Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sicc_innen

tag

Köszönöm a tippeket!

#101278urandom0
    "Hova vannak telepítve a fontok? Ha a ~/.fonts vagy a ~/.local/share/fonts-ba, akkor próbáld meg bemásolni őket az /usr/share/fonts-ba, és után megint frissíteni a cache-t."
    Telepített fontokat csak a /usr/share/fonts mappa almappáiban találtam.
    ~/.fonts vagy a ~/.local/share/fonts mappákat nem találtam a gépen.

#101279CPT.Pirk
    "Debianon valszeg alapból nincs meg az ms corefonts csomag. Elvileg ezt kell telepítened és akkor meglesznek a fontok: ttf-mscorefonts-installer"
    A Discover csomagkezelő nem hozott találatot a ttf-mscorefonts-installer-re.
    A terminálba beírva sem adott kimenetet, csak annyit, hogy hibás az [install ttf-mscorefonts] parancssor.

Elnézést kérek a bénázásaimért, eléggé kezdő linuxos vagyok még.
    A probléma további érdekessége, hogy csak a FreeOffice csomag programjai jelenítik meg a klasszikus (Aria, Calibri, Times…) betűtípusokat. Lehet, hogy integrálva van a csomagban, így magában a Linux rendszerben nincsenek jelen. Talán ezért nem találja őket a LibreOffice mellett pl. a Scribus, az Inkscape sem…
    A rutintalan agyammal logikázva talán az lenne a legegyszerűbb megoldás, ha ezeket a hiányolt betűtípusokat a rendszer alá utólag feltelepíteném...
    Feltételezem, hogy ha win alól kimásolgatom őket, akkor a Linuxhoz hozzáadhatók (telepíthetők) a .ttf, .otf fileok.

Új hozzászólás Aktív témák