- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
Ma egész nap csak esett, "egyedül" az ETC állta a sarat (sajnálom is hogy tegnap nem ezt hanem ZEC-et vettem). Remélem holnap már menetelés lesz felfelé.
Bazze, tessék lehet venni RX 570-eket
-
st3v3np3t3r
nagyúr
azért tesztelek hogy tudjam melyik a legjobb...olvastam amúgy... az időm megy a tesztekkel nem a tiéd
engem hajt a kíváncsiság, téged nem
ebben
mi a rossz?
amúgy igen,a eddigi tapasztalatok is azt mutatják hogy eléggé sok idő a CPU-s bányászat...
de még nem értem a végére, hisz csak 1,5hónapja kezdtem az egészet...mellesleg, ezt nem értem a tapasztaltabb emberekben hogy miért bánnak úgy a kezdőkkel mint ha full hülyék lennének... persze van aki full 0 info tudással szeretne neki állni bányászni, aki azt se tudja miaz hogy CPU,GPU... mondjuk ez rám nem igazsokan vannak más témában akik a "miért"-re keresik a választ, lehet megtalálják, lehet nem... na,én ugyan ebben vagyok...keresem a "miért" éri meg az oldalaknak az cpu bányászatot kérdésre a választ... az addig tiszta hogy ingyen jött pénz...az addig oké... de ha mint üzletpolitikát nézem akkor eléggé rossz stratégia. Miért? ez egyszerű... sok vírusvédelem márt a miner scripteket kártevőnek látja, ha egy oldalt 1nap 10millióan néztek... abból legyen 1millió bányászott coin(példaként) 1coin = 0,01¢ ,az 10.000¢=100$ 1nap... ha jól számolok... nos, mivel sok AV kártevőnek látja,és letiltja, ebből a 10millió látogatóból idővel lesz 100.000 látogató, ami napi 1$-t fog termelni,ha termel...persze ez durva általános példa... de még mindig az a kérdés számomra hogy még is miért éri meg, mekkora az az összeg amit esetleg nyerhetnek/tek/ vele... ugyen többek között ami kibukott oldal, a moviee.cc meg a filmezz.eu, ezt mára már nem titok...az utóbbi kedvelt oldalam volt...de az hogy az avast félpercenként durrog hogy Cryptonight TRJ... és még kikapcsolni se tudom rendszergazda jelszó miatt, így 3perc alatt megutáltam az oldalt...de ez már nem a topik témához tartozik
-
Danex
addikt
válasz
st3v3np3t3r #36785 üzenetére
(#36781) LógaGéza
CPU bányászatnak még egy jobb modernebb procival is elég rossz a teljesítmény / watt értéke, és még drága is. Talán arra jó lehet, hogy egy AMD-s lapba belerakni így mondhatni plusz egység számol, de egy ilyen procit már nem tennék bele egy 20ezer Ft-os alaplapba 3 CPU VRM mellé. Ha otthon gamer PC-ben akad akkor okés, de szerintem zsákutca és amiket mondott példának hát főleg.
-----------
De sajnos értettem, processzorral bányászni kb a legújabb felsőkategóriás Ryzennekkel érheti meg, talán néhány i5-i7es procival, de egyszerűen olyan keveset termelnek / sokat fogyasztanak, hogy inkább csak hőt termelsz vele.
Jelenlegi állás szerint sok régi évtizedét múlt eszközöket próbáltál amik még az áramot se termelnék ki, vegyük például a C2D T7200-at, 30W-ból kihoz 30H/s-t, egy RX 570 nekem 100W-ból kihöz 1000H/s -t, lehet számolni mennyire éri meg.
Ha utánaolvastál volna akkor nem pazarolnád az idődet, a másik ,hogy a Minergate egy nagy lehúzás.
-
Tamás9x
őstag
válasz
shteer #36787 üzenetére
Ebbe akkor még bőven belefér ahogy nézem Köszönöm
st3v3np3t3r:
Prociknál kicsit másabb a helyzet mint GPU-nál, más a túlhajhatósága, nem fekszik meg oylan hamar, de alacsonyabb is a W/Sol aránya azaz 1W-ra kivetítve kevesebbet fog neked keresni, 1-2 kivétellel i7M es széria nagyon szépen számol, de az árából veszel 1 VGA-t ami 2x-3x többet tud.
CPU-nak nincs akkora hőingása, állandóan használatban van a vga ezzel szemben képes szobahőmérsékletre hülni, így jobban degradálódik. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Tamás9x #36786 üzenetére
értem én, nem ezzel van a baj,csak hajt a kíváncsiság az amkt te leírtál,nem vitatom,igaz lehet...a jövőben... tudom hogy usereken keresztül bányászott(kapirgált) coin,nagyban a függ a procitól is, meg hát a scripttől is amivel bányásznak, nyilván 1maggal kevesebbet lehet kaparni,mint 2vel vagy 4gyel,ami ugye növeli a kapart coin mennyiségét, ETH-t nem nagyon érdemes procival bányászi, leolvad a mag mind csernobil mire 1ETH-t kibányászik...XMR-t könnyebb több forrásból, mert arra még okostelefont is lehet rendszeresíteni, akinek van pár porosodó, azt 1 alkalmazással csokorba fokhatja...mondjuk... de még mindig az izgat, hogy egy usertől mégis mennyit,úgy átlagban...nekem mondjuk 10éves laptopom van,talán régebbi, Esprimo 5515 T7200as C2D procival, ez most nálam a kiindulópont
meg ahogy elnézem... szinte mindegyik coin értéke sokat zuhant...
-
Tamás9x
őstag
válasz
st3v3np3t3r #36785 üzenetére
Tapasztalatom szerint procival nem nagyon érdemes felfelé kúszó coint bányászni, én inkább BTCZ, vagy ETN-refognám be azokat a herdvereket, ami később fellendülhet.
Ha itt körülnézel: [link] kialakul benned egy adott látás mik állnak nagyjából úgy hogy begugorhatnak.Számolni nem tudsz! Miért? Mert vannak trendek, a coinok időegység szerint termelődnek, ha 1 ember bányássza őket ha 100.000. percenként/óránkként akkor is ugyanannyi coin fog létrejönni. így, ha megnő az érdeklődés egy adott coin után, akkor 1 coinon több ember osztozik, így te kevesebbet kapsz. (ekkor mondjuk, hogy a difficulty növekszik, azaz a bányászási nehészség ) ezt befolyásolja a Tőzsde is. ha felmegy az ára mindenki elkezdi bányászni, ha lemegy az ára akkor mindenki áttér valami másra, kivéve azok akik meg vannak győződve arról, hogy még felmehet az ára ...
Felvilágosított 1-2 részt amit írtam?
deadwing:
Nem a kocsim a hülye ha indítás után padlógázzal közlekedek a városban... az egy szabvány csatlakozó.. ugyan oylan mint minden más tápban, a Foxconn gyártja legtöbb esetben. Ha teleaggatod szarokkal és leterheled feleslegesen mind ki fog égni. Nekem nem ég ki, mert tudom meddig szabad, 1db 12V-os ágra CSAK 1db riser. Aki jobban simeri a gépét rá mer tenni 2-őt... de annak már nagyobb a tudása, és utánna járt, nem csak olvasta a fórunmon és rádobta, nekem 1080TI-bel 2 már elfüstöli a kábelt és csatit is. 1db nem.
Szóval ne haragudj nincs kivel vitatkoznom, és szeretnék segíteni és támaszkodom a 15 éves szakmai múltamra, hogy más ne bukja be amit én, de ha nem megy.Én végig néztem ahogy a nagyok szétverték a hardvereket, 7300GT től 8800GT-n keresztül, tanúltam minden nap, és amikor rám került a sor akkor neme stem azokba a hibákba, de itt mások hibáiból sem tanulunk amit nem értek, hogy miért.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
inkább nem értetted mire céloztam az utolsó mondattal...
nagyjából értem a dolgokat, nem állítottam hogy profi vagyok benne,1)
2) mint írtam kísérleti jelleggel orientálódok jelenleg a CPU-s bányászat felé...pusztán kíváncsiságból,hisz ugye felugrott a hír hogy ez meg az oldal látogatáskor bányászik. mivel ezzel BTC-t nem lehet, leginkább arra vagyok kíváncsi hogy 1 adott userből mennyi hasznot(csúnyaszám,csúnyaszám), profitot(hú,ez is csúnyaszám)... támogatást tudnak kipréselni,mondjuk 2-3óra alatt... illetve mennyi idő alatt lehet x ¢-et(esetemben forintot) összekaparni.... már lassan 1 hónapja tesztelek...itthon is, meg melóban is, itthon van egy core2duo-s laptopom,a cégnél vagy egy DualCore meg egy i3+2*HD5450... jelenlegi állás alapján amit már tudok,hogy a i C2D T7200 max.28H/s-re képes, a i DC 20-21H/s-re(pedig modernebb és újabb), az i3 50H/s(4maggal), a HD5450 25-30H/s/db ... mind Normál feletti prioritáson Monero bányászással...1 hónap alatt szakasos kaparással 0.00026XMR-t kapart össze...1hónap alatt, az újabb tesztet ma csináltam,1perc alatt 0,000000097475XMR-t bányászott ki a procim Normál feletti prioritással MineGate-el... hm... a következő teszt a legkisebb prioritással fogom kipróbálni...
-
B4l!nt
aktív tag
Szia. A két kártyának azonos tdp mellett más a fogyasztása, teljesítménye.
MSI Gaming x 50% tdp-n 95-100w, nem is lehet lejjebb vinni, míg pl. a giga oc 80% tdp mellett hozza ugyan azokat az értékeket mind fogyasztás mind sebességben. Nálad valószínű a palit jóval kevesebbet vesz fel ugyanolyan beállítással és ezért is lassabb. -
deadwing
addikt
válasz
Tamás9x #36780 üzenetére
Értelmezés...
Mi közöm nekem a sata csati elégésekhez?
Egyébként arról, hogy 1 ágra hány riser a max, elvétve volt csak szó, azt lehet nem is olvastam... Folyton az égett satáról ment a szövegelés.
Egyébként ha még mindig itt tartunk, szerintem nem moduláris táp esetén mehetne rá bármennyi... a probléma a moduláris csatlakozóval volt. Nem a kábel, nem a táp terhelhetősége, hanem a csatlakozó. De ezt te is tudod. -
Enter65
senior tag
memória chip diferencia, risered más, esetleg azon belül az alkatrészek, lehet egy pár dolog ami miat az egyik kártyán jobban megy, míg a másikon nem, és ez gyártón belül is igaz. Pl: 2 rx 480 8 gb gaming x, mindkettő MSI, samsungos. az egyiket engedte 1500-on módolni és ment is, a másikat csak 1625-ön volt hajlandó rendben üzemelni... pedig ua. De tegyem hozzá, nem nagy diffivel.
-
(jan)
őstag
Urak! Rx460/2gb kartyaval lehetne zec-et kaparni? Hogy alakul a zec memoriaigenye?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Darthforce92 #36772 üzenetére
Itt egy magyar video:itt
Elkezdtem én is, de még kérdéses, hogy mindent jól csináltam-e. Jóval nehezebb elindítani, mint a bányát. -
deadwing
addikt
válasz
Tamás9x #36763 üzenetére
Tisztázzunk már valamit.
Tudom, hogy fáj neked, de nem a satás vége égett meg, hanem a tápba menő vége az összterhelés miatt.
Több mint fél éve használok ilyen risereket -akkor még csak ilyet kaptam-, semmi bajom velük, pedig sokallom azt a 6A-t egy satás csatinak.
Nyilván nem ilyet vennék már, ha kellene most, de ez van és ezt használom.Másik dolog. Hihetetlen mi megy már ebben a topicban. Elbasztam 1 dolgot, igen, így van. Nem néztem meg, hogy a táp gyári csatija mennyi összterhelést bír el. De közzétettem a hülyeségemet, más nehogy így járjon. Erre mi megy itt? Nagyokosozás, meg prózás, tele szájjal a másikon röhögés, én megmondtam melldöngetéssel.
Komolyan, nem értem itt néhány ember viselkedését...(#36765) AAntii: ezzel sajnos maximálisan egyet kell értsek...
-
Tamás9x
őstag
Vlaki aki jobban benne van 3GB-os 1060-at merjek még ajánlani, vagy 6GB a jobb hosszútávra? ETH.
Fél éve szajkózzák, hogy nem fog 3GB-al menni, de még azóta sincs változás.. egyáltalán ennél az algonál mennyit használ?
16db kártyáról lenne szó, nem akarom hogy hiáztasson ha bejön a váltás. -
tisn
addikt
ZCL-t banyaszok, ket palit 1060-al meg ket msi gaming 1060-al, mindegyik hynix, tulhajtas + power limit uagyanaz
viszont az msi gaming-ek tobb sol/s-el mennek, viszont a w/sol mutatojuk rosszabb
meri valahogy a kartya a fogyasztast?
-
Danex
addikt
válasz
st3v3np3t3r #36762 üzenetére
Bocsi, de az utolsó mondatoddal árultad el azt, hogy abszolút azt sem tudod merre vagy arccal előre a bányászással kapcsolatban.
(#36764) varmi2
Hmm, amiket olvastam ott előző év vége, idei év elejéket irkáltak. Bár az 570-eseim cryptonight-ban erősek, de így már 110%, hogy 3GB-os 1060-am se lesz a jövőben(bár azt nem néztem meg más coinra mennyire használhatóak). -
AAntii
őstag
válasz
Tamás9x #36763 üzenetére
Ha valaki megírja az összefoglalót, előbb-utóbb tuti bekerül a topikba is, addig amíg nem, pedig csak be kell linkelni vagy másolni ide. Azon amúgy nem csodálkozom, hogy nem tapossák egymás sarkát az emberek hogy ők jegyezhessék az összefoglalót, ha nem tökéletesre sikerülne az utóbbi hetek tapasztalatai alapján kapná a savat rendesen, amit az ember a társadalmi munkáért a legkevésbé sem szeret kapni.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Enter65 #36760 üzenetére
írtam a gazdának, nem válaszolt, már felvetettem rengetegszer, de semmi
A tápos esetben leírtam, figyelmeztettem, x hsz előtt mást, erre még 1 égett kábel
Nem az a kérdés én hol vagyok hanem hogy, egyedül fogok csak károgni, vagy a többiek is rábrednek, hogy ezt már építeni kell, és gyűjteni az infót, vagy maradunk ott ahol. Ki kell nőni a gyerekbetegségeket. -
st3v3np3t3r
nagyúr
köszönöm az infókat... természetesen tudom mi a difi a gf210 és a 1070 kötött, csak példaként írtam.. a számítástechnikában nem vagyok laikus
csak kíváncsi vagyok hogy mekkora rádordítás kell ahhoz megérje a bányászósdi...sokan úgy vannak vele,a laikusok hogy olyan hamar lehet meggazdagodni belőle, ami persze nem igaz,illetve akkor igaz ha valaki vesz 2 gépet 6-6 gtx1080-al, csak ahhoz is kell legalább 5milla az induláshoz hogy fél év alatt visszatermelje a gép árát...elméletben... egyenlőre kísérletezek, de inkább én cpu bányászat felé orientálódnék hogy azon az irányon miként lehet elindulni,meg mennyit termelne vissza
-
Enter65
senior tag
válasz
Tamás9x #36757 üzenetére
Erre meg tök egyszerű a magyarázat, átadták a tudásukat az ujjaknak, és most ők adják tovább az ujjaknak, és így tovább... Te most melyik fázisban vagy?
Inkább segítsük a jelenlegi összefoglalót rendbe hozni, hogy a jövőben aki ide betér, azt elolvasva már sokkal informativab legyen ezzel a témával kapcsolatban. Így teljesülhet némely tagunk kívánsága is.... (akinek nem inge nem veszi magára...
)
Szóval akinek + javaslata, kézzel fogható működő beállításai vagy egyéb infója van, az ne restelje megosztani a mostani topik gazdival!!
-
m4rc!
őstag
3GB-os 1060-al tényleg nem megy az ETH bányászat? Azt olvasom, hogy a DAG file egy idő után nem fér el...
-
Tamás9x
őstag
válasz
AAntii #36756 üzenetére
Hazudhatunk is neki, hogy a legprofibbak adnak tanácsot, és minden készpénz. De ahogy visszaolvasom, azok eltűntek tisztelet 1-2 kivételnek. Akik már a hetek múlásával ugyanúgy egyre kevesebb lelkesedéssel válaszolnak.
Minden fórumban ugyan az a tendencia, felesleges ezzel hadakozni. -
Cheesy
őstag
válasz
st3v3np3t3r #36720 üzenetére
Ne kell ide 200 ezres kártya.
Az a GPU ami decemberben még 80k volt, az most 113k. (RX 570 4G OC Expedition)
Ma 3 kártyától kezd el laposodni a megtérülési görbe, ami a konfig teljes beker árát érinti.
Én ETC+LBC dual bányászok egy 4 kártyás konfiggal, a ma érvényes árfolyam alapján 4,38 hónap alatt hozza be az árát. Ha ma venném a konfigot, 5,51 hónap.
Persze ez a számítás annyiban nem igaz, hogy nem konstans a bányászott coinok árfolyama, így a megtérülésről még nem tudok nyilatkozni. Idáig amit kitermelt coinok mennyiségét és mai árfolyamát figyelembe véve az árának 15%-át hozta vissza 3 hét működés alatt.
Nem állítom, hogy 1 kártyával nem profitábilis, mert az. De ott most 11 hónapba telne mire visszahozza az árát.Inkább azt kell eldönteni összesen mennyi "játszópénze" van az embernek, amit jó esetben csak fél évig kell nélkülöznie.
-
ryke1
tag
válasz
Fiddlestick #36694 üzenetére
"nalam kb 0.3"
Masoknal is ilyen kicsi a kulonbseg a 3GB es a 6GB memorias 1060-as kartyaknal, vagy megis megeri a 6Gb-s a felarat? -
Tamás9x
őstag
válasz
st3v3np3t3r #36726 üzenetére
Félre ne értsd, én örülök, hogy + 1 ember akinek bejöhet, csak az zavar, hogy megmenthetnénk 1 adag felesleges szenvedéstől, ha lenne valami rendszer, ami útján tudsz menni, ehelyett a lelkes,, kevés tudással rendelkezők fonak már csak válaszolni a kérdéseidre, a bölcsek csendben maradnak, és hagynak szenvedni mert már nincs se kedvük se idejük 10000* is leírni ugyan azt.
Belebuk a miylen alaplapot dologba, mert kapsz egy pár noname fos ebayes no supportos linket, miylen tápot vegyek-be mert sok kisokos szerint jó az olcsó is, miylen risert vegyekbe mert rengeteg kis butus esküszik a sata csatlakozósra, és a tuning, amikor kiderül, hogy auto profillal használják a nagyokosok, mikor köztudottan, ez kinyírja a kártyákat
Aztán jön a váltó ahol beajánljék neked a Krakent- ahol ha szeretnél sem tudsz kereskedni normálisan mert fapados, és megbízhatatlan... Rem érted
Coin besorolás: [link]
Sac/kb áramfogyasztás kalkulátor [link] -
tisn
addikt
A probléma a pici budge buildekkel, hogy ha rendesen akarod csinálni akkor legalább 100-110ezer az alap konfig amihez még videokártyát sem vettél, ha ehhez veszel valami olcsó 30-40ezres kártyát ami termel napi 2$-t akkor az a életbe se fogja visszatermelni az alap konfig költségeit, nem hogy a kártya árát illetve a bővítést.
en ugy kezdtem, hogy a letezo gepembe vettem ket 1060-at (legolcsobb, manil, mazlifaktor hogy samu ramos)
ez volt netto 100k-bola teszthonap alatt kb. kitermelodott az egyik kartya ara
ezzel vegigszivtam mindent, itt-ott eltunt par $ (winminer, nicehash), de megtanultam nagyjabol hogy kell csinalni, vegigszivtam a walletek, poolok, coinbase, cryptopia, stb. szajtokat, es egy honap tapasztalatszerzes utan raszantam 400k korul az elso rigre
-
tisn
addikt
válasz
Fiddlestick #36702 üzenetére
csak nekem van ilyen sz@r hynixes palitom?
-
AAntii
őstag
válasz
nandi17 #36738 üzenetére
A régi driverekkel szerintem kb. 10 mh/s kihozható belőlük, de ki kell tesztelni, melyikkel megy ennyit és természetesen találni hozzá egy régi minert is, ami nem kéri az új drivert. Venni hozzá pedig végképp nem vennék ilyet, akkor már egy rx 560-at (a jelenlegi helyett is). A gtx 960/970/980/980 ti pedig eleve inkább zcashre (volt) jó.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
st3v3np3t3r #36730 üzenetére
Legegyszerűbb válasz a kérdésedre: LINK
-
nandi17
tag
sziasztok
kicsit több hülye kérdésem lennevalaki bányászik 1x GTX 960
próbáltam ethereumot a Claymore's Dual de csak 2-3 Mh/s tud ez reális ?az lenne a kérdés h vennék még egy 960 menyire érné meg kezdésnek ?
idővel bővitteném kártyákat
melyik altcoin éri meg most bányászni ? -
Yany
addikt
Hej,
NiceHash-előket kérdeznék, elsősorban Neoscrypt-eseket: van, aki a NiceHash által elindított miner paramétereit valamilyen módon módosította a jobb hatékonyság érdekében?
Csak mert azt gondolom, hogy a NiceHash futtatáskor valamiféle alapbeállításokkal fut és az ilyen "intensity" meg hasonló teljesítmény-befolyásoló paramétereket lehetne még finomhangolni. Bele lehet egyáltalán valahogy nyúlni, hogy a CryptoNote, NeoScrypt és társai okosabban fussanak? (mert ugye egy RX570 és egy 1070 jó eséllyel pl. nem ugyanazokat az intensity paramétereket szereti más minerben sem)
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Kissé off kérdés, de mégiscsak ide tartozik:
hogy tudom megakadályozni, hogy weblapok bányászásra használják a gépemet?
Egyre jobban elerjednek az olyan kis "extrák" a különböző site-okon, amik bányászásra használják a gépedet, amig rajta vagy.
Ezt hogy tudom megakadályozni?- nyilván nem arra a megoldásra vagyok kíváncs, hogy nem megyek többet az adott oldalra.Előre is kösz,
Nándi -
Danex
addikt
válasz
Csak a lakás 20 év múlva is annyit fog érni, ha nem többet, itt meg ha beüt a crach akkor max fűtésre használhatod a gépet.
Honnan kéne tudnunk, hogy valakinek havi 160-200 ezerből mennyi az ami még nem fáj és mennyit tud abból félrerakni?
-
AAntii
őstag
válasz
Lakni mindig fognak az emberek, bányászni 14-15 centes áramdíj mellett videokártyákkal nem. Ha lehetne egy fix összeggel kalkulálni, akkor kb. senki nem dolgozna, vagy max addig, míg összespórol 2 milliót és utána csak bányászna.
Ha valaki nem tudja mi a különbség egy gf 210 és egy gtx 1070 között, az bele se kezdjen, mert nem atomfizika a bányászélet, de azért adódhatnak olyan problémák, amiket nem árt ha az ember meg tud oldani, ami szükségeltetik némi it érdeklődés. Legalább alapszinten. -
shteer
titán
válasz
Szvsz több nyűg van ezekkel mint egy kiadott albival
Le lett írva mely kártyák alkalmasak, olvasgass vissza néhány oldalt és minden info le van írva
Csak annyi pénzt szabad beletenni amit nem sajnálsz, ha nem jön össze
-
st3v3np3t3r
nagyúr
nem arra gondoltam hogy a leges legolcsóbb konfigot kritizálja valaki, hanem mi az az alap konfig amitől megéri egyáltalán ezt űzni...
sokaknak akik annyira nincsenek a témában hogy a bányaszathoz kell legalább 2 GPU... persze... oké... de gondolja ő, vesz 2 GF210-et 20ezerbe és megvan a bányászgép...persze, csak az kiskakas lesz a dobtetőn ami kapirgálni fog csak...
mellesleg ezzel még kevesebb gond van mint egy albérlettel...mert egy 10millás lakásból havi szinten 80-120ezer vehető ki, 4db 1millás gépből kb. jó esetben fél milla... 10millából 80-120ezer, vagy 4millából fél milla, 8nál már talán 1milla,havonta,elméletben,ha jól számolok...
az albérlettel sok a nyűg,ezzel 90% nyűgöt spórol az ember...
de vissza a témához... de akkor máshogy teszem fel a kérdést...
melyik az a GPU amivel megéri bányászni és átlag ember pénztárcája ki tudja fizetni...mondjuk aki havi 160-200ezer között keres,megveszi a kártyát és nem küszöböt rágja 1hónapig... -
Plasticbomb
addikt
válasz
1, nagyon benézted, van itt minden, 1050Ti, RX460-470-480-500asok, Persze, akadnak itt VEGA56-64ek, 1080Tik is. Én még a TitanV-t sem vetném el, legalább egyet be kéne szerezni, és elszórakozni vele, mégis mit tud. Másik dolog, hogy még nincs keretem rá, illetve van egyébb projekt is a kezeim között, amire szintén kell pénz. Pl egy egyedi cpu hűtő foglalathoz kell valami lefogatást kitalálnom, hogy rá tudjak tenni egy normális teljesitményű hűtőt.
2, Meghatározni nehéz, mindenkinek maga kell az egyéni lehetőségeit mérlegelni, figyelembe venni, szal én hiába mondanám, hogy nekem kb bármi megérni, ha neked kb csak a leghatékonyabbak érnék meg, mert mondjuk drága az áram, vagy nem tudod jól elhelyezni mindet.
3, Erős általánosítás, hogy bemegy a boltba, és vesz 2 szuper GPU-t, legtöbbször nem a csúcsot veszi itt mindenki, inkább a középkategóriát, de... Legnagyobb akadály, hogy a jó GPUkat kb már felvásárolták, és ha néha akad valahol, az pillanatok alatt el is fogyott. És azért neki ugyanúgy meg kellett dolgozni, akár törődni a rigeivel, vagy minden nap be kell menjen 10+ órákat melózni a munkahelyére, amit vagy szeret, vagy utál.
Hogy mik a jó kezdő lépések? Whattomine jó kezdésnek, megnézed milyen GPU-k elérhetőek a számodra, rákeresel az adott GPUk teljesítményére adott algoritmusok alatt, és szépen bepötyögöd a kapott eredményeket. Áramdij, stb is számolj, plusz hadj fent keretet amortizációra, esetleges leállásokra, illetve, ha ezeket mind elkerülöd, akkor bővítésre, majd a fennmaradót kuporgathatod.
-
Danex
addikt
válasz
Mindenki olyannal kezdje el amit megengedhet magának. Csak is olyan pénzt öljön ebbe ami nem fogja a falhoz vágni, ha esetleg elszáll az egész.
A probléma azzal, hogy kevés pénzből akarunk sokat, hogy az emberek általában nem türelmesek, ezért inkább ott spórolnak ahol pont nem kéne.
Pl pincéből felhozott gépbe belerakom a 1050Ti -t mert ennyi fért bele az összespórolt pénzemből, majd a szar alapok miatt instabil / esetleg leég akkor oda minden félretett pénz.
A probléma a pici budge buildekkel, hogy ha rendesen akarod csinálni akkor legalább 100-110ezer az alap konfig amihez még videokártyát sem vettél, ha ehhez veszel valami olcsó 30-40ezres kártyát ami termel napi 2$-t akkor az a életbe se fogja visszatermelni az alap konfig költségeit, nem hogy a kártya árát illetve a bővítést.
Másik gond, hogy kitudja meddig van ez a gazdag jó világ, hogy ilyen magasak a bevételek, az előbb említett példánál minimum 10 hónap alatt kapod vissza azt a pénzt amit beleköltöttél, de teszem azt egy 600ezres gép (most már inkább 700ezres), viszont 4-5-6 hónapon belül már megtérül.
Ezért az én véleményem és nem nagyképűségből, hogy szerintem nem éri meg "aprópénzzel" beszállni ebbe, de mindenkinek magának kell tudnia mérlegelnie, hisz mindenki a saját pénzért felel, neten azért elég sok infó megtalálható, de igazából itt is elég 1-1 napot visszaolvasni ahhoz, hogy el tudjon kezdeni az ember magának számolgatni.
---------------
Amúgy nem tudom ti, hogy vagytok vele, de engem nem zavar az, ha kérdeznek az emberek, amennyiben látom rajta, hogy legalább már egy picit is utánaolvasott a témának és már egy konkrét elképzeléssel jön ide.
De az, hogy 3 óránként mindig jön egy kérdés, hogy na akkor fogjátok a kezemet és rendeljétek már meg nekem a lakcímemre már összeszerelve... ez olyan mint egy vállalkozás, azért úgy tegyünk bele pénzt, hogy tudjuk is, hogy mibe tesszük azt.
-
gbela
senior tag
válasz
A baj ezzel az, hogy kisebb kártyákkal egyáltalán nem éri meg. igazából 1050ti meg rx560 a legalja, egy gtx660 pl áramot sem nagyon hozza ki.
Hidd el nem tehetős itt mindenki, ha igazán az lenne nem gpu-kat vásárolna. A havi bérünkből vesszük szerintem nagyrészt (persze biztos vannak kivételek), és befektetésként tekintünk rá. Más lakást vesz hogy kiadja, ha tehetném én is azt vennék, de csak gpu-ra futotta -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Fiddlestick #36723 üzenetére
bocs, én írtam el
560 helyett 570et írtam... az 560 44ezertől írja...
-
Tamás9x
őstag
Kezdődik újra és újra és újra, Frissítse már valaki az első HSZ-t hogy ne keljen az alapoktól újra végigolvasnia mindenkinek egy ember szenvedését.. és ugyan azokat a kérdéseket 100000000000X is...
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #36722 üzenetére
Valamit nagyon elneztel akkor, csunya lenne ha 100felett lenne az 560, hasznald ugyesebben a keresot
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Fiddlestick #36721 üzenetére
na, az RX460-ra mondható azt hogy kezdésnek jó, 38ezertől írja az árukereső...a másik kettő amit írtál 100felett van
-
Fiddlestick
aktív tag
válasz
1050ti rx460 560.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
üdv... szerintem sokakat érdekelne ez fajta "pénzkereseti lehetőség" viszont ahogy észre vettem,aki csinálja és van tapasztalata benne az mind-mind magaskategóriás GPU-kal csinálja. Persze egyértelmű, de ugye vegyük számításba hogy egy 150-200ezres kártyát nem mindenki tud megvenni, főleg nem kettőt... jó lenne ha lenne vagy lennének olyan emberkék akik meg tudnák határozni hogy mekkora/milyen az a konfig amivel megérné elkezdeni illetve mennyibe is kerülne... szép és jó hogy van köztetek tehetősebb aki bemegy a boltba és zsebből vesz 2 ütős GPU-t,viszont akad szerintem aki meg nem... viszont egy alap kezdő konfiggal meg tudná tenni hogy elkezdi, és az összegyűjtött coinból vesz jobb cuccokat...ahogy elnézem a topik összefoglaló sem frissült szeptember óta...
-
Dexar007
veterán
6x Giga Rx570 ~ 29.5 = 177 MH -->730W falbol. Lehet be lehetne vinni 700 ala.
-
jozsef8
aktív tag
Ha valaki eth-t banyaszik 1060-al meg tudna mondani hogy mekkora hashrate a vege oc-val? Youtubon lattam 25 mh/s-ot is tudnak bios moddal, de ez lehetseges? Vagy marad a 20-22 amit tudnak?
-
Adams15
aktív tag
-
ScrapUnit
aktív tag
Szevasztok!
EVGA GTX970SC ACX2.0-ra milyen beállítást javasoltok afterburnerre?
-
-
Hack3er
őstag
válasz
Fiddlestick #36702 üzenetére
Beállítottam ezeket és viszi a 24-et.
(#36704) B4l!nt 900 fölött hosszabb távon megéri hajtani, nincsen hűtés a memórián.
Bár eddig nem panaszkodok hogy melegszik a 10 fokos teraszon. -
Sondi1986
addikt
Mitől lehet az ha az egyik kártya ETH alatt fogja és lesik a hesrét 2-re és végig azon megy?
Már cseréltem alatta risert de még mindig csinálja.Olvastam tavaly valaki írta hogy ilyen problémája volt, de nem találtam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Hp Laptop Alkatrészek Eladók!
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- IGAZI ERŐMŰ! Lenovo Thinkpad P15s Gen 1, i7-10610U, 32GB/1TB, NVIDIA, FHD/IPS, garancia, számla!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest