Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz Mtbsrác #15783 üzenetére

Viszont az istenért nem tudom mársik kernelt munkára bírni. Hiába töltetem le a frissítéskezelővel nem engedi aktiválni.

Ennek több oka lehet, nem véletlen javasolja a hivatalos oldal, ha régebbi nVidia VGA van a gépben, célszerűbb a 22.1-et felrakni és úgy upgradelni 22.2-re, épp imént olvastam.

A másik eset, amikor hiába raksz fel másik kernelt, nem azzal bootol a rendszer.

Anno még nem volt meg a fenti módszer, akkor favágó módszert alkalmaztam, bebootoltam a régi kernellel és úgy szedtem le a nek kellő kernelt, grub-update és reboot. Szerintem működött így is, de elég régen volt már...

Amúgy a mostani Zbookos nVidia dVGA vacakolása során kiírt hibákból sem lettem okosabb, még mindig a BIOS-ban kéne variálni, de ezek az üzleti notik eszeveszett BIOS-szal vannak felvértezve. Szerencsére már rátalált a rendszer az elveszett Intel IGP-re, mert eddig azt sem látta, viszont az adott beállítás auto-ra volt állítva, így ez elkerülte a figyelmem. Van ugyen egy 82 oldalas BIOS simulator a Zbook 15-höz, de azon végigmenni elég idegörlő tud lenni.

Új hozzászólás Aktív témák