Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 3. rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Windows-on megoldott, hogy a WMP-vel castoljak a TV-re az otthoni hálózaton keresztül video fájlokat. Van ilyesmire megoldás Linux alatt is?
A VLC-ben van valami streaming szolgáltatás, de nem tudtam beüzemelni. (Ha fontos, akkor a TV egy Samsung UE40F6670.)
-
válasz
vargalex
üzenetére
curl wttr.in/xERROR: Unknown location: x
---Weather report: Oymyakon, Russia
_`/"".-. Light snow
,\_( ). -7--3 °C
/(___(__) ↘ 8 km/h
* * * 14 km
* * * 0.0 mmcurl wttr.in/ubyegon@Mint19C:~$ curl wttr.in/
Weather report: Budapest, Hungary\ / Sunny
.-. 12 °C
― ( ) ― ↙ 7 km/h
`-’ 10 km
/ \ 0.0 mm┌─────────────┐
┌──────────────────────────────┬───────────────────────┤ Fri 05 Oct ├───────────────────────┬──────────────────────────────┐
│ Morning │ Noon └──────┬──────┘ Evening │ Night │
├──────────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
│ \ / Partly cloudy │ \ / Partly cloudy │ \ / Sunny │ \ / Clear │
│ _ /"".-. 15 °C │ _ /"".-. 19 °C │ .-. 19 °C │ .-. 17 °C │
│ \_( ). ← 7-8 km/h │ \_( ). ← 9-10 km/h │ ― ( ) ― ← 11-14 km/h │ ― ( ) ― ← 10-12 km/h │
│ /(___(__) 20 km │ /(___(__) 20 km │ `-’ 20 km │ `-’ 20 km │
│ 0.0 mm | 0% │ 0.0 mm | 0% │ / \ 0.0 mm | 0% │ / \ 0.0 mm | 0% │
└──────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────────┘böngészős változat
http://wttr.in/ -
vargalex
félisten
+1, én is azt használom. Az én igényeimnek tökéletes.
Egyébként pedig az ubyegon2 által megosztott linken található wego. Én mondjuk ilyen néven nem ismertem, csak simán wget-el néztem anno:
wget -O - -q http://wttr.inÉrdekes módon ez utóbbi most nálam valamiért nem tudja megállapítani a location-t, így a leghidegebb város időjárását, Oymyakonét mutatja.

-
válasz
üzenetére
A Win10 beépítettjéhez hasonlót szeretnék.
Itt vérzik el a kérdés, mert elég sokan nem nagyon használják az említett csodát!
Én még életemben nem láttam gépen működés közben a Winx-et.Használtam ebből a wego böngészős változatot, de nem találom, mit kell beírni a címsorba.
-
-
-
Ebben igazad van, de tájékozódásra mindenképpen szuper az oldal!

Néha én is meg szoktam lepődni, mennyi alternatíva van!
A linkelt saját weboldalakra mindenképp be szoktam nézni.ha nem muszáj, akkor nem telepítek 10-20 progit, hogy melyik lehet megfelelő
Ez elég hangulatfüggő és időigényes, de gondolom, jó kis kincsekre lelhet a zember.
-
-
Notepadqq is a Notepad++-like editor for the Linux desktop nem érdekel?
[link]Most látom, hogy qt-s, de szerintem ez esetben érdemes elnézned ezt neki. Én is mindenre felrakom, ami GTK alapú, mert kell, például feliratok átkódolása UTF-be, etc.
Build dependencies Qt 5.6 or higher
csak ennyit rak fel pluszban:
aria2 libbrotli1 libc-ares2 libqt5positioning5 libqt5sensors5
libqt5webchannel5 libqt5webkit5 libwoff1 notepadqq-common -
Shyciii
veterán
Aki használt már vagy ismeri a Kate (KDE alap programja) szövegszerkesztőt, az tud helyette valami mást ajánlani? Kate-ben tetszett, hogy gyakorlatilag egy felturbózott Wordpad. Nincs agyon byonyolítva, mint mondjuk a programozóknak szánt Atom, vagy Geany. Egyszerű, és sokat tud. Ilyen kellene nekem GTK-s rendszerre.
-
Igazad van, valóban úgy maradt nyitva!
Szóval amikor először megláttam ezut a nagyon modern ikonos megoldást.... 
Még mindig kényelmesebb a jobb oldali. Nekem minden zavaró, ami rovásírás-szerű érthető feliratok helyett...akinek bejön ez a divatosabb/modernebb vagy a rovásírásos. (nem tudom a nemzeti disztróban hogyan van megoldva)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kíváncsi lennék, ezek a jelek kinek jelentettek bármit is:

(#177) Shyciii
Neked jó lesz az ikonos is, ha használsz ennél részletesebb képszerkesztőt is mellette. Nekem ez a max, így ezzel nem is akarok soha időd tölteni.

-
Funkcióikban nem hiszem, hogy lenne különbség, nekem a Pix sokkal kényelmesebben kezelhető, a régi Gthumb-hoz hasonlóan. A Pix-nél a két jobb felső ikonra előjöna menü szerkesztéshez, Gthumbban nem találtam meg így.
Az is lehet, hogy nekem jobban kézre áll a Mint-es Pix, mert Cinnamon-Nemo stílusú ellentétben a Gthumb Gnome-os stílusával.
Teljes képernyőn még kényelmesebbnek tűnik a Pix használata.
-
Shyciii
veterán
Sziasztok. Nem tudom ki ismeri az XnView-t vagy az Irfanview-t. Tud valaki nagyon hasonlóan jó, gyors, és ilyen funkciókkal bíró képnézőt Linuxra, ami GTK-s? Fontos szerkesztési alapfunkciók lennének az átméretezés, fényerő, kontraszt módosítása, kijelölés előre definiált sémákkal (1:1, 16:9 stb).
-
Tudnátok valami egyszerűen telepíthető HDD ellenőrző programot ajánlani?
GSmartControl - a Smartmontools grafikus frontend-je.
-
Köszi, ez utóbbi kettő ígéretsnek tűnik.

Böngésző kiterjesztésnél jobban bejön az összes eszközre kiterjedő DNS szintű megoldás.

-
0xmilan
addikt
Firefoxon anno Leechblock-ot hasznaltam - meg az NG verzio elott, valoszinuleg a quantumos is ugyanazt tudja.
-
Sziasztok!
Linuxra melyik a legegyszerűbb URL blokkoló, ami tud wildcard-os is, és nem eszi meg nagyon a gépet?
Kössz!

-
vargalex
félisten
Ha a Livecycle Designer-el készült XFA form-ra (pdf lesz a végén a kiterjesztés) gondolsz, akkor tökéletesen egyik sem működik. Ugyanis az egyes elemekhez tartozó FormCalc/Javascript kódok futtatásával mindegyiknek van valami gondja (sokszor le sem futtatják és ez ugye a kitöltéskor esetleg fel sem tűnik) az Adobe Reader kivételével.
-
sonar
addikt
Helló,
PDF-et szeretnék kitölteni (formanyomtatvány). Win alatt Adobe Reader-ben ezt kényelmesen meg tudom tenni. Linuxra ahogy nézem csak vmi 9-es régi verzió van elérhető.
Kérdésem az, hogy van vmi alternatíva? Akár latest verzió az adobe reader-ből vagy vmi alternativ program létezik? -
Oks, az szepen muxik, de azzal a modszerrel ott kell valakinek ulnie a melohelyi gepnel, mert kell az ottani ID, es a accept/allow gombra is klikkelni kell.
Az also resz csinalna az "unattended" reszt, ami pont linuxon nem megy.Nekem arra van szuksegem, hogy user/pass parossal be tudjak lepni egy gepre, ami elott senki nem ul.
-
Dave™
nagyúr
Share gomb kell hogy legyen (zöld), alatta pedig access. A felső mezőt kell választani, nem az alsót.
Lehet paraméterezhető ez is mint a TV, tegnap próbáltam először, így passzolom. Alapból tényleg fapadosnak tűnik, főleg a TV-hez képest, de másodlagos megoldásnak megteszi.
-
Én pár hete használtam utoljára. Arra használom, hogy ha beteg vagyok akkor is tudjak otthonról dolgozni.
Egy 8-9 órás napot még soha nem bírt végig. 2-3 szakadás mindig van naponta és elöfordult, hogy utána nem engedett vissza. Mac-en egyik hiba sem fordult még elö, csak ugyebár linuxon van a munka nagybrésze, mac-en csak az adminisztráció.
Az otthoni kliens mindkét esetben linux, tehát a küldö oldali kódban lehet valami.Kipróbálom a frissített változatot, amint otthonról jell dolgoznom (gyors kipróbálás alatt korábban sem volt gondja), bár eddig is feltettem minden frissítést.
Kössz a tippet!
-
Akkor szokás ilyen "nem szokványos" módú telepítést választani, ha azt akarják, hogy minden disztrón menjen, de nincs erőforrás különböző csomagok létrehozására.
A TV azért linuxon még nem százas. Nálam rendszeresen kidobál menet közben, és sokszor előfordul, hogy a távoli gépet offline-nak látom, pedig látom, hogy online. Ha egyszer lemegy alvóba a gép, akkor 50%, hogy a TV visszateszi-e az online listába.
Debianon kicsit jobb a helyzet, mint Arch-on, gondolom a konzervatív hozzáállás miatt.
-
Cyrin
addikt
A TeamViewer a 13-as verzióval szépen ráfeküdt a natív linuxos kliens fejlesztésére, korábban csak 32 bites volt elérhető, az is alig tudott valami extrát. Most meg szépen zárkózik fel a frissítésekkel a funkcióban is.
Telepítettem másnak a Cewe fotókönyv alkalmazást, install.pl fileból. Na ilyennel se találkoztam eddig. Azért tudják ezek a programozók, hogyan kell a linuxtól minél több mindenkit távol tartani, hogy kezdők még véletlen se tudjanak telepíteni egyszerűen, vagy a megszokott módon. Korábban is írtam ide erről.
-
Sziasztok!
Olyan progit keresek, amivel megoldhato az, hogy a laptop-om es az otthoni szerver kozott letesitsen titkositott adatkapcsolatot, es az otthoni neten keresztul lasson ki az internetre, es lassa az otthoni szerveren levo file-okat.
Az egesznek a titkositas a celja, lehetoleg hardveres gyorsitassal mindket oldalon.Kossz!

-
-
kezdosql
tag
Azert nem tudtam atallni linuxra mert akkor nem tudom hasznalni a szkennelest, kulonosen az Irfanview segitsegevel.

-
törölt tag
Sziasztok! Xubuntu Bionicra keresek pár dolgot:
Minitool (a Vipe 3x-os felülírást használom, valamint az elenőrzést)
Rufus (itt is a felülírás és elenőrzés funkciót hasznéálom)
ImgBurn (a kézi tervezésű autostartot használom)
Sajnos nem működnek Wine alatt.
Segítenétek?
-
Nem tudom még, nekem is gyanús, hogy sok funkciója a TLP-nek kifejezetten TP-n működik.
Semmi nincs még fenn a gépen(mármint TLP és társaira gondolok itt), most a bővítés volt a cél eddig, most már 8GB-tal tényleg bármivel futni fog.A fenti gyanú szerint akkor HP-vel nincs akku küszöb állítás valószínűleg?
(belevetem majd magam a TLP manjába, de igazából hálózaton nem sok hasznos funkciója van a fentin kívül)) -
Érdekelne laptoposok véleménye, HP 8470p-ről van szó. Ha mindig hálózatról megy, használtok-e TLP vagy LMT-t hozzá, célszerű-e beállítani a töltési küszöbértéket valami hasonló módon? Más praktikák vannak-e ilyenkor?
ez TLP beállítás /etc/default/tlp-ben
START_CHARGE_THRESH_BAT0=40
STOP_CHARGE_THRESH_BAT0=80Ha nem annyira programokról szól a válasz, akár ide is lehetne írni: Melyik Linuxot Notebookra
előre is -
Hello,
Fotókategorizáláshoz valaki tud alkalmazást?
A követelmények
- ne másolja át a képeket, hagyja őket ahol vannak
- ne akadjon ki egy napnyi futás után
- legyen egy "minden létező kép" lista
- ismerje fel, ha egy kép már ott van az adatbázisban, ne duplázzaShotwell majdnem jó, de az 1 napnyi import (úgy 600GB kép) után kiakad, és még lenne... És duplikátumokat csinál, ha még egyszer lefuttatod ugyanarra a könyvtárra.
-
válasz
Flowtation
üzenetére
Azért megfelelő gépnél már normális igény, hogy a kinézete is szemrevaló legyen! ☺️
Sejtettem ezt a ritka frissítést amúgy, ezért is kérdeztem, köszi!
Debiannal ilyen a rolling is, a testing frissítésétől nem nagyon tér el. (jó ez így) Gyakoriságában gondoltam, igaz sokszor csomagokban sem. -
válasz
Flowtation
üzenetére
Gondoltam, hogy nincs ilyen gond, szerintem van rá kapacitásuk, hogy jól összerakják, teszteljék.

Jó, nem eszik keveset, de már e nem annyira lényeges egy átlagos gépnél, főleg a böngészés étvágya mellett.Anno valamelyik hsz-ben írtam is (kép is volt), hogy a kezdeti különbség Cinnamon és KDE között teljesen eltűnt x FF oldal megnyitása után talán még meg is előzte RAM használatban a KDE a Cinnamont.

Hogy jönnek a frissítések, naponta, mint az Archnál vagy ritkábban? Igaz Sid alapon kicsit más lehet, mint Archnál.
-
Azt már azért kitárgyaltuk, hogy a KDE panelje gyenge, de nem csak a Messenger, hanem az össze jobb alsó részre lemenő ikon ugyanaz. Megszoktam Cinnamonnál is, hogy ha rákattintok a frissítés pajzs ikonjára, hogy van-e valami, akkor felugrik. 1 kattintásra, ezek szerint megoldható a dolog, ha a buta DE is tudja.

Gondolom mindenki tejeskávé dokkot használ, így nem fontos a panel. Pedig még mindig nem döntöttem el, mit rakjak a HP 8470p-re......a 4GB-tal épp KDE lenne optimális rá.
Lehet, hogy a komplex nem a helyes definíció volt.
Azóta sem derült ki, hogyan lehetne megoldani, hogy 1 kattra feljöjjön a készenlétben lévő program.(#124) BoB
Nem Mint-es téma volt (vagy nem mindig), amúgy reagáltál rá szerintem anno. Meglepő is lenne, ha nem így lenne.....

-
Nagyon nem lep meg, ahogy látom, a kínai csoda is qt-s. Eléggé veri mostanában a qt alap a gtk-t, kezdünk nagyon lemaradni.....

Amúgy, ha a KDE kicsit figyelne a legalapabb dolgokra is, nem csak a szénnékonfigolhatóságra, már rég azt használnám. Sajna nekem pont csak az alapvető dolgok kellenek, például jól működő komplexebb panel, etc. (kicsit ellentmondás így, de ez van)
Azért Cinnamonnal is elvagyok, amíg a 16giga elég neki.

-
válasz
Flowtation
üzenetére
Persze, nem mondom, hogy rossz, csak nekem a Budgie-vel együtt kicsit szokatlan, ami érthető a Cinnamon/Mate egyszerűségének megszokása miatt.
Azt nem tudom, hogy maguk a kínaiak mennyire használják, a Kylint azt eléggé, még a világ 2 első supercomputerén is az fut! Persze ott nem kell a csoda DE. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt látom, hogy Debian unstable alapú rolling disztró, nem volt stabilitással problémád eddig?
-
válasz
Flowtation
üzenetére
☺️ Nincs mit igazán.
A kínai csodához illik is a sok girbe-gurba karakter.😀 -
válasz
Flowtation
üzenetére
-
válasz
halhatatlan
üzenetére
Ahogy azt kéklufi szaki mondja, a conky kell neked, kevésbé hozzáértőknek a conky-managert javaslom, de érdemes olvasgatnod a témában, mert kapásból nem mindent jelez ki, vannak kiegészítők, segédprogramok, etc.
kezdésnek:
Conky használata Ubuntu alatt
Conky
Conky rendszer-monitorozó alkalmazás
Conky config készítése az alapoktólConky Manager: A GUI For Managing Conky Configurations
Egyszerűbb dolgokra vannak panel applet-ek is, de én Cinnamont használok, azt mutatom, a cpu és memó használatot jelzi ki, de vannak hőmérsékletre is ilyenek:

-
Rimuru
veterán
válasz
halhatatlan
üzenetére
conky (https://www.youtube.com/watch?v=65NCtpROko8)
-
válasz
halhatatlan
üzenetére
Szia!
Jó helyen jártál, de az alternativo.net nem letöltő oldal. Néha többször is rá kell keresni, mert például az Aida-nak nem tökéletes alternatívái vannak Linuxon, de itt van például az i-nex , linkelik a hivatalos oldalát, onnan kell kiindulnod. A legtöbb esetben érdemes olyan alternatívát keresni, amik az Ubuntu saját tárolójában, szoftverboltjában is benne vannak.
Lejátszók bőven vannak a tárolókban is, monitorozó programok főleg terminalosak, de áttekinthetőek, top htop, glances. Ha az általános igényektől eltérő programra van szükséged, írd le mi az.
Van Rendszerfigyelő vagy hasonló nevű GUI-s program is, azt szerintem megtalálod a telepítettek között.
-
halhatatlan
aktív tag
sziasztok! kezdő Linux-os vagyok. először használok ubuntu-t!
kérdésem az lenne,hogy hol találok programokat vagy alternatívákat a következők-re.
Aida64,DuMeter, monitorozó programok lejátszók stb....
ja az Alternativó weboldalról semmit nem tudok leszedni már probáltam.
köszi az s.o.s-t -
BoB
veterán
-
Cyrin
addikt
Androidos telefont webkameraként jól lehet használni a Droidcam androidos alkalmazással, és a hozzá tartozó Linux klienssel.
A telepítés menete le van írva az oldalon, valami tipikus linux terminálos ámokfutással, ami csak azt eredményezi, hogy minden alap felhasználó megijedjen tőle, plusz még a végén még véletlenül se sikerüljön.ennyi a lényeg:
wget https://www.dev47apps.com/files/600/droidcam-64bit.tar.bz2 -----> 64 bitre
wget https://www.dev47apps.com/files/600/droidcam-32bit.tar.bz2 -----> 32 bitreutána kicsomagol, install, és a droidcam alkalmazás futtatása a kicsomagolt könyvtárban lévő file segítségével, és a telefonon indított alkalmazás ip címének beírása.
-
Cyrin
addikt
A flathub honlapról is lehet majd installálni a flatpak csomagokat. (pl ubuntu 18.04-en már működni fog a flatpak és a hozzá tartozó plugin telepítése után)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920, 100% Akksi
- Lenovo Legion Y540 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7 9750H - 16GB - 256GB SSD+1TB HDD - Win11 - GTX 1660 Ti
- Oneplus Nord 2 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval amikor először megláttam ezut a nagyon modern ikonos megoldást....