- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
ifjonc koromban el tudtam fütyülni a spectrum fejléc-bevezető szinkronizáló jeleit
-
Penty
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #2196 üzenetére
Nálam fater kicserélte a piros gombos joystick érintkezőit mikrokapcsolókra, így elég jól kibírta a strapát, amit egy-egy játék alkalmával az kapott.
-
DittyCat
tag
válasz
Fritz Teufel #2193 üzenetére
Nagyon király
! Biztos nagyon menő volt akkoriban.
Ilyen piros gombos, folyton tökremenő joystickünk viszont volt, a kínai piacon vásárolt, pittyegős játékokat futtató játékgéphez. Repülő fel-le (akadályok között), Super Mario, tankok, versenyautó - ilyen játékokra emlékszem, de az mást nem tudott, csak ezeket (rajzprogram, szövegszerkesztő, ilyenek nem voltak). Számítógépnek nem nevezhető szerintem. Nekünk olyan volt
! Sárga játékkazetta volt hozzájuk, felmatricázva, de sok játék volt a gép memóriájában is (3000-10000).
-
BoB
veterán
válasz
Fritz Teufel #2193 üzenetére
B@sszus, ugyanilyen videoton gépünk volt, ez az űrhődítók is megvolt
Sajnos a joystick tönkrement rajta. Túl sok volt a játék
-
_Dumber_
őstag
válasz
DittyCat #2192 üzenetére
Szintén VC-20, de a szomszédtól kőcsönbe
Aztán C-16. A csalás összes megtakarítása ráment, és csak azért nem lett C+ , mert kellett Bécsből a mikro is, és a $50-es limit nem volt mindenre elég...
Na azon még kazettáról töltöttem a programokat. Másolni meg egy sima 2-katettás magnóval.. csak a gyorsmásolásra kellett vigyázni, mert akkor nem biztos, hogy olvasta a C-16 -
Fritz Teufel
addikt
válasz
DittyCat #2192 üzenetére
Ilyen úgynevezett cartridge-eket kellett beletömni és azokról futottak a programok. Négy bővítőhely van rajta:
Működött magnóról is, van hozzá két port. A magnó természetesen mágnesszalagos volt a jól ismert csipogással.
Van hozzá a neten egy honlap tele képekkel és adatokkal. Korabeli user guid-al és mindenféle érdekességgel: tvc.homeserver.hu
És egy kis időutazás: Videoton TVC reklám a gyerekkorunkba
-
DittyCat
tag
válasz
Fritz Teufel #2191 üzenetére
Én is pont '96 óta! Akkor volt nagy sláger Robert Miles Children c. száma, arra keresgettem 😊.
Azt tudtam, hogy ezek az akkor csodagépek, ma muzeális darabok léteztek, de soha nem láttam élőben egyet sem. Valami kazetták voltak hozzá, amin faxhanghoz hasonló pittyegések voltak, ugye? El nem tudom képzelni, hogy ez hogy volt! Hogy működött ez a kazettás rendszer a gyakorlatban?
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
DittyCat #2190 üzenetére
Az első, amit láttam és játszottam rajta, az még általános iskola 6-7. osztályában volt egy Videoton TVC (az iskola kapott a Videotontól asszem 3db-ot):
A legjobb barátom kapott ezután egy Commodore Plus/4-et valahonnan és azon játszottunk.
Az általános iskolában ő szerencsés volt és egy tanár pár gyereket elkezdett tanítani programozásra, így ő egy doboznyi társasjátékot kezdett felvinni gépre. Szakközépben így vett magának versenybiciklit és IBM PC/XT-t, ha jól emlékszem. Én '96 óta használok számítógépet és OS2-vel kezdtem valamint én is Netscape Navigatorral az IBM-nél -
DittyCat
tag
válasz
Fritz Teufel #2186 üzenetére
Kb. 20 éve volt, hogy először számítógépet láttam. Az oprendszerre nem emlékszem, azt sem tudtam, mi az. Netscape navigátorral böngésztem és olyan lassú volt, mint egy reumás csiga. Akkoriban ismerkedtem meg az első komolyabb barátommal, rendszerinformatikus volt. (Azóta is a kockákra bukom, ez van.)
Kb. 15 éve már saját gépünk volt otthon, Win95 vagy 98 volt rajta. Én komolyan mondom, évekig nem jutott eszembe hogy ez egy fizetős program lenne. Mindig volt, aki telepítsen nekem tört Windowst. Tiszta csoda, hogy nem vitt el a szoftverrendőrség. 2006-ban vettem az első laptopom, azon már Xp volt. Később egy Win7 ment rajta, de attól persze nagyon lassú volt. Ez a gép tavaly ment tönkre, akkor lett a mostani Acer laptopom, előbb Win7 volt rajta,most meg a Linux. A Windows valahogy mindig egy szükséges rossz volt. Nem szerettem, de azt hittem, nincs más.Elég visszagondolni, három-négy oprendszerrel korábbi időkre... Ezentúl ez lesz a viszonyítási alap. Bár szerintem sok kockának már most is ez 😃.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
lionhearted #2187 üzenetére
Affene, akkor még egy 5-ös kb... ehh, lassan saját öregapám leszek
-
válasz
Fritz Teufel #2186 üzenetére
15 évvel ezelőtt már PIII-asok voltak, bőven winkorszak. (win98 /SE)
Öregszünk... -
Fritz Teufel
addikt
Szerencsétlen odahozza neked a pendrive-ját, te meg azonnal tönkretetted neki, ejnye na!
Az is lehet, hogy csak Windows alatt megy
DittyCat el sem tudod képzelni, hogy micsoda vérmes Windows fanok léteznek. 15 évvel ezelőtt a Windows használata szégyenletes, titkolni való dolog volt a kockák között. Természetesen mindenki csak munkahelyen látott olyant. Csak az internettel ismerkedő laikusok használták még, akinek a szomszéd vérpistkie felaplikálta a vadiúj családi vajszínű zenedobozra. Manapság meg
A lényeg, hogy a Microsoftnál a mai napig van innovációs képesség és tudnak másolni valamint haladni a korral még ha az a kor olyan 20 évvel korábbi is
-
-
BoB
veterán
Na k@pjátok be
-
duo
addikt
Ez azért van, mert nem átallottad debianra dugni és Bill messziről rádvuduzott.
DittyCat
tag
Vannak Windows-fanok??? Ez fura, még sose találkoztam velük. Én mikor Win-t használtam, még nem is olyan régen, nem szerettem sose. Mindig azt mondogattam, addig ütném Bill Gatest, amíg mozog
. Biztos, hogy sok user error volt, amit én csesztem el, de az is biztos, hogy egy rühellnivaló rendszer
!
Ez is milyen már, most kihagyják a 9-et, aztán ezzel meg van oldva minden? Hagyjuk már
!
-
BoB
veterán
Ma hivatalosan bejelentették a Windows 10-et.
Asztali gépre visszatér a hagyományos start menü, ablakokat quick resize-al mostmár négyet is el lehet helyezni, illetve lehet több desktop.
Utóbbi kettő már x éve elérhető különnböző DE-k, WM -ek alatt linuxon. Ezzel nem is lenne baj, de nemsokára hallgathatom windows fan munkatársaimtól hogy - ami eddig felesleges volt ugye - mekkora jó már és mennyire fejlődik a win...
-
DittyCat
tag
válasz
Fritz Teufel #2177 üzenetére
Szia 😊!
Erre mondják, hogy "ki van ez találva". Tanultam marketinget, értem a szempontjukat, de akkor sem tetszik.
Emlékszem, volt egy Canonom, amihez az utángyártott patron 300 Ft volt. Mondjuk gyorsan
tönkre is ment, mert a patron nem tartalmazott nyomtatófejet. Ott az volt a trükk, hogy a fej ment tönkre, mivel nem cserélte az ember minden patroncserével, a cseréje pedig drágább lett volna, mint egy új nyomtató (ekkor mentem Óbudára az újért 😊).Egyébként én is cégesen nyomom, amit csak lehet 😊. Főiskolai jegyzetek, tankönyvek, egyebek... De azért van otthon egy kis tintás Canon. Milyen telód van, ami ilyen jól szkennel? Menő cucc lehet 😊.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
DittyCat #2176 üzenetére
Szia Ditty, üdv közöttünk!
Az első nyomtatóm volt az utolsó is egyben. Tanulópénznek jó volt. Megvettem vagy 17.000Huf-ért, majd amikor patront akartam bele venni, akkor derült csak ki, hogy olcsóbb megvenni a komplett nyomtatót megint. Így ajándék lett belőle
. A munkahelyi nyomtatónál nem tudok költséghatékonyabb megoldást ezért itthon nincs. A scanner is ajándék lett, a telefonommal jobb minőségben scannelek. Ha valaki nyugdíjas, az természetesen más kérdés
-
DittyCat
tag
A Samsungról is jókat hallottam, remélem jóban lesznek. Szerintem cuki, hogy nyomtatót kérnek
! Milyen kis modernek.
Én egyszer egy olyan nyomtatót vettem, amit már csak egy helyen árultak Budapesten, méghozzá a III. kerületben, a Bécsi úti Stop Shopban. Szépen átvillamosoztam a város másik végéből, majd üldögéltem a nyomtatós dobozzal a 20 percenként járó villamos megállójában. Egyszercsak arra jött egy szekér (gondolom, Margitsziget, Budai vár -->hazafelé tarthatott valamelyik III. kerülettel szomszédos kisvárosba). Lassított, kérdezte, felszállok-e? Nem, köszi, nem férne fel a nyomtatóm a szekérre!
De szép is, mikor két világ találkozik!
Sok boldogságot a szüleidnek! Isten áldja őket még vagy 50 évig! -
duo
addikt
válasz
DittyCat #2174 üzenetére
Köszönöm szépen! Tetszetős darab. Mondjuk én lézert akarok a szülőknek, ezért egy monokróm samsung-ra esett a választás kb ugyanennyiben van kiszállítva. a gyártó oldalán szintén ott volt hogy linuxxal barátok és van egy repójuk is driverekkel. Így megrendeltem azt, és meglátjuk. (Ez is milyen már kérdeztük: mit kértek az 50. házassági évfordulóra? -Nyomtatót.)
-
DittyCat
tag
Szia!
Dolgoztam egy irodatechnikai cégnél, ott a Canon nyomtatókat szerettük, mert ár-érték arányban és a festékpatronok árának függvényében ez éri meg a legjobban. Nekem is Canon van itthon, még nem csalódtam benne.
Ezt: [link]nézd meg, itt [link] pedig látod, hogy van hozzá linuxos támogatás. Árban is neked való. A legtöbb nyomtatós cég a vadi új nyomtatót félig telt patronnal adja el neked. A Canon teljesen teli patronnal árulja a nyomtatóit, ha más nem, ez már egy olyan érv, amin súlyos ezreket spórolhatsz. -
DittyCat
tag
Sziasztok!
Páran már ismertek a Linux abszolút kezdőknek című topikból.
Egy hónapja még Linuxot se láttam, de befészkelte magát a fejembe a gondolat, hogy se lopni, se venni nem akarom a Windows-t, így kezdtem érdeklődni a Linux iránt. Konkrétan a gondolat megszületésének estéjén már felkerestem a fent említett fórumot, ahol sok remek tanácsot kaptam, így esett a választásom a Linux Mint Cinnamon 17-re. Addiktív a cucc, most már egy hónapja használom és imádom. Vannak naiv kérdéseim, mert sem szakember, sem tapasztalt felhasználó nem vagyok. Ráadásul ahogy hallom, kevés a női fórumtárs, így kicsit színesítem a képet. A párom programozó, de sokszor megpróbálok nélküle megoldani informatikai kérdéseket, aminek az a vége, hogy összezutyulom a dogokat. De végül mindig segít - vagy Ő, vagy valamelyik kedves Fórumtárs! Viszont lelkes vagyok és nem adom fel. Ez is valami, nem?
Humort bírom, sértődős nem vagyok.
Ennyi -
BoB
veterán
Megjelent a legújabb Catalyst (14.9).
Xorg max 1.15, kernel max 3.15 lehet a release notes szerint.
-
duo
addikt
Topiktársak!
Szüleimnek vennék nyomtatót. lézert(sima fekete
téntásattonereset)
újat, olcsóért. linux kompatibiltás kulcsfontosságú, mert wheezy van a gépükön.mit ajánlanátok 20K körül? kevesebb is lehet mert szegény az eklézsia.
köszi!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #2168 üzenetére
Igen... ma kertem a kollegamtol ujrairhato CD-t, meg DVD-t, azt igerte, holnap hoz 1-1 db-ot nekem. Csak azt igertette meg velem, hogy nem viszek neki csereben palinkat, mert azt nem birja a gyenge belsoresze! Szoval... ha minden jol megy, holnap lesz lemez. Meg sosem irtam ezen a gepen CD/DVD-t... izgalmas lesz.
-
Fritz Teufel
addikt
Van a notebookban cd/dvd író? Azért kérdezem, mert én korábban kiírtam egy Ubuntut biztos ami biztos. Ha valami gubanc adódna, az Ubuntut dvd-ről bootolva dd-vel bármit ki tudok írni. Ezzel a módszerrel még nem akadtam olyan disztróra, ami nem bootol (korábban Debian, OpenSuse, Fedora nem indult - csak dd-vel kiírva működnek nálam).
-
tvamos
nagyúr
Megprobaltam a Debian 7.6 64-bites verzioval, de azzal ugyanez volt a hibauzenet. (Azert maceras a dd, mert Windowst tudok bootolni csak, a vele parhuzamosan fent levo linuxon nem megy vegig a boot folyamat, <ctrl><alt><F1>-el tudok belepni, de akkor nincs meg halozat, nincsenek felmountolva a meghajtok, bla-bla... Mondjuk Windows alatt VBoxon linuxot inditani, es ugy dd-zni nem probaltam eddig.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #2160 üzenetére
Elnezest!.. tegnap elegge rossz napom volt. Nem installalgatni akartam a gepet, hanem hasznalni, de ellenallt!
Elofordul nala. De mar osszeszedtem magam.
Ez a hiba mitol lehet? Minden disztro csinalja, az osszes USB installerrel. (Ezeket probaltam: YUMI-2.0.1.0.exe, Universal-USB-Installer-1.9.5.6.exe, unetbootin-windows-608.exe, rufus-1.4.10.exe, de a debiant dd-vel is megprobaltam kiirni, es ott is ugyan ez volt.) -
bambano
titán
válasz
Jester01 #2162 üzenetére
bullshit bingóztak ők is
de ez nagyon durva... van most itthon egy cisco sg200-26 is, anyáztam, hogy nincs benne cli, a webes interfésze meg hulladék. és visszasírtam a cli-t.
bejött az igazi programozó duma: ezt akartad, hát nesze b...
szerk: komolyan úgy néz ki, hogy a cisco megkapja azt a becenevet, amit rezesova.. rápacsálova
-
bambano
titán
lett itthon egy Mikrotik crs125-24g-1S
basszus, újra kell tanulnom a szakmát/interface ethernet switch port print
12 name="ether13-slave-local" ingress-customer-tpid=0x8100 egress-customer-tpid=0x8100
ingress-service-tpid=0x88A8 egress-service-tpid=0x88A8 learn=yes drop-secure-static-mac-move=no
drop-dynamic-mac-move=no learn-limit=1023 allow-unicast-loopback=no allow-multicast-loopback=no
action-on-static-station-move=forward drop-when-ufdb-entry-src-drop=yes isolation-leakage-profile=29
vlan-type=network-port allow-fdb-based-vlan-translate=no
allow-mac-based-service-vlan-assignment-for=all allow-mac-based-customer-vlan-assignment-for=all
filter-untagged-frame=no filter-priority-tagged-frame=no filter-tagged-frame=no
egress-vlan-tag-table-lookup-key=egress-vid egress-vlan-mode=unmodified ingress-mirror-to=none
ingress-mirroring-according-to-vlan=no egress-mirror-to=none
qos-scheme-precedence=ingress-acl-based,sa-based,da-based,dscp-based,protocol-based,vlan-based,pcp-based
default-customer-pcp=0 default-service-pcp=0 pcp-propagation-for-initial-pcp=no
egress-pcp-propagation=no dscp-based-qos-dscp-to-dscp-mapping=no pcp-or-dscp-based-qos-change-dei=no
pcp-or-dscp-based-qos-change-pcp=no pcp-or-dscp-based-qos-change-dscp=no
pcp-based-qos-drop-precedence-mapping=0-15:green pcp-based-qos-dscp-mapping=0-15:0
pcp-based-qos-dei-mapping=0-15:0 pcp-based-qos-pcp-mapping=0-15:0
pcp-based-qos-priority-mapping=0-15:0 priority-to-queue=0-15:0,1:1,2:2,3:3
per-queue-scheduling=wrr-group0:1,wrr-group0:2,wrr-group0:4,wrr-group0:8,wrr-group0:16,wrr-group0:32,wrr-group0:64,wrr-group0:128
custom-drop-counter-includes="" queue-custom-drop-counter0-includes=""
queue-custom-drop-counter1-includes="" policy-drop-counter-includes="" -
tvamos
nagyúr
Azert, mert nem mukodik. Hiaba probalom ki virtualis gepen, ott mind megy, tok jo, meg minden, de telepiteni... Azt nem lehet.
Ma megprobaltam frissiteni a rendszert, persze sz@r lett. Nem megy vegig a boot folyamat, lefagy. A Debian netinstallt megprobaltam feltelepiteni... kiirtam yumival, unetbootinnel, uui-vel, de meg csak be sem bootolt. Ugyanez van mindenfele mas disztroval is. (Vagy 5-ot probaltam, Arch-ot is...) Ami ment, az a 12-es Ubuntu volt, es manualisan cserelgettem ki a repo-kat, vigyazva, hogy ne frissitsem a kernelt, mert akkor minden elszall. De megint elfelejtettem, hogy regebbi kernel kell, es megint nem indul a gepem.
Most is ugy bukott ki a problema, hogy IAR-t akartam a gepre, ST-Linkkel, es akkor beirtam, hogy "sudo apt-get update"... es csak pergett elottem a vegtelen hibauzenet tenger. Ugyan ez Windows-on 10 perc, es kesz.
Persze, faj a szivem a boot idoert, meg hogy minden olyan fasza gyorsan indul, ha sikerul beloni a rendszert... de nem sikerul. Hasznalni akarom a gepet, nem telepitgetni, meg szerencsetlenkedni a frissitesekkel, meg minden installalaskor a tobb napos utana jarassal. Szoval holnap veszek par CD-t, meg valami virus kergetot, es lesz Windows. -
Vladi
nagyúr
""En viszont feladtam a linuxozast a notebookomon...
Sajnálom. Miért?Más:
Én meg már annyira megszoktam, hogy nem is tudnék gépet használni linux nélkül.
Most pl a laptopomra kellne w7-et rakni. Már vagy 1,5 napot kínlódtam vele.centos 6 meg 1,5 óra volt, letöltéssel, dvd kiírással meg minden bizbasz felrakással. Hát evan.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Fritz Teufel #2150 üzenetére
Lehet szarkasztikus voltál, vagy sem, faknoz.
Csak úgy leírtam mi a pálya. -
Apollyon
Korrektor
válasz
Fritz Teufel #2049 üzenetére
Bár sok linuxos topik van a kedvenceim között amiket olvasok, de az Ubuntu és a Mint pont nincs. Jah és a Fedora sem
Aki ezekbe megy Debianról kérdezni annak nem feltétlenül debianos problémája van.
Akárhogy is, aki erről a disztróról fórumozik, az már nagyobb eséllyel experienced user, és a kérdésére hamar megtalálja a választ a Debian vagy legrosszabb esetben az Arch wikiben.
A Deb topikba meg inkább már advanced user kérdések mennek ahogy olvastam.
-
F34R
nagyúr
válasz
_Dumber_ #2146 üzenetére
Mert iOS eseteben nem par szaz mega a frisstes (vagy akar a rom) hanem masfel gigat huz le, mindamelett a hardver gyengebb mint egy droid eseten, ezert csontafagy, annyira hogy utanna semmit nem tudsz vele kezdeni. Ez a nem jailbraikelt telefonokra vonatkozik. Apple ott kovette el a hibat, hogy olyan telefonra is kiadta a legujabb frissitest amire a 6-s iOS volt a tokeletes es mar a 7-es is docog rajta. En a 8-t csak 5s-en vagy ipad3-n frissitenem a tobbin maradna a regi hetes, vagy hatos rendszer.
-
_Dumber_
őstag
Stabilitásról, gondot okozó frissítésekről beszélgetünk, vitatkozunk.. melyik a jobb..
én az iOS,t azért tartottam jónak, mert az Apple egy harware-re kell hogy fejlesszen és csak 1 software-t kell karban tartania, erre tessék:
[link]ezt hogy a túróba hozták össze???
-
tvamos
nagyúr
bambano [link]
-
F34R
nagyúr
Nem, csak csupan jelen vagyok a legtobb helyen + reddit-en is. Egy van lenyegeben ezt hasznalod userkent is, de mivel a zsh es az osszes shell is tud lokalisan olvasni konfiguracios fajlt, nem ertem miert kell a globalisat eroltetni. Raadasul nem is kell .zshrc.local csak ennel a grml's gyujtemenynel.
Gondolom te a transmission-t es az mpd-t is globalisan hasznalnad, meg meg kismillio olyan programot ami tud user specifikusan konfiguracios fajlt olvasni. -
BoB
veterán
Azt írtam hogy ha csomagként telepíted.
"Ha csomagként teszed fel Arch alatt (hivatalos repóban van), találd ki mi hova fog kerülni"
grml-ék még ezt is mondják:
#Nowadays, grml's zsh setup lives in only *one* zshrc file.
# That is the global one: /etc/zsh/zshrc (from grml-etc-core)Én maradok a globálisnál, te maradsz lokálnál, mindenki happy. Ha minden user-nek ugyanaz a konfig kell egyszerűbbnek látom előbbi használatát. Biztonsági vagy egyéb problémát nem látok, és te sem tudsz említeni.
"Archlinux userek is, chrunchbangesek, BSD-sek, Gentoo-sok sem globalisan modositgatnak hanem user specifikusan."
Tehát még egyszer leírom hogy arch alatt csomagból telepítve grml zshrc bekerül szépen /etc -be.
Itt más sántít hogy az "arch userek" nem használjék így hiszen a hivatalos repóba így van csomagolva. Végig is olvasod amiket írok?
Amúgy te valami nagykövet vagy hogy megmondod mindenki más mit hogy használ?
-
F34R
nagyúr
You do not have to use grml/Debian to use grml's zsh configuration. Just retrieve and install the configuration files in your home directory via executing for example:
# Optionally also grab the user configration:
# wget -O .zshrc.local http://git.grml.org/f/grml-etc-core/etc/skel/.zshrcO sem azt mondja hasznald a globalis zshrc-t. En a sima zshrc-rol beszelek, engem nem erdekelnek a segedtoolok, volt fent zsh-lovers is de inkabb csinaltam magamnak sajatot.
Archlinux userek is, chrunchbangesek, BSD-sek, Gentoo-sok sem globalisan modositgatnak hanem user specifikusan. -
BoB
veterán
Ha csomagként teszed fel Arch alatt (hivatalos repóban van), találd ki mi hova fog kerülni
Másrészt azon kívül hogy baromságozol, még egy indokot vagy érvet sem tudtál felsorakoztatni hogy mi is a probléma ezzel. Ezután írhatsz a packager-nek is hogy ő is rosszul csinálja.
-
Vladi
nagyúr
Mi lehet csinálni egy régi, rossz tűzhellyel? Van valami veszélyes hulladék átvétel?
Egyébként ki milyen tűzhelyet venne? nekem kombinált kell, 50*50-es. Sajna a tűzhelyek 10%-a ilyen méretű, szóval szűk a váalszték.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Apollyon #2105 üzenetére
A golyos eger n szep emlek! Legalabbis nekem...
Apropó..
Egy egészséges este:
Sor-palesz-sor-sor-hulyevillanymernokhuzzalhaza!-jovannekedugysincsbechered...
Szanalmas a mi eletunk...bambano!
Raadasul, marketingessel ittam, megkerdeztem, mi erdekli oket... De azt mondta, a p..na. Szoval, nem tudom... Nem vagyunk elobbre... -
BoB
veterán
Komolyan nem értem miért gond ez. User-ként nem kell olvashatóként megnyitni. Hol itt a probléma? Rengeteg olyan konfig fájl van amit user nem írhat mégis módosítani kell amihez emlt jogosultság kell.
Pl. pam hogy csak egyet említsek. Nem egy processzről van szó ami rootként fut.... Attól hogy a zsh shell fut egy user alatt és globál konfigot használ nem lesz privilage escalation.
-
_Dumber_
őstag
Már hogy ne ismerném. A google "zsh grml debian" keresésre ez az első amit kiad. Ráadásul az ARCHwiki is elvezet ide...végig is csináltam. Feltettem a zsh-lovers-t is de nem ezt kerestem.
Arch alatt csak a grml-zsh-config van fent a lovers nincs. itt tudok egy PROMPT parancsal választani előre configolt prompt kinézetek közül. Ezekből alakítottam ki a sajátomat, amit most is használok. Debian alatt nincs meg a PROMPT parancs...
ráadásul az AUR-ban minden benne van . Nem kell bűvészkedni a repokkal....
Mondtam: Lusta vagyok... -
BoB
veterán
Azért tenné hogy su, és az összes többi felhasználó is ezt a konfigot használja. Ezért hívják globális konfignak.
És grml kommentje ebben az ügyben:
#Nowadays, grml's zsh setup lives in only *one* zshrc file.
# That is the global one: /etc/zsh/zshrc (from grml-etc-core).colomb2: Akkor teszed a saját könyvtáradba.
-
F34R
nagyúr
miert tenne ezt? Ha user akkor siman touch ~/.zshrc, majd nano, vim akarmi .zshrc es bevagja ami neki kell.
az /etc-be max akkor nyulunk ha profile-ba akarunk meghatarozni valamit ekkor az /etc/zsh/zprofile-ba is az kerul.
(#2113) colomb2
Az ami a fuled mogott van, ha szemtelenkedsz
-
Rimuru
veterán
Jester01: Mit szoktál a géppel csinálni? suspend, hibernate, vagy csak hagyod futni?
F34R: Mi az a git?
-
BoB
veterán
válasz
_Dumber_ #2110 üzenetére
Ezt a fájlt másold be zshrc néven a /etc -n belül oda, ahol már van egy ilyen, azt írd felül.
Keresés apt-get update után apt-cache search. Bár rosszabb mint pacman-el, mert pl. nem jelzi melyik csomag van már telepítve, melyik nincs.
F34R: ehez még csak nem is kell git ott van a Debian repó is.
-
_Dumber_
őstag
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Jester01 #2104 üzenetére
Te jó ég.
Azért jó ilyeneket olvasni .)Az az egér még golyós, vagy már optikai megoldású? Régi szép idők, amikor néha ki kellett takarítani
Meg még egy pár kérdés: mennyi idő alatt bootol be a Debian? Előfordult valaha is hogy csontra fagyott és csak hard reset segített?
-
_Dumber_
őstag
Kertés alapozó szárad, én meg felpattintottam a debiant minimal netinstallal.
Openbox már pörög, skype, icedove tint2, conky, chromium, működik. Most is arról írok (nincs hosszú í)
DE nem hiszem hogy marad.
Annak ellenére, hogy a stabilitása (legalábbis ami kering róla), előtt megemelem a kalapom, de nem hiszem, hogy jó barátok leszünk..Tényleg nem akarom fikázni.
Ami nekem nem jön be:Egy kicsit több utánnajárás kell a dolgoknak (arch wiki sokkal jobban össze van szedve)
Egy csomó dologhoz speciális repo kell (AUR verhetetlen)
PL: skype ,
Amit nem is sikerült felraknom: obmenu-generator, pepperflashplugin, zsh-hoz: grml-zsh-config
Ha az obmenu-generatornál járunk. Tényleg csak ubuntu repoból rakható fel?És megegyeztünk, hogy lustának lenni jó.. de ha mindenhez ekkora utánnajárás kell, akkor inkább : ARCH.
-
Jester01
veterán
válasz
Fritz Teufel #2099 üzenetére
Azt hiszem akkor éppen Cyrix 6x86 gépem volt, 4MB rammal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged