Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16022) Frawly válasza Apollyon (#16021) üzenetére


Frawly
veterán

Mert kifejezetten laptop kéne, ágyban pihenéshez főleg. Asztali gépem van rendes ATX-es, abban van elég teljesítmény, csak nincs mindig időm, erőm asztalnál asztali gép fölött görnyedni.

Egyszer pár hete meg is rendeltem egy refurb Asus GL702ZC 17 colos gamer notit, igazi desktop CPU + desktop GPU-s szörnyeteg, full AMD konfig (normális linuxos támogatás), Ryzen 7 1700 CPU, RX580 GPU, bőven van benne kraft, árban is belefért 300k alá korrekt IPS kijelzővel. De lehurrogtak a szaktopikokban, hogy nem vagyok normális, szándékosan akarom magam szopatni, elégtelen hűtése van, melegedni fog mint a dög, meg throttlingolni ezerrel U-s proci szintjére, ne legyek barom. A net is megerősítette, hogy melegedési problémák vannak vele. Annyira megijesztettek, hogy pár órára rá azonnal le is mondtam a rendelést.

Így utólag annyiból bánom, hogy azok a gamer notik is hűtésproblémások valamennyire, amit a szaktopikokban ajánlanak. Az a baj, hogy nem találok semmi normálisat, ami meg is tetszene, arról azonnal lebeszélnek, hogy szar.

De nem ragaszkodom gamer géphez sem. Azokat csak azért nézem, hogy lehessen néha egy-egy játékot is indítani, meg ha modern játék rendesem megy rajta, az a gép számítási teljesítményére is garancia. Egyébként 90%-ban nem játék menne rajta, hanem böngészés, film, linuxozás.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.