Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz Warton #102378 üzenetére

Ez a CMOS tartalom miatti hülyülés gyakori hiba. Én tuti ami fix alapon ha veszek egy asztali gépet, CMOS Reset-el indítok, és a gombelemet is cserélem, mivel vannak gépek, amik már azelőtt megőrülnek a merülő elem miatt, minthogy hibaüzenetet írnának rá ;-)

Az új Lenovo a napokban pl., a beüzemelése utáni napon azt csinálta, hogy bekapcsoltam, és nem világított rajta semmi, még a Power LED sem, csak a ventilátora pörgött. A CMOS Reset megoldotta - és elemet is cseréltem, mert miután megvettem lusta voltam ;-)

Laptopoknál kicsit gázabb persze a dolgog, mert sok-sok éve elkezdtek vackokat gyártani... Még amikor a szakmámban melóztam, tizensok éve volt már olyan garis Dell a szervizben, amiből ki kellett venni az alaplapot a vinyócseréhez, mert a billentyűzet felőli oldalon volt, és rá volt ragasztva az alaplapra! Szuper :-) Régebben meg mindennek volt kis fedele, lehetett vinyót cserélni, memóriát cserélni, gombelemet cserélni, sőt ventilátort tisztítani a gép szétszerelése nélkül.

Régen minden jobb volt... ;-)

Új hozzászólás Aktív témák