Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- [K2]: AnyDesk átverés
- V.Milán: Lapdiffúzor nyomáseloszlása: gondoltad volna?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
captainnemo
üzenetére
"nincs olyan disztró amit felteszek és működik?"
Szerintem ezekre az obskurus hardverekre soha nem is volt."próbáltam realtek csomagot keresni, de csak egyet találtam ami szerintem bt releváns volt."
Olyan kell, ami firmware.sudo apt install
firmware-realteksudo apt install firmware-brcm80211
sudo apt install firmware-linux-nonfree
sudo apt install firmware-libertas
...csak nem tudom, ezek-e a jó csomagnevek. (Synapticban keress rá.)Meg ezt találtam, kifejezetten a x205-ről találta a Brave AI-ja :
"Once booted into a live environment, wireless connectivity can be enabled by ensuring the correct firmware files are in place. Thebrcmfmacwireless driver requires the file/lib/firmware/brcm/brcmfmac43340-sdio.txt, which is not located in the correct directory by default. This file can be copied from the EFI variables using the commandsudo cp -a /sys/firmware/efi/efivars/nvram* /lib/firmware/brcm/brcmfmac43340-sdio.txtafter mounting the efivarfs. Thebrcmfmac43340-sdio.binfile is usually already present in the system."
"Audio and Bluetooth functionality also require additional firmware and configuration steps, such as downloading theBCM43341B0.hcdfile for Bluetooth and applying a UCM configuration file for audio."Szóval ezzel még macerálni kell.
"systemctl -restart pipewire"
Kimenet jó...? Hangerőszabályzóban látszanak a HW kimenetek?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- VoIP telefonálás
- Automata kávégépek
- Itt a Microsoft szörnyprocesszora, ami 132 maggal tarolhatja le a felhőt
- Apple asztali gépek
- Kés topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mikrotik routerek
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi 15 Ultra 5G 16GB / 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Rowon