Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40706) spammer válasza Boyrob (#40702) üzenetére


spammer
veterán

A régi vasra talán a Lubuntu 14.04 vagy a Crunchbangplusplus jobb lenne. Eszeveszett különbséget nem kell várni, de talán picit jobban muzsikálna (főleg az utóbbi).

A 6 magos gép meg mindent elvisz, általában a Linux Mintet szoktuk ajánlani: Cinnamon, MATE vagy KDE, mehet bármelyik, elbírja bőven a gép.

Az alapvető parancsokkal és fogalmakkal ismerkedj csak meg, nem bonyolult dolgok és hasznodra lesznek. A szoftverközpontból vagy terminálból telepítésnél nincs egyszerűbb, főleg terminálosnál, mert akár 100 programot is telepíthetsz egy parancs kiadásával, ha úgy tetszik. Ráadásul ami a tárolókba kerül, az megbízható, nem kell mindenhonnan összevadászni a programokat.

Linux alatt sok driver már a kernel része, amennyiben alapból működik megfelelően (a hang pl. szokott), akkor más dolgod nincs. Videokártya driver már más kérdés, nem tudom, ez a régi Radeon mennyire működik, illetve van-e rendes driver, majd az okosabbak megírják.

A Lexmark típusra guglizz rá Linux vagy Ubuntu kulcsszót csatolva, talán működésre lehet bírni. Szkennelésre a Simple Scan nevű programot ajánlom.

[ Szerkesztve ]

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.