- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
-szabi- #1066 üzenetére
Szia!
Audacity -> Tenacity
Foobar2000 -> Audacious, DeaDBeeF, Strawberry music player
MPC-HC ->
Total Commander -> Double Commander, vagy a beépített fájlkezelő (némelyik tud két ablakos módot is.)
Notepad++ -> Kate, Notepad NextJelenleg ennyi, ezeket egy részét nem használtam linuxon, így nem tudom hogy befog-e válni vagy sem. Illetve milyen linux rendszer lenne?
-
-szabi-
addikt
Hi
Az alábbi programoknak keresem a linuxos kiadását, jobb híján alternatíváját:
7Zip
Photoshop (Gimp)
Audacity
Avidemux
Eraser
Foobar2000
Foxit PDF Reader (elérhető linuxon)
Google Earth
MediaInfo (elérhető linuxon)
Office Professional (libreoffice)
MKVToolnix (elérhető linuxon)
Mozilla Firefox (elérhető linuxon)
MPC-HC
Notepad++
PDF Editor
Shotcut (elérhető linuxon)
Subtitle Edit
SumatraPDF
TeamViewer (elérhető linuxon)
Total Commander
VeraCrypt (elérhető linuxon)
XnView
Picture Slideshow Screensaver
Aminek van linuxos verziója azt felírtam.
A többire keresek megoldást.
A félkövér mindenképp érdekel.
Aki esetleg végigjárta már ezt az utat, mit ajánlotok?
Előre is köszi.üdv
szabi -
cibus
senior tag
-
cibus
senior tag
Sziasztok! Linuxra létezik valami olyan progi, amivel lehetne amd procinak csinálni egy tuningolt beállítást mondjuk egy profil1 és egy visszafogottabb beállítást, mondjuk profil2 és csak 1-2 kattintással váltani közülük?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
growler #1058 üzenetére
A ram témát most tudtam megnézi,a terminál ezt írja lentebb 2 sorban és ez dual csannell-modot jelrnt.
A kérdésem bután is hangzik és világositsál légyszives - fell,ilyen mélységében nem ismerem ennyire a Linuxrendszerét.
Azt mondod,"Ha nincs kimenete, akkor single channel.",gépem biztosan használja a dualcsanelt,érdkes hogy ezeket a sorokat írta - akkor minden jó.
sudo dmidecode -t 17 | awk 'BEGIN { FS=":"; OFS="\t" } /Size|Channel/ { line = (line ? line OFS : "") $2 } /^$/ { print line; line="RAM" }' | grep -iv 'no'
RAM 8 GB
RAM 8 GBA bocsi ez kimaradt most potolom: EndeavourOS Linux x86_64 ArchLimux alapokon fut és stabilan.
-
growler
őstag
válasz
IstvánLászló #1056 üzenetére
sudo dmidecode -t 17 | awk 'BEGIN { FS=":"; OFS="\t" } /Size|Channel/ { line = (line ? line OFS : "") $2 } /^$/ { print line; line="RAM" }' | grep -iv 'no'
Ha nincs kimenete, akkor single channel. -
BigManus
addikt
válasz
IstvánLászló #1056 üzenetére
Szia!
Na és mégis milyen rendszerre? Vagy mindegy??
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok! Csódásan szép napot mindenkinek.
A ram monitorozo infót kersek és olyan progit - ami megmutatja, hogy single vagy dual csannell-modban müködnek e ,egy barátomnak-kellene és engemet is érdekelne ez a téma. -
cibus
senior tag
Heroic launcherben hogyan tudom syncronizálni a játékmentéseim? Játékok listáját bejelentkezés után letölti, fel is tudok telepíteni játékot, indul is, de mintha sose jártam volna bennük. Ilyen felhő alapú sync-et hogyan tudok?
Köszi -
válasz
IstvánLászló #1052 üzenetére
Tiszta sor, köszi a választ!
-
IstvánLászló
őstag
Értelek én is még nekem - tanúlom a dekódolását is még is az ilyen és bónyúlúltabb válaszókat is már sokan használnak,de most már azt gondolom nem is fógóm használni a rővídítésí-fórmákat,nem nekem való,maradok - inkább az érthrő vászoknak az írásánál.
Bocsi sem téged sem másokat nem akartam teszteli,azért jővők íde a fórumba hogy segítsek hatudok és tanúljak mindenkitől is mert tanúlúnk egy életenát....
Köszönöm a jelzésedet és a pozírív véleményedet.. -
válasz
IstvánLászló #1050 üzenetére
Ahaaa.... Így már érthető. Nem mennek nekem ezeknek a rödiv(tett) válaszoknak a dekódolása.
-
-
válasz
IstvánLászló #1048 üzenetére
Azt értettem. Azt nem értem, hogy
- a hozzászólásodban nincs jelezve a módosítás, pedig growler később szólt hozzá.
- mit jelent a "+1gen jó príma"? -
válasz
IstvánLászló #1046 üzenetére
Ezt én se értettem.
-
cibus
senior tag
válasz
IstvánLászló #1042 üzenetére
growler +ajánlata +1gen jó príma - ezt nem értem
-
cibus
senior tag
Olyan file manager app létezik, tudtok esetleg róla, ami két ablakos, mint mondjuk a total commander, viszont nem olyan listás, felsorolós, hanem rendesen mappák vannak benne mind a két oldalon? Hogy pl látszanak a képek is kicsiben vagy nagyban
-
-
PociAti
őstag
-
-
PociAti
őstag
válasz
Sz_Imre #1032 üzenetére
Én a yt-dlp-t használom. Létezik hozzá GUI is.
https://github.com/yt-dlp/yt-dlp -
Sz_Imre
senior tag
-
-
cibus
senior tag
Sziasztok! Van valami program, amivel gyorsan és egyszerűen lehet leszedni YouTuberól zenéket mp3-ban? (Csak a zene, videó nélkül)
-
oba
addikt
Igen, tudom, de nem akarja kiadni mert még nincs vele kész és azt írta hogy nem is biztos hogy be lesz fejezve mert annyira nem ért a Linuxhoz. Én persze örülnék neki ha kiadná, az én igényeimhez ez a legjobban megfelelő, mert bőrdíszműves mintákat rajzolok, és ami más programban "szenvedés" (pl öltések helyét berajzolni) az itt szó szerint pár kattintás. Most a librecad-et tanulgatom, haladok benne de hát közel sem annyira könnyű benne megoldani a dolgokat mint ebben.
-
Penty
aktív tag
Ha gondot okozott egyenes vonalat rajzolni mm pontosan, akkor ez inkább az adott program nem ismeretéről tanúskodik.
Szerintem ismerkedj meg a neked leginkább tetsző és kézreálló programmal és sajátítsd el a használatát.
(Inkscape-ben pl. a SHIFT-et kell nyomva tartanod az egyenes vonal rajzolásához, ha jól emlékszem. Az alapértelmezett mértékegység meg a px, de ezt elég könnyen át lehet állítani mm-re.) -
PociAti
őstag
Mindhármat próbáltam és tutorial anyagok nézését követően mindegyikkel ment a rajzolás.
Inkább kitartást kívánok, mint pont olyan CAD programot találni, amire gondolsz.
Nekem mindig azokkal a programokkal volt problémám, amik nagyon egyszerűek voltak, mert azok hajlamosak voltak a saját elképzelésük szerint működni, nem pedig úgy, ahogy egy CAD programtól elvárható lenne. -
oba
addikt
Sziasztok!
Egyszerű 2D-s CAD rajzprogramot keresek linuxra. Windowson a Leathercraft CAD nevű programot használtam eddig de annak sajnos nincs linuxos verziója. Wine-al sem működik. Ez kifejezetten bőrdíszműveseknek készült de amúgy bármi másra is használható egyszerű, letisztult CAD szoftver. Próbáltam az Inkscape-et, FreeCAD-et és a LibreCAD-et de valahogy nem az igazi. Már az gondot okozott hogy mm-ben adott hosszúságú egyenes vonalat rajzoljak velük.
Tudnátok ajánlani valamit?
-
-
-
cibus
senior tag
Sziasztok. Van valami olyan app linuxra (laptopra), ami nem engedi mondjuk 60% fölé tölteni az aksit, ha állandóan áramon van, hogy védje az aksit? Köszi
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #1007 üzenetére
Ha nem tudja egy Wifi eszköz továbbosztani az internetet Wifi-n, tudok kettő eszközt használni? Az egyikkel internetkapcsolatban van, másikkal hotspot-ol továbbosztja az internetet.
Kösz! -
zoltanz
nagyúr
Windows 7/10 telepítőt pendrive-ra létrehozó appok közűl mi ajánlott még? (WoeUSB és a Ventoy-on kívül)
Köszi! -
-
zoltanz
nagyúr
Mx-Linux telepítő/live iso képfájlt szeretnék pendriv-ra írni. Beágyazott rendszeren (stúdió rögzítő Zoom LiveTrack -hez is használom mentésnek a pendrivot) ezért olyanra van szükségen Fat32 (4GB+ fájlokhoz) és ami nem partícionálja többfelé a lemezt, nem szereti Zoom az ilyet sajna.
Köszi! -
zoltanz
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #1007 üzenetére
Köszi.
Ez jó tud forgalmazni 5GHz-en (dual band) Sztem a Windows nem tud, sőt az Android 12 Google Pixel 3a val is 2, 4-en megy csak -
-
zoltanz
nagyúr
Wifi kapcsolaton keresztűl interneten lógó eszközön szeretném ezt tovább osztani ugyan azon a Wifi adapteren.
(adapter képes rá, Windowson)
Thx! -
BigManus
addikt
Sziasztok!
Úgy adódott, hogy céges pendriveok-ra kell kényes adatokat tennem.
A cégnél minden gép Linuxos.
Windows alatt tudom, hogy a BitLocker az amivel jelszavazni tudom a peneket, azt a Linux rendszerek is "értik"
Linux alatt milyen programmal tudom a pendriveot jelszavazni úgy, hogy a Windowsos gépek is bekérjék a jelszót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Autós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Tippmix
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest