Új hozzászólás Aktív témák

• bugizozi

őstag

Sziasztok!

Debian 13 (Trixie) telepítettem az új Dell 5450 laptopomra, viszont lenne vele egy gondom.

A fortisslvpn nem működik :O Becsatlakozik, de nem érem el a távoli hálózatot, ping sem megy.
    Google kidobta, hogy másnak is volt ezzel gondja, igaz más distron:

Unable to connect to FortiSSLVPN using Network Manager
    After upgrading to 24.10, fortisslvpn stopped working with NetworkManager. Still works in shell
    Érdekes, hogy parancssorban, az openfortivpn-nel működik, ahogy ajánlják.

Találtam egy mélyebb cikket: [link]
    Nálam is ugyanez a hiba, a journalctl -b -u NetworkManager parancs azt mondta a logban, hogy: Can't execute /etc/ppp/ip-up: Permission denied

Innen linkeltek egy másik fórumra. Kipróbáltam az openconnect-tel, ez működik, csak nem menti el a jelszót, hiába pipálom be :F

Szóval a kérdésem az, hogy a fortisslvpn-t életre lehet valahogy lehelni, hogy csatlakozás után elérjem a hálózatot? Vagy az openconnect esetében meg lehet valahogy mókolni, hogy elmentse a jelszót? Nem szeretném mindig bepötyögni, vagy kimásolni valahonnan.

Köszönöm! :R

ui: egy KDE Neon 22.04-ről költözöm, ott rendben működik. Tudom a Trixie még nincs kint hivatalosan, próbáltam Debian 12-t telepíteni, de nem sikerült. Wifi firmware-t hiányolt, mind1, kábelen végigmentem vele, de reboot után a KDE felület nem töltött be, csak parancssor volt. Mindegy mert már szinte belaktam a 13-t, csak ez a része nem tökéletes még. Meg a Virtualbox hiányzik még, de idővel csak kijön hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés