- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #3398 üzenetére
"A BKV-ról meg az a véleményem, hogy bár sok helyen még ezeréves buszok meg kötöttpályás járművek vannak, de mégis kb mindenhová el lehet jutni velük.": szóval Biharkeresztesre BKV-val?
"igy logikus volt hogy a mávon kívüli tömegközlekedés a BKV-t jelent.": egyébként nem, mert a dkv-t is jelenti.
-
-
bambano
titán
alszok én a kocsiban is, nem izgat
(#3394) Iscariah: imádom, amikor a tömegközlekedésről a bkv jut az emberek eszébe
az ország területén kb. 530 km^2-en van bkv, 93 ezren meg nincs
"A BKV-ról meg az a véleményem, hogy bár sok helyen még ezeréves buszok meg kötöttpályás járművek vannak, de mégis kb mindenhová el lehet jutni velük.": oké, akkor mondj már el, BKV járatszámokkal, egy Debrecen-Biharkeresztes tripet
-
Apollyon
Korrektor
Volt az indexen egy cikk, az volt a címe hogy 6 év alatt 22 évet késett a máv. Szerintem túlzás ez a cím, sokkal többet késett!
Amúgy busszal kb 2,5-3 óra alatt tettük meg az előző hsz.ben írt távolságot. De a buszra rátettek valami plusz díjat, hogy mindenki inkább vonattal menjen, ne a környezetszennyező dízel üzemű buszokkal. Na kösz.Szóval jah, inkább menjen az ember autóval, kényelmes és pénzben is kb ugyanott van.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #3389 üzenetére
Bár a vonat elég drága, de legalább sz@r! Amikor utoljára vonatoztam, akkor Nyíregyházáról jöttem Budapestre. Délután ötkor indult a vonat, és úgy fél 11kor ért be... A BKV-ról meg az a véleményem, hogy bár sok helyen még ezeréves buszok meg kötöttpályás járművek vannak, de mégis kb mindenhová el lehet jutni velük.
-
bambano
titán
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #3389 üzenetére
Hat, hogy ugye a kornyezet tudatossag, meg ilyesmi, mer' az villannyal megy... vagy valami ilyesmi.
/* Nem IC-vel, 1. osztalyon: 5.595 Ft: 2. osztalyon: 4.605 Ft... */
De amugy... meg Pesten is kell gondolom tomegkozlekedni, az meg eleg szornyu tud lenni.Sajnos.
Hat ja! Mondjuk, a csaladot en sem nyektetnem a vonaton, foleg, ha tobbe is kerul. Es nem is teszem!
-
bambano
titán
nézegetem a vonatjegy árakat, Debrecen-Pest ic 1 osztályon jelenleg jó közelítéssel 18 liter benzin ára...
Annyiból az én benzintemetőm is elmegy, ha kicsit óvatosabban lépkedek... Ha hozzászámolom a helyi közlekedést is, akkor egy órával rövidebbet megyek autóval, és ugyanott vagyok utas nélkül, ahol a vasút.miért is kellene nekem tömegközlekednem?
-
Apollyon
Korrektor
Tud ez amúgy fun lenni, én csak azt nem szeretem amikor emberek között durrantgatnak. Jah meg a másik kedvencem, hogy az aluljárókban csinálják, ami szépen ki van rakva padlótól plafonig gránittal meg egyéb csiszolt kőzettel, ami úgy visszaveri a hangot mintha a füled mellett robbantanák.
De idén már visszafogottabb volt azért a történet. Viszont elég sok helyen volt tűzijáték.
-
törölt tag
Hú... Kicsit még a fejemben van a buli, de régebben volt valami olyan hiszti, hogy ha a fájl létrehozója törölte használat közben a fájlt, akkor az inode linkszámlálója szerint az utolsó katalógusbejegyzés miatt még nem volt törölhető, de már nem látszott... Lehet itt volt kavarás a könytár/fájl jogokkal is, hogy ez működjön, de most ennyi telik tőlem...
Azt hiszem a Flash player kezdett ilyesmivel szórakozni, amikor a youtube videókat, mp3-as zenéket mindenki böngésző cache-ből másolgatta kifelé...
-
joecontra
addikt
Legyen jobb mint az előző volt, ba@!sza meg.
Üdv,
J -
DittyCat
tag
Boldog, békés, sikeres új évet kívánok Nektek!
-
_Dumber_
őstag
B.U.É.K mindenkinek.
-
N0zer0
senior tag
B.Ú.É.K. minden linuxernek!
-
bambano
titán
annyira jó, hogy dzsesszibácsinál a postfix csak proxi kapcsolaton keresztül képes hozzáférni az adatbázishoz... pár kifejezést mondtam erre, ami nem a katolikus liturgia szerint volt...
-
Fritz Teufel
addikt
-
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #3365 üzenetére
Azt en is megunnepelnem! Mert VM-ben megy nekem is a Debian, de "eloben" sosem. Na, nem is hianyzik annyira. (Annyi, hogy azert a Raspbiant sikerult, de az meg nem ervenyes! Szoval megsem.) Lehet, nem kene azt a nvidias laptopot eroltetni, hanem valami masik gepen...
(#3359) spammer válasza DrojDtroll (#3358) üzenetére
Kinn csinaljuk tanyan. Nem lesznek kutyak a kozelben.(#3363) bambano válasza ubyegon2 (#3362) üzenetére
Megtanultam a hasznalatit... ketszer!(#3362) ubyegon2 válasza DrojDtroll (#3358) üzenetére
Emberek sem nagyon lesznek... csak nehany tuzolto, meg mi...(#3359) spammer válasza DrojDtroll (#3358) üzenetére
Hat, magamtol en is azt valasztanam... de nem en valasztottam.
De amugy en is elvezem... csak ennekem a hivatalos, vagy a szomszede is eleg lett volna. -
BÚÉK mindenkinek.
-
bambano
titán
válasz
DrojDtroll #3365 üzenetére
minél szomjasabb, annál kisebbeket?
-
válasz
DrojDtroll #3358 üzenetére
Ha mindenki így gondolkodna, mi dolga lenne ilyenkor a mentőknek, tűzoltóknak és a baleseti sebészeknek! A kedvencem, amikor nagy ünneplő tömeg közepén kezdik kilőni a rakétákat a kába barmok! Azt is szeretem, amikor a panelekből dobálják ki a nyamvadt férgek a mindenféle tűzveszélyes idiótaságaikat a lent parkoló autók közé.
Egyébként engedélyezni kéne a petárdát is, miután leteszteli a használni akaró, hogy milyen hatása van, ha a saját szájában pukkan.
-
spammer
veterán
válasz
DrojDtroll #3358 üzenetére
Naná, hogy a RAM.
Ráadásul akinek van kutyája, az vele együtt utálja ilyenkor a tűzijátékot, petárdákat és társait.
BÚÉK!
-
cubix
tag
Boldog újévet minden linux felhasználónak!
-
DrojDtroll
veterán
Szokott valaki közületek fogadalmat tenni?
-
BUÉK !
-
-
Apollyon
Korrektor
Na nekem indul az esti, visszafogott parti. Aki mellettem petárdázik annak vállról indítható rakétával fogok válaszolni
Mindenkinek nyílt forráskóddal teli BÚÉK
-
N0zer0
senior tag
Egyetértek. Ilyet Linuxnak nem lenne szabad csinálni, hogy rootként is láthatatlan fájlokkal operálni, ez olyan windowsos hozzáállásnak tűnik.
Egyébként meg én is jártam így, FF-nál becachelt videót kerestem, és néhány ott volt a profilom cache mappájában, de néhány meg nem, és se a /tmp-ben, se sehol nem találtam meg. Gáz, szerintem ilyenekben a jogvédők keze van benne.
-
bambano
titán
valaki magyarázza már meg nekem, hogy a kurír imapnak minden radeon driver...
-
Penty
aktív tag
válasz
spammer #3348 üzenetére
Ezt olvastam én is, próbálkoztam vele én is, de nem lettem tőle okosabb. Nem jöttem rá, hogy a cache-nek mi az alapértelmezett helye, de vélhetően igazad lehet, hogy vélhetően a memóriába pakolja egy maghatározott méretben.
Érdekes, de nálam nem keletkezik egy plusz pulse-izé, hanem a fájlkezelő jelzi csak, hogy van benne egy plusz fájl lejátszás közben, de a mappába lépve nem látszódik semmi plusz fájl. Bár az általad idézett angol szövegben van egy szövegrész ("...an invisible temporary file is created..."), ami válasz lehet arra, hogy miért nem látom ezt a plusz fájlt.
Na de a kérdésem még mindig fennáll: Létezik olyan, hogy annyira rejtett egy fájl a linuxos fájlrendszeren, hogy még root-ként sem látom? -
spammer
veterán
Sanszos, hogy a memóriába tölti (limitált cache méretben).
Amúgy megnéztem a /dev/shm-et, tényleg, de nálam látszik a fájl. Van alapból 7 db pulse-shm-sokszám nevű fájl, lejátszásnál lesz egy nyolcadik, lejátszás után eltűnik. A fájlkezelő a listában mindegyikre 67,1 MB-ot ír, de fájlok méreteit megnézve már csak KB méretűek, a 7 db összesen 865 KB. Szóval ide videót tuti nem tölt.
Van mpv cache-file opció: [link], én próbáltam elérési út megadásával, de azt írta, nincs ilyen cache fájl, és nem is töltött le semmit a megadott helyre.
Viszont:
"Passing the string TMP. This will not be interpreted as filename. Instead, an invisible temporary file is created. It depends on your C library where this file is created (usually /tmp/), and whether filename is visible (the tmpfile() function is used). On some systems, automatic deletion of the cache file might not be guaranteed."De ezeknél meg nem látom, hogy bármelyik is default lenne, szóval szerintem tényleg csak memóriába tolja.
-
Penty
aktív tag
Azt hiszem megtaláltam a kis bujdosót, bár látni nem látom. Érthetőbben fogalmazva: A /dev/shm-ben alapból 7 elem van benne. Mikor elindítom ezt a youtube-os jobbgombos, mpv-s videólejátszást, akkor a fentebbi shm mappára azt írja ki, hogy 8 elem van benne, de mikor belelépek, hogy megnézzem mi van benne, csak az addigi 7 fájlt látom, ami eddig is benne volt. A videó nincs ott. Mikor befejezem a videólejátszást, akkor ismét 7 elemet ír a mappába, és persze a mappába lépve a szokásos 7 elem van csak ott. Ha ismét elindítok egy videólejátszást, akkor megint 8-at ír bele, de belépve a mappába csak 7-et lehet látni.
Létezik olyan, hogy egy fájl annyira el van rejtve, hogy még a "rejtett fájlok megjelenítése" opció sem teszi láthatóvá? -
Penty
aktív tag
válasz
ubyegon2 #3331 üzenetére
Igen, bejelöltem, de nem látok sehol semmit. Az Iceweasel-em cache-e a memóriába megy, bár igaz, nem a tmpfs megoldással, hanem az about:config oldalon való mókolással.
Szóval egyelőre marad a rejtély, hogy hova is kerül a bekesselt cucc.Ha nyomok egy jobb gomb --> Tulajdonságok-ot a /home mappámon a videó elindítása előtt és után is, nem látok sem fájlok mennyiségében, sem a mappa méretében semmi különbséget.
-
Penty
aktív tag
Kell egy friss mpv. Ha Debianon vagy, akkor engedélyezni kell egy kis időre a SID tárolót, majd onnan feltenni, mert a Jessie tárolójában lévő mpv az pár hónappal ezelőtti, abban még nincs benne ez a funkció. Ez a telepítés majd húzza magával a frissebb youtube-dl-t is. (Ha feltelepült iktasd ki ismét a SID-et a sources.list-ből.)
Ezek után a ~/.config/mpv/mpv.conf fájlba beírod ezt (ha nincs ilyen fájlod, létrehozod!):
ytdl=yes
ytdl-format=bestEzután feltelepíted az Open with nevű kiegészítőt a Firefox/Iceweasel-hez, amelynek a beállításaiban megadod az mpv elérési útját (/usr/bin/mpv).
Mindezek után már használható a cucc minden olyan oldalon, ahol a youtube-dl is elboldogul.Ha szeretnéd, hogy legyen egy jobbgombos youtube/dailymotion stb. letöltőd is az mpv-s videónézegető mellé, akkor a ~/.config/youtube-dl/config fájlba beleírod ezt (ha nincs ilyen fájlod, hozz létre egyet):
-ciwo "/a_hely/ahová/alapból_letölt/%(title)s.%(ext)s"
Ha ez is megvan, akkor az Open with beállításaiban add meg a youtube-dl elérési utját (/usr/bin/youtube-dl) és lesz egy frankó kis letöltőd is, ami a fentebb megadott helyre menti a dolgokat alapból. -
spammer
veterán
Érdekes, mert elvileg a ~/.cache/youtube-dl lenne az, gyakorlatilag nekem nincs youtube-dl a cache-ben (ha mpv <url> paranccsal indítom terminálból, azaz youtube-dl parancsot nem használok, azt az mpv húzza be magának). De kapcsolóval elvileg meg lehet adni, ha a youtube-dl-lel indítod: [link] Szóval az mpv-vel indított videó cache most nekem is rejtély.
szerk: a többi helyen se létezik youtube-dl mappa, és az mpv mappáiban sem találok ilyesmit.
-
Penty
aktív tag
Hát ott nincsen.
Csináltam egy jobbgombos menüt az Iceweaselben, hogyha pl. youtube-on meg akarok nézni valamit, akkor csak nyomok egy jobb gombot a videó mellett, kiválasztom ezt a "Megnyitás ezzel mpv" nevű menüpontot, és az mpv megnyitja a videót. Ez jóval erőforráskímélőbb számomra, mint a youtube, dailymotion stb. saját lejátszója. Beállítottam, hogy a videókat a youtube-dl-en keresztül szerezze meg, így elméletileg sok száz videós oldalnál működik ez a megoldás.
A problémám csak az, hogy nem tudom, hova cacheli a videókat. Mivel a videók lejátszása közben villog a laptop írást-olvasást jelző kis ledje, ezért feltételezem, hogy valahova a gépre írja ki a cache fájlt. Ez engemet csak annyiban érdekel, hogy lehetőleg ne az SSD-re csinálja ezt a cache-t, mert egy több gigás fájlnál azért elég jelentős SSD terhelés tud jelentkezni, főleg ha naponta több ilyen méretesebb cuccot is megnézek esetleg. -
bambano
titán
nem, ez kőkemény melós szerver. hogy örülni fognak-e a systemd miatt, majd akkor derül ki, ha egyáltalán elindul a systemd
most szomorúság van, mert bekapta a vas a szokásos ibm betegséget, és ez szilveszter előtt 28 órával több, mint orális élvezet.
kb. mint a klasszikus vicc, mikor meséli a csávó, hogy látott egy kamionost, aki betankolt 400 liter benzint, és hogy milyen sokat fejlődött a szókincse utána...
-
Fritz Teufel
addikt
Valóban magyarok találták ki. Most jöttem haza, pár órája. Jó, hogy én is mentem, az egyik PC is javításra szorult. Javítva, némi hardverhiba volt a gyökérok
Bécsben a város kellős közepén van és most zajlik a bővítés. Jelenleg Bunker és Bank van, most készül a Börtön. Nagyon csini a menedzser csajszi (rögtön használatba is vettem az angolom), de állítólag a játékmester csajok is nagyon szemrevalóak.
Nem semmi a forgalom. Olyan 13:00 magasságában végeztünk a javításokkal, és amikor indultunk haza, már állt is egy család az ajtóban, hogy jönnének játszani. A pályák le voltak foglalva 14:00-tól. Érdekes, hogy a legtöbben külföldiek, akik ott Bécsben játszanak. A Tripadvisoron a játék az első helyen van a szórakozás kategóriában. Most épül a következő pálya San Francisco-ban, oda sajnos nem megyek kiEzt is magyar srácok csinálják.
Innen is össze lehetne szedni egy kis csapatot és nyomni ott néhány játékot, majd csavarogni kicsit a városban. Persze, ha jobb idők lesznek. (szándékosan nem figyeltem oda a részletekre, így nem ismerem a megoldásokat). -
törölt tag
válasz
#33253120 #3321 üzenetére
Na, végre nem edge kapcsolaton vagyok, rá is tudtam keresni.
http://www.iranydebrecen.hu/hu/info/elmenyek/szorakozas/elo-kalandjatek.html -
Penty
aktív tag
Nem tudjátok, hogy mikor mpv-vel megnyitok pl. egy youtube videót, akkor azt hova cache-eli? A /tmp-ben nem találom.
-
Cyrin
addikt
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #3308 üzenetére
Franko! Van Stockholmban is.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #3310 üzenetére
Jah valami bonyolultabbra gondoltam.
Még a múltkor csináltam egy friss telepítést, most is kipróbáltam a legfrissebb lemezképpel és továbbra sincs probléma. Ahogy írtam már másik topikban, észre sem venni hogy ez Jessie, csak annyiban más hogy frissebbek a programok, és van új artwork.
-
bambano
titán
válasz
Apollyon #3309 üzenetére
például ilyen parasztos dolgokat, hogy bedugom az ethernetet, bebootol róla és feltelepül.
vagy letöltöm a boot image-t, rávésem egy pendrájvra és feltelepül.na most ezek egyike sem működött itt nekem az előbb. egyedül az működik, hogy lehúzok egy komplett telepítő cd-t, azt közvetlenül kivésem pendrájvra és arról már hajlandó települni.
szerintem elég fostos ahhoz képest, hogy fagyasztott cuccról van szó.
-
Fritz Teufel
addikt
Holnap megyeik ide: Roomescape - Can you get out? - Wien. Egyenlőre csak javítás lesz, de remélem, hogy Januárban ki is próbálhatom
-
bambano
titán
jessie-t lehet már közvetlenül telepíteni???
-
válasz
DrojDtroll #3304 üzenetére
Keress rá a nyolc királynő a sakktáblán példára.
-
N0zer0
senior tag
válasz
DrojDtroll #3296 üzenetére
Backtrack linux?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest