Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4863) N.GÁBOR válasza Throme (#4860) üzenetére


N.GÁBOR
aktív tag

Biztosan van abban vami amit mondasz, és a legenda már-már túlnőtt a valóságon, de vmi alapjának kell lennie és van is. Jelenleg egy 8 éves Thinkpad T23-mas gépem van. Semmi baja, halkabb mint a legtöbb mai gép, érte már minden, leöntötték vízzel, sörrel, stb és semmi nyoma.

Hogy kicsit kisarkítsam a "sima" (egyébként zseniális N széria) és Thinkpad közötti különbséget:

Nézd meg az x301-et. Igen tudom, már autót lehetne venni az árából, vagy 5db N500-at, de:
8 órát is mehet aksiról vagy többet, megkapta a rollcage merevítést, vastagsága révén belefér egy borítékba, és 1,4 kg körül van... Kell ennél több, lehet ennél több?

Rengeteg notit láttam, használtam már és nagyon sokban csalódtam, de igazad van N-szériás Lenovoban nem. Így általában tökéletesen megfelel szinte minden célra. De azért a ThinkPad-ekhez nyújtott szoftveres plusz, a T-szériára alapból járó 3 év gar még sokat tudnak dobni az összképen. Na és persze aki sokat utazik (mint én) azok számára az ideális noti a 14"1-es kivitel ( a sub már szerintem túl pici) és ugye ilyen nincsen az N\Gszériában,nah meg én nem szeretem a tükröződő kijelzőt.

Ami még fontos lehet: Az N200 óta az N széria tagjai csak az új trendnek megfelelő "kinyitom becsukom" elven működnek, nincs retesz. Ez egy esés esetén jóval sérülékenyebbé teszi a gépet. Még egy apróság, hogy a ThinkPad-en kívül a legtöbb gép ( így az N-széria is) alulról szívja a levegőt, így ágyra letéve, buszon sokáig ölben használva kevésbé hatékony a hűtése, zajosabbá válhat és jobban melegedhet.

Sok kis apróság ami együtt sokat számíthat.

Így abban egyetértek veled, hogy tökéletes választás, mindenre elég, de a legendák nem hiába alakultak ki....

Üdv Gábor

[ Szerkesztve ]

May the force be with you!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.