- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Sziasztok.
Kde neon-hoz keresek olyan képernyő rögzítő programot ami egy billentyű megnyomására videó formájában lementi az elmúlt x percet(beállítástól függően).
Köszi előre is az infót.
Állítólag az OBS tud ilyet, de én magam nem próbáltam.
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
ez menyiben különbözik a youtube-dl?
youtube-dl<video-url>-- username felhasználó@gmail.com --pasword Teszt12346 Egy facebook videot probáltam és ezt a hiba üzenetet kaptam:
"This video is only available for registered users. Use --username and --password or --netrc to provide account credentials."Az yt-dlp a youtube-dl forkja, jelen pillanatban jobban fejlesztik (azaz jobban követi a változásokat).
-
BoB
veterán
Sziasztok!
TubeDigger és IDM Internet Download Manager programok megfelelőjét keresem Linuxra, ha ingyenes csak előny

Tubedigger: Online videók, élő közvetítések, kamerák letöltése/rögzítése eredeti minőségben
https://www.tubedigger.com/IDM Internet Download Manager: Online videók, fájlok letöltése
https://www.internetdownloadmanager.com/Online oktatásnál nagyon jól jött mindkét program. most hogy már jó ideje Arch a fö rendszerem jó lenne ha találnák valami alternatívát rá.
A IDM egész jól fut Wine alatt de ha kihagyható lenne annak igazán örülnék.
Előre is köszönöm
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Azt írom amit én használok:
1. VLC (mondjuk ez igen ritka mert amúgy music.youtube.com)
2.
a, GIMP (komolyabb szerkesztés)
b, Gwenview (ha csak átméretezni, levágni kell)
c, kolourpaint (ha csak egyszerű belemismásolás kell) -
BoB
veterán
Én a KDEnlive-t szoktam használni, annak ez sima ügy.
-
BoB
veterán
Nem vagyok benne teljesen biztos hogy full privát itt lehet-e anélkül hogy a házi szerver részt venne a hálóban.
A TS meg... már rég el kellett volna felejteni...
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Sziasztok.
Tudnátok esetleg ajánlani olyan instant messenger server programot, amit saját szerverre telepíthetnék és van hozzá Android és esetleg Linux, win kliens?
Tehát egy saját kis messenger-t szeretnék pár ember között, teljesen függetlenül minden egyéb szervezettől.Ezzel esetleg van tapasztalat?
A legnyilvánvalóbbat és beváltat megemlíteném, habár old-school: IRC
Kliens mindenre is van.
-
BoB
veterán
Sziasztok!
Linux Mint-re keresek 2 programot:
1 - HDD "elemző" - lényeg, hogy lássam mennyit ment eddig a lemez, hány % a kondíció
2 - képernyő kép mentő progi - eddig a gyárit használtam, nagyon tetszik, hogy ki lehet tenni alulra, két kattintásból tudok képernyőt készíteni adott területről, de jó lenne utána egyből szerkeszteni (sárgával kiemelni dolgokat, pirossal aláhúzni)
Köszönöm!

1. smartmontools
Használat:
#smartctl -a /dev/eszkozAz eszköz helyére értelemszerűen a megfelelő nevet kell írni (pl sda, nvme0, stb. Lásd: lsblk).
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Én erre ocrmypdf + poppler-t használtam.
ocrmypdf teszt.pdf teszt_ocr.pdf
pdftotext teszt_ocr.pdf text -
BoB
veterán
egy nagyon nehéz kérdésem lenne hozzátok.
Otthon több számítógép is van ( PC,notebook) . Az enyémet leszámítva Windows 8.1 és 10 rendszerrrel futnak.
Van egy helyi hálózati "cset alkalmazás ( [link] ) " azonban ez nem akar működni a Mint /19.2/-en.. szóval, van-e , létezik-e olyan "keresztplatformos" megoldás ami működik Linuxon és Windows-on egyaránt. Akár fizetős,akár ingyenes, angol/magyar szintén lényegtelen. -
BoB
veterán
Sziasztok!
Olyan ebook readert keresek, ami egyszerre jelenit meg 2 oldalt a konyvbol, es az oldalak kozotti valtasnal van lap animacio.
Anya gepen win10 helyere manjaro kerult, csak kellene neki a windowsos bazar book readerhez hasonlo olvaso.Van ilyen? Az a baj, hogy ez a bazzar book reader uwp app, szoval wine alatt sem tudom futtatni.
Szerintem nincs olyan ereader linuxra ami ebook-ot (tehát .mobi, .azw, .epub formátumok) 2 oldalasan jelenítene meg.
Egyébként én a bookworm-öt használom.
-
BoB
veterán
Valamit elszúrok, mert pip3-al elméletileg felrakom az ffmpreg-normalize-t viszont mégsem találja a parancsot.
$ pip3 install ffmpeg-normalize
Collecting ffmpeg-normalize
Collecting tqdm (from ffmpeg-normalize)
Using cached https://files.pythonhosted.org/packages/6c/4b/c38b5144cf167c4f52288517436ccafefe9dc01b8d1c190e18a6b154cd4a/tqdm-4.31.1-py2.py3-none-any.whl
Installing collected packages: tqdm, ffmpeg-normalize
$ ffmpeg-normalize
ffmpeg-normalize: a parancs nem találhatóJelentezz ki-be, vagy indítsd újra a számítógépet...
-
BoB
veterán
Mivel ez az ffmpeg-et használja így konvertálni is tudsz egyből. Sima ffmpeg-el is meg lehet csinálni mind a konvertálást mind a normalizálást akármennyi fájlra egy paranccsal, ezzel viszont egyszerűbb dolgod van.
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Sziasztok,
Arch linuxot használok Openbox-al, és az a gondom, hogy Libreoffice-t használva a PDF-eket úgy nyitja meg, hogy a lapról kicsúsznak a mondatok, nem töredezi. Meg persze nem lehet scrollozva nézni, mint mondjuk egy Adobe Reader-ben windows-on, hanem kattintgatni kell a lapoknál, mint ha egy slide lenne. Ha Chromium alatt nyitom meg a pdf-et, akkor tökéletesen megnyílik. Nincs esetleg a LibreOffice-nál jobban Office program, ami rendesen kezeli a PDF-eket, és ne adj isten nem ránt le sok 100 függőséget? Vagy mindenki LibreOffice-ozik?

Te most csak nézni akarod a pdf-eket vagy szerkeszteni?
A libreoffice-nak sosem volt feladata a pdf-ezés.
-
BoB
veterán
Szerencsére nekem nem volt ilyen telepítési hibám, de tudsz mondani egy nyílt forrású viber klienst?
Én mondjuk azt nem értem minek a Vibernek kliens, miért nem jó ugyanaz mint ami a Whatsapp-nak, hogy böngészőből is megy. Nem kell telepíteni semmit sem.
-
BoB
veterán
felirat_egetes () {for i in *avi; do ffmpeg -i $i -c:v libx264 -vf subtitles=${i:0:-4}srt ${i%.*}.mp4; done;} -
BoB
veterán
Nem az egysoros parancs, amivel nekem bajom volt, hanem a mostani cél az értelmes, a múltkorival meg Winx-et kaptam volna, az azért mégiscsak......
Mondtam akkor is, hogy ha valami nagyon kell, akkor elbíbelődök vele.
Ja a virtualizálást meg utálom. Olyan, mint a zuefi....

Nagyon jó, ha többen is vágjátok itt ezt a ffmpeg-et, mert én eddig egy parancssorral ismerkedtem meg még csak. Nem bánnám, ha azzal ellenék jó ideig.
Egyébként látom hogy sorozatról van szó, és az srt fájlok neve megegyezik a videók neveivel.
Nem kell minden egyes részre ezt lefuttatni, meg lehet csinálni az összes videóval egy könyvtárban egy egysoros paranccsal:
for i in *avi; do ffmpeg -i $i -c:v libx264 -vf subtitles=${i:0:-4}srt ${i%.*}.mp4; doneHa meg akarsz akkor meg utánna lehet biggyeszteni egy poweroff-ot. így lefekvés előtt elindítod, ez megcsinálja az összes videót majd kikapcsolja a számítógépet.
Na ezt csináld utánna GUI-s valamivel

-
BoB
veterán
Na, azért kezd már az egy sor beírásához képest pöttyet bonyolódni, de jó lesz ez, nemsoká elkezdem tesztelgetni délután! Addig is köszönöm, ezek alapján már azért el lehet indulni!

Handbrake-kel is próbálgattam, de ez egyszerűbb lesz, ha egyszer megtalálom a jó/optimális értékeket! Hasznos kis valami ez a ffmpeg.
(közel sem biztos, hogy nem jövök még kérdéssel ez ügyben)
Több sor most csak a több eltérő példa miatt szerepel.
Ez azért jó mert ha megtalálod a számodra optimális beállításokat, akkor csak elmented valahova azt az egy sort és legközelebb már nem kell gondolkoznod rajta csak bemásolod és átírod a fájlneveket.
-
BoB
veterán
[Parsed_subtitles_0 @ 0x55c3eb9084a0] Error decoding: Invalid data found when processing input (ignored)
[srt @ 0x55c3eb978580] Invalid UTF-8 in decoded subtitles text; maybe missing -sub_charenc option
[Parsed_subtitles_0 @ 0x55c3eb9084a0] Error decoding: Invalid data found when processing input (ignored)
[AVFilterGraph @ 0x55c3eb9078c0] Error initializing filter 'subtitles' with args 'Bron.Broen.S02E01.HDTV.XviD-THEKUiT.srt'
Error reinitializing filters!
Failed to inject frame into filter network: Invalid data found when processing input
Error while processing the decoded data for stream #0:0
[libmp3lame @ 0x55c3eb590a80] 4 frames left in the queue on closing
Conversion failed!Ezt dobta elsőre, de a feliratot átkódolva UTF-8-ra már valamit nagyon dolgozik....
El is készült, rajta van a felirat is, de 542-ből csinált egy 147MB-os .avi fájlt, ez viszont nem szép minőségű már.Mit kéne még a parancsba írni, hogy ugyanakkora maradjon a fájl?
libavutil 55. 78.100 / 55. 78.100
libavcodec 57.107.100 / 57.107.100
libavformat 57. 83.100 / 57. 83.100
libavdevice 57. 10.100 / 57. 10.100
libavfilter 6.107.100 / 6.107.100
libavresample 3. 7. 0 / 3. 7. 0
libswscale 4. 8.100 / 4. 8.100
libswresample 2. 9.100 / 2. 9.100
libpostproc 54. 7.100 / 54. 7.100
Input #0, avi, from 'Bron.Broen.S02E01.HDTV.XviD-THEKUiT.avi':
Metadata:
encoder : Lavf52.46.0
Duration: 00:57:30.46, start: 0.000000, bitrate: 1258 kb/s
Stream #0:0: Video: mpeg4 (Simple Profile) (DIVX / 0x58564944), yuv420p, 720x406 [SAR 255:254 DAR 45900:25781], 1118 kb/s, 23.98 fps, 23.98 tbr, 23.98 tbn, 24k tbc
Stream #0:1: Audio: mp3 (U[0][0][0] / 0x0055), 44100 Hz, stereo, s16p, 128 kb/s
File 'out.avi' already exists. Overwrite ? [y/N]Persze mert újra kell kódolnia, és a libxvid alapbeállításként elég gyenge minőségben tömörít.
Ha ezt akarod javítani, akkor a
-q:vkapcsolót kell használni.2 a legjobb minőséget adja a legnagyobb helyfoglalással, a 31-es érték tömörít a legjobban (legkisebb méretre).
A 3 - 5 közötti érték javasolt.
Példa:
ffmpeg -i video.avi -q:v 3 -vf subtitles=subtitle.srt out.aviAzonban leginkább azt javaslom ne a libxvid-et használd hanem legalább a h264-et (libx264).
Példa:
ffmpeg -i video.avi -c:v libx264 -vf subtitles=subtitle.srt out.mp4Itt a minőséget a
-crfparaméterrel lehet állítani 0 és 51 között (a 0 veszteségmentes, legjobb minőség legnagyobb hely), ajánlott érték 18 - 28 között.Példa:
ffmpeg -i video.avi -c:v libx264 -crf 20 -vf subtitles=subtitle.srt out.mp4 -
BoB
veterán
&colomb2
Köszi nektek, egyébként tutira biztos vagyok rá, hogy ezek rendkívül sok mindenre képesek, de nem akarok videátor lenni. Én nem vagyok képes használni ezeket, ill. soha nem próbáltam és egy ennyire egyszerű feladatra.....sajna az Avidemux is biztosan megoldaná, ha x kiterjesztésű fájllal, de nekem nem olyan van, így még csak nyoma sincs srt akárhová rakjad opciónak.

CLI-s programmal meg aztán sokra mennék amúgy is.
Mert aztán annyira nehéz beírni terminálba hogy
ffmpeg -i video.avi -vf subtitles=subtitle.srt out.avi -
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Persze, tökéletes.
Lényeg az energiamegtakarítás.
colomb2 "Kikapcsolas mehet cronbol, systemd timerbol"?
Ezekben nem vagyok otthon. esetleg valami magyar nyelvű leírás lenne?
Nem ijedek meg a termináltól, de sajnos Angolul nem tudok.Sonja Hát őőőőőőőőő, aha
ebbe kicsit jobban bele kellene ásnom magam.
De azt hiszem tudja a BiosAkkor csak egy systemd timert kell csinálnod az rtcwake-hez. Előbbiben be tudod állítani hogy minden nap hány óra hány perckor aktiválja a az rtcwake-et, abban meg meg tudod adni hmennyi alvás után élessze fel a gépet. Csak egyszer kell beállítani utána már minden nap magától megy.
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Mert ezt a telepitot kaptam, es mukodott.
Egy celfeladatra kell, nem erdekel, milyen verzio, csak az, hogy leszedje az iskolai videot, mert az egyszeri es potolhatatlan kozvetites lesz.Ezert a video letoltes a kulcskerdes, persze, ahogy visszaolvastam, megertem, hogy valaki odavan a terminalos, vagy parancssoros alkalmazasokert, mert van benne evtizedes gyakorlata, de az nem en vagyok es nem en leszek.
Egy hetem van, hogy beallitsak egy gepet, es lementsek egy iskola weboldalan levo linkre kattintasos regisztracio vagy akarmi utan egy video kozvetitest, fogalmam sincs, mit fognak csinalni, es hogyan, csak azt, hogy bongeszo alatt latni lehet a video kozvetitest, azt kell lementeni.
Nincs lehetoseg ismetlesre, es nem lehet szakadas, meg ujrainditasos ujraprobalkozas, egy lovessel kell leszedni, valoszinuleg ezert gonoltatok, hogy kovetelozok.
Nem kovetelozok, ez egy olyan feladat, amirol fogalmam sincs, hogyan mukodik es kerdezek tpasztaltakat, milyen program(okk)al lehet megoldani, mert nincs hibazasi lehetoseg.Amugy ma hajnali kettore vegeztem az ubuntu telepitessel, telepitesi ugyeket a "Linux Kezdoknek" forumba atvittem, ott talan hasznosabb lesz masoknak is.

Miért nem használsz akkor azt amit mindig is szoktál és nem idegen neked (windows)?
Nem értem miért kell linux ehez az egyetlen művelethez.
-
BoB
veterán
A KDEnlive jó videóvágásra is? Semmi komoly nem kell, van egy maszek melóm, hosszabb-rövidebb videókból kellene egy összeollózott verziót készíteni, némi effekt (főcím, stáblista, képátmenetek, max) Például ovis-sulis vagy egyéb rendezvényekről készített nyers videók fogyaszthatóbbá tétele a célom.
Köszi!"jó videóvágásra is?"
Miért, nem arról volt szó?

-
BoB
veterán
Vegigolvastam az eddigi bejegyzeseket, de nem talaltam valaszt, igy a kerdeseim:
Milyen programokat javasoltok Linux Ubuntu vagy Mint -re:
1. webes videokozvetites videofajlba mentese
2. webes videokozvetites hangfajlba mentese
3. kepernyon vegzett aktivitas videofajlba mentese
4. kep beszkennelese kivant meretre (mint pl. Irfanview-ben szkenner kivalasztasa utan probakep, azon beallitani a beszkennelendo teruletet, es a beszkennelt kepeket automatikusan menti sorszamozva a kivant kepformatumba)
5. Listakeszites az adott idoszakban valtozott illetve letrejott fajlokrol (pl. idoszak elotti es utani allapotfelvetel osszehasonlitasa)
6. Megbizhato diagnosztika, hogy mi terheli a gepet (pl. webezes soran bizonyos weboldalaknal milyen scriptek akarnak dolgozni, esetleg letiltott reklamok probalnak benitani valamit, vagy html fajl szovegszerkesztoben megnyitasakor miert terhelodik tul a proci, stb.)
7. ingyenes videoszerkeszto (minimum ket kepsav es egy hangsav kezelese es alapveto video es hang formatumok kezelese)
Elore is koszonom a valaszokat
.1, 2, 3: ffmpeg terminálban
7: KDEnlive. Nemrég csináltam egy 1000+ képes videót, ezen kívül a többi szerkesztő összefosta magát. (a fentebb javasolt openshot is annyit tudott hogy lefagyott) -
BoB
veterán
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Ez a böngészőben megnyitás eszembe sem jutott, többnyire amiből van kliens, annál nem használok böngészős megoldást, utóbbi milliónyi előnye miatt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért köszi, most kipróbálom, hátha megkedvelem. Ha nem, akkor marad a Caprine.
Laptopon különben ez egész klasszul működik, jelzi kis piros pöttyel a kék panelikonon, ha rámírnak. Ha otthagyom a gépet, be szoktam zárni a böngészőt, no meg épp elég a képernyő jobbalsó sarkában az a kis ablak, utálom az egész képernyőt használni erre.Desktop Notit itt is be lehet kapcsolni.

-
BoB
veterán
#Messenger alternatívák
Régóta tapasztalom a Messengerfordesktop alkalmazásnál több disztrón is, hogy ez az ablak jön fel gyakorta:

Ilyenkor ha nem OK-zom le, akkor inaktív az ablak, nem is működik gyakorlatilag a Messenger.
Mit lehetne ezzel csinálni?
Másik kérdés? - mit használtok Messenger alternatívaként? Caprine-t szoktam még használni, Franz-ot is használtam már.....
Nem lep meg, ezt az alkalmazást már archiválta a fejlesztője (vagyis nem fejleszti tovább), a legutolsó kiadás már két éves.
Én szimplán megnyitom a kedvenc böngészőm és beírom hogy https://www.messenger.com/. Ez hivatalos és tökéletesen működik.
-
BoB
veterán
Koszonom ez nagyon egyszerunek tunik, aki ert hozza.

Ugy latom, ez nemcsak a videofajlt, hanem a programot is bezarja es mindig ujraindul uj videoval.
Az megoldhato lenne, hogy egy jelenet befejezese utan mondjuk space lenyomasara varjon, es akkor kezdje az uj video lejatszasat?
Gyakran azonos videofajlbol kell ket jelenet, igy nem mindig szerencses az egeszet ujrainditani.Éjjáj mennyi bajod van

Persze hogy megoldható ez mind, most jobban belenéztem (kb 8 percem ment el, jössz egy sörrel
)Shell script sem kell, de ha csinálsz akkor könnyedén el tudod menteni és indítani. főleg ha sok videóról van szó. Egy soros parancs:
cvlc --fullscreen 1.mkv :start-time=54 :stop-time=62 2.mkv :start-paused :start-time=2 :stop-time=6 3.mkv :start-paused :start-time=25 :stop-time=32 vlc://quitHa kell a GUI-s VLC ablak is, akkor
cvlchelyett szimplánvlc-t kell írni.A
--fullscreenglobális kapcsoló, azt kapcsolja hogy teljes képernyőn induljon, az összes videóra igaz lesz.A kettősponttal kezdődő opciók mindig az előttük lévő videóra érvényesek!
Ha pillanatálljt akarsz, akkor kell a videó mögé a
:start-pausedopció.A
start-time,end-timeszerintem magától értetődő, másodpercet kell mögéírni.így nem indul újra a lejátszó egyetlen egyszer sem, végig egy ablakban megy.
-
BoB
veterán
VLC + shell script kombó. Példa:
#!/bin/bash
cvlc --fullscreen 1.mp4 --start-time 10 --stop-time 34 vlc://quit
cvlc --fullscreen 2.mkv --start-time 5 --stop-time 10 vlc://quit
cvlc --fullscreen 2.mkv --start-time 60 --stop-time 90 vlc://quitA hátránya hogy nem rendes, egyetlen videó lesz, azaz nem tökéletesen folyamatos a lejátszás hiszen közöttük egy-egy pillanatra megszakad mert minden videó után a lejátszó bezáródik majd újra elindul.
De legalább így nem kell egy új videót összevágni.
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
800 kép importálás video szerkesztő program alá:
Pitivi, Openshot lefagyott, használhatatlan.
KDEnlive: meg sem kottyant neki

-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Ezt már használtam többször is, jól működik és semmi konfigurációt nem igényel, cross platform.
Amikor családnak kell segíteni nagyon jól jön.
-
BoB
veterán
Sziasztok!
Olyan progit keresek, amivel megoldhato az, hogy a laptop-om es az otthoni szerver kozott letesitsen titkositott adatkapcsolatot, es az otthoni neten keresztul lasson ki az internetre, es lassa az otthoni szerveren levo file-okat.
Az egesznek a titkositas a celja, lehetoleg hardveres gyorsitassal mindket oldalon.Kossz!

"az otthoni neten keresztul lasson ki az internetre" -> OpenVPN
"lassa az otthoni szerveren levo file-okat" -> sshfs -
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Persze, nem mondom, hogy rossz, csak nekem a Budgie-vel együtt kicsit szokatlan, ami érthető a Cinnamon/Mate egyszerűségének megszokása miatt.
Azt nem tudom, hogy maguk a kínaiak mennyire használják, a Kylint azt eléggé, még a világ 2 első supercomputerén is az fut! Persze ott nem kell a csoda DE. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt látom, hogy Debian unstable alapú rolling disztró, nem volt stabilitással problémád eddig?
A Budgie egyébként Qt-re vált, erre varrj gombot

-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
A google text to speech api elég jó, van hozzá python modul gtts névvel.
Terminálban is használható parancssoros eszközként.
Itt egy rövid teszt index cikkből:
"Megjelent a közbeszerzési hirdetmény a 3-as metró káposztásmegyeri meghosszabbításának tervezésére. Ha minden jól megy, és meglesz a meghosszabbításhoz szükséges 120-130 milliárd, 2021 után elkezdhetik az építést. Azért még ne örüljünk annyira."
Eredmény: [link]
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Offtopikban elojott az idojaras. Ennek apropojara itt van 2 kis parancs.
inxi -xxxW budapest,hu
itt az x-ek szama hatarozza meg, hogy mennyire verbose a kimenet.curl wttr.in/budapest -s | head -n -2
// a head levagja az utolso 2 sortutobbira van egy aliasom:
alias bp='curl wttr.in/budapest -s | head -n -2'.
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Nem hiszem, másfél hónapja próbáltam a bétát nem flatpak, hanem közvetlen letöltéssel, és az is ezt produkálta, és akkor meg is találtam a leírásban, hogy linuxon ez nem működik, csak a többin.
Lehet ez nem változott, de majd olvasom a tapasztalatokat más fórumokon ha lesznek.
Sztem azért is van úgy eldugva a menüben, és nem egy dedikált cast ikon, mert még nem betonbiztosan működőképes.
VLC 3.0 chromecast támogatás csak Android és Windows platform alatt van - egyelőre.
-
BoB
veterán
Esetleg lehetne még egy "Terminálos Linux programok" topik is

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Amatőr csillagászat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- 27% - NZXT C1200 White 1200W 80 PLUS Gold ATX3.1 Tápegység!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5266, 100% AKKSI
- Silver MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (0451AB)
- Lenovo X13 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)