Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pikari
    veterán

Ó Ó Ó móst szóhóz aligijútók őrőmőmben úgrálók őrőmőmben és nagyón nagyón is őrűlők is mert móst éppen síkerrel,meg is meg is találhattam a csómagót a dongle-hez.

Az aur-t most fríssíthették is szerintem ez pár perce tőrténhetett, mielőtt beszélgettem is veled a dongle-ről,tehát itt és mindenkinek is elérhetővé is tették is ezzel azt gondolom biztósan is nagyon nagyon is sókat is tesztelték is ezt a driver-t,hogy bekerűlhessen az aur nagyon nagy tárólójába.

A kettő csómagnak a neveit itt kűldőm neked és mindenlinek is akitet is érdekelhet és segítségképpen: rtl8761b-firmware 162105963-1 rtl8761usb-dkms , és ezek a csómagok elérhetőek mától kezdődően.

Azt túdóm móst is erre móndanni nagy az őrőmőm és ezt az esemémnyt is mert a fejlesztőknek és a tesztereiknek csak nekik is köszönhetem is azt is hogy van móst már mától a dondle driver támógatása és őrőmmel is használhatóm,most fógóm majd telepiteni a gépemre.

A telepités simán gőrdűlékenyen elindult és éppen fut és mosk késziti a dkms a csómagot és itt mútatóm is meg az első részletét.
    Telepítés rtl8761usb-dkms...
    ==> Csomag készítése: rtl8761usb-dkms 20200610-3 (2025. máj. 26., hétfő, 14:29:25 CEST)
    ==> Futtatási függőségek ellenőrzése...
    ==> Fordítási függőségek ellenőrzése...
    ==> Források letöltése...

A tényleges vége az elkészűlt driver csómagjának a kímenetét most mútatóm éppen a gépemre telepűlt,minden híbanélkűl.

dracut[I]: *** Generating early-microcode cpio image ***
    dracut[I]: *** Constructing AuthenticAMD.bin ***
    dracut[I]: *** Store current command line parameters ***
    dracut[I]: *** Stripping files ***
    dracut[I]: *** Stripping files done ***
    dracut[I]: *** Creating image file '/boot/initramfs-linux-fallback.img' ***
    dracut[I]: *** Creating initramfs image file '/boot/initramfs-linux-fallback.img' done ***
    A tranzakció sikeresen végrehajtódott.

Hát mós meg is kőszőnőm a segítségeteket: #1097 cigam #1090 Pikari

Most megyek és megnézem a dongle-t,hogyan is műkődik,ha valakit érdekelne kűldjőn egy űzit és a lehető leghamarabban bíztósan túdók válaszólni,ha lenne kérdésetek. :R :R :R

Nekem ez van:

Bus 001 Device 013: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)

Sok kernellel nem működik, a 6.15-el pl jó, néha ki kell húzni és be kell dugni, ha nem látja a gép.

• Pikari
    veterán

Értelek hát sajós azt kell móst mondjam is neked,dongle adapterem sóshasem vol,tehát ezért núlla a tapasztalatom.

Azt megkérdezhetem melyik debiant használod,mert akkor menézném nagyon is szívesen,mert én régebben, LinuxMInt Cinnamonnal kezdtem is az alap és minimális ismereteket megtanulnom audidaktaként a rendszerének a kezelésére.

Ha jól emlékszem és nem tévedek a debian apt csómagkezeőt használ,ha tévedtem akkror bócsánat is ezért.
    A debián rendszered amit épen gondolom most is haszálod,légyszíves linkejed mad nekem a install iso.ját.

Köszönöm ha túdsz válaszóljál,mert móst ígazán is fell is kell tetted a fígyelmemet a debian-ra,minden is érdekel nem csak a dongle kapcsán..

legújabb debian 64 bites net installer [link] , utp kábellel dugd rá a hálózatot a telepítés előtt. igen, apt-get segítségével tudod feltenni a csomagokat rá.

• Pikari
    veterán

sudo pacman -S hciconfig
    hiba: cél nem található: hciconfig

Most mit kellene is tennem arch rendszermben hogy legyen ez a hciconfig parancs,ezt jól gondolom.

nekem debian van, nem tudom, hogy archban melyik csomagban lehet benne.
    talán: bluez

• Pikari
    veterán

Köszönöm nagyon is szépen hogy most írtál.
    Ezt jelezem is dongle mególdásában,móst használók előszőr ilyen adaptert.

A kérdésem bíztósan bútának is hangzik is majd gondolom én.

A terminál kimenete ezt móndgya: hciconfig
    bash: hciconfig: parancs nem található

lsusb
    Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 001 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. Hub
    Bus 001 Device 003: ID 18f8:0f97 [Maxxter] Optical Gaming Mouse [Xtrem]
    Bus 001 Device 004: ID 1a2c:5f4c China Resource Semico Co., Ltd USB Keyboard
    Bus 001 Device 005: ID 1462:7c56 Micro Star International MYSTIC LIGHT
    Bus 001 Device 006: ID 0bda:8771 Realtek Semiconductor Corp. Bluetooth Radio
    Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
    Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
    Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub

Ez a parancs mit csínál hogy körűbelűl én is értsem.

hát először is fel kell tenni azt a parancsot.

ez annyit csinál, hogy listázza a ténylegesen is érzékelt bluetooth donglikat.
    feltéve, ha megtalálja őket.

ha a bd address mezőbe ki is van írva az azonosítója, akkor működik, ha nem talál egy eszközt se, vagy minden 0, az akkor driver/firmware/kompatibilitási problémára utal.

• Pikari
    veterán

Szép napot kivánok mindenkinek.

Kérlek titeket itt és légyszíves segítsetek a dongle mególdásában,móst használók előszőr ilyen Blutooth-os adaptert és nem jútóttam el a jó mególdásig.

VEntion bluetooth adapter 5.0 verzion-hoz keresek 10 napja mególdást,amit még nem tudtam máig mególdani és ehhez kérnék most segítségeteket.

A dóbózában kiss cetlíre is van írva a driver dwnload linkje.
    A driverk csak is win-es verziójúak.
    Az ArchLinux cinnamonnal a rendszerem,teljesen belaktam és minden is ami nekem is kell jól műkődik,de a dongle-t nem tudtam jó műkődésre is bírni.

A dongle driverek a Blutooth adaptrehez.
    A default csómagók a rendszeremben ez a háróm: bluez bluez-libs bluez-utils

Azt ólvastam még útána is hogy még kell a bluemann csómag és ő az adapternek a kezelőjét is nekűnk kell felteni,ez érdekes is az hogy miért is nincsen a gépemen defaultként is mint a fenti 3 csómagja ,de ezt ídáig mególdóttam és móst is próblémás a műkődése.

A dongle nálam nem műkődik kórrekten mert ez,ígaz a szómszédóknak az eszkőzeít megtalálja,telommal nem beszéleg óda és víssza,ovasást és írást sem tudtam mególdani.

A telomat nem akarta rendesen párósítani,ezt csak így tudóm móst elmóndani,mert még sóhasem használtam ílyen adaptert,gyerekeimnek a gépével műkődik a dongle és lehet párósítani és írni és olvasni is engedi,de ez jelenleg csak is win-en tudtuk is használni,nem akarom a gyerekeimet is még ezzel a problémámmal terhelni is azzal is hogy a gépűkelé űlve,addig nem tudják haszálni a gépűket.

Elnézést a hósszú kómmentemért,de úgy érzem ezt mind múszáj is vólt leírjam a témának a tísztázására,remélem érthatően tudtam a kérésemet leírnom.

Kérem szépen akik ísmerik a dongle-t segítsetek ennek a problémámnak a mególdásában,milyen prógramót túdnátók ajánlani,mert jelenleg nem tudom merre is menjek is tóvább.

nézd meg először is, hogy a hciconfig látja -e

Új hozzászólás Aktív témák