni a Samsungot.
-
Yany
addikt
válasz
#64118272 #37171 üzenetére
Hmm, ennek ellentmond, hogy németországban és magyarországon is ilyeneket látok a logban:
[13:44:36] Stratum connection to cryptonight.eu.nicehash.com interrupted
[13:46:17] Stratum connection to cryptonight.eu.nicehash.com interrupted
[13:46:20] cryptonight.eu.nicehash.com not responding!
[13:46:27] Waiting for work to be available from pools.
[13:46:57] Work available from pools, resuming.
[13:47:25] Accepted 13afb48d Diff 852K/200K GPU 0
[13:51:40] Stratum connection to cryptonight.eu.nicehash.com interrupted
[13:53:40] Accepted 41eab3e7 Diff 255K/200K GPU 0
[13:57:48] Stratum connection to cryptonight.eu.nicehash.com interrupted
[14:01:11] Stratum connection to cryptonight.eu.nicehash.com interrupted
[14:07:35] Stratum connection to cryptonight.eu.nicehash.com interrupted -
eTrade
tag
Sziasztok!
Ethereum-ot tervezek bányászni és egy kezdő konfigot szeretnék összeállítani.
Szerintetek mennyivel jó választás két darab ASUS Radeon RX 570 4GB GDDR5 256bit PCIe (EX-RX570-O4G) VGA? Arra gondolok itt, hogy mennyire stabil, mennyire húzható stb?Előre is köszönöm szépen a válaszokat/tapasztalatokat!
Üdv
-
Yany
addikt
Csak a rigem indult újra/netem ment el, vagy másnak is van most egy kis kimaradás nicehash-en? Már megy rendesen, de kb. fél órát kihagyott a grafikonon.
-
AAntii
őstag
A legrosszabb, leghitványabb rammal szerelt 1060-ak kb. 20 mh/s-t mennek éterben és 270 körül zchashben? Mindkét esetben a plafon után érdeklődöm.
-
AAntii
őstag
Pontosan emiatt nem árt az elején eldönteni, milyen stratégiát választunk.
Naponta, vagy hetente eladjuk a megtermelt érméket, vagy várunk vele, míg elérünk egy kitűzött árfolyamcélt. Mindkettőnek megvan az előnye, az árfolyamcél vagy teljesül vagy nem, de sokkal kifizetődőbb lehet a bányászat hosszútávon, a napi/heti értékesítés pedig leveszi a vállunkról az árfolyammal kapcsolatos gondokat. Teljesen mindegy, hogy mennyit ér egy bitcoin, ha a napi 10-20-100 dollár bejött, foglalkozzanak vele azok, akik kereskednek vele.rx 470 akcijósan? Valaki?
-
Yany
addikt
válasz
rokakoma88 #37070 üzenetére
Egy kis programozói munkával a coinmarketcap API-ja tök faszán használható. Google sheetsben én ezzel követtem a portfoliómat, amíg a blockfolio-ra rá nem találtam.
-
radi8tor
MODERÁTOR
A topik nem a pénztárcában turkálásról szól!
Térjetek vissza a topik tárgyához! -
Plasticbomb
addikt
válasz
st3v3np3t3r #37146 üzenetére
Ha annyira kezdőt akarsz, akkor mondtuk, bármilyen gép, amiben pcie foglalat van, egy bármilyen gpu bele, és ismerd ki, ismerd meg a bányász létet. Nem tudunk olyan kifejezett listát összeállitani, amire te gondolsz, mert ez a piac nem igy működik jelenleg. Pl ma reggel volt olyan pont, hogy az eddig összebányászott coinjaim épp csak annyit értek, amennyi a Vega ára volt, Most már megint ott vagyok, hogy mindkét kártya ára benne van, s még marad is egy kicsi, de pl fél órával ezelőtt meg pl kellemesebb volt az összeg, ahogy kinéztek a dolgok. Ha nem figyelted meg eddig, akkor: itt mindenki az aktuális alpján pl az alkatrészek megvásárlása alapján plusz a jósgömb igénybevételével próbál megjósolni egy jövőképet. Nincs olyan, hogy valami fixen ennyit, vagy annyit fog hozni, sőt, ahogy haladunk előre, ugyanaz a config, iszonyatosan tud ingadozni.
Legegyszerűbb lenne, ha végre felvakarnád magad whattomine.com-ra, és megnéznéd az aktuális összegeket, trendeket, mik voltak, hogy voltak, fellépsz exchange-kre, pl poloniex, bitstamp, és trendeket lesel, stb. HJa, hogy ez már egyből túl sok?
-
tisn
addikt
-
Enter65
senior tag
Az 1-3 lepes a DDU-val megsporolhatod. A Blockchain helyett az Adrenalint is fel lehet tenni, csak ott at kell kapcsolni a szamitas-ra a GPU-t. Patch ide is kell. Azt azert nezd meg, hogy jol csinalta meg a patch-et. Volt mar olyan, hogy valaki biztosra ment es 2x inditotta el, igy unpatch lett a vege. Aztan mehet a restart.
-
lafaty80
addikt
válasz
Zoli986 #37139 üzenetére
driver-t próbáld meg leszedni,
1. vezérlőpult->programok-ból (nekem mindig csak 2. tudja, elsőre hibával elszáll)
2. eszközkezelőből is uninstalláld a vga-t (driver törlés -> pipa)
3. restart a gépnek
4. blockchain driver install + patch
5. restart.Ha ez esetleg nem segítene, akkor nálam még az jött be:
1. 1-3 pontok a fenti alapján
2. Normál driver telepít
3. restart
4. 1-3 pontok a fenti alapján
6. blockchain driver install + patch
5. restart.Érdekes módon simán elsőre nekem sem jön/jött össze sosem, ilyenkor max 25,3MH/s-el tudtam kaparni.
-
shteer
titán
válasz
bzmeg.. te tényleg nem olvasol? itt van a kezdő konfigod, megkaptad
megvegyük neked? esetleg be is állítsuk? netán üzemeltessük talán és utaljuk a profitot? könyvelőt is fogadjunk?
-
czpitti
senior tag
válasz
Jo az az msi 560-as a 4 gb-os.Biosmoddal 13-at simán teker és viszonylag olcso.
-
X Factor
addikt
Aki NiceHash-en külső wallett-re bányászik, mi a tapasztalat, mennek a 0,01 BTC-s kiutalások?
Ismerősnék lőnnék be riget, és vegyesen lennének AMD és NV kártyák, ellenben ez egy normál/játékos gép, nem dedikáltan bányász cucc.
Így az egyszerű kezelhetőség szempont lenne számára, de igy jo esetben havi 1 kiutalást lehet összehozni.
Nanopool-nál, lehet 0.05 a payout, ellenben nem tudom mennyire ilyed meg a cmd-s felülettől eth esetén.
-
Danex
addikt
válasz
Már megírtuk, ha bővíthetőt szeretnél akkor az alapgépet így is úgy is meg kell venned, az meg videokártyák nélkül 100-130ezerFt legalább. Vagy ha van jelenleg géped akkor abba rakj bele 1 kártyát és ketyegjen, de emlékszem ugyan ezt én magam már leírtam pont neked 2 napja
-
st3v3np3t3r
nagyúr
én értem hogy jó meg minden... nem te vagy az egyedüli aki hitelből épített rig-et... oké,ez nagyon szép,nagyon jó, de... mivan azokkal a kezdőkkel akik nem hitelképesek,nem kapnak hitelt,stb...mert vannak ilyenek sajnos,hiába a jó fizetés...én pl. nem kapok hitelt pedig 170-200ezer a nettóm...és mindegyik bank azt mondta hogy nem vagyok hitelképes,8éve ugyan azon a munkahelyen melózok,és mégsem...
vagy akkor máshogy tegyem fel az alap kezdő konfigurációs kérdést? pl. akkor alap kezdőnek kis költségvetésű bányászkonfigot ki az aki tud ajánlani ami minimum megtermeli az elfogyasztott áram díját, meg egy kicsit pluszba termel is, nem sokat, kb. 20-40ezer forintot...kezdetnek....nem kerül fél millába,de később bővíthető legyen...ha ennyi tapasztalt bányász van köztetek,csak lesz rá megoldás... -
Zoli986
tag
Én neten nézelődtem mielőtt rendeltem és azt láttam,hogy az rx560 ethereumban 8-9MH/s körül megy.
A 1050ti ami nekem van 13MH/s,igaz ezek OC értékek,de alapon is hoz 10MH/s értéket elvileg kevesebbet fogyaszt,valamint az nvidiák egyszerűbbek egy kezdőnek.
Driver,msi afterburner,bányász progi és kész.
Afterburnerben tudod húzni,nem kell biost flashelni stb. -
Zoli986
tag
2db RX 570-esem van és megakadtam velük elég rendesen.
Sapphire rx 570 itx 4gb 1244/1750
Asus rog strix rx570 o4g 4GB 1300/1750 alap órajelekkel.
Claymore ethereum bányászat mellett alapon 22MH/s-ot tud mindkét kártya.
Ha Afterburner-ben elkezdem az órajeleket tolni felfelé nem változik semmit az érték,csak sokkal jobban melegszik a kártya.
Néztem hozzá bios modo-t megcsináltam a memória késleltetés átírást,így hoztak 25MH/s értéket.
A power limitet átállítottam,hogy ne főjenek,különösen az asus melegszik akár a 80 fokba is beleszalad riseren.
TDP: 85
TDC: 83
Max power limit 95Ezekkel az értékekkel a fogyasztás kb 100w-al vissza esett konnektorból mérve az ethereum bányászat továbbra is 25MH/s.
A GPU órajelet sapphire 1100 asus 1150-re állítja így magának.Hőfok 55-65 fok.
Továbbra is áll,hogy ha bármilyen irányba elmozdítom az órajeleket csökken a sebesség,valamint ha afterurner-ben visszaállítom akkor sem gyorsul vissza míg újra nem indítom a gépet.
win10 augusztus 23. driverrel.
Van valakinek ötelete,vagy egyszerűen ennyit tudnak a kártyák és kész? -
Sesy
aktív tag
nézegettem, most már gyakorlatilag semmilyen értelmes/megfizethető vga nincsen a piacon
az nvdia 1060 6gb is 150-160 ezer körül érkezik majd valamikor pár helyre
MSI Radeon RX 560 AERO ITX 4G OC használható valamire? gondolom a 4gb ram az nem árt, 2gb-tal nem érdemes foglalkozni
-
BRIKLY
veterán
válasz
Plasticbomb #37134 üzenetére
Ha nekem szólt a kérdés: Claymore's CryptoNight v10. 2 beta, amit a nicehash használ alapból. De ha ez nem jó, akkor majd manuálisan ráállok más minerrel
-
Janou
őstag
válasz
st3v3np3t3r #37086 üzenetére
Olvasom itt napok óta a "vitátokat". Ehhez a hsz-edhez viszont hozzá kell hogy szóljak...
Kérlek én havi nettó 200e-t keresek, albérletben lakom a családommal ( feleségem + 2,5 éves kisfiam + 4 hónapos kislányom). És nekem is van egy 6 kártyás RX570es rig-em. Sok pénz volt de úgy látom meg fogja érni a befektetést. És tudod honnan volt rá pénzem? Felvettem hitelt, a cucc árának egy részére, mert bízom benne hogy később megtérül. Nyilván megbeszéltük otthon előtte, de rám lett bízva hogy csináljam -
Plasticbomb
addikt
Melyik minert használod?
XMR-Staknál pl normál beállitás AMD.txt-ben:
"gpu_threads_conf" : [
// gpu: Ellesmere memory:3920
// compute units: 36
{ "index" : 0,
"intensity" : 812, "worksize" : 8,
"affine_to_cpu" : false, "strided_index" : true
},
// gpu: gfx900 memory:3920
// compute units: 64
{ "index" : 1,
"intensity" : 1536, "worksize" : 8,
},],
DUAL Thread
"gpu_threads_conf" : [
// gpu: Ellesmere memory:3920
// compute units: 36
},
},
// gpu: gfx900 memory:3920
// compute units: 64
},
},],
-
gbela
senior tag
válasz
pimpi001 #37129 üzenetére
1060 single ETH-ban (Ethas algoban) is jó (ram függő, a 24-et tud hashelni akkor jó), de általában (árak és difficulty függvényében) nvidiaval kicsit érdemesebb Equihash algo coint szedni (ZEC, ZEN stb).
Whattomine.com a barátod amúgy, most épp ETH-t írja 1060-nal a legprofitábilisabbnak.
-
Enter65
senior tag
Nagyon szépen köszönöm!
Persze mások helyett is!!!!!!
De ezt nem reklmozom, mert nincs értelme
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Enter65 #37122 üzenetére
Architekturális különbségek. Míg az AMD kártyát mindig is erősek voltak Compute-ban, az nV játékos kártyái (A Geforce-ok) mindig is herélve voltak ebben a szegmensben. PL TitanV egy erős compute kártya, ami jól használható grafikára is, de mire kiadják Geforce köntösben a Voltát, addigra ki lesz herélve, és jó lesz Grafikában, de computeban gyenge lesz. AMDben ilyen herélés nem jellemző, inkább mindent feleznek, vagy semmit módon pozicionálják a kártyákat.
-
Krix
őstag
válasz
fireman123 #37115 üzenetére
Nálam van többfajta 1070, 1070 Ti és 1050 Ti is. Mennek együtt.
-
-
-
Zoli986
tag
válasz
fireman123 #37049 üzenetére
Szia!
Én is kezdő vagyok még,de szerintem mehetnek különböző kártyák is.
Ha egyformákat veszel nyilván sokkal közelebb lesznek a beállítások,tuning stb,de akkor is tudni kell kártyánként melyik mit tud.
Pl két egyforma 1050ti fut az egyik gépemben. Az egyik elbír +200 +400-at,míg a másik pár óra után kifagy vele. -
-
fireman123
őstag
sziasztok,
Huha...pörög ám az oldal
, ...de az én kérdésem így "elfelejtődött/hátra került" .....valaki esetleg tudna segíteni?
-
A patch alatt mit értesz? Azt a HackFlags-es registry piszkálást, vagy driver telepítést?
Én úgy voltam vele, hogy egy másik Windows verziót felrakni, vagy egyesével telepítgetni a kártyákat kb. ugyan annyi idő, így inkább választottam a korábbi Windows verziót, mert nem voltam meggyőződve, hogy az egyesével rakosgatás működhet. A korábbi Windows verzióval minden egycsapásra megoldódott, így számomra ez volt a megoldás. -
Sondi1986
addikt
válasz
Melorin #37109 üzenetére
Mondjuk én azt tapasztaltam hogy pl. Equihash algó bányászatnál a powerlimitet belövöm pl. 75% és akkor már a kártya vissza veszi az órajelét, de ha elkezdem tuningolni a GPU-t avval kitolom a boostot. Egyszóval arra serkentem a GPU-t hogy az adott fogyasztásból hozzon ki többet, és e miatt emelkedik az órajel, viszont a fogyasztás marad.
Mondjuk mindegyik kártya máshogy viselkedik.Volt nálam egy Giga 1060 G1-es kártya ami 60% powerlimitnél is 2100Mhz-re boostolt.
Ez az én tapasztalatom.
-
Danex
addikt
válasz
szazbolha #37103 üzenetére
A szimpla TDP állítással legalábbis AMD-nél az a probléma, hogy vele együtt esik az órajel is.
Tehát csak TDP állítás mellett mondjuk 1300-ról leeseik 1100-ra az órajel, meg mondjuk 1V köré a feszültség és ekkor fogyaszt pl 80W-ot.
De feszültségállítással elérhető mondjuk az 1300-as órajel, 940mV-os feszültség mellett és ugyan úgy 80W a fogyasztás, de teljesítményben jobban jársz.
(Minden szám csak kitaláció a példa kedvéért) Illetve ezt AMD-nél tapasztaltam, nem tudom NV-nél milyen lehetőségek vannak.
-
shteer
titán
válasz
Plasticbomb #37083 üzenetére
eladtam mindent, így most már emelkedni fog
-
Smithy87
senior tag
válasz
Plasticbomb #37097 üzenetére
Noo az 550 cryptonightra nemis rossz valami 400h/s et lehet belőle kitekerni ha jól emlékszem itt valakinek a posztjára. Egyébként meg adjátok el mindenetek bele fog állni a főőődbe az gész
-
szazbolha
addikt
válasz
Melorin #37088 üzenetére
Nekem bevált a TDP limirtes beállítás NV kártyáknál. Úgy látom a feszültség is csökken valamennyire, talán nem optimálisan, de az NV kártyáim szinte sose fagynak ki, max memória túlhajtástól.
Egyébként amiket összeolvastam tuti beállításokat, 90%-ban TDP limittel variálnak. -
st3v3np3t3r
nagyúr
na, végre egy kicsit értelmesebb segítő infó... köszi
de...
értem a példád... de te nem érted az én példám... úszás/mélyvíz...meg a ki a kicsit nem becsüli... már leírtam...
ezért írtam hogy jó lenne egy normális topik összefoglaló ahol lennének ajánlott konfigok alap kezdő,közép haladó,profi konfig összeállítással... csak hogy értsd... ha "A" csak 4$-t akar vele keresni,"B" 10$-t, "C" 100$-t, akkor "A"-ra miért kell erőltetni hogy ne 4$-t keressen vele hanem 100$-t,ha neki a 4$ is elég... van aki csak mellékesnek akarja, de látom van aki itt jövedelempótlónak használja...mert mondjuk ha lehetne csak +20-30ezrem ebből,nekem már elég, de van akinek ez sem elég...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest