Hirdetés
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- potyautas: Levél gyermekemnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: KLINTHOLM 3 fiókos fekete, acél, zárható kiegészítő elem
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
egy daily driver gépet rakok össze Linux költözéshez. média, web, játék elsődlegesen. Kubuntu 25.10 és Nobara 42 KDE közül végül utóbbit választottam az első tesztekhez. Ryzen 9600X + nVidia 4070 Super + 32GB DDR5.
partition és folder managment témában szeretnék segítséget kérni. annyi infó és tanács van külföldi fórumokon, hogy egyszerűen nem tudom kiszűrni mi lenne a legjobb nekem. clean install egy 4TB WD nvme SSD-n. nem terveztem partícionálgatni. erase disk, megcsinálom a bin/uefi bontást, terveztem egy nagyobb swap filet, RAM-hoz igazítva 40GB körül, ahogy olvasom célszerű, és gyakorlatilag ennyi.
amit viszont nem tudtam eldönteni, hogy a mappastruktúrát hogy érdemes kialakítani? steam, lutris, heroic sokat lesz használatban. ezeket egyszerűen \home alatt érdemes létrehozni subfolderben? vagy van amit érdemes \opt alá rakni? esetleg egyik sem? ebben szeretnék tanácsot kérni, hogy elsőre ne a legkevesbé ideális struktúrát alakítsam ki.
nem terveztem külön SSD-t a játékokra, főleg nem Win dual boottal. 1x4TB kitöltése a cél tisztán Linux felhasználásra. nem érdemes particionálgatni, ahogy néztem, főleg, hogy FHS alatt máshogy működnek a dolgok picit.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Projektor topic
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A jövőre utal a CoD: Black Ops 7 egy új beállítása?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650 Steel Legend WiFi R5 8600G 32GB DDR5 500GB SSD RX 7800XT 16GB NZXT H700i
- Asus Zenbook 13 laptop
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
CPT.Pirk