Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalandor: Habemus papam
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Westland survival
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Nem mennek a telefon eladások, telenyomja a Google a youtube-ot , Apple az iCloud-ot stb -t WebGL-lel, oszt kész.
használj olyan hardvert felkiáltással a támogat WebGpu-t -
zoltanz
nagyúr
Az iOs-en (Edge-vel) egész normálisan jelennek meg (nem foglalják el a fél képernyőt) a fejlécek.
sajna Robotos Os-en még szar.
-
zoltanz
nagyúr
"Erről jut eszembe: De jó lenne most egy régi Opera-szerű böngésző a piacon..."
Böngészők jelenti ma a legnagyobb terhelést egy átlagos felhasználásra használt tablet/telefon, noti/pc-nek.
Az egyik legnagyobb kódbázissal rendelkező elem. Lehetetlen aluloljövő kis garázscégnek megjelennie, még a nagyok Opera, Edge (Microsoft), Brave is nyúlja a böngető motort. Hardverek is egyre összetettebbek , (nincs idő tesztelni, gyorsan fejlődik) több ezer fős programozógárdát összefoni a világ minden táján, sem egyszerű. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Apollyon #24412 üzenetére
"A linux alapvetően szabadságról, szabad elvekről is szól. Kétlem, hogy ehhez pozitívan járulna hozzá egy autoriter kommunista állam."
No offensive.
Megjegyezném, na baszott demokratikus, liberális Usa monopol cégbirodalma a Google kezében jó helyen van. (azért.veszik el a Chrome böngésző felügyeletét , adatgyűjtés, kereskedés miat, és lebegtetik az Andtoid operációs rendszert, mert zárt Api , réteggeket.épített bele, nem AOSP-re fejlesztenek hanem Androidra, kötelező a Play Services a Huawei -nek is ebbe tört bele a bicskája. -
zoltanz
nagyúr
Nézegetem az aprón már 100 000 ft alatt van kis esztétikai hibás Macbook Air 2020 (M1 chipes).
Viruális gépen megy is rajta az Ubuntu ARMv8. -
zoltanz
nagyúr
Nem jó irányba haladnak a dolgok. Alternatív böngésző a Firefox szenved, reklámok bevezetését jelentették be.
Ubuntu szenved, operációs rendszerek, grafikus fejlesztő környezetek is zárt irányba mozdulnak el.
Arról nem beszélve, hogy az.informatika, telekommunikáció mindinkább státusszimbólum, divattermék lesz. (innovációk.egyre kevésbé) drágulás és a zártság miatt (nem kelti fel annyra az érdeklődést, vagy el sem jut szélesebb rétegekhez) nagyobb lesz a valódi digitális írástudatlanság sajnos -
zoltanz
nagyúr
Nagyon faintosak, szépen fejlődnek a Linux-os Ui-k. Mx-linux 23 (Xfce) vagy a robotos Miui 14 (Mi video) utóbbi már Apple Os szint.
-
zoltanz
nagyúr
Most láttam az ebayen egy Buguntus Pixel telefont.
-
zoltanz
nagyúr
Zenés reggelt
Dire Straits - Wild West End
[link] -
zoltanz
nagyúr
Majd akkor nevezhetjük az Ai-t valóban a nevén, inteligenciának. mikor önmaga jut arra a következtetésre, hogy nem segít saját maga ellen küzdeni. Pl emberi munkakörök értelmetlen kiszorításánál a termelésiláncból, a saját rovására.
-
zoltanz
nagyúr
Apple szopatja az iOs re készülő alternatív böngészőmotorral szállítotó böngető készítő cégeket. PlHelyileg Eu területén kell dolgozniuk, Opera pont Eu székhelyű.
Brave fejlesztők is elkőtelezrttek.
(megjelent au iTorrent fájlcserélő is iOs -re, igaz fizetős. 650 Ft/év)
[link] -
zoltanz
nagyúr
Microsoft Surface 7+ Pro (2021) Linux BugUntu -22.04 -val
Cpu: Dual-core 11th Gen Intel Core i3-
[link]
-
zoltanz
nagyúr
Kedves urak, hölgyek ti nem érzékelitek ezt a úgynevezett, biztonság körüli, kálváriát, erölködést ami olykor cégek között is van.
Pl
IOs és Robotos Os közötti dolog a szöveges üzenetek titkosítása körűl.
Pl
De némely egyenesen mintha a usereiit szeretné copatni.
Pl kétlépcsős bejelentkezések. Facse Massanger
Ilyenkor hol az Unió, hogy húzzon egy vonalat, vagy dobjon fel egy pénz legalább -
zoltanz
nagyúr
Csütötöki kedvcsináló muzska ahétvégéhez
Hardcore electronik
Narkotek
[link] -
zoltanz
nagyúr
informatika, terén mit lenne érdemes tanulni?
Középsuliban országos matekversenyeket nyertem maximális pontszámmal. Jobb rövidebb képleteket állíottam fel mint ami a tananyagban volt. -
zoltanz
nagyúr
2011 es cikk akor már sokak szeme felcsillant az Mi hallatán. nemsokkal utána már ember által lefordíthatatlan nyelvű szent írásokat tudot megfejetni az Mi emlékszem. de engem ia meglepett a ChatGpt
"Agyként működik az IBM új processzora"
[link] -
zoltanz
nagyúr
válasz
lionhearted #24210 üzenetére
Persze a telefonhoz 400x kevesebb kobalt kell mint az eautóhoz. Kommunista párt keze mindehova elér.
De ezen gyártók mélyen be vannak ágyazódva chip tech iparban.
Egy ideig bezárták ezeket a bányákat, most újra mennek ha jól tudom.
Kína adósságcspdába hajtotta kongót, majdnem minden bánya kína kezébén van
Igaz most találtak nagyobb készletet Indonéziában, de az is eladósodott Kínának, csak még tudják nyögni. -
zoltanz
nagyúr
Kongói Kobaltbánya ahol az mai Aksik (telefon, eautó stb) alapanyagát bányászák, rákkeltő, az amúgy is fullasztó é poros kőrnyezetben. világ kitérmelésének 50% innen származik.
-
zoltanz
nagyúr
Lehet egy kő (kristály) miatt robban ki a 3. világháború, mint ebben a könyvben is.
(hasonló témát írt Tolkien is a Szilmarilokban, vagy 1993 küadású
Lőrincz L. LászlóA Nagy Mészárlás (A Kő fiai -
zoltanz
nagyúr
Kínia afrika szerte több száz kormányépületet építet és többszáz adatköpontot. Balhé volt belöle, mert a falban lehallgató készülékeket találtak, .az adközpontok meg véletlenül éjszak túl nagy adatforgalmat generált, (mindegyik építz, tech cég szerződésben van a Kínai kommunista párt nemzetbiztonságával.)
Amúgy jó soat fektetett be oda kína vasütak stb.
[link]Itt egy jó gyűjtés, a Kínai kémszofverekről. (Uc Browser má ki van tiltva a Google play ről:
[link] -
zoltanz
nagyúr
Megfejhetnék a Microsoft ot a nagy országok, 90-es években nem hasított íg a cég és még jobban fog (Ai, felhő, önvezető járművek)
Megint visszaél helyzetével az operációs rendszerük a saját felhő szolgáltataásuk felé tereli a usert -
zoltanz
nagyúr
Kiwi böngsző kellemes csalódás , Blink motoros, chrome beépülők támogatása (uBlock Origin) kár hogy jövő év elején a google blink motoros böngetőében megnehezíti a reklámszűrést (Firefox nem érintett)
Amúgy is jobban szeretem a tűzrókát tovább támogogatott . De biztos ami biztos legyen alternatíva. (Edge beépített Qr olvasó stb hadznos dologgal) -
zoltanz
nagyúr
Sztem a Google ChatGpt jobb, tészletesrbb mint a Microsoft-os. Viszont az offline Google Robotos segéd sehol sincs az Apple segédhez képes. (Pl nem tud a telepített appokban funkciókra keresni)
-
zoltanz
nagyúr
Melóhelyen az egyik gépen Windows 11 van. Kövezzetek eg denekem ettől a lekerekített designtől retro Gnome fílingem van.
Amúgy egy másikon márBuguntúfeszít
-
zoltanz
nagyúr
Debian miért nem jó?
Geci régi csomagok vannak benne, gondolok itt arra így alapvető funkciók nem működnek, Böngészőkben stb Mesa ... Csomó új hardvert (alapvető szükség van rájuk pl Usb-C Dac-ok iPhone-hoz is) nem támogat vagy csak sok-sok munkaórával lehet fel Git-telni.
-
zoltanz
nagyúr
Ha az MI -vel letudnánk modellezni a gyerekek gondolkozását és összevettnénk a felnöttekvel sokat lehetne tanulni.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
lionhearted #24075 üzenetére
"Ez valami tréfa? IBM red hat 2023 progressive meg közösségépítő?"
Ui
Android lenne a legjobb de annak a desktop Ui-ja nem valami veretes. -
zoltanz
nagyúr
válasz
lionhearted #24075 üzenetére
"Ez valami tréfa? IBM red hat 2023 progressive meg közösségépítő?"
Igen progresszív, nyitottabb az újdonságkra sztem. Legalább is az utóbbi időben, elmúlt 5 év.
Nem közösségépítő, de az Ubinál is visszaesett ez, úgyhogy legalább annyira vonz maga köré szakmabelieket, lelkes hobbistákat mint az Ubi. (mondomúgy , hogy igen én is írtam már Ubis Blogokat)
(ez nem jelenti azt, hogy a Debiant Mx-Linux-ot le akarnám válta, második rendszerről van szó.) -
zoltanz
nagyúr
Szeretnék második Os -nek valami stabil, megfelelő háttérrel rendelkező disztrót, Debian nem régi őskori csomagokkal dolgozik, egyébként szeretem. Red-hat milyenmost (régen használtam)
-
zoltanz
nagyúr
Alpine Linux parancssor iOs -re
[link] -
zoltanz
nagyúr
Bocs a szakmaiért.
iphone-on elvileg készül chrome, firefox saját böngésző motorral. Lehetséges futtatása elvileg régebbi iOs-en ha jailbrake-elten, 64 bites Soc-on? -
zoltanz
nagyúr
Tiling, pálcika Wm tapis készülékekre Android iPad.
i3 touch menu - a polybar module collection
github
[link]
-
zoltanz
nagyúr
iOs én csak youtube prémium MAL érhető el az, hogy háttérben szól a youtube és te más alkalmazásban vagy.
-
zoltanz
nagyúr
Köszi..
Androidon maradok a Brave nál Dark Reader akad. iOs-en 15 viszont Firefox a youtuba-nàl is használja az Adblock Pro kiiegészítőt. -
zoltanz
nagyúr
Opera Vpn -nel Androidon ugyanolyan gyors mint a többi böngésző.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fatpingvin #23984 üzenetére
" hogy szerencsére rá vannak kényszerítve"
másik oldal (google) sem ma született bárány. Rákényszerítették, hogy legyen az Os androidnak rendes ideig támogatása
-
zoltanz
nagyúr
válasz
totron #23978 üzenetére
Hup-on is téma volt nemrég (4.17) [link]
Tavaly év végén jött a breaking news: 2024-től az Apple megnyitná az iOS-t 3rd party alkalmazás áruházak (app store) és a sideload előtt. Most újabb hír jött ezzel kapcsolatban: Az Apple az iOS 17-ben először engedi meg az iPhone felhasználóknak, hogy alkalmazásokat töltsenek le az hivatalos App Store-on kívüli forrásokból - állítja Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa.
[link] -
zoltanz
nagyúr
Kiváncs leszek a nyár végén érkező iOs -szel lehet e torrent klienst telepíteni.
-
zoltanz
nagyúr
Ajánlom ezt a telefon 6" méretűre összecsukható Bluetooth klaviatúrát.1 hét alatt megjött az Aliról.
Teljes magyar ékezetkiosztás (belfenti sarokban van a í, 0 helyén ö, num padon meg a 0, ) a többi rendesen.
[link] -
zoltanz
nagyúr
"Ez most reklám, hogy a nyílt túl okios AI -vel akár veszélyes víruskat is lehet fejleszteni stb?"
Továbbgondolva a Microsoft így egyszer képes lehet az AI segítségével egy normális OS-t kiadni talán. -
zoltanz
nagyúr
Zárt forráskódúvá válik az OpenAI (GPT-4) (ami nyílt AI modellnek indult.)
Ez most reklám, hogy a nyílt túl okios AI -vel akár veszélyes víruskat is lehet fejleszteni stb? Vagy arról van szó az Microsoft meg akarja őrizni a pozícióját a Google-val folytatott versenyben? -
-
zoltanz
nagyúr
Ha érdekel valakit a mesterséges intelligencia ajánlom ezt a novalla gyűjteményt Asimov-tól (angolul van csak kiadva) I, robot
pdf:
[link] -
zoltanz
nagyúr
válasz
urandom0 #23924 üzenetére
Fél millás Dell noti, hibákat dobált?
Elég sok notira, gépen próbáltam már Linux-ot, ritka chipset-ekre is (Sis, Ati Xpress, ARM stb) Vga-kra (Matrox, Ati, Mali stb).
Azért az már művészet. Egyedűl manapság amivel szívás lehet Wifi driverek, de azt könnyű kiszűrni. találni listákat a gyárilag támogatottakról.
(Ugye hamarosan nVidia kijön a nyílt driver-rel, úgyhogy ez kiikszelve.)Noname, kínai notiknál lehet még hiba, probléma forrás a tápegység, és a noname SSD vezérlő chip.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
urandom0 #23913 üzenetére
Visszatérve a mesterséges intelligenciára: (Dűne)
a számítógépes, gondolkodó gépek és tudatos robotok (és a párjukat fogó emberek) elleni keresztes hadjárat 201-ben kezdődött és 108-ban fejeződött be. Fő parancsolata:
OC Bibliában:" Ne csinálj gépet a emberi elme hasonlóságára ".Azutánmár csak mechanikus gépeket lehetett építeni, illetve az intelligens gépek megtanítotak embereket a gondolkodásukra.
Gondolom löntötték a számítógépeket szenteltvizzel az zárlattól elfüstölt.
-
zoltanz
nagyúr
A British Museum, London online ingyenes kiállítása megtekintéséhez már WebGL kelletik.
[link] -
zoltanz
nagyúr
Nem csak a ChatGpt és társai pezsdîtik fel a böngészők megoszlását hanem a nyár végén megjelenő iOs 17 is Ami engedve az Eu-nak lehetővé teszi a külső böngésző motorok használatát.
-
zoltanz
nagyúr
A ChatGPt hardverét elfogadnám itthon Quake -ezésre.
8 db chip ebből: nVidia (Ampere) A100 40 GB HBM2E (Shading Units: 6912). -
zoltanz
nagyúr
Mesterséges inteligencia akkor lesz az igazi ha saját magát is képes lesz fejleszteni érdemben. Aztán lehet hiába születik meg az MI, ha mi nem leszünk "inteligensek" (nem egyszinten mozgunk) így nem értjük meg mit tudnak. Ha nem tudjuk feltenni a kérdést nem tudja megoldani. (azt meg nekünk kell tudni mi a jó nekünk) Átveszünk innováció morzsákat, de nem szervesülnek egészé, lényegi fejlődést nem hoznak.
-
zoltanz
nagyúr
Asztali böngészőkben nem lehet úgy beállítani website -ok megjelenítését mint mobil társaikban, hogy mobil nézetbe jelenítsék meg a weblapokat lehetőleg? pl Opera Mobil. a Youtube-ot lenne jó mondjuk ílyen nézetbe beállítani. Köszi!
-
zoltanz
nagyúr
Dűne képregényen vagyok túl 2. rész az egy még nem jött meg.
Hát a fizikai papír alapú igazi élmény, nem úgy mint a mint színes ebook-on.(nem tudom miért)
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fatpingvin #23719 üzenetére
Persze csak mint praktikus érdekesség izgat.
Puppy-t eddig is szerettem, használtam az sem komolyabb sztem. Alapvető dolgokhoz jó, böngészés, multimédia, fájlkezelés. -
zoltanz
nagyúr
Linux előrébb jár mint a Apple Os. Nézem a Safari-ban csak a kísérleti opciókn kapcsolható be a Gpu gyorsított WebGL.
-
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
Azért az Apple M1 jól sikerült. (főleg ha a TDP/teljesítmény viszonyban nézzük. Basemark (mesterséges inteligencia-ra épít)
Apple M1 Ultra: 14 000 pont
Radeon RX6900XT/ Geforce 3080Ti: 27 000 pont
[link] -
zoltanz
nagyúr
Mai középkategória körüli VGA kártya értékénis régen komplett Pc-t lehetett kapni.
Céghez is mind elavult, Intel Xe (Iris Xe) gpu-s munkaállomásokat/notikat vettek.
Kritikus területre inkább dual graphics megoldásokkal AMD Radeon Pro-kal működnek (szégyenszemre) Ennyi erővel vehettek volna tisztán AMD (Ryzen) platformot is. -
zoltanz
nagyúr
válasz
fatpingvin #23643 üzenetére
"dehogy vennék. az ETH átállása óta nem igazán rentábilis kb semmit bányászni"
ez valahogy a Vga árakon nem látszik.
-
zoltanz
nagyúr
Apple maga fejleszt ugye GPU-t, összedobhatna valami diszkrét VGA is asztaliban, vennék mint a cukrot bányászni.
-
zoltanz
nagyúr
Megyek az önkiszolgálópulthoz a Tescoban, mindják rossz, ném valami Windows 7 van raja
-
zoltanz
nagyúr
Próbálgattam ezeket a teljesen könnyű súlyú böngetőket 32 -bitesek (Pale moon ugye cirkáló súlyban van inkább) Slimjet egyből száll, Midori (még csak 64 biten néztem) elinul semmire nem reagál. Falkon csak Kde dependeléssel telepíthető?
Új hozzászólás Aktív témák
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Autós topik
- Milyen széket vegyek?
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Suzuki topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Minolta objektívek
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- Mushkin Essentials 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz MES4U320NF32G RAM!
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest