- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #5251 üzenetére
A hangerőket beállítottam, köszi.
Terminal nem okozhat(na) problémát, DOS-on nőttem fel, bár a linuxos parancsokkal nem vagyok még tisztában. Szóval konkrét parancsokat tudok még csak beírni, magamtól még nem tudom kitalálni-összerakni, hogy hogyan kell, még a programok/csomagok neveit sem tudom. Még ez sem tiszta, hogy most appokról, programokról vagy csomagokról beszélünk.
Viszont az előbb betettem Startup Applications közé egy parancsot ez alapján:
Install xbacklight (sudo apt-get install xbacklight) and add
xbacklight -set x
(where 'x' = 0 to 100 desired brightness) to the startup applications via dashboard. For example:
xbacklight -set 50Így most a jelszó beírása után rögtön visszaveszi 50%-ra a fényerőt.
A 2 parancs a hardwerre működik a terminalban. lshw-ra annyit írt, hogy super user módban kellene futtatnom. Ez most nem tiszta mit jelent.
Közben találtam egy hardinfo nevezetű programot, ami telepítés után a System Profiler and Benchmark nevet viseli az alkalmazások között, megnyitáskor pedig System Information a neve.
Ezért vagyok kicsit összezavarodva, hogy egy dolognak 3 neve is van.
Ami viszont nem jelzi az akksit és az USB eszközöket/portokat. De egyelőre a célnak megfelel.Egyelőre úgy tűnik a sudo parancs a futtatás, az apt talán a programot / applikációt jelentheti, a get az gondolom a letöltésre vonatkozik, az install az tiszta.
Software Portalt nem láttam még, köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Linux kezdőknek
- Goddess of Victory:Nikke
- Bittorrent topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Raspberry Pi
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest