Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4851) akipapi válasza N.GÁBOR (#4850) üzenetére


akipapi
tag

Sziasztok!

Tegnap vettem egy G530-as notebook-ot, eddig semmi rosszat nem tudok róla mondani. Viszont valamit elronthattam, mert vista-t telepítettem rá, majd system update progira bíztam minden driver telepítését. Viszont az FN billentyűkombinációk nem működnek. Ha valaki tud segíteni azt előre is megköszönném.

Üdv.

(#4852) szaki87 válasza N.GÁBOR (#4850) üzenetére


szaki87
csendes tag

köszi a választ!!
végre valaki válaszolt:D
ugye nagyon új a gép,még nem is dobták piacra,és engem további g530as tapasztalatok érdekelnek(meghibásodás,szervízháttér korrektsége,megbízhatóság,akkuidő) továbbra is,hiszen ez a gép az utódja,és most akarok először életemben laptopot venni,nem kéne az első vételt elbénázni :))
ár/érték arányban nem nagyon vetekszik vele egyik laptop sem,és a prohardveres hozzászólásokban is dícsérik úgy általában a lenovokat!

(#4853) N.GÁBOR válasza szaki87 (#4852) üzenetére


N.GÁBOR
aktív tag

Remélem valaki majd tud neked felhasználói tapasztalatokkal szolgálni, azonban ha mégsem, akkor ajánlom a pécsi Laptopinfo szaküzletet. Ugyan nem azt mondom, hogy ott vedd meg, de az egész országban ők forgalmazták elsőként a gépet, valamint ők a Lenovo hivatalos partnerei. Mikor megláttam a típust, elfogott a kíváncsiság így felhívtam őket és érdeklődtem a gépről. Biztos vagyok benne, hogy nagyon szívesen válaszolnak minden kérdésedre, akár emailben, akár telefonon. Az elérhetőségeiket megtalálod a weboldalon: www.laptopinfo.hu

Emellett azt hiszem a Lenovo és a Hp hivatalos szervizeként is működik a cég, így talán esetleges meghibásodási arányokkal is szolgálhatnak.

( Nagyon jó gépek voltak az N széria darabjai is, ez biztosan a G szériában sem változott, de nem gondolkodtál ThinkPad-ben?-bár elsődlegesen az anyagiak döntik el, hogy mit vehet az ember, így gondolom emiatt keresgélsz ebben az árszegmensben)

Üdv Gábor

May the force be with you!

(#4854) szaki87 válasza N.GÁBOR (#4853) üzenetére


szaki87
csendes tag

úúúúúúúú
köszi az infót!!
hát igen a fránya anyagiak beleszólnak a dolgokba...
130-140k nekem a plafon,uhogy ebből az árkategóriából kell választanom,de úgy gondolom,hogy ez a gép lesz az,mivel nem nagyon találok vetélytársat neki
esetleg renew hp-ék lennének még,vagy MSI,Toshiba...de azoknál jobb a lenovo konfigja...
Acer,Asus,Fuji kizárva nálam

(#4855) N.GÁBOR válasza szaki87 (#4854) üzenetére


N.GÁBOR
aktív tag

Ha én valamilyen elektronikai kütyüt veszek, akkor előtte mindig tesztek tömkelegével próbálom megalapozni, vagy elvetni a döntésemet.
Erről a gépről még magyar nyelvű teszt szinte biztos, hogy nincsen, azonban az alábbi linken találsz egy nagyon jó, angol nyelvű tesztet. Nem tudom, hogy miképpen állsz az aongollal, én csak pötyögök, de így is lehet boldogulni vele, így szerintem nem lesz gondod vele:http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5022&review=lenovo+g530

Nagyon jókat írnak róla, tényleg igazán jó választásnak tűnik. Sőt, én is épp most fontolgatom, hogy jelenlegi 8 éves ThinkPad-emnek keresek egy utódot, és szintén az anyagi korlátok miatt csak használt ThinkPad-ben gondolkodtam. Ha hajlandó lennék feladni előzetes elveimet valamely gépért. akkor max ez lenne az. Amiért talán mégsem teszem, az a "pöcökegér" hiánya.

Üdv Gábor

May the force be with you!

(#4856) N.GÁBOR


N.GÁBOR
aktív tag

A renew-s hp-s alternatívádhoz: Testvérem barátnőjének hozzád hasonlóan szüksége volt egy laptopra. A két lehetséges alternatívát az N500 (akkor még nem is hallottunk a G530-ról- pedig csak 1,5 hónapja volt ez) és a 6730\6735 renew-s kiadása jelentette. Végül vmiért a HP lett, de testvérem rengeteget bosszankodik az elhibázottnak vélt döntés miatt. Ezalatt a másfél hónap alatta a gép kétszer volt szervízben, egyszer a wifi-kártya miatt, egyszer pedig az alaplap miatt. Lehet, hogy csak mi jártunk ilyen szerencsétlenül, ezért én továbbra is jónak tartom a renew programot, de nálunk eléggé akadozva indult az első hónap.
Az említett gyártókat pedig én is kizárnám:)

üdv

May the force be with you!

(#4857) Duree válasza attika89 (#4838) üzenetére


Duree
veterán

Ez inkább hardware hibára utal,valahol a chipset környékén lehet valami Kh

duree54

(#4858) akipapi


akipapi
tag

Sziasztok!

Tudna segíteni valaki abban, hogy amikor aksiról tápkábelre váltok hogy lehet a hangjelzést kikapcsolni?

(#4859) Throme válasza akipapi (#4858) üzenetére


Throme
veterán

Helló

A tapasztalatok azt mutatják, hogy vista alatt működik a dolog, xp alatt nem.

Vista esetén :

Hardver és hang - Hang - lejátszás - speakers - tulajdonságok - jelszintek- pc hangszóró

Én teljesen letiltottam, de a csúszka levételével lehalkítható ez az erős beep.

(#4860) Throme válasza N.GÁBOR (#4855) üzenetére


Throme
veterán

Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy a Thinkpad mivel tud többet az N500/G5x0 szériánál? Az N500/G5x0 -ból elég sok konfigurációs megoldás van.
A Thinkpad - ha jól tudom - inkább már üzleti felhasználást célozza. Lehet kicsit strapabíróbb mondjuk egy leeséssel szemben. Valamint több adat/felhasználó védelmi sw/hw kerül bele. Otthonra, de szerintem még munkára is tökéletes az N500/G5x0.

Melóhelyen van N200 meg régebbi Thinkpad. Semmivel nem jobbak...

Inkább presztizs kérdés a Thinkpad sztárolása és ezzel jóval több zsetont kihúznak az ember zsebéből.

Cégek nagyobb tételben meg kedvezményekkel simán

Egy ideje olvasgatom ezt a fórumot és nem emlékszem olyan hozzászólásra ami lehúzná a gépet.
Ami kritika tetszett: az N500 fedele úgy csukódik mint a wc deszka (ülőke) :R
... mivel nincs rajta rögzítő retesz....

(#4861) Micka21


Micka21
tag

Üdv!
Pénteken hoztam el egy lenovo g530 as notit
Ma bekapcsoltam és ezt írja ki folyamtosan:

Broadcom UNDI PEX-2.1 v11.0.1
Copyright © 2000-2008 Broadcom Corpration
Copyright © 1997-2000 Intel Corporation
All right reserved.
PXE-E61: Media test failure, check cable.
PXE-M0F:Exiting Broadcom PXE ROM.

Bootolás hdd ről megy egyből, biosban látszik a hdd (vmi hitachi), OS install lemezre nem regál csak a kurzor villog ba felül, hálózatról lehúzás újraindítás sem használ,

nem jó a wincsije?

(#4862) Micka21


Micka21
tag

-

[ Szerkesztve ]

(#4863) N.GÁBOR válasza Throme (#4860) üzenetére


N.GÁBOR
aktív tag

Biztosan van abban vami amit mondasz, és a legenda már-már túlnőtt a valóságon, de vmi alapjának kell lennie és van is. Jelenleg egy 8 éves Thinkpad T23-mas gépem van. Semmi baja, halkabb mint a legtöbb mai gép, érte már minden, leöntötték vízzel, sörrel, stb és semmi nyoma.

Hogy kicsit kisarkítsam a "sima" (egyébként zseniális N széria) és Thinkpad közötti különbséget:

Nézd meg az x301-et. Igen tudom, már autót lehetne venni az árából, vagy 5db N500-at, de:
8 órát is mehet aksiról vagy többet, megkapta a rollcage merevítést, vastagsága révén belefér egy borítékba, és 1,4 kg körül van... Kell ennél több, lehet ennél több?

Rengeteg notit láttam, használtam már és nagyon sokban csalódtam, de igazad van N-szériás Lenovoban nem. Így általában tökéletesen megfelel szinte minden célra. De azért a ThinkPad-ekhez nyújtott szoftveres plusz, a T-szériára alapból járó 3 év gar még sokat tudnak dobni az összképen. Na és persze aki sokat utazik (mint én) azok számára az ideális noti a 14"1-es kivitel ( a sub már szerintem túl pici) és ugye ilyen nincsen az N\Gszériában,nah meg én nem szeretem a tükröződő kijelzőt.

Ami még fontos lehet: Az N200 óta az N széria tagjai csak az új trendnek megfelelő "kinyitom becsukom" elven működnek, nincs retesz. Ez egy esés esetén jóval sérülékenyebbé teszi a gépet. Még egy apróság, hogy a ThinkPad-en kívül a legtöbb gép ( így az N-széria is) alulról szívja a levegőt, így ágyra letéve, buszon sokáig ölben használva kevésbé hatékony a hűtése, zajosabbá válhat és jobban melegedhet.

Sok kis apróság ami együtt sokat számíthat.

Így abban egyetértek veled, hogy tökéletes választás, mindenre elég, de a legendák nem hiába alakultak ki....

Üdv Gábor

[ Szerkesztve ]

May the force be with you!

(#4864) akipapi válasza Micka21 (#4861) üzenetére


akipapi
tag

Ha XP-t akarsz telepíteni bios-ban át kell állítani az AHCI vezérlőt IDE-re, Vista-nal anélkül is mennie kell.

(#4865) akipapi válasza Throme (#4859) üzenetére


akipapi
tag

Köszi szépen sikerült beállítanom. De volna még egy kérdésem, XP alatt az FN1-2 gombra a hangerő grafikusan is reagált, egy ábra jelent meg a kijelzőn kis hasábokkal. Vista alatt nem jelenik meg, de a hangerőt állítja. A grafikus kijelzést hol lehet beállítani?

(#4866) Throme válasza akipapi (#4865) üzenetére


Throme
veterán

Én N500-at használok vista-val.
Más lenovon láttam már ilyen zöld hasábokat amik a hangerő szintjét hivatottak szimbólizálni. Nálam nincs ilyen. Őszintén nem is hiányzik :)

Ami itt történik az annyi, hogy a képernyő jobb alsó sarkában felugrik egy fügőleges csúszka ami mutatja a hangerő szintet és annak változtatását.

Na és én ettől kaptam "idegbajt", mert ez mindig felugrik és ha teljes képrenyős alkalmazást futtatok (pl játék, full képernyős film...), akkor a hangerő változtatásánál mindig leül tálcára a futó progi.

Nem hagyott nyugodni a téma. kivettem az indítandó programok közöl (msconfig) az "On screen Display"-t. A hangerő kezelés megmaradt (mind FN- F1,F2, mind az érintőgombos verzió), viszont már nem ugrik le tálcára az adott alkalmazás...
Persze ettől még lehet grafikusan hangerőt változtatni a kis hangszóró ikonra ráklikkelve...

(#4867) Micka21 válasza akipapi (#4864) üzenetére


Micka21
tag

igen ez is megvan, mégsem csinál semmit, villog bal felül a kurzor és nem történik semmi :(

(#4868) akipapi válasza Throme (#4866) üzenetére


akipapi
tag

ok, köszi
:)

(#4869) bolcsodal válasza Micka21 (#4867) üzenetére


bolcsodal
addikt

Free DOS-szal vetted? Ha Boot lemezt teszel bele, akkor állítsd CD-ről boot-olásra. Hátha...

They drew first blood....

(#4870) Micka21 válasza bolcsodal (#4869) üzenetére


Micka21
tag

igen elvileg free dos van rajta
minden apró lépésemet nem írtam le , de természetesen mikor cd ről akarok boot olni akkor arra állítom a biosban

(#4871) Throme válasza N.GÁBOR (#4863) üzenetére


Throme
veterán

Megnéztem ezt az x301-est. Nem rossz.
Persze az ízlések eltérőek és nekem a lenovo peremes fedlap/kijelző (gondolom merevítést szolgálja, vagy nem tudom) nem tetszik. Másrészt elfogult vagyok mert az N500 - kategóriától független - nagyon tetszik.

Amit irigylek az pedig az 1,4 kg. Nem mintha nem bírnám el a gépem....
Valamint a 8 óra aksi idő. Bár a 3,5 óra se rossz (netezés).

A többit (leejtés, víz, sör....) meg nem próbálom ki ha nem baj :N :N

Garit pluszban vehetsz a laptophoz, így ezt nem tartom extrának. Sőt itt opcionális, ha nem kell akkor fizetned sem kell érte....

Én pl vettem egy (nemtom mi a neve) noti alátétet hogy az ágyon való használat se legyen gond, hűtés szempontjából. Ok ez csak lakáson belül mobil, mert nem viszi magával az ember.

Lényeget tekintve én csak azért szólaltam fel, mert nem tartom reálisnak azt a sw/hw többletért elkért magas árat.
Akik itt érdeklődnek (többségében) én úgy látom a 120 -250 rugós árszinten keresgélnek.
Nekik felhozni egy 400 - 500 rugós kategóriát nem bizti, hogy szerencsés.
Ráadásul azt is meg kell nézni ki mire használja a gépet. Az ujjlenyomat olvasó, a különböző adat titkosító nem hiányzik. Sok egér gomb, pöcök meg felesleges szerintem....

[ Szerkesztve ]

(#4872) bolcsodal válasza Micka21 (#4870) üzenetére


bolcsodal
addikt

Nekem úgy tűnik, hogy a DOS az fut rajta....(kurzor villogás)! :DDD

Gépelni tudsz vele?

Milyen BootCD-t próbálsz?

They drew first blood....

(#4873) Micka21 válasza bolcsodal (#4872) üzenetére


Micka21
tag

láttam már dos-t valamit ki kéne írnia, csak kurzor van, kis vizszintes vonal és sanyi
gépelni nem tudok semmit

xp boot cd-k et használok, régi régi home és prof., meg most két sp3 ast, de nem történik semmi, lassan hoom a kalapácsot és megfenyegetem a notit

(#4874) bolcsodal válasza Micka21 (#4873) üzenetére


bolcsodal
addikt

Állítgattál valamit BIOS-ban? Én próbálnék egy Load defaults-ot aztán újra boot....

Ha úgy sem, akkor szervíz...szarozzanak vele ők... :)

They drew first blood....

(#4875) N.GÁBOR válasza Throme (#4871) üzenetére


N.GÁBOR
aktív tag

Részben egyetértek veled, így azt hiszem nem fogunk összeveszni, hisz én is azt vallom, hogy a Lenovo N\G széria az egyik legjobb vétel.
Az emberek többsége valószínűleg ebben az árkategóriában keresgél a gépek közül, így itt a legnagyobb a harc, itt kell az egyik legtöbbet felmutatni. Ez azt hiszem sikerült is a Lenovo-nak. A felsőb árszegmensben már kevésbé kiélezett a harc, így talán többet ellehet kérni a gépért, amit a készülék képességei által feltételezni lehetne, de akinek kell a többlet, az megfizeti és ez így van jól.:)

Egyébként hozzátok hasonlóan számomra az abszolút plafont a 120-130 ezres kategória jelenti, így jelenlegi T23-mas gépemet is használtam vettem. Az esetleges utódkeresést fontolgatva az anyagi korlátok miatt használt ThinkPad-ben gondolkodom, de nagyon megtetszett a G530 így az sem kizárt, hisz azért az új két év garral. Az egyik legfőbb dolog ami talán visszatart az a "trackpoint" hiánya. Nem tudom, hogy megszoknám-e a touchpad-ot, így ez kicsit zavar, de emellett az új gépek tekintetében abszolút az egyik legjobb vétel.

Ha esetleg már van vkinek G530-as gépe, az megtudnátok nekem írni, hogy a Lenovo márkejelzés az N500-hoz hasonlóan a sarokban van e, vagy középen?

Előre is köszönöm

Üdv Gáboor

May the force be with you!

(#4876) Micka21


Micka21
tag

most rákapott az egyik xp re végre
a következő kérdésem hogy mivel nem adtak ehhez semmi cd-t hogyan tudom telepíteni az ethernet vezérlőt meg az audio vezérlőt? mert jelenleg ezeket az xp nem tudta felrakni

(#4877) bolcsodal válasza Micka21 (#4876) üzenetére


bolcsodal
addikt

Egy másik gépről áthozod pendrive-on... ;)

They drew first blood....

(#4878) Micka21 válasza N.GÁBOR (#4875) üzenetére


Micka21
tag

ha hátulról nézed a notit akkor jobb felső sarok

(#4879) Micka21 válasza bolcsodal (#4877) üzenetére


Micka21
tag

épp csinálom, vadászni kell a drivereket,de megvannak kb
aztán ha minden fenntvan és működik még próbálkozok más xp-t feltenni

(#4880) Throme válasza N.GÁBOR (#4875) üzenetére


Throme
veterán

Amit én láttam képet azon a G530 lenovo logo középen volt és a G550-en volt a szélen (mint az N500 esetében)....

(#4881) N.GÁBOR válasza Throme (#4880) üzenetére


N.GÁBOR
aktív tag

Micka21,Throme: Köszönöm a gyors választ. Láttam képeteket, mind a két megoldásról, így nem tudtam mire vélni, hogy miért lehet. De így végülis már világos:)

üdv

May the force be with you!

(#4882) akipapi


akipapi
tag

Ha sokat használjátok a notit hálózatról az aksit ki szoktátok venni?

(#4883) N.GÁBOR válasza akipapi (#4882) üzenetére


N.GÁBOR
aktív tag

Én kezdetben ügyeltem erre, így ha előre tudtam hogy egy hétig nem fogom sehova vinni a notimat akkor kivettem belőle. Azonban most, hogy már 8 éves lesz a gépem, és így az aksija is max 2 órát megy, így már nem foglalkozom vele.

De egy új gépnél én biztosan figyelnék erre.

Üdv Gábor

May the force be with you!

(#4884) Throme válasza N.GÁBOR (#4881) üzenetére


Throme
veterán

Mikor bejött az N500 akkor volt pár webhely, ahol az N200-as fotóját használták N500-ként...
elméletileg nem lehet összekeverni a G530-at az G550-el.
Az előbbi az szinte ugyan az mint az N500 (csak éppen: érintőgomb helyett normál, hátlap design változott, nincs hdmi).

A G550 meg vékonyabb és a ledek is előre kerültek.

Mindezt neten fellelhető képek, infók alaján mondon. Fizikailag még nem láttam egyiket sem.

Lehet félrevezettek.......

(#4885) userZ


userZ
tag

Üdv!
A lenovo G550 mikor startol a magyar piacon (magyar bill matrica kiosztással)? Ár tekintetében kb mi várható? Elég tetszetős a specifikációja, már amennyit meglehet tudni külföldi oldalakon belőle.

Stop the Earth, I want to get off!

(#4886) Micka21


Micka21
tag

egy kis help kéne, telepítaném a g530 asomra a wifi drivert, de kiírja hogy várjak a telepítő ablek és aztán eltűnik szőrén szálán az ablak és nem történik semmi
valami 5let mit lehet csinállni?

(#4887) kem válasza N.GÁBOR (#4883) üzenetére


kem
addikt

8éves?:Y

Köszi!

(#4888) N.GÁBOR válasza kem (#4887) üzenetére


N.GÁBOR
aktív tag

Igen. Augusztusban lesz 8 éves a kis T23-mas gépem. Eddig kiválóan teljesít, nincs mellette másik gépem, így tényleg egy 8 éves mindenes:)

Bár bevallom egy ideje már nézegetem, hogy mi lehetne az utódja, pedig a wifi-n kívül többet nemigazán kívánhatnék egy géptől. Nem is tudom talán megérintett a többmagos processzorok korának szele:)
( de szerintem egy ideig még elleszek vele és az már biztos, hogy megválni nem fogok tőle:))

Üdv

May the force be with you!

(#4889) akipapi


akipapi
tag

G530-as notimon Vista van, friss telepítés után lefoglalt valami 68GB-ot a vinyón. Van valakinek ötlete mi lehet az? A könyvtárakat végigböngészve csak 18GB lenne az indokolt(rejtett fájlokat is megnéztem,swapot is).

(#4890) bolcsodal válasza akipapi (#4889) üzenetére


bolcsodal
addikt

Nem lehet hogy nem formáztad le telepítéskor, és most egymásra települt a korábbi oprendszerrel? :U

They drew first blood....

(#4891) akipapi válasza bolcsodal (#4890) üzenetére


akipapi
tag

Nem valószínű, elötte XP-m volt csak próbának semmit se telepítettem rá, az is csak 1-2GB lehetett.

(#4892) szaki87 válasza userZ (#4885) üzenetére


szaki87
csendes tag

én is a G550-re várok
júliusra volt kihirdetve a megjelenés,de ezek szerint csúszik,nagyon remélem hogy augusztusban a boltokba kerül a noti...

(#4893) Stehe


Stehe
aktív tag

Hali!

Lenne egy nagy problémám... Próbálnám a 3000 N200-asomat újratelepíteni, de sehogy sem akar elindulni rajta a windows install. Ha a SATA bekapcsolva marad a BIOSban, a telepítő egyből kilép, h. nincs merevlemez a gépbe, viszont ha kikapcsolom, akkor pedig hibaüzenete kapok a telepítőfájlok betöltése után, mieszerint a vinyó sérült v. corrupt, és így a telepítés sem indul el. Előre is köszi, nagyon fontos lenne, mivel nélküle nem tudok dolgozni sem... :S

(#4894) Stehe válasza Stehe (#4893) üzenetére


Stehe
aktív tag

Vista telepítésénél következőt írja ki (SATA-tól függetlenül, formázott vinyóra):

"A Windows telepítő nem tudta újrainicializálni a központi telepítés motorját. Indítsa újra a telepítést"

Most már eléggé fent van az agyvizem :S

[ Szerkesztve ]

(#4895) bolcsodal válasza Stehe (#4894) üzenetére


bolcsodal
addikt

Teljes rendszerpartíció formázása után is sikít? Nem a quick format, hanem a rendes szántás mellett... :U

Nem elég egy géptakarítás? Mindenképp reinstall kell?

Telepítés előtt egy Checkdisk-et lefuttatnék..hátha...

[ Szerkesztve ]

They drew first blood....

(#4896) akipapi


akipapi
tag

Vista telepítésnél kikapcsolva maradt a BIOS-ba az AHCI vezérlő, most vissza akartam kapcsolni, de nem indul így az oprendszer.Van-e értelme használni, és ha igen akkor újra kell telepíteni a Vista-t?

(#4897) bolcsodal válasza akipapi (#4896) üzenetére


bolcsodal
addikt

Be lehet kapcsolni telepítés után is. Itt a topicban le is van írva valahol....

They drew first blood....

(#4898) akipapi


akipapi
tag

Megtaláltam a megoldást, ha valaki mást is érdekel:

1. Lépjünk ki minden programból.
2. Start menü keresőjével futtassuk: regedit
3. Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
4. Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
5. Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot.
:C

(#4899) Duree válasza akipapi (#4896) üzenetére


Duree
veterán

Sajnos az AHCI mód a telepítés alatt ki lett kapcsolva,akkor azt visszakapcsolni csak ujratelepítéssel lehet

duree54

(#4900) Duree válasza akipapi (#4898) üzenetére


Duree
veterán

Azt hiszem megint tanúltam valamit,és ennek örülök

duree54

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.