- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
growler
őstag
Sziasztok! Csódásan szép napot mindenkinek.
A ram monitorozo infót kersek és olyan progit - ami megmutatja, hogy single vagy dual csannell-modban müködnek e ,egy barátomnak-kellene és engemet is érdekelne ez a téma.sudo dmidecode -t 17 | awk 'BEGIN { FS=":"; OFS="\t" } /Size|Channel/ { line = (line ? line OFS : "") $2 } /^$/ { print line; line="RAM" }' | grep -iv 'no'
Ha nincs kimenete, akkor single channel. -
growler
őstag
-
growler
őstag
-
growler
őstag
Sziasztok!
GXT 232 Mantis USB-s mikrofonnal kéne egyszerű szöveget felvenni, kb mint a hangoskönyv, Linux Mint Cinnamon az OS, a hölgy, aki használná, nem igazán szeretne bonyolultabb appokat, kérdésem így az lenne:
- fenti rendszerre milyen egyszerű hangfelvevő programot javasolnátok? De tényleg ékegyszerű kéne. (nem vagyok fizikailag a gép közelében)
előre is thnx

[link] ?
-
growler
őstag
-
growler
őstag
Nem vagyok otthon Timeshiftben, mert nem használok Mintet, de elvileg meg tudod neki mondani, hogy hová csinálja a mentést. Mintes topikban kéne megkérdezni azokat, akik használják, mert így a látatlanban nem tudlak elnavigálni, hogy melyik menüre vagy mire kattintsál benne.
A háttértár meg bármikor meghalhat, akár SSD, akár HDD. Ezért adatokról mindig lennie kell mentésnek, ha más nem, fájl/mappaszintűnek. Rendszerről meg nem éri meg másolatot csinálni, ha kezdő vagy, azért nem, mert a korai időszakban, ahogy fedezed fel magadnak a dolgokat, jönnek-mennek majd a rendszereid, különböző disztrók, ha meg haladó leszel, akkor meg azért, mert úgyis csukodt szemmel bármikor újrahúzod a rendszer. Ha túrázol is ezzel a Timeshift-tel, akkor is max. a tudásvágy hajtson, amúgy nem éri meg szerintem túl komolyan venni.
#754 growler: én úgy tudom lehet.
#755 PeachMan: passz, ilyenről nem tudok. Amiket ismerek Linuxra FTP szervereket, azoknál csak úgy lehet user-t hozzáadni, hogy normál linuxos userként, nem csak az adott progin belül, mivel ezek a progik a kernel segítségével autentikálják a usereket UID és GID alapján. Ennek ellenére nem zárom ki, hogy lehet ilyen, meg ha létezik is, akkor mennyire biztonságos. Tudom, nem voltam nagy segítség.
Szerintem is lehet - ezért is említettem.
[link] A lényeg, hogy EXT4-es fájlrendszerre
legyen formázva az a bizonyos külső eszköz. -
growler
őstag
-
growler
őstag
-
growler
őstag
Nagy nehezen egy live Ubunturól lefutott a HDS, abban az alacsonyabb értékhez közelebbi eredmény van:
HDD Device 0: /dev/sda
HDD Model ID : Samsung SSD 860 EVO 250GB
HDD Serial No: S3YJNX0K609165E
HDD Revision : RVT01B6Q
HDD Size : 238475 MB
Interface : S-ATA Gen3, 6 Gbps
Temperature : 34 °C
Highest Temp.: 49 °C
Health : 100 %
Performance : 100 %
Power on time: 117 days, 12 hours
Est. lifetime: more than 1000 days
Total written: 1.49 TB
The status of the solid state disk is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found.
No actions needed.Köszi hogy utánanéztél !
Azért, ha van olyan fórumtárs aki Windows Linux dualboot rendszert használ,
és talál olyan Windows programot mely kiírja ezt az értéket, megkérném
hogy nézze meg mindkét rendszeren - kíváncsi lennék az eredményre ! -
growler
őstag
És szerinted melyik érték állhat közelebb a valósághoz ?

(Még régebben, egy kérdés kapcsán kerestem rá hogy lehetne
kiíratni a lemezre írt adat teljes mennyiségét - ezt a parancsot találtam.
Nem tudom megítélni hogy mennyire lehet hiteles - csak a megérzéseimre
hagyatkozva mondom azt hogy "talán, mintha"
-
growler
őstag
Nem tudom ! Nálam HDD-n futtatva elég reálisnak tűnő értéket mutat. [link]
SSD-n futtatva is hasonló benyomásom volt. -
growler
őstag
Koszi, igy mar ertheto. smartctl ugyanezt mutatja
177 Wear_Leveling_Count 0x0032 099 099 000 Old_age Always - 53Meg egy furcsasag:
241 Total_LBAs_Written 0x0032 100 100 --- Old_age Always - 11062
11062 szektor felszorozva 512 byte-tal csak ~5 MB es nyilvan nem 5 megat irtam eddig a drivera.
Hol a hiba?Eszközre írt teljes adatmennyiség: (TB-ban)
sudo smartctl -A /dev/sdx | awk '/^241/ { print "TBW: "($10 * 512) * 1.0e-12, "TB" } ' -
growler
őstag
Ha biztonsági törlést akarsz, akkor marad a CLI-s "shred" v. "scrub" v. dd
Pl:
sudo shred -v -n2 -z /dev/sdX
vagy
sudo scrub -p dod /dev/sdx
vagy
sudo dd if=/dev/urandom of=/dev/sdx bs=4096(Az /sdx persze behelyettesítendő !)
-
growler
őstag
Közben én is telepítettem Mint 19.2 Cinnamonra.
Sajnos nálam sem integrálódik a jobb egérgombos menübe.
Még újraindítás után sem.
A jelenlegi nemo verzióhoz úgy látszik ez már régi. -
growler
őstag
"Ha belegondolsz, ez teljesen logikus is."
Nem, nem logikus.
Miért ne lehetne grafikus felülettel? Csak azért mert kezdőknek nem javasolt???????
A linux mint-et is kezdő linuxosként telepítettem és annak is van grafikus felülete.
Gondolj csak bele ha nem lenne.
Mi galibákat tudtam volna csinálni amennyiben nincs Magyar nyelvű grafikus felület?
Pláne egy windowsos usernek aki szeretne linuxot használni.(Windows mellett)growler ; King Unique
Köszönöm
Megnézem.Innen töltöttem le: [link]
Igaz, hogy nálam 18.3-ra van telepítve - még nem jutottam el odáig hogy
19.2-re is telepítsem. -
growler
őstag
-
growler
őstag
-
growler
őstag
sudo dmidecode -t Memory
Nálam ezt mutatja: (Valószínű ez a valós érték)
Configured Clock Speed: 2400 MHz
Minimum Voltage: 1.2 V
Maximum Voltage: 1.2 V
Configured Voltage: 1.2 Vsudo dmidecode -t Processor
Version: Intel(R) Core(TM) i5-8600 CPU @ 3.10GHz
Voltage: 0.9 V
Ha a BIOS-ban nézem meg, ott azt mutatja hogy 1.080 V
Valószínű ez utóbbi a valós érték. -
growler
őstag
-
growler
őstag
Firefox-ra próbáld meg: about:config
xpinstall.signatures.required -> false
Firefox újraindítása -
growler
őstag
-
growler
őstag
-
growler
őstag
intel-gpu-tools amit growler koma említ! Jobb disztrók esetén benne van a tárolókban is.
(jó, hogy ismeretmezt már, mégsem jut eszembe, pedig a laptophoz pont jó lesz)
growler koma kap egy fél piros pontot.inxi-vel nincs semmi baj, van Archra is, csak húzlak
OK! Különben tudtam én, csak nem sejtettem.....

ubyegon2 komám - azért a fél piros pontért mit kapok az ABC-ben ?

-
growler
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Steam topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azt hittem valami game-t javasolsz.
Erről nem hallottam még, biztosan ffmpeg frontend, legalábbis remélem.