Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83421) fatpingvin válasza Kacsasült (#83420) üzenetére


fatpingvin
őstag

nekem nem tartozol semmifajta magyarázattal, nem azért írtam hogy nekem felelj hanem azért hogy magadnak tedd fel ezeket a kérdéseket. vigyél haza belőle amit szeretnél.

egyébként ha már a szóhasználaton lovagolunk, a hozzászólásodból, főleg a korábbiak fényében nem éppen az objektív kíváncsiság jön le.

egyébként ennek kapcsán jutott eszembe valami: szerinted mekkora szarvihar pöndörödne abból, ha én egy pingvoines proifilképpel beírnám a windows topikba hogy "amígy itt ki miért használ windowst? hogy kötöttetek ki ennél a rendszernél?"

nyilván nem fogom kipróbálni mert kihajítanak trollkodásért, pedig a reakciókra őszintén kíváncsi lennék.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

(#83422) Warton válasza CPT.Pirk (#83419) üzenetére


Warton
őstag

Tudom, hogy lehetséges a dolog tisztában vagyok vele. Csak valami lépés nekem kimarad, valami kapcsoló, ami mindenkinek fullalap, hogy be vagy ki kell kapcsolni vagy hiányzik egy csomag, vagy valami ilyesmi és ezért már le se írják sehova se. Viszont nem vagyok a tudás birtokában. Sokszor tapasztalom azt, hogy a leírások elnagyoltak és olyanoknak készül, akiknek nincs is szükségük rá, viszont, akik meg ez alapján próbálkoznak túl kevés.

Egyik pl. a dhewm3 How to install leírása:

"If you bought the game on CDs/DVD, base/pak000.pk4 - pak004.pk4 and d3xp/pak000.pk4 can be copied from the disks, the other files are from the patch."

Csak a kezdők számára az az elhanyagolható, ámde létfontosságú info maradt le, hogy hova a tökbe másold, miközben a honnan még számomra is evidens. :U A végére rájöttem, de nem érzem magamnak többnek azáltal, hogy nekem kellett kitalálni.

(#83423) Vasti74 válasza fatpingvin (#83418) üzenetére


Vasti74
aktív tag

Régen piszok jók voltak az MLF-es (...remélem még jól írom ;-) linuxos levelező listák, micsoda forgalom volt rajtuk... Az volt ám a szép világ :-)
Na ott is az volt, hogy volt pár ember, akire nyugodtan mondhatjuk, hogy linux guruk voltak, a stílusuk meg hát - az olyan volt, amilyen ;-) Viszont BÁRMIRE tudták a megoldást, vagy legalábbis konstruktívan tudtak valami irányt mutatni, ha az ember elakadt :-)
(Volt olyan egyszer, hogy kimentünk a kollégával egy nagyobb céghez valamit szerelni, és nekem a becenevem is Vasti, meg a nick nevem is ez mindenhol. Bent voltunk a rendszergazdáknál, a kolléga szól, hogy Vasti! Az egyik rendszergazda meg: véletlenül nem a linux listás vasti vagy??? Mondom de :-) Ő meg az XY: régóta "ismertük" egymást szakmailag, aztán véletlenül összefutottunk :-)
Ha-ha, ez de jó sztori volt, de kit érdekel, igaz? Elnézést, sok a szabadidőm :-)

[ Szerkesztve ]

(#83424) CPT.Pirk válasza Warton (#83422) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Manjaro KDE-n felraktam Steam-ből a WoT-ot, Proton Experimentallal rögtön indult és ment is. Semmit nem kellett csinálnom hozzá.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#83425) Kacsasült válasza fatpingvin (#83421) üzenetére


Kacsasült
junior tag

Megkerdem helyetted, ezen ne muljon...pill

Win10-es csoportba irtam

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.