Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Van olyan, aki képes magának leforgatni mindent?! Még nem láttam ilyen embert élőben. Rendszert sem.
Nekem a legbonyolultabb a régi telepítés volt, ami még CD-ről ment és kernelt kellett forgatni. Sok esetben alkalmazásokat is kellett, mert esetleg nem minden volt benne az eredeti csomagban. Úgy emlékszem, hogy a Mandrake volt az egyik első aki ezen megpróbált picit automatizálni. Ezt már könnyedén tudtam telepíteni, pedig mai szemmel még az is fapados telepítésnek számítana.
Nem szerettem a kernelfordítást, mert volt, hogy kihagytam valamit vagy nem a megfelelő drivert választottam és utólag mocskos macerás volt helyrerakni. Sajnos elfelejtettem, hogy hogyan ment, pedig még ma is hasznos lenne, ha magam is le tudnék forgatni csomagokat. -
-
tvamos
nagyúr
Nem nagyon ertem a dolgot... Mitol lesz akkor Debian, meg Arch, Ubuntu, meg ilyenek? Azt hittem, hogy ha magam forditom, akkor is Debian lesz, ha Debiant forditok. Vagy van belole semmilyen is? De akkor abba meg nekem kell minden drivert magam osszeszedjek, meg csomagkezelot, meg csomagokat, meg mindent? Mert ez utobbi megoldas tutira hosszadalmas muvelelt lehet...
En mondjuk csak arra vagynek, hogy menjen rendesen, es ne 20-bol egy legyen, ami hajlando bebootolni, a telepitok kozul. Meg annyira sem erdekel, hogy a feluletet testre szabjam, haszanlom az LXDE-t, ahogy van. Igazabol az mar orom, hogy a FreeCAD nem fagy le, mint Windowson, meg a boot 20 sec alatt van. Meg persze az, hogy a Firefox is sokkal gyorsabb.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2
üzenetére
Na, hat az, amit a boltban adnak, ha bemegyek, es kerek egy dzsipieszt.
Tudod, amin Jakso Laci mondja, hogy "Forduljon jobbra!"Na jo, tudom hasznalni a katonai terkepet, de ahhoz gondolkodni kell.

Azert a suliban megtanitottak. Ezt, meg az apertura sugarzokat... vagy mi... -
tvamos
nagyúr
No, a mai "adag", felinstallaltam az LXDE-t.
Sajnos a keyboard layout nem jo, es nem hagyja allitani.
Gnome-nal ez megy. Nem tudom, mi lehet a hiba?
Meg rohadt lassan indul a Chromium. -
tvamos
nagyúr
-
Alapból úgy beszélsz az LFS-ről mintha te az alapján csináltad volna a saját rendszered.

Nekem abból a két mondatból ez soha nem jött volna le így, mivel ez igen messze áll amúgy a valóságtól, emiatt még véletlenül se sugallottam volna hasonlókat. Igaz én csak egyszerű, közérthető mondatokat, szavakat használok. Nem lehet, hogy te olvasás közben át és vissza konvertálod bitekbe a szöveget, hogy ne legyen már annyira egyszerű megérteni?

Egyszerű MINT alkalmazó vagyok, mint azt az ékezeteket nem szerető ft. írta, az LFS- ről csak olvastam, de annyit felfogtam, hogyan épül fel. Eddig sem nagyképűsködtem, hogy értek a Linuxhoz, igaz te sem említetted, hogy hobbid a mondatértés fejlesztése. Itt egy jó prezi, bár lehet, hogy már késő.

(#2382) F34R
Csak példaként említettem az LFS- t, igazából az Arch gyurma jellegén volt a hangsúly.Komolyan el kell magyaráznom, mit értettem ez alatt?
Ez egy off topic, lehet egyszerű dolgokat is említeni, nem? Vannak kerek fejű emberek is, nem csak kockafejűek! 
-
Manjaro Unity Community Edition

-
Legnagyobb tisztelettel kérdem, milyen verseny? Egy cikkíró szerint a legjobb úgy, hogy minden kategóriában más disztró volt az első!
Amit írt az ember, azt az összes kategóriában majdnem mindenki így tudta.
Konklúzió ezekből, hogy legjobb az Arch?
Nem mint ha nem lehetne az, de ez elég nokedli cikk, ráadásul a Tails a legbiztonságosabb? Végül is bizonyos szempontok alapján, de kinek jó az, ha az enesa rászáll? -
BoB
veterán
2014 legjobb disztrója verseny győztese (LinuxVoice):

-
-
válasz
Jester01
üzenetére
"Ezt a here-document-es dolgot a másik bug javításával sikerült elrontani?": nem tudom, lehet.
"ha jól látom az amúgy is csak segfault okozására volt alkalmas, nem tetszőleges kód futtatására.": a buffer overflow exploitok felfedezésének ez szokott lenni az első lépése. én rohadtul nem vagyok nyugodt, hogy most még csak *úgy tudjuk*, hogy csak segfaultra jó.
-
Jester01
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Ezt a here-document-es dolgot a másik bug javításával sikerült elrontani? Mert az én régi bash verzióm (4.2.37, 4.2+dfsg-0.1) ami még shellshockos a linkelt EOF tesztet gond nélkül viszi. Mondjuk ha jól látom az amúgy is csak segfault okozására volt alkalmas, nem tetszőleges kód futtatására.
Megnéztem, a repóban lévő 4.3-11 (ami a legújabb ha jól látom) szintén nem robban fel az EOF-tól.
-
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
En harmat csinaltam, igaz hogy zsh-t hasznalok de akkor is megcsinaltam
akkor
10.01
A remote attacker could exploit these vulnerabilities to execute arbitrary commands or cause a Denial of Service condition via various vectors.09.10
A parsing flaw related to functions and environments in Bash could allow attackers to inject code.The unaffected packages listed in GLSA 201409-09 had an incomplete fix.09.09
A parsing flaw related to functions and environments in Bash could allow attackers to inject code. -
volt ez a shellshock, amit elsőre nem tudtak megnyugtató módon kijavítani, arra jött egy második javítás, majd rögtön utána egy bug a here-document kezelésében.
a többit nem követtem, mert nem szeretem a folytatásos sorozatokat
szerk: a debianos repókban a here-document bug még nincs javítva.
-
-
F34R
nagyúr
Nem, nem, nem es nem tudom kikerulni az udev-t, handbrake-hez is kell. Masodreszt az alsa sem toltott be rendesen. Azthiszem ezennel veget vette a gentoo-s palyafutasom.
bambano-nak pedig ajanlom, ha a debian elbukna [link]

-
A shellshockkal mi a helyzet, főleg debianon? kell még várni patchre, vagy letudták?
-
Rimuru
veterán
válasz
_Dumber_
üzenetére
Újabb csomagokat használok(/nék) mint ami a stabil Debian tárolókban van, sőt van olyan ami csak sid-ben van. De tudom hogy ha nem figyel az ember akkor reflexből felrakja az openbox-menu csomagot is az Openbox mellé (ajánlott függőség vagy hogy hívják ezt Debian esetén,
nagyon utálom) -
Apollyon
Korrektor
Hehh, közben látom hogy a debianos mumble is pulseaudiot használ...
Mindenesetre a TS-t sikerült belőnöm, egyszerű és nagyszerű .)
-
_Dumber_
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Otthoni használat lesz hobbi szinten, szóval semmi extrém. Ráadásul van 2 játék amit rá akarok hegeszteni, megspékelve egy BT fülessel, és egy kormánnyal (szeretem a kihívásokat, és az én gépem már rendben van.. unatkozom
)
Azért kérdem mert 1,5 éve mikor linuxozni kezdtem, akkor teszteltem a sajátomon a 32 és a 64 biteseket Ubuntu, Kubuntu, Opensuse terén. Kicsit lassabbra jött ki a 64 bit...Nekem 64 bit van, és oda is az van kiírva, de telepítés előtt azért rákérdeztem

-
-
_Dumber_
őstag
Az csak a jessie testing alatt található meg.. legalábbis e szerint .
Ettől még menü van de csak az obmenu csomagban.
(ez az én Arch alatt használt menümmel - obmenu-generator - nem kompatibilis
) -
Rimuru
veterán
Ezen írásomban megmutatok egy páldát, "Egyedi felhasználói felület felépítése" részben, hátha segít egy kicsit. Néhány csomagnév nem egyezik (vagy nem is létezik), de a beállítások nem nagyon térnek el, plusz Debian (úgy rémlik ilyen vonalon mozogsz) alatt van openbox-menu csomag ami pipemenu (automatikusan frissül), kicsit hasonlít az írásban szereplő archlinux-xdg-menu-re.
-
-
válasz
_Dumber_
üzenetére
Nagyon bejönne az a 20 sec?

Gyüjtened kell egy nagyobb tárkapacitású SSD- re! 7-8 éves asztali gépbe tettem Intel 520 120GB SSD- t és a WD1003 FZEX- en lévő Win7 1:25 sec alatt, míg az SSD- n lévő ugyanolyan Win7 0:20 sec alatt bootol úgy, hogy az alaplap csak SATA1- en kezeli!
-
_Dumber_
őstag
egyetértek coloum2-vel.
Openbox annak való aki már tudja, hogy milyen felületet akar.. és nem állítgatja 2 óránként. Beállítani egyszer kell, de BÁRMIT meg lehet vele csinálni.-----
Kisfiam ma jelezte, hogy elege van a win-ből.. most készítjük elő a gépét , valami másra

Manjaro xfce megy fel neki (mégis arch, tehát tudok segíteni, de mégsem naponta frissítik.. egyenlőre had élvezze...) Erre gépre megyEgyszer már próbáltuk, de akkor elvérzett, mert minden 3D műveletet az egyébként is harmatos CPU végzett... (volt fűtés rendesen
).. -
_Dumber_
őstag
MIlyen gép? főleg a proci?
Nekem egy kívánalmam van amit javítani szeretnék. Nálam a konfort az amikor elindítok egy programot és bepattan. Nem kell rá várnom, hanem működik.. (és ezt 5-6 párhuzamos futtatás mellet is)..
Ram elég (4GB), procin van mit javítani (intel T4200 ).. meg az egész gépen is

-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
Nekem ez van: Microsoft LifeCam VX-5000.
Ubuntu Gnome 14:04 alatt megy siman."uvc videón keresztül /dev/video-n szeretném nézni a képét"
Mondjuk ezt nem tudom, hogy kell csinalni...(#2328) _Dumber_ válasza tvamos (#2324) üzenetére
En 20 sec folott mar vakarozok, hogy valamit csinalni kell vell vele, mert lassu. -
-
Jester01
veterán
válasz
bambano
üzenetére
Nekem Logitech B525 HD van. Szabványos uvc, de mivel saját kernel van így nem tudom, hogy az alap squeeze kernel mihez kezd vele. Szerintem működik. 1280x720-at tud 30fps de csak mjpeg-ben és (legalábbis most este lámpafénynél) kikapcsolt automata expozíció mellett.
-
tudtok olyan webkamerát, ami oob megy squeezy-n, kapható és legalább hd?
-
tvamos
nagyúr
válasz
_Dumber_
üzenetére
Nekem SSHD-m van, ugy tudom, a firmware intez mindent, az os-tol nem kell semmi hozza. Ha egy mezitlabas os-t hasznalsz, 2-3 boot utan mar jelentosen gyorsabb a boot ido. (Meg a leallas.) Amugy nem latok semmi kulonosen jo dolgot benne. A balck 2-t szeretnem azert kiprobalni, ha lenne penzem ra...
-
F34R
nagyúr
válasz
_Dumber_
üzenetére
hmm
En is szerintem hamarosan szetgyilkolom az enyemet es kellene mar egy jokora upgrade.
Igaz mostanaban nagyon nem tudom mit csinalok, gentoo <<>> arch vandorlas.
Jo lenne mar megallapodni valahol, de erzem, hogy nekem nem lesz kedvem baszakodni a compile-al.
Egszer kap egy brake-t az update kozben es mar nem tudod rendbehozni. -
_Dumber_
őstag
jól

egy kicsi gyorsítás annyit nem ér.
Ha meg ócsóbbé nincs normális, akkor marad a HDD. (szárból meg nem építek várat..)
Igazából nem is ebbe a gépbe akarom, hanem egy újba.. de ráérek megvenni.igen -- azt tudom, hogy a cache miatt van rajta. Ezért gondoltam, hogy csak gyorsul valamit..
-
_Dumber_
őstag
Ez az egyetlen gépem.. Nyilván rajta van az életem
, de tervben van egy NAS.Jelenleg egy 500-as HDD-n gazdálkodok. Ebből:
100 GiB. a tartalék linux, (nem frissítem. Lényeg hogyha a főrendszerrel baj van akkor ez minden körülmények között működjön)
20 GiB tesztrendszerre van fenntartva. (szintén linux, ezzel csak szórakozom, tesztelgetek)
100 A mostani linux,
280-on vannak az adatok (nem home) Fényképek + 1-2 film + doksik, wmvare gépek, ISO-k (tele van)
Ha meglesz a NAS, akkor nyilván kipucolom a gépet, és a fényképeket kirakom arra.Használni:
Tervezés (egy vmplayer-es win alatt) + otthoni netezés, és egy-két hobbi dolog.A HDD +SSD combonál a hybridre gondoltam. Nincs 2 különre helyem.
Cél az, hogy gyorsítsam a rendszert. -
-
válasz
lionhearted
üzenetére
ja, mint például a boot szektor

de hogy lehet, hogy lassabb a hozzáférés? elszökik a töltés a cellából?
-
-
-
[link] hmm. ez elég kemény.
dd if=/dev/sda of=/dev/null bs=1024k count=16384
16384+0 beolvasott rekord
16384+0 kiírt rekord
17179869184 bájt (17 GB) másolva, 205,373 mp, 83,7 MB/mpmásik diszkem, egy 3T-s wd red:
dd if=/dev/sdb of=/dev/null bs=1024k count=16384
16384+0 beolvasott rekord
16384+0 kiírt rekord
17179869184 bájt (17 GB) másolva, 90,8785 mp, 189 MB/mpez elég parasztos, hogy egy sima vinyó ennyivel gyorsabb, mint egy 250-es ssd.
-
Jester01
veterán
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Videó nincs, hanghívás van. Ingyen.
-
Fritz Teufel
addikt
Skype Linuxszon nincs csoporthívás funkció. Minden más Skype kliensen már van
Erre nem is tervezik... Marad a Hangouts mint működő alternatíva. -
Apollyon
Korrektor
válasz
lionhearted
üzenetére
Alapjáraton én nem várom el senkitől, hogy bármilyen IM alkalmazásban bármikor is online legyen. Max akkor, ha előre megbeszéljük, azon a csatornán, amin tudom hogy elérem az adott személyt.
Regisztrálni egy accountot így 2014-ben szerintem nem teljesíthetetlen feladat, így meg tudom beszélni mással, hogy ha sokat kell beszélnünk, akkor tudok alternatívát a skypera.
(#2304) tvamos: A konferenciahívás skypeon szerintem mindig is fizetős volt, de ha nem is, már jóval azelőtt, mielőtt a MS megvette és tönkretette volna.
-
tvamos
nagyúr
A Skype nem fizetos mar? (Ugy ertem a csoportos beszelgetes...)
Amugy mindet a telefonomon hasznalom, szoval nekem mindegy is, de ugy tapasztaltam, Hangoutson a talan a legnormalisabb a hangminoseg. Bar bevallom, ilyen csoportos beszelgetest az utobbi 5 evben 2x csinaltam. -
válasz
Apollyon
üzenetére
Hanghívást? Tehát ezek egyébként alkalmasak a szokásos IM-re, elterjedt és elég csak rámennem gépen/telefonon valaki nevére, rábökök, hogy call, felépül a kapcsolat, kicsöng, felvesz, beszélhetünk?
Nagyon jó programok, de nem ugyanaz, legalább is az én meglátásomban. Nehezen elvárható, hogy mindenkinek mindig legyen online mumble, és ha hozzá dumálok, akkor válaszoljon. Ha meg már valamin üzennem kell, hogy jöjjön, akkor meg miért nem ott hívtam fel, amit talán előbb is vesz észre.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Jester01
üzenetére
Pontosan úgy csináltam ahogy leírtad, de amit most írtál nem kommenteltem ki, bár azért átolvastam mik vannak ott

Akkor gondolom ezért nem működött úgy ahogy kell.Más gondom amúgy nem volt, csak még a multimédia gombok bugjai, na ez viszont akkora ciki hogy a pulsenak mindenképp mennie kellett.
De mindegy is, felraktam a TS-t, működik klasszul.
A mumble-t viszont nem tudtam felrakni, feloldhatatlan qt-s függőség miatt. Ezzel amúgy lehet valamit kezdeni?
-
Jester01
veterán
válasz
Apollyon
üzenetére
Akkor nem jól állítottad be a dmix/dsnoop dolgokat amiket írtam. Ennek hiányában mint említettem, a pulse kizárólagos használatra kívánja magához ragadni a hangeszközöket aminek pont a leírt jelenség az eredménye.
Még annyi lehet, amit csak a komment írt a config fájlban de én elfelejtettem külön mondani, hogy az Automatically load driver modules részt viszont értelemszerűen ki kell kommentezni mivel kézzel adtuk meg őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- További aktív témák...
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amit GPS- nek gondolsz, az csak valami GUI- s PDA, etc. ami GPS műholdak adatait használja.

Erre nem is tervezik... Marad a Hangouts mint működő alternatíva.