- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
IstvánLászló #1100 üzenetére
Nem tudom, hogy te hol nézted, de az rtl8761b-firmware csomag 2024.07.30-tól, az rtl8761usb-dkms csomag pedig 2021.03.26-tól érhető el. Előbbi azóta nem is frissült, utóbbi utoljára 2023.07.17-én...
-
Pikari
veterán
válasz
IstvánLászló #1100 üzenetére
Nekem ez van:
Bus 001 Device 013: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)
Sok kernellel nem működik, a 6.15-el pl jó, néha ki kell húzni és be kell dugni, ha nem látja a gép.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #1101 üzenetére
-
IstvánLászló
őstag
válasz
IstvánLászló #1098 üzenetére
Ó Ó Ó móst szóhóz aligijútók őrőmőmben úgrálók őrőmőmben és nagyón nagyón is őrűlők is mert móst éppen síkerrel,meg is meg is találhattam a csómagót a dongle-hez.
Az aur-t most fríssíthették is szerintem ez pár perce tőrténhetett, mielőtt beszélgettem is veled a dongle-ről,tehát itt és mindenkinek is elérhetővé is tették is ezzel azt gondolom biztósan is nagyon nagyon is sókat is tesztelték is ezt a driver-t,hogy bekerűlhessen az aur nagyon nagy tárólójába.A kettő csómagnak a neveit itt kűldőm neked és mindenlinek is akitet is érdekelhet és segítségképpen: rtl8761b-firmware 162105963-1 rtl8761usb-dkms , és ezek a csómagok elérhetőek mától kezdődően.
Azt túdóm móst is erre móndanni nagy az őrőmőm és ezt az esemémnyt is mert a fejlesztőknek és a tesztereiknek csak nekik is köszönhetem is azt is hogy van móst már mától a dondle driver támógatása és őrőmmel is használhatóm,most fógóm majd telepiteni a gépemre.
A telepités simán gőrdűlékenyen elindult és éppen fut és mosk késziti a dkms a csómagot és itt mútatóm is meg az első részletét.
Telepítés rtl8761usb-dkms...
==> Csomag készítése: rtl8761usb-dkms 20200610-3 (2025. máj. 26., hétfő, 14:29:25 CEST)
==> Futtatási függőségek ellenőrzése...
==> Fordítási függőségek ellenőrzése...
==> Források letöltése...A tényleges vége az elkészűlt driver csómagjának a kímenetét most mútatóm éppen a gépemre telepűlt,minden híbanélkűl.
dracut[I]: *** Generating early-microcode cpio image ***
dracut[I]: *** Constructing AuthenticAMD.bin ***
dracut[I]: *** Store current command line parameters ***
dracut[I]: *** Stripping files ***
dracut[I]: *** Stripping files done ***
dracut[I]: *** Creating image file '/boot/initramfs-linux-fallback.img' ***
dracut[I]: *** Creating initramfs image file '/boot/initramfs-linux-fallback.img' done ***
A tranzakció sikeresen végrehajtódott.Hát mós meg is kőszőnőm a segítségeteket: #1097 cigam #1090 Pikari
Most megyek és megnézem a dongle-t,hogyan is műkődik,ha valakit érdekelne kűldjőn egy űzit és a lehető leghamarabban bíztósan túdók válaszólni,ha lenne kérdésetek.
-
cigam
titán
válasz
IstvánLászló #1098 üzenetére
Itt azt írják, hogy rendben működik a 22-es manjaro-val. Esetleg töltsd le a live telepítőt, és nézd meg, hogy azon működik-e. Ha igen, akkor nézd át ezeket a könyvtárakat, hátha megtalálod, és csak át kell másolnod a te rendszered ugyanolyan nevű könyvtárába.
-
cigam
titán
válasz
IstvánLászló #1096 üzenetére
Szerintem nem. Ha az /usr-ben nincs lib/firmware mappa, akkor nézd meg a /lib könyvtárban.
-
cigam
titán
válasz
IstvánLászló #1094 üzenetére
Fogalmam nincs, hogy az arch hol tartja, továbra is a linkelt oldalról idézve:
/usr/lib/firmware/rtl_bt/rtl8761b_fw.bin
vagy/lib/firmware/rtl_bt/rtl8761b_fw.bin
vagy
/usr/lib/firmware/rtl_bt/rtl8761b_config.bin
vagy/lib/firmware/rtl_bt/rtl8761b_config.bin
Az archosok klubjának tagja biztos jobban tudják -
cigam
titán
válasz
IstvánLászló #1086 üzenetére
Kicsit trükkös a dolog. Ahogy a linkelt oldalon is írják, a Realtek RTL8761B chip úgy jelenik meg az eszköz listában, mint
0bda:8771 Realtek Semiconductor Corp
.
Vagyis valószínű, hogy az van benne.
Az 5.8-nál frissebb kernel alapból támogatja, ha bele van fordítva a "bt_rtl" driver.
Ezt ellenőrizheted az alábbi paranccsal:lsmod | grep bluetooth
A működéséhez viszont ezen kívül szükség van a chip-et működtető firmware-re. Ezt neked kell letölteni a megadott linkről, és betenni a distro-nak megfelelő helyre.
Az utolsó mondatban utalnak arra, hogy archívum alatt ezt a rtl8761b-fw csomag megoldja, vagyis felteszi a chip működéséhez szükséges firmware-t. -
Pikari
veterán
válasz
IstvánLászló #1089 üzenetére
legújabb debian 64 bites net installer [link] , utp kábellel dugd rá a hálózatot a telepítés előtt. igen, apt-get segítségével tudod feltenni a csomagokat rá.
-
Pikari
veterán
válasz
IstvánLászló #1087 üzenetére
nekem debian van, nem tudom, hogy archban melyik csomagban lehet benne.
talán: bluez -
Pikari
veterán
válasz
IstvánLászló #1084 üzenetére
hát először is fel kell tenni azt a parancsot.
ez annyit csinál, hogy listázza a ténylegesen is érzékelt bluetooth donglikat.
feltéve, ha megtalálja őket.ha a bd address mezőbe ki is van írva az azonosítója, akkor működik, ha nem talál egy eszközt se, vagy minden 0, az akkor driver/firmware/kompatibilitási problémára utal.
-
cigam
titán
válasz
IstvánLászló #1081 üzenetére
-
Pikari
veterán
válasz
IstvánLászló #1081 üzenetére
nézd meg először is, hogy a hciconfig látja -e
-
F34R
nagyúr
válasz
IstvánLászló #1074 üzenetére
lib32-mesa a jatekokhoz kell. amdgpu drivert mondanam meg es kb ennyi. Illetve vulkan drivert a modern jatekokhoz.
-
growler
őstag
válasz
IstvánLászló #1056 üzenetére
sudo dmidecode -t 17 | awk 'BEGIN { FS=":"; OFS="\t" } /Size|Channel/ { line = (line ? line OFS : "") $2 } /^$/ { print line; line="RAM" }' | grep -iv 'no'
Ha nincs kimenete, akkor single channel. -
BigManus
addikt
válasz
IstvánLászló #1056 üzenetére
Szia!
Na és mégis milyen rendszerre? Vagy mindegy??
-
cigam
titán
válasz
IstvánLászló #1052 üzenetére
Tiszta sor, köszi a választ!
-
cigam
titán
válasz
IstvánLászló #1050 üzenetére
Ahaaa.... Így már érthető. Nem mennek nekem ezeknek a rödiv(tett) válaszoknak a dekódolása.
-
cigam
titán
válasz
IstvánLászló #1048 üzenetére
Azt értettem. Azt nem értem, hogy
- a hozzászólásodban nincs jelezve a módosítás, pedig growler később szólt hozzá.
- mit jelent a "+1gen jó príma"? -
cigam
titán
válasz
IstvánLászló #1046 üzenetére
Ezt én se értettem.
-
cibus
senior tag
válasz
IstvánLászló #1042 üzenetére
growler +ajánlata +1gen jó príma - ezt nem értem
Új hozzászólás Aktív témák
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest