Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi

nagyúr

old_artist!

Nagyon jó taktikát választottál! Érdemes először csak ismerkedni a rendszerrel, s utána felrakni.

Ami a rendszert illeti:
    Grafikus felület nélkül az abszolút minimum az kb: 166 mhz mmx, 64 mb ram. De ez tényleg a legkisebb amivel érdemes nekilátni.
    Vannak speciális disztrók, amik direkt régi gépekre vannak optimalizálva. Ezek telepítéséhez és konfigurálásához kell némi jártasság. Elsősorban a terminál használatában. Ilyenek: dsl, deli, vector, saxen. Esetleg zenwalk. Illetve néhány nagyobb, ha van türelmed és elszántságod kibelezni.
    Van ugyanis jó néhány trükk, amivel a rendszert kisebbé és gyorsabbá teheted. De ezekről később, ha eljutsz idáig.

Javasolt viszont a nagy ablakkezelőket elfelejteni. valami kicsi és gyors kell. (Írták előttem. Én a fluxboxot ajánlom. Nagyon jól átalakítható. Egészen szép témák vannak hozzá.)

Konfig:
    proc: kicsit sovány. Illetve ez a legsoványabb része. Slot1-es a lap? Mert abba elvileg belemennek a p3-as procik. Egy 5-600 mhzes változat már főnyeremény. Érdemes lenne beruházni rá azt a doboz cigi árát. Vagy egy havertól csövelni egyet. ;)
    vga: elvileg van hozzá matroxos driver. Szerintem rá is lehet majd venni a felbontásra. De ez okoz majd még fejfájást.
    scsi: Van hozzá open sorurce kernel modul, úgyhogy még az is lehet, hogy out-of-the-box menni fog. Ha nem itt pláne trükközni kell, de megoldható.

Hirtelen ennyi. Jó munkát. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés