Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Fürdőszobába, mosdó tükör fülé szeretnék E14 foglalatos melegfehér LED izzót. Ilyesmiket nézegetek. Van aki esetleg rendelt már ilyesmit és van tapasztalat hogy melyiket érdemes és melyiket nem?
Továbbá szeretnék E27-ből is nappali állólámpába venni valami LED izzót, ami csak arra kellene, hogy ne legyen teljesen sötét a szobában.
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz Brave_86 #4722 üzenetére
Köszi az összefoglalót, szerintem nagyon hasznos (számomra biztos). Én is gondoltam arra, hogy a lámpatestet hungarocellből készítem el (én XPS-t szemeltem ki), de ez egy bizonyíték, hogy működhet.
Még egyszer gratulálok, kiváló munka , ahogy időm engedi, én is hozzáfogok (nem zárom ki, hogy majd 1-2 dolgot privátban is kérdezek, ha elakadnék) -
ArGab
őstag
válasz AndrewTdi #4753 üzenetére
Én tavaly vettem egy ilyet próbaképp (bár az 12*2835) mert szinte ingyen adták, de olyan is amennyibe kerül. Az még egy 20W-os izzót sem tud kiváltani, azóta is fiókban van. Ez a 220-as táppal valószínűleg vibrálós is lesz.
E14-ből nálam eddig ez az egyetlen fajta kínai beszerzésből ami tényleg jó is: [link] 5W-os meleg fehér ~40-es izzót kivált simán.[ Szerkesztve ]
-
adriankoooo
senior tag
válasz adriankoooo #4687 üzenetére
Megjött a 2835-ös LED szalagom, szerintem ennyi (13$) pénzért viccesen jól világít. A teszt erejéig csak egy 12V/3A/36W tápról hajtottam (ha jól sejtem akkor nem is megy teljes fényerőn így). Amiben van az anrodos alusín, félopálos (egyébként számítsátok hozzá, hogy ez is levesz a fényből nem keveset)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz adriankoooo #4763 üzenetére
milyen széles a szalag?
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz adriankoooo #4763 üzenetére
12V-on hajtod szóval teljes fényerőn megy.
Ha kisebb a táp teljesítménye, mint a szalag névleges teljesítménye, akkor a táp fogja a rövidebbet húzni: idővel lefüstöl.⭐ Stella
-
gorje
senior tag
Hali!
Milyen magyar netes boltot ajánlanátok? Ár/érték arány lenne a fontos. Akár ha tudtok valamilyen akcióról, olyan bolt is érdekelne. Esetleg tapasztalat. Ebay esetén valaki aki már rendelt ledes dolgot és jó is ill javasolná azt meg köszönném.
-
xylacc
csendes tag
Egy a lényeg, hagyjál lukakat valahol rajta, ahol tud a felfelé szálló meleg levegő távozni a belső térből. Így a spot-ok mellett keringeni fog a levegő, ott fogja a hideg levegőt beszívni (kémény hatás), így sokkal hosszabb lesz az élettartam.
És nem feltétlenül kell, hogy beláss a gipszkarton rögzítéséhez.[ Szerkesztve ]
-
Tartarus
tag
válasz Brave_86 #4722 üzenetére
Nekem nagyon tetszik amit csináltál.
Viszont szerintem potenciális tűzveszély, és senkit nem biztatnék hasonló készítésére!
EPS: -Olvadáspontja: 80-100°C
- Éghető, égésekor irritáló füstök (vagy gázok) keletkeznek.
- 300°C felett bomlik
- Forráspont: 240°C.Ebbe beleépíteni az amúgy sem megbízható kínai elektronikát
-
htom127
aktív tag
-
Brave_86
aktív tag
válasz Tartarus #4771 üzenetére
A spotok amelyeket beépítettem nem kínai!
M-Tech GU10 Spot 27 LED SMD, 230V, 5W, 350Lm Meleg Fehér 3000K, Aluminium 5050, MTL416 led izzó 1460Ft/db + Icon Alcor álmennyezetbe süllyeszthető állítható spot kör karima
A led szalaghoz pedig direkt ilyen díszlécet árulnak,-ezt vettem- akkor miért készülne ilyenből? -
Tartarus
tag
válasz htom127 #4774 üzenetére
Lelkük rajta, szerintem veszélyes. Ha csak a törpefeszültségű led-szalag megy bele, megfelelő hűtéssel, alumínium profillal az ok. 230V-os hálózati fesznél viszont már nagyon nem az.
Viszont kétlem, hogy az égéslassító/gátló adalékolása ugyan olyan egy ilyen SV-01 direkt világításhoz tervezett polisztirolnak, mint a hőszigeteléshez gyártottnak amelyet üveghálóval, vakolattal védenek.De kiemeltem, hogy ez magánvéleményem. Viszont, mint panel lakó számomra nem megnyugtató mikor ilyeneket látok. Ki tudja milyen sodrott érkötéssel összetákolva..
-
Cyrin
addikt
válasz jeriko2 #4778 üzenetére
Bizony hogy éghető, "E" tűzveszélyességi osztályú, azon túl már csak az "F" kategória van. Különböző ragasztási és hálózási trükkökkel a homlokzat "B" osztályúvá válik összességében, amit már elfogadnak a tűzoltók, de így is vannak helyek ahova "A" osztályú kőzetgyapotot kell beépíteni, mert ott semmiképpen sem felel meg az EPS. (pl ha egymás fölötti ablakok közt kevesebb mint 1.3 m távolság van.)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv. Jó hogy megtaláltam ezt a topic-ot. Segítséget szeretnék kérni. Van nekem egy ilyen bútordarabom(nem ebben a színben), amiben a felső 3 üvegtálca mögé ragható led világítás. Namost én nem a gyárit vettem meg, mert drága volt, hanem egy olyat, ami távirányítóról vezérelhető(1/4 árban). Hova tennétek a helyemben az érzékelőt? Az érzékelővel az a baj, hogy fehér és nem akarom, hogy nagyon kilátszódjon.
-
student
őstag
válasz Kicsirics77 #4784 üzenetére
(#4786) mzso
hát nem kell számolgatni a ledeket viílágítás közben és nem égeti ki a retinád(#4784) Kicsirics77
meg lehet venni olcsóbban is de azoknak szarabb volt a pozitivja így azokat skippeltem[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
-
student
őstag
válasz radi8tor #4787 üzenetére
mondjuk mostani fejjel már ilyesmit vennék egyszerüen azért mert harmadába kerül
philips tornado 23w
ez is tud 1500lument 8000h élettartam
aztán ki tudja hogy ez a kínai kakukktojás hány óra után döglik be -
kenny123
addikt
Hali, sziasztok!
Ha tv-hez, monitorhoz szeretnék ambilightot( egyszínű ) ami csak akkor világít ha a megjelenítő is be van kapcsolva, akkor mit kellene vasarolnom? Van erre valami készlet, vagy csak sufnituninggal megoldható?
Köszi,
Máté
yo
-
Gépötty
senior tag
Sziasztok!
Nem néztem vissza négyezer hozzászólást, ezért lehet, hogy volt már szó róla, de talán valaki hasznát veszi.
Május első felétől használunk hasonló szpotokat (ahonnan én rendeltem, már nem elérhető), eddig működnek
GU10-es, 12W-osnak mondott (nem mértem) COB-ledes dolgok. Azt hiszem, három különböző színhőmérsékletből lehetett választani, ez a legsárgásabb változat.
Mikor kicsomagoltam, az első gondolatom az volt, hogy biztosan borzasztó viharba keveredett a dzsunka, amin gyártották. Gondolom felborulhattak az alkatrészes dobozok, mert a lencséjük és az aluház is össze-vissza van karcolva.
A mellékelt képen a középső van kicserélve ledesre, a két szélén még a 35W-os halogének vannak.
Ahogy látszik is, a fényereje megvan, ezzel nincs probléma. Viszont kicsit világíthatna nagyobb szögben is, mert most a konyhapulton van egy nagy fényes folt, körben meg viszonylag sötét van, amin még fokoz a túlvilágított rész. Emellett viszonylag apróság, hogy a sárga színszűrő olyan, mintha ecsettel festették volna, világosabb és sötétebb (egész napsárga) foltok vannak a vetített képben. Nálunk nem zavaró, de ahol egyszínű felületet kell megvilágítani, lehet az. Még egy apró negatívum, hogy hosszabb, mint az izzó, és kicsit kilóg felfelé a konyhapult tetején lévő takaróléc mögül. Na, ezt senki nem veszi majd észre, csak ha valakinek szűk helyre kellene beszerelni, szívhat vele. Összességében ezért a pénzért (24,60 CAD, kb. 5eFt volt a négy darab) nem volt rossz vétel, ha még sokáig kitart.[ Szerkesztve ]
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
-
jeriko2
tag
EPS éghetőségéről:
Éghetőség:
Az éghetőség, a tűzzel szembeni viselkedés vizsgálata és a tűzveszélyességi osztályba sorolás az MSZ EN 13501 szerint történik. A MEPS tagjai által gyártott expandált polisztirolhabok az E kategóriába tartoznak. A korábbi szabályozás megnevezései szerint termékeink a „nehezen éghető” kategóriába tartoznak. Az anyag tűzterhelésnek kitéve ég, de az égéshő elvételét követően önkioltóan viselkedik. Égés közben mérgező anyagok nem keletkeznek. Az anyagban lévő adalékoknak köszönhetően, ún. csepegve égés jelenség nincs, tehát megolvadva, csepegve a tüzet nem terjeszti tovább.De mondom, fogj egy darab EPS-t és gyújtsd meg. Csak ennyi.
-
jeriko2
tag
válasz Gépötty #4791 üzenetére
Szia! Ezekben nincs színszűrő, fix hullámhosszon világítanak (elvileg). A foltosodás annak tudható be, hogy ott sokkal intenzívebb a fény, mivel ebben sem egy nagy led van, hanem több, csak közösítve vannak ebben a sárga fluorescensz valamiben. Ahol fényesebb foltokat látsz, ott vannak a bevezetések.
Ha a lencsét valahogy közelebb tudnád tenni a ledhez, nem fókuszálná ennyire a fényt. Illetve szerintem ezeknél a típusoknál ki is lehet venni, próbáld letekerni a lencse körül található gyűrűt, mint egy anyát.
-
Gépötty
senior tag
válasz jeriko2 #4794 üzenetére
A sárga amit látsz, maga a színszűrő. Fix hullámhossz-tartományban világítanak, a kékes összetevőt ezzel a sárga gyantával tudják csökkenteni, kisebb értékre hozva a színhőmérsékletet. Majd egyszer nézd meg, két egyforma, csak különböző színhőmérsékletű fehér led színszűrője más színű, a melegebbé sötétebb.
Gyanítom, attól foltos, hogy a ledek fölött a saját magasságukkal vékonyabb ez a színezett gyantaréteg.
A lencsét még nem próbáltam leszedni (illetve egy nagyon halvány kísérletet azért tettem rá, de inkább nem bántottam), mert annyira sérülékenynek néz ki, hogy inkább nem erőltettem. Olyan vékony anyagból van, hogy ha egy picit is meg van ragasztva az a gyűrű, ami a lencsét tartja, akkor inkább a ház fog deformálódni, minthogy letekeredjen, arra meg nem volt szükségem, hogy azonnal tönkretegyem. Megvárom, hogy magától elromoljon, aztán majd nekimegyek erővel
Egyébként pedig együtt lehet élni vele bőven, nem kell bántani.[ Szerkesztve ]
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
farkas26
tag
Sziasztok!
Nappaliba spot lámpába 4foglalatos milyen ledes spot ott ajánlotok? (Gu10)
Honnan érdemes rendelni?"A jövő sem a régi"
-
B-L-A-C-K
titán
válasz farkas26 #4796 üzenetére
Nekem majdnem az egész lakásba ilyenek vannak, lassan 8 hónapja, és még egyikkel sem volt semmi gond. 2 év garanciát adnak ezekre, olyat hogyha elromlik, beviszed, és egyből kapod az újat. Fényerőbe nem tudom neked milyen kell, de van erősebb is ezekből, meg persze van többféle színben is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Call of Duty: Black Ops 6
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Horgász topik
- Elektromos autók - motorok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest