Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #9450 üzenetére

De. Lehet tanulni Debianon is, de kezdőket óvva szoktam intenteni tőle. Szopni fognak a régi csomagokkal, meg hogy a nonfree tároló alapból nincs bekapcsolva, se a Wi-Fi, se a GPU-használata, se a médiaformátumok lejátszása nem fog menni adott esetben, ami kezdő desktop usereknek marha frusztráló lesz, csak elveszi a kedvüket az egésztől.

Kezdőknek Manjaro, Ubi, Mint-et szoktam ajánlani. Solust csak azért nem, mert még én sem próbáltam ki, nem ismerem.

Alapvetően nem attól függ, hogy rolling-e vagy nem. A kezdőknek a lényeg, hogy kezdőbarát legyen, sok csomag legyen a tárolókban, és alapból vigyen minél több hardvert, hogy ne kelljen vele nekik fetrengeni, míg 0 tudásuk van a témában. Meg ma már annyira kifejlődték magukat ilyen tekintetben a disztrók, hogy ha a distrowatch top10/20-ból választ valaki, és az Arch, Debian, TrueOS, ReactOS-t kizárja előre, akkor nem tud egyikkel sem mellényúlni. Igazából oda redukálhatók le a dolgok, hogy kinek milyen felület jön be, meg mennyire kőkorszaki gépen akarja használni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés