Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18017) kicsipapucs


kicsipapucs
őstag

Sziasztok!
Valaki tapasztaltabb ember legyen szíves ajánljon nekem egy hűtőt GTX480 ref karira, amit nem főz el a kari már alapfeszes tuningnál is!
Alaphelyzetben egy Twin Frozr II hűtős, 1050mV alapfeszes MSI kariról van szó, aminek hűtését már a megvásárlás napján le akartam cserélni a vrm+vram rész gagyi hűtője miatt.
Az itthon már meglévő Prolimatech MK-13-am dobtam fel rá tesztként 2db 1500RPM-es 12-es ventivel, azonban még alapórajel alulfesznél is emelkedtek a hőfokok 1,5 óra furmark után is, szépen elfőzte a bordát 120 fokig is ment volna, ha hagyom. Egy elég hibás konstrukció a borda, a rohadt hosszú hőcsövek miatt a hűtő egyik fele tök hideg, a másik részen érinthetetlenül forró, nem tudja elvinni a hőt időben.
A tegnapi napon vettem egy Zalman VF3000F-et, amelynek a nyákbordája szuper, így azt tuti, hogy nem adom el a kariról!
Konyhai mérleggel mérve azonban szomorúan konstatáltam, hogy a magot hűtő borda a tfii-nél 410gramm, a zalminál "csak" 295gramm ventik nélkül. Tudom, h a tömeg maga, felület nélkül csak a felfűtési időt növeli, hűtőteljesítményt nem növel.
Ezzel a hűtővel az alulfeszes tesztek már szépen elfutottak, gyári ventivel 58 fokig megy fel 100% fordulat mellett, szemben a TFII 65 fokával.
Azonban alapfeszen legnagyobb órajel (850MHz) mellett a gyári MSI borda 79 fokig engedi a kártyát hevülni, ezzel megint csak 94 foknál még bőszen emelkedett volna a hőmérséklet.
A ventiket lecseréltem 2db 1500-as 12cm-es ventire (mint a prolima bordánál) és így már megáll 94 körül.
Nagyon nem vagyok megelégedve vele! Az MSI borda ugyanis hatalmas hangerő és fehér izzásban lévő nyákalkatrészek mellett, de tette a dolgát, mér 900-as órajel mellett is 83 fokon (!) tartotta a kártyát. nem tudom mi tévő legyek. :(
Előre is köszi minden építő jellegű, (remélhetőleg) tapasztalatra épülő hsz-t! :R :K

Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.