- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Változások a Prohardveren
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
Egy flash kártyán lévő file systemet szeretnék kímélni, és arra gondoltam, hogy valami write back cache kellene hozzá az fstab-ba mountolási opciónak.
Keresgélek neten, mik vannak, és találtam egy olyat hogy "commit=600", ami azt mondja neki, legyen 600 másodperces kiírási idő.
A kérdésem, hogy használhatok ilyen kapcsolót ext2 meg akármin, vagy csak újabb ext partíción? Ha használni akarom ezt az opciót, külön elő kell készítenem rá az ext partíciót, vagy csak bevésem az fstab-ba, és levan róla a gond? Ha van kitalálva writeback cache-elésre valami jobb módszer is, ami ugyan úgy handy, szóljatok rám. Tippeket előre is köszönöm.
-
törölt tag
-
válasz
DittyCat #30286 üzenetére
Nagyon jó témákat vetsz fel, mert legalább rápontosítok dolgokra, amiket már elfelejtettem.
Az off az tényleg rendkívül szines.
Rózsaszínt csak irónikálódásból szúrtam be.
Tényleg ne fogd vissza magad! Az viszont ráférne az offra, hogy ott is megjelenj, mert a nagy öregek már saját magukat is unják.Szóval, ki fogom próbálni ezt az ikontelepítőt, mekkora jó dolog már 😁!
Ugye, hogy jobb, mint a mappa átszinezése, bár az sem semmi!(#30285) carrick16
Az a FF- ben eltünős dolog lehet a VGA driver miatt is, próbáltál már nyílt/zárt driver cserét? Pontosan nem tudom elmagyarázni, mert XFCE- t nem ismerem!(#30287) DittyCat
Végre! Csak 5-6 x említettük már!(#30288) carrick16
Ne szórakozz már! A telepítés módszere volt itt a hangsúlyosabb. -
DittyCat
tag
válasz
ubyegon2 #30283 üzenetére
Megint okosabb lettem, nagyon szépen köszi 😊! Nem vagyok rózsaszín típus, inkább valami szép égkékre gondoltam, vagy valami elegáns bronzszínre (de ha ti is 16 színben látjátok a világot, mint a legtöbb férfi, akkor ezt hiába mondom 😊).
Szóval, ki fogom próbálni ezt az ikontelepítőt, mekkora jó dolog már 😁!
Bocsi, ha túl egyszerűeket kérdezek, de hát végül is ez a kezdőknek szóló topik 😊. Színesebb, érdekesebb témákkal találkozzunk a Linux OFF topikban 😉? -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #30278 üzenetére
Rendben van, akkor update-elek mindent!
Ezt a jelmagyarázatot csak ma láttam meg, szóval tegnap még lehettem abban a hitben, hogy az 5-ös a kritikus dolgokat javítja.Amúgy meg érdekes, mert nálam nincsenek bepipálva a 3-5-ös szintűek mégis benne volt a listában. Tényleg kezdő vagyok. Ez az első rendszerem, amit 2 óránál többet használtam.
Próbálkoztam még Ubuntuval, de a Unity óta nagyon nem tetszik.
A Firefoxban a fórumok hozzászólás dobozában néha eltűnik 1-1 sor pár pillanatra, aztán megjelenik. Nem biztos, hogy ide tartozik, de Windows alatt nem tapasztaltam ilyesmit...
-
válasz
Fritz Teufel #30282 üzenetére
Valóban, engem például fel tudnak dobni a kérdései!
Kell más megközelítés is, ez kétségtelen!
Nem mint ha nem lenne izgalmas az offban a systemd v. a wayland probléma feszegetése!
Azokból legalább egy kukkot se értek.
-
válasz
ubyegon2 #30280 üzenetére
A 17.1- ben jelennek meg majd az újítások, erről értesítést kapnak a 17- et használók és választhatnak, frissítenek a 17.1- re vagy maradnak a 17- en. Ez egy most induló frissítési metodika, majd kiderül minden, ha beindul, annyi azonban már biztos, hogy a 17.1- hez elég csak frissítened a választásos módszerrel!
Ami még jó, hogy ezek a frisssítési időpontok 6 havonta lesznek és függetlenek az Ubuntu kiadásoktól időben legalábbis. forrás:[link]Előbbiből kimaradt egy d betű, pótoltam.
Az újratelepítést felejtsd el újra
Fent leírd módon tehetsz fel új témákat is.
-
válasz
DittyCat #30279 üzenetére
Szia! Most is felrakhatsz bármilyen ikonsort pillanatok alatt akár innen is 3 terminal parancs az egész és utána a Témák- nál csak beállítod, ami tetszik.
Itt egy példa és így néz ki:
Beállítás:
Az újratelepítést felejts el újra, 2019- ig a MINT 17 támogatott. Azt hiszem a köztes kiadások csak azért lesznek, hogy 2 év múlva ne kelljen iszonyú sok frissítést felrakni, ha valaki akkor telepítené a 17- et.
Ez az átszinezés meg ki tudja mikor lesz, de ugye nem raksz fel rózsaszinű mappákat?
-
DittyCat
tag
Helló Mindenki
!
Nem tudjátok, mikor lesz az (és hogyan), amikor a Mintben lehetőség lesz a zöld színű mappákat átszínezni más színűre [link]? Tudom, first world problem...
Ezen kívül még egy kérdés: ha kijön a Linux Mint 17.1 (és aztán a többi, 18, 19...), akkor nekem majd mindig újra kell telepíteni a gépem, vagy a frissítések maguk után vonják ezt is és újratelepítés nélkül lesz magasabb verziószámú a rendszerem (pusztán attól, hogy frissítem)?
Ezer köszi előre is! -
válasz
#81562624 #30276 üzenetére
Csöppet se aggódj emiatt
, a Frissítéskezelő ilyen csak a MINT- en, ha Synapticban frissítesz vagy terminalban adod ki a sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade parancsot, akkor frissít mindent, nem finnyáskodik. Nagyon kezdőként én is féltem a 4-5 szinttől, de még nem okozott semmi problémát a teljes frissítés, pedig megjelenése óta fenn van a MINT 17 Cinnamon, sőt RC- ről indult és csak frissítem rendszeresen.
Azt javaslom, hogy amíg nem látod át alapszinten a rendszer felépítését, addig ne törölj semmit, bizonyos programok visznek magukkal sok mást is a függőségek miatt, gondolom.Azzal amúgy megleptél, hogy ezt fordítva tudtad értelmezni:
-
lev258
veterán
válasz
#81562624 #30274 üzenetére
A Frissítéskezelő beállításaiban el lehet érni, hogy ne mutassa a 4-es, 5-ös kategóriájúkat. Nem kell azért félni tőlük, egyszerűen arról van szó, hogy a Mint kicsit szigorúbban bánik olyan frissítésekkel, amiket pl. az Ubuntu rögtön felenged. Jelen példában, egy kernelfrissítés töb okból hasznos lehet, de egy megjelenő bug esetleg már működő hardvernél is okozhat gondot (pl. wifi).
-
törölt tag
Oké, de már feltettem azokat is. Tegnap még nem tudtam, hogy azokat nem ajánlott. Igazából én pont fordítva értelmeztem ezt a rangsort. (1 annyira nem fontos, 5 nagyon fontos frissítés)
Amúgy alapból rejtetté kéne azokat tennie a rendszernek, és a hozzáértők meg piszkálhatják, ha akarják. Na mindegy, remélem nem lesz gond, aztán hamar jön valami update, ami biztonságossá teszi ezeket is. -
törölt tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő linuxos vagyok. Tegnap tettem fel a Mint 17-et (xcfe). Eddig minden oké vele, tetszik nagyon. Telepítés után elindítottam a frissítéskezelőt és mindent felraktam onnan. Láttam, hogy kategorizálva vannak a dolgok (1-5-ig), amit még akkor nem tudtam mit jelent. Most láttam a magyarázatban, hogy a 4-5-ös besorolásúak a nem biztonságos/veszélyes csomagok. Lehet belőle bajom, hogy azokat is feltettem? -
lev258
veterán
válasz
korobi #30265 üzenetére
Sok tapasztalatom nincs, én a Jupiter-t használom, de az a 12.04 után szűnt meg valamikor. A TLP lenne valamennyire utódja, de úgy tudom, a Thinkpad-ekhez van legjobban hozzáigazítva. A mode-tools-ról kevesebbet tudok, de mindig van lehetőség kézileg belemászni a dolgokba, ha valaki kicsit jobban ért hozzá és keresgél a neten.
-
lev258
veterán
válasz
korobi #30263 üzenetére
Azért nem tudok én se konkrét véleményt alkotni, mert az órajelállítás valószínűleg nem emberi időmértékben történik. Emellett úgy sejtem, hogy a beviteli eszközök prioritást élveznek, így el tudom képzelni azt is, hogy egy billentyű leütése vagy az egér megmozdítása pillanatnyi extra terhelést jelent. Hogy a lekérdezés ehhez képest mikor történik, az sok mindent befolyásolhat. Megpróbálkozhatsz azokkal a programokkal, amiket említettél is, aztán vagy látsz érdemi változást, vagy nem. Én nem gondolnám, hogy ilyen komoly gondok lennének a szabályzásban, főleg úgy, hogy te rolling distro-t használsz (ha jól olvastam), én meg egy Ubuntu 12.04-et épp.
-
lev258
veterán
válasz
korobi #30259 üzenetére
Nem tudom, a Conky mit használ konkrétan. Én ezzel tudom megnézni gyorsan: sudo cat /sys/devices/system/cpu/cpu*/cpufreq/cpuinfo_cur_freq (viszont ez elég gyorsan tud változni, így kérdés, a Conky milyen gyakran kérdezi le). Nálam többszöri lekérdezés időnként 1200-at adott, néha meg 2400-et, aztán meg megint 1200-at, miközben csak a Terminálban kértem le újra.
-
korobi
aktív tag
válasz
ubyegon2 #30256 üzenetére
a 10%-ot persze tudom, zenét hallgattam meg böngésző meg a gedit. de ez szerintem nem elég ok arra hogy 1.2-ről 2,4 re tekerje az órajelet. vagy rosszul gondolom?
milyen energia gazdálkodási beállítások vannak?
ezeket találtam laptop mode tools, tlp...
melyikkel érdemes foglalkozni? -
korobi
aktív tag
mondjatok valamit az energiagazdálkodáshoz, mert az hogy 10%-os kihasználtság mellet maxra tekeri a cpu órajelet az nem tetszik!
antergos -
korobi
aktív tag
akadt egy gondom.
a remmina programban, az rdp kapcsolat miért csak akkor jelenik meg a listában ha root-tal indítom?
antergos cinnamonrol van most szó (igen lassan sorba próbálom az összes antergos...)
gnome3, xfce, alatt nem volt ez a gond jelen... -
Ryle
tag
Sziasztok!
Abban szeretném kérni a segítségeteket hogy rendelkezem egy vps szerverrel amihez a mai nap folyamán vásároltam egy domaint is. A domain át lett irányitva a szerver ip címére, és a /var/www/index.php-t be is tölti rendesen, de mikor pl www.valami.hu/webmail címet ütöm be akkor egy fehér oldal tölt be. Illetve subdomaint is készítettem egy mail.valami.hu-t de sajnos az is csak egy fehér képernyőt tölt be.
Most csinálok ilyet előszőr, szóval valaki aki hozzá értő a témában azt nagyon szépen megkérném hogy segítsen.
-
válasz
DittyCat #30250 üzenetére
Igen, a szine az nagyon szép!
Sajna csak alul-felül van, ezzel együtt kell tudni élni.(#30251) Angelotti
MBR- ben 4 elsődleges partíciót használhatsz. Ha viszont 1 elsődlegest csinálsz az XP miatt, akkor utána csinálj kiterjesztett partíciót és abból már tudsz sok logikait csinálni!
partícionálás első bekezdések, de itt van partíció szerkesztő leírása is -
Angelotti
tag
Sziasztok!
Én 3 rendszert szeretnék majd egyszerre használni, egy két terrás vinyón.WinXP SP3
Win8.1
Ubuntu, lehet Debian, még nem döntöttem.
plusz még van egy partícióm adat tárolásra. (NTFS)Ugye ez alapból 4 partíció + ott van a 8.1 MBR-e remélem csak egy van neki. Meg ha jól tudom a linuxnak is kell vmiféle swap.
Ha jól tudom maximum 4 partíciót használhatok egy vinyón egyszerre.
Működne a dolog, vagy a rendszerító+swap+anyámkínja be fog kavarni?
Löszi a válaszokat,
Üdv, Zoli. -
DittyCat
tag
válasz
ubyegon2 #30249 üzenetére
A helyzet az, hogy rajongok a folklórért, bár ez csak valami sima kacskaringó (nem népművészet), de tetszett a színe
!
Viszont míg korábban nem tudtam témát változtatni, most már ez is megy. Sőt, az alsó panelt is tudom már szerkeszteni (de sajnos nem lehet jobbra húzni, csak alul/felül/alul-felül opciók közül lehet választani). Marad alul...
-
válasz
DittyCat #30244 üzenetére
Frissítőt bezárhatod. Középen, ahol választhatsz különböző betűk között, miért írtál be kérdőjelet? Az nincs az opciók között!
Utána már új parancsként értelmezte az i betűt, azért ajánlott rá egy telepítést. Azt az ipritet nem kell telepítened!Add ki újra a kért parancsot és válaszd az alapértelmezett n betűt.
Nem szól örökre semmi, főleg nem a sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade parancs, ez mindíg kiadandó, ha frissíteni akarod a tárolókat és utána a rendszert!
-
-
-
DittyCat
tag
Sziasztok!
Frissítenék, de nem sikerül, az alábbit írja ki... légyszi segítsetek! Be kéne írnom, hogy sudo apt-get... és aztán amit mond? Nem akarok valami megbízhatatlan dolgot telepíteni, ezért (is) kérdezem.
Mellesleg, a mai hír (http://index.hu/tech/2014/09/25/felfedeztek_az_eddigi_legdurvabb_sebezhetoseget_bash/) mennyire helytálló és milyen szinten érint minket (titeket és engem
)?
Előre is köszi. Megint.
-
válasz
CPT.Pirk #30233 üzenetére
Intel 520 szerencsére nem vfat rendszerű.
Mire odakerülök, hogy a Chakra megy az SSD- re, úgyis kiderül, mikre kell figyelni, de kezd kialakulni egy olyasfajta vélemény is, hogy nem kell különösebben babusgatni az SSD- t Linuxon. Ha megadja magát valami miatt, az úgyis a vezérlő lesz.előző parancsra ezt írja így HDD- n lévő MINT- ből kiadva:
* Data Set Management TRIM supported (limit 1 block)Akkor ez a parancs jó lesz a Chakra ellenőrzésére is.
-
válasz
CPT.Pirk #30231 üzenetére
Tudom, hogy SSHD- d van, de mint Chakra prof- ot kérdeztelek.
A különféle át, ide-oda helyezések disztrófüggetlenek, bár ezekkel meg a TRIM beállításokkal kapcsolatban is olvastam többféle módszert. Pld. a discard opció az fstab- ban kell- nem kell, olvastam már azt is, hogy az fstrim is ugyanaz, mint a trim, ami igaz ugyan, csak az első kizárólag a nem használt területeken dolgozik.
Ha a Chakra is kezeli rendesen a TRIM- et, akkor elég sok beállítgatást megúsznák, de most olvasom épp, hogy ez a parancs ellenőrzi, leírom, hátha valakinek pont ez kell:sudo hdparm -I /dev/sda | grep "TRIM supported"
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #30230 üzenetére
MintStick. Nem ismerem, nem tudom mit tud. Pl. Unetbootinnal voltak gondok már, Lili sem tud mindent jól kiírni, stb. Meg kell nézni, melyik disztróhoz mit javasolnak, meg hogy az adott progi támogatási listájában mi van.
Az SSD-t meg nem tudom. Fogalmam sincs hogy kezeli a 14.04, mintha valami automata ssd felismerés lenne benne. Igazából nem is különösebben lényeges, mert úgy is egy pár fstab bejegyzést át kell alakítani hogy ne az SSD-re kerüljön pl. a /tmp, a böngésző cache, stb. Aki meg ezeket ismeri, az be tudja kapcsolni a trimhez kellő systemd szolgáltatást.
Egyébként SSD-vel ne engem kérdezz, nekem SSHD-m van. -5 kör szopás. -
válasz
CPT.Pirk #30213 üzenetére
Pl. a Chakrát Win alatt a win32diskimager, Linux alatt meg a Susestudio Imagewriter tudja kiírni, más nem.
Kb 50 disztrót a MintStick írt ki és nem tűnt fel, hogy gond lenne a telepítés során.
How To Install MintStickA Chakra kezeli már az SSD TRIM- et úgy, mint az U14.04 ? Intel 520
-
Vladi
nagyúr
válasz
CanibelZ #30200 üzenetére
Valami driver inkompatibilitás van. De ne a wint csináljuk már meg a linux topikban.
Feleségem kislaptopján fedora xfce van.
(#30216) jakos73:
Dehogy hagyod...
- megszállottság
- frusztrált düh
- kipirosodott arc
- alvászavar
- kényszeres visszatérés a témáhozEz mind linux függőségre utal.
mod:
Ha xy disztrót teszel pendrivera, ne használj általános programot, hanem a disztróra szabott megoldást.
-
korobi
aktív tag
válasz
_Dumber_ #30225 üzenetére
tapasztalat, hogy az ati kártyás lenovók ezen az elven működnek. kikapcsolható az ati kártya. nvidiásat meg mostanában nem láttam, de ha kezem ügyébe akad, akkor meglesem a dolgot.
aszem egyenlőre le kellesz tennem az ati kártyáról...
valami leírás az inteleshez filmnézésre? ha már lekapcsolom az atit mert úgysem megy...már csak kíváncsiságból teszek majd vele egy próbát, de a kde vel nem vagyok jóban kb egy hete húzta fel úgy az agyam a manjaro-kde hogy azonnal le is töröltem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
korobi #30224 üzenetére
Switchable graphics. Azzal össze lehetne valahogy hozni, de utólag telepíteni a Catalystet ilyen esetben nem tudom miként kell. Tegyél egy próbát a Chakra live telepítőjével, azt el lehet indítani zárt driverekkel, vagyis megpróbálja betölteni a Catalystet a live rendszer alá is. (engedélyezd előtte a switchable graphicst)
Aztán meg az SMPlayerben és a VLC-ben engedélyezd a HW gyorsítást, és nézd meg mi történik. Ha esetleg menne a Catalyst, akkor ahhoz kell egy csomag, az xvba-video, ezen keresztül lehet a VA-API -t használni, ennek a kimenetnek kell beállítva lennie a lejátszókban.
-
_Dumber_
őstag
-
korobi
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #30221 üzenetére
igen biztos hogy nem lehet, mert csak atit kikapcsilni lehet vagy pedig switchableakármire lehet állítani.
ezzel már korábban is birkóztam windows alatt. mert ugye itt nem adhatom meg hogy melyik alkalmazás melyik kártyát használja, hanem majd a rendszer eldönti mikor kapcsol át.ezt a vgaswitcherot olvasgattam korábban erre a problémára, de azt írták, hogy az már 3.12 kernel felett nem igényel beállítást. na én nem ezt vettem észre.
azthiszem akkor nem lesz értelme így járatni a kártyát. inteles "kártya" kihasználására van valami beállítás leírás? hogy ne a proci dolgozzon a filmeken..
van is itt a logouton, erröl a dologról egy cikk, ha belakom majd valamelyik rendszert, belinkelem neked.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
korobi #30220 üzenetére
Ez így nem működik, Windows alatt sem. Elvileg amíg nem tudod az elsődleges VGA-nak a Radeont beállítani, addig nem is lesz rá működő driver. Az VA-API kihasználása film lejátszásra meg csak ezek után kezdődhet.
Biztos hogy nem lehet elsődleges VGA-t állítani? A Radeonos ThinkPademben is lehet ezt a biosban.
*szerk: ha egyszer belőtted a drivert, akkor elvileg meg lehet oldani a menet közbeni váltást a VGA-k között, valamilyen szkriptet kell rá csinálni. Sajnos nem tudok többet erről. KDE-hez láttam ilyen widgetet erre a célra.
-
korobi
aktív tag
Sziasztok.
Próbáltam feltenni a catalystot, minden parancs végig is ment, de az eredmény ez lett:ez alapján csináltam a műveletet: [catalyst telepítés antergos]
lenovo g500 ( 2 vga-s verzió )
antergos xfce frissen telepítve -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ice&Lime #30214 üzenetére
Vannak eltérő technikák a bootolható iso készítésére, és nem mindegyik disztró használ ugyanolyat. Erre szokott lenni a kompatibilitási lista a bootolható pent készítő progikban, ami többnyire fedni szokta a valóságot. A lili pl. szól is, ha szerinte nem hozzá való disztrót szeretnél vele kiírni.
A yumit pl. pont nem ismerem, sosem használtam.
-
Ice&Lime
veterán
Amiket kiirtam yumival meg kiprobalom, aztan tenyleg abbahagyom.
Egyebkent mit kell beirni a terminal konzole-ba a fenyeroszabalyzo helyreallitasahoz hogy mukodjon rendesen? -
Ice&Lime
veterán
válasz
CPT.Pirk #30213 üzenetére
Na ne, én azt hittem, hogy a yumi multiboot creator pont erre a célra van, azt most kiderül, hogy a felét nem írja ki jól? Minden disztrót mással írjak ki, meg keresgéljem melyikkel hajlandó csak kiírni az adott disztrót jól... Na jó, ez már gázos. Be is fejezem ezt már, nem kezdem elölről, sem össze-vissza.
Leteszek erről. Még egyszer, köszönöm a segítséget! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ice&Lime #30210 üzenetére
Meg kell nézni, hogy melyik disztrót milyen programmal kell kiírnod. Pl. a Chakrát Win alatt a win32diskimager, Linux alatt meg a Susestudio Imagewriter tudja kiírni, más nem. (dd-t nem nézve) Vagyis ki fogják írni, de nem lesz bootolható, vagy boot közben meg fog halni.
Még a végén lehet, hogy ebbe futottál bele. Win alatt pl. ott van még a Linux Live USB creator http://www.linuxliveusb.com/, meg még pár.
-
lev258
veterán
válasz
Ice&Lime #30192 üzenetére
Én sem erőltetek rád semmit, csak megismétlem magamat. Fényerő állításra valószínűleg van megoldás, laptoptípustól függően, hasonlóan touchpad-ra is. Nem tudom megígérni, de valószínű.
És még egy megjegyzés. Mint említettem, korábban nekem is volt fényerő problémám, a touchpad pedig nem is működött. Történt ez akkor egy Ubuntun. A problémát megoldottam mások segítségével fél óra alatt (felülbecsülve). Az évek alatt pedig talán 3-4 disztribúciót próbáltam ki eddig összesen. -
Ice&Lime
veterán
Még egy olyat kérdeznék, hogy a yumi-val kiírva az isokat pdrivera, ha nincs a listában az adott distró, egyébként több ilyen van, akkor a yumiban mit kell kiválasztani rájuk?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CanibelZ #30200 üzenetére
Milyen app hiányosságokra gondolsz Chakránál? Eleve egy fullos asztali környezettel érkezik.
Én végig LO-t használtam a fősulin, mindent abban csináltam. Most hogy a ppt-re mennyire erős azt nem tudom, de ki tudod próbálni most is a Wines gépeden, az LO ugyanaz mindegyik rendszeren. Mentésnél meg több formátum közül tudsz választani. Mondjuk amit lehet azt érdemes PDF-be exportálni, az a tuti.
A wifit meg egy live disztróval is ki tudod próbálni, hogy jobb-e. Pl. Chakra egyből jó erre.
jakos73: sajnos akkor nem arról van szó, amire gondoltam. Mondjuk a virtualizációt szerintem nyugodtan bekapcsolhatod. Max még tegyél egy próbát a legacy boot átállításával efi-re. A Linux laptop wiki szerint másoknál működik ez a Laptop Linuxal, szóval ki kell bukni előbb-utóbb, hogy mi a gond.
-
BoB
veterán
-
brugo
aktív tag
Sziasztok,
Ajáljatok egy linux live distrót amivel szépen particionálhatók, formázhatók 1 szűzvinyót felét windóznak, felét linuxnak .
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Önerő nélkül is. Részletfizetés. Bankmentes. Dell Latitude Intel Core Ultra7 165U 16GB DDR5 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3245
- HP 14 Elitebook 840 G10 FHD+ IPS i5-1335U 10mag 32GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest