Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz #89309696 #11741 üzenetére

Ez a gép teljesen elég a Cinnamon-nak is, minden szempontból. Egyedül a GT730 lehet necces, hogy azt mennyire támogatja az a zárt NV driver, amit Cinnamon-nal a hardverkezelőben fel tudsz tenni, meg talán a 19.3-as verzióban már eleve le van talán töltve, úgy érkezik vele a disztró kulcsrakészen. Elvileg kéne támogassa, ha a megfelelő, régebbi driverágat tölti le hozzá a rendszer, ellenkező esetben lehetnek vele gyengeségek. De ez nem amiatt van, mert annyira gyenge kártya lenne, hogy már használhatatlan lenne, hanem én úgy tudom, hogy az NV megszüntette hozzá a támogatást, mivel már régi.

De később érdemes lenne szerintem ezt a gépet még bővítened, nem mindjárt nyugdíjazni. Mivel Ivy Bridge, ezért mehet bele egy i7-3770 körüli proci, nem kell K-snak lennie. Meg még 8 GB RAM, és valami kicsit újabb GPU, lehetőleg AMD, annak Linuxon jobb a támogatása, normálisabb opensource driverrel megy. Esetleg egy min. 240 gigás SSD, ha tartalmat is fogyasztasz a gépről, tehát letöltéseket nézel rajta.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés