Hirdetés
- potyautas: Vágyak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anakin007
aktív tag
válasz
DrojDtroll #51750 üzenetére
Ezt nézted már?
-
válasz
Anakin007 #51749 üzenetére
x86 PAT enabled: cpu 0, old 0x7040600070406, new 0x7010600070106
Ez a sor tényleg arra utal, de biztosan 64 bites rendszer van a pendrive-on, local apic kikapcsolása csak nem okoz ilyet.
(#51750) DrojDtroll
Notepadqq elég nagy tudású, én mindent azzal szerkesztek, amihez kevés a gedit.
-
DrojDtroll
veterán
Valaki nem tud valami jó alternatívát a notepad++-ra?
Fontos, hogy sftp-re tudjon menteni, illetve tudjon arról dolgozni.
-
válasz
#21078528 #51744 üzenetére
No ettől tartok én, nem sürün használok laptopot.
Most már fél órája fut a Mint 17.1, de csak az egyik pcocesszor magot látja és folyamatosan fut a ventillátor, egyszer csak 75 foknál bekapcsolt.A nolapic kapcsolót használtam. Igy már tudnám telepIteni elméletileg, de valamit kéne kezdeni a processzor felismerésével és a vventi szabályozással is. A laptop-mode-tools és a tlp sem szabályozza a ventit.
-
lev258
veterán
Ha valakit érdekel, az Alien: Isolation + DLCs most igen olcsón megvásárolható Linuxra is. [link]
-
válasz
lev258 #51740 üzenetére
Mint 17.x volt rajta, hw-ek ugyanezek, semmi nem változott, csak ritkán használtam, ugyanaz az Adata SP920 SSD volt, mint amivel először kezdett vacakolni, bár akkorra már frissítettem, de a pontos verziókra nem emlékszem.
Biosokat nem szoktam piszkálni, az SSD-n Win még nem volt.
Most otthagytam a laptopot, kb 20 perce az a szürke képernyő van és forog a ventije az acpi=force opcióval bootolt.
Az a baj, hogy a nomodeset esetén a Cinnamon csak csökkentett módban fut. Amúgy azzal is leállt már.
Ezen a laptopon lehet, hogy csak Win tudna már futni?
-
válasz
lev258 #51738 üzenetére
A legdühítőbb, hogy épp nyár közepén a 40 fokban használtam napokig vidéken, akkor minden OK volt. A bios-on már én is gondolkodom, de ahogy látom, csak Win alól lehet frissíteni vgy az archwikiben írt módon "brick" címszóval, nem túl szimpi.
Eddig miért működött, csak azt nem értem. Megpróbálom a 2.5-ös HDD-t megreperálni, hogy tudjak ráapplikálni valami Wint a bios miatt, bár ma a hátam közepére se hiányzik egy Win telepítés...
-
válasz
ubyegon2 #51735 üzenetére
Semelyik módon nem akar jó lenni, legtovább az acpi=force kapcsolóval megy, de pár perc után jön a világos szürke képernyő, a venti megy. Normál indításnál el sem indul a venti.
(#51736) Slownz
A Linux GRUB-ot is törlöd, ha leszeded a Linuxot, így a Win indítója sem lesz meg, Win lemezről kell helyrehozni a saját indítóját. Nem ugrik be már olyan rég wineztem, de ha rákeresel King Unique itteni hsz-eire, megtalálod a megoldást, hogyan kell rendberakni a Win indítót ilyenkor, bár mások is írták, de ő jut eszembe ilyenkor.
-
Slownz
senior tag
Sziasztok! Egy elméleti kérdésem lenne. Fel tudok rakni Linuxot Windows mellé úgy, hogy utána később le tudjam törölni és a Windows pedig muzsikáljon továbbra is gond nélkül (magyarul ne kelljen a Windowst is újrarakni hozzá). Emlékeim szerint legutóbb azzal volt a baj, hogyha letöröltem a Linuxot, akkor nem akart.betölteni a Windows.
-
válasz
lev258 #51734 üzenetére
Az a baj, hogy csak live-ban próbálom, mert olyan hamar leáll a venti, hogy nincs értelme elkezdeni a telepítést.
Egyébként sincs még benne a meghajtó, azt most próbálom helyrehozni.17.1 boot-tal egyik usb portnál el sem indult a venti, másiknál elindult, de még ment a venti és beállt a világos szürke képernyő, semmire sem reagál. Fura, hogy ennél szürke lett, az XFCE-nél zöldes, a 18.1 Cinnamonnál meg sötétszürke, mindnek az alapszínével fagy le, ez jelent valamit.
-
válasz
lev258 #51732 üzenetére
Most, hogy mondod, lehet, hogy az volt rajta, nem a 17.3, amivel az előbb próbáltam.
Debian live-val is megnéztem, nolapic opcióval nem láttam, hogy kiírná ezt: unsupported pm cap regs version, de pár perc múlva mégis csak leállt a venti.Köszi neked is a tippet, leszedem a 17.1-et, közben próbálgatom az archwikis ötleteket, bár ezt a
acpi_osi=Linux
-ot már próbálgattam.Az Archwiki is kétféleképpen írja szerencsére, van úgy, hogy a Linux szó van " " között és van olyan, hogy az egész sor így: "quiet splash acpi_osi=Linux"
Most a 17.1-ben reménykedem.
Volt már Manjaro is, hogy ne csak Debian és Ubuntu alapok legyenek. Minden ugyanaz volt.
-
válasz
gergobaby #51730 üzenetére
Köszi, megnézem, archwiki eszembe juthatott volna.
Azért nem értem az egész jelenséget, mert amikor megkaptam egy éve, akkor raktam rá pár disztrót kíváncsiságból és mindegyikkel teljesen jól működött hetekig, aztán egyszer csak bekapcsoltam és mindíg rebootolt vagy blank screen lett. Megnéztem, láttam, hogy a venti nem forog, azt hittem az kampózott be, de most kitisztitottam és egyébként is ment a venti rendesen pár percig, aztán egyszerűen lekapcsolja magát és akkor persze melegszik.
-
Van egy Toshiba Satellite L305-S5907 laptop, amire bármit próbálok felrakni (Mint XFCE 17.3 volt az utolsó)
unsupported pm cap regs version 7
hibával indul és live boot után pár perccel leáll a ventillátor és egyszínű lesz a képernyő. XFCE-nél zöldes, Cinnamonnal szürke.Próbálom kompatibilis módban is indítani, ami a noapic, meg egyéb bejegyzéseket tartalmazza, akkor meg egyszerűen lefagy, de ilyenkor megy a ventillátor. nomodeset sem segít.
Ez a pm cap regs melyik kernellel menne jól? Érdemes Jessie-vel kipróbálni a 3.16-os kernel miatt? Vagy ez nem kernelfüggő lenne?
Nézegettem ezt is, de az utolsó bejegyzés sem segített.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3522
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Apple iPhone 16 Plus 256GB,Újszerű,Kábel, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest