Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
-
LOGOUT
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
válasz
Exodion
üzenetére
Hm. Úgy látom 2 kz a PWM frekvencia. Akkor ez eléggé villog. 1%-on 50ms-ból 0,5-ön világít. 10%-on 5ms-ból 0,5-öt. Ezek még igencsak érzékelhetőek. LCD-ből kiindulva a az 4,5ms is igencsak érzékelhető, a 45ms sötét meg rengeted.
A valóság meg ennél is rosszabb, mert emlékeim szerint az érzékelés nem lineáris, úgyhogy ennél kisebb teljesítmény szintek kellenek, hogy fényérzetben legyen 10%/1%. -
mzso
veterán
válasz
st6969
üzenetére
Hát 20m az így is úgy is drága lesz. Én már egyúttal olyat csinálnék ami normál világításra is jó (RGBW).
Nem próbáltam, de szerintem kétséges, hogy megmarad, főleg oldalfalon, amikor merőlegesen húzza a súly. Nekem a TV hátulján lévő 1m-es szalag is feljött részben, egyszer. -
mzso
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
Kösz a tippet. A frekvenciája nem ismert?
Mondjuk én kézi szabályzás párti vagyok. Máshonnan nem akarom szabályozni, a telefon meg vagy karnyújtásnyira van a szobán belül vagy nem.
Amikor meg folyton fölöslegesen kéri a jelszót legszívesebben a földhöz vágnám. Mindig amikor gyorsan meg akarok nézni valamit...
Nekem amúgy ilyenem van, ebből is 24V-os:
FCOB CCT LED Light Strip 608 LEDs High Density Flexible FOB COB 10mm Led Lights DC12V/24V RA90 2700K to 6000K Linear Dimmable -
mzso
veterán
Helló!
Valakinek van olyan nagy frekvenciájú (pwm) LED szalag szabályzója ami kipróbáltan nem villódzik még legkisebb fényerőn sem? (Ja és igazából két csatornás kéne változtatható színhőmérsékletű szalaghoz, de szerintem megoldható külön is. Ha nem találok jobbat) -
mzso
veterán
Gondolom szalag driverekből/dimmerekből még mindig csak ilyen stroboszkóp stílusúak vannak?
Ezek kifejezetten ellenszenvesek. Én úgy akarok kis intenzitású szórt fényt, hogy közben teljesen sima vibrálás mentes. -
mzso
veterán
Helló!
Ti cob LED szalagot hogy ragasztanátok falra/plafonra?
Én nem látom értelmét profilozásnak, jól néz az ki így is. -
mzso
veterán
Helló!
Szabályozható kimenetű 12 vagy 24V táp létezik led szalagokhoz? Össze vissza keresek de én nem látok. (Nyilván úgy lenne az igazi, ha értelmes kinezetű vezérlő is lenne, hozzá, de annak még a közelében sem vagyok)CCT szalagok (ami engem érdekel) még akadnak is nem is rossz áron:
https://www.aliexpress.com/item/1005007167704685.htmlhttps://www.aliexpress.com/item/1005007212158137.html
De még a fali kinézetű dimmerek is PWM-esek, meg elemesek...:
Amúgy mennyire rosszak/jók a PWM-esek. Borzalmasan vibrálnak?Nem értem, hogy ilyen alapvető ígényre miért nincsenek megoldások. Egy kapcsoló két tekeverővel a fokozatmentes szabályzásra egyik a fényerőre másik a színhőmérsékletre. Annyira evidens.
Azt meg végképp nem értem minek van ennyi gagyi távirányítós meg egyéb PWM megoldás amikor simán lehetne a tápba integrálni a funkciót és akkor már eleve egyenletes lenne a kimenet. És csak ilyen tekerős szabályzó kéne pluszba. -
mzso
veterán
válasz
PROTRON
üzenetére
Nem tudom miről beszélsz, olyan gyenge LED-est még soha nem csináltak ami 21W-ra csak 200 lm-t produkál.
"Bőven elég ha 5 évente cserélik, cserébe legyen energiahatékony. 10 lm/W? "
Ez meg még annál is jobb 100 lm/W a tipikus a legjobbak 200lm/W körül vannak.Amúgy közel sem 800 lumennél csúcsosodik van ~2500-3500 lumenes is.
1500 felett meg egész sok van. -
mzso
veterán
válasz
bteebi
üzenetére
Hm lehet, ezt kellett volna venni amikor akciós volt: https://www.vtac.hu/led-szalag-cob-led-24v-cct-10555, ez CRI 90-es. Már nem vagyok biztos, de szerint olyan 6k körül lehetett.
Praktikus vezérlőt (és tápot) tudsz. Nekem az ilyen távirányítós megoldások nem túl bizalomgerjesztőek, valahogy direktben hardveres vezérlést megbízhatóbbnak gondolok. -
mzso
veterán
Tudna valaki ajánlani. Ilyen COB Led szalagot, vezérlő elektronikával? (Lehetleg nem arany áron). Mindig is ki akartam próbálni LED szalagot szoba világításnak, de a vessződség/ár a profilokkal, meg a szerencsétlen, ormótlan meghajtó elektronika mindig elvették a kedvem. Gondoltam COB LED-del most egész egyszerűen lehetne vele szórakozni.
Ami igazán szimpatikus lenne az ilyen változtatható CCT-jű megoldás lenne 90+ os CRI-vel. (Meg hatékony is lehetne, de nem hinném, hogy minden összejöhet
Főleg ha nem akarok elszállni az árral.) -
mzso
veterán
Helló!
Van valakinek bevált módszere LED füzér külső falra rögzítésére? Nem akarnám szétszögelni ha nem muszáj, lehet meg sem maradna. Alul fugázott kő felette meg jó porladós kőporos vakolat van. Egyikhez sincs igazán jó ötletem.
-
mzso
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Ja, hát alakítsam a házat a lámpához...

-
mzso
veterán
Helló!
Minden ilyen szerencsétlen napelemes reflektorra rá van írva, hogy közvetlen napsugárzás ne érje?
Most Lidl-öst vettem, ebben benne van a használatiban, de az ALDI-sban is benne volt, ami csak pár hónapot ha bírt. (Még az olcsó mentavilles legalább kibírt vagy 1-2 évet).Marha jó, nekem a déli oldalon van a kapu. Így meg elég nehéz kikerülni a "közvetlen napfényt"...
-
mzso
veterán
Helló!
Ilyen hosszú lámpákból 120-150cm van olyan ami falra plafonra szerelhetőnek van szánva?
Ilyen "bútorvilágítóknak" mondott lámpákat látok amiknél problémás, hogy oldalt csatlakozóval jut hozzá áram. Ami elég hülyén nézhet ki ha a plafonból jön, meg ott éktelenkedik általában egy kapcsoló is az oldalukon, meg amit látok tiplivel rögzíthető tartókapcsok sem valami gyönyörűek.
Valami olyan kéne ami összeilleszthető és hátul végigvezethető/beköthető vezeték, és közvetlenül rögzíthető. De lehet a mai világban egy ilyen egyszerű és praktikus dolog is sci-fi.
Vannak ilyen méteresek önmagában de azok brutálisan erősek ahhoz hogy többet rakjak hosszában, és jóval drágábbak is.
Más:
LED szalagból ami állítható színhőmérsékletű*, magas CRI-jű van jobb ennél: ANRO LED LED szalag beltéri 3528-120 (12 Volt) - CCT meleg+hideg fehér CRI=90? (Jobb alatt hatékonyabbra, vagy még magasabb CRI-jűre, vagy sűrűbb LED-esre gondolok)
Épített már ilyet valaki fali vezérléssel? Van igényes megoldás szabályzókra, kapcsolóra és a driver elhelyezésére?
Meg akkor még olyan profil is kéne ami nem szűkíti be a sugárzási szöget és opál búrás.*Legalább is remélem, hogy van olyan vezérlő amivel lehet keverni a színhőmérsékleteket és nem csak külön lehet szabályozni.
-
mzso
veterán
Hmmm. Az ember azt gondolná, hogy idővel bővül a kínálat és a különböző a lefedett felhasználási területek. De nem úgy néz ki.
Magas CRI-jűekből is inkább kevesebb van mint több. A V-TAC-ok gyártása megszűnt és elfogyóban vannak, van néhány kósza EMOS, de azokból eleve kevés a fényerő és színhőmérséklet variáció.
Meg vannak aranyáron Philipsek, természetesen azok is kevés helyen, mert gondolom ennyi pénzért nem veszik...A karácsonyi füzérekből sincs jobb az ebay-es színvonalú több programú, villogós LED-eseknél. Még a drágábbak is csak konstansan világítanak.
-
mzso
veterán
Valaki vett már Pepco-s színes fényfüzért? Néztem a dobozokat, de kb semmi hasznos nincs rajtuk, még a hosszuk sem. De ahogy belenéztem, gyanítom csak fixen világítanak.
-
mzso
veterán
Helló!
Az ilyen villogás adatokat össze tudja valaki kötni, valós tapasztalattal?
Vettem egy olcsó 250 lumenes Emost, ami ilyeneket tud:
Villogás mértéke (Pst LM) = 0,2; Stroboszkópos hatás mértéke (SVM) = 0,4;
A gyakorlatban meg egyáltalán nem villog még teljesen ráközelítve sem telefonnal. (Pedig az még a 25W-os izzónál is kimutatta a vibrálást)
Viszont a méregdrága "ultra hatékony" Ledvance Osramnál a PST LM az 1. És úgy nézem a nagyobb rosszabb. Most akkor komolyan a drága fényforrások is villódzhatnak? -
mzso
veterán
Helló!
Úgy látom az Osram is megjelent az "ultrahatékony" (magyaru A energiaosztályú) fényforrásokkal, természetesen árban ugyanolyan vagy drágább mint a Philips.
Szeretem az ilyen spontán kartelleket...E14 nekik sincs. Pedig ott lenne igazán jó. Akiknek fényerő kéne de csak kevés szűk e14 lámpa van annak még a felárat is megérné bőven. A fényerő is meglenne, meg a hőhaláltól sem kéne tartani.
-
mzso
veterán
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Én úgy tudom méri, de nagyon jelentéktelen. (A klasszikus mérővel csak akkor ha van más fogyasztás is, mert önmagában nem bírja megforgatni.)
De amúgy szerintem érdemesebb lenne a fázist kapcsolni, hogy ne rázzon a foglalat lekapcsolva. -
mzso
veterán
Mondjuk ez tetszik a felhasználói útmutatóban a tárolás résznél: " Óvja a terméket a közvetlen napsugárzástól."
-
mzso
veterán
Szerintetek Aldis szolárlámpából melyik a jobb a fekete vagy a fehér?
A feket nyilván jobban melegszik a rátűző napon, a fehér meg ki tudja mennyire UV álló, ha nem eléggé akkor besárgul és szétmállik. -
mzso
veterán
A lumeneten néztem, de nem láttam.
Most már megtaláltam. Az "A" Energiahatékonyság az valami új jelölés-szabvány? Úgy látom csak ezek a philipsek tartoznak bele a 200+ lm/W-jukkal.Ez a tipikus, a LED-esek 99+%-a 80-as. Nem látom, hogy ez mitől lenne probléma. (Szerintem erősen rétegigény)
Amúgy meg CRI ide, vagy oda, eddig az összes tisztességes ledesnek jobb volt a fénye mint bármelyik CFL-nek.
-
mzso
veterán
Helló!
Ezt a fajta Philips fényforrást lehet kapni Magyarországon?

Gondolom extra kizsákmányolós áron van/lenne, ahhoz képest száz-forintos tétel ha van egy ilyen ledszál.
-
mzso
veterán
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
A dimtone-nál ha jól emlékszem a fényerővel változik a szín. Külön nem lehet állítani. A másik mit csinál?
Másnak nincs hasonlója?
-
mzso
veterán
Helló!
Lehet kapni egyszerűbb változtatható színhőmérsékletű és fényerejű (mert amúgy nem sok értelme) fényforrásokat? (akár kínából) Én csak olyanokkal találkoztam amik ilyen smart förmedvények és RGB-sek is, amelyikből egyikre sem vagyok kíváncsi. Nekem elég lenne egy távirányító, vagy fali vezérlés.
-
mzso
veterán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Miért is? A felirat ugyanúgy helytálló. Tehetnél bele 60W-os LED-est is ha találnál olyat...
-
mzso
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Vajon az mit csinál amikor 37 fokos kánikula van? (meg megfelelően sötét is)
Folyamatosan világít?A sima PIR mozgásérzékelőre is kíváncsi lennék. Az van de csak hűvösebb helyiségekben és amióta nem is volt ekkora kánikula. (Ami ritka itt a hegységben.)
-
mzso
veterán
válasz
w.miki
üzenetére
"Akkor megveszem, bár nem olcsó, 4000 ft."
Ilyen brutál fényerővel csoda, hogy van ilyen olcsón. 2000 lm fölött már eleve erősen rétegtermék. Ha dimmelhető is akkor meg duplán is az.
A dimmereket nem ismerem. De azt szokták mondani elég lutri, hogy működik-e fényforrással. Inkább olyan helyen kéne nézni ahol ki lehet próbálni. Gondolom van ezer meg egy villamossági, világítási boltban.
A fali dimmerek amúgy nem kapcsolósak tipikusan? Amikor letekered teljen lekattan, már amelyik nem külön kapcsolós.
-
mzso
veterán
Így december felé közeledve nem találkozott valaki olcsó és nem halálos színes LED fényfüzérekkel?
-
mzso
veterán
Áh ez a piacos, ebay-es olcsó LED világítás. Nekem van kettő hasonló színes jó pár éve. Még nem halt meg senki. (kopp-kopp). Lehet nem ártana lecserélni ezeket olvasván.
Amúgy az ellenállások miatt van ahol olvad feketedik a burkolat. Meg a egyiket javítani is kellett. Valami ellenállás nem bírta a terhelést."mivel a termék külső és belső huzalozásánál alkalmazott vezetékek érkeresztmetszete 0,1 mm2-nél kisebb, az alapszigetelésű vezetékrészek megérinthetőek, "
Ezt nem bírom értelmezni, hogy mi köze az érkeresztmetszetnek a megérinthetőséghez.
-
mzso
veterán
Helló!
Tud valaki egy jó tippet mely áruházláncokban lehet a Philips termékpalettáját jó részt megtalálni.
Én egy 13W-os 3000K-s CorePro-t szeretnék, de nincs kedvem a neten rendelni, úgy hogy a szállítás megduplázza az árát.
-
mzso
veterán
Helló!
Tud valaki olcsó 800-1000 lumenig mozgás érzékelős mennyezeti lámpát.
Én egyelőre nem találtam. Nem tudom miért ha egy bonyolultabb PIR-es, akkus IP védett kültéri napelemes lámpát ki tudnak hozni 2300 Ft-ból a Mentavillben, akkor nem tudom miért nem tudnak összehozni egy ilyet amibe napelem, akku, meg bonyolult elektronika sem kell, csak nagyobb teljesítményű LED-ek. És az IP Védelem is csak bónusz ami jó lenne a fürdőbe.
-
mzso
veterán
És akkor gebasz van, ha a gyújtó nem lesz lecserélve? Gondolom akkor a fojtótekercsen folyik az áram.
Amúgy hogy van ez gyújtózás, normál fénycsőnél az a kör megszakad, amikor a fénycső világít, nem? Csak fojtó felé folyik áram. Ledeseknél meg úgy van megoldva, hogy a fojtó felé ne folyjon?
Mondjuk amit látok bekötési rajzot fénycsőhöz azon az egyik pólus mindenképp a fojtón keresztül megy. az ágra a gyújtón keresztől meg nem úgy néz ki, hogy van szükség (LED-esnél). -
mzso
veterán
Helló!
Ha direktbe hálózati feszre tervezett Ledes csövet rakok be úgy, hogy a fojtó nincs kikötve, akkor mi van?
Kinyírhatja a csövet? Vagy működne normálisan? -
mzso
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Meg a LED is. Vagy ezért vagy azért egy elhalálozik a sorban és kihuny a lámpa, vagy villog.
-
mzso
veterán
válasz
accesid
üzenetére
A COB az közel sem egy pontból világít, nagyon messze van attól.
Az SMD az sokkal inkább közel van a pontszerűhöz. Sok kis pont. Ami akár zavaró is lehet sokszoros árnyékkal, de gondolom max akkor ha nagyon közel van a reflektor. Nekem LED sorral nagyon zavaró, de azok jóval nagyobb távolságra vannak egymástól. -
mzso
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Miért is. A kettőből az egyik wikipédia és egyik sem támogatja korábbi állítását. Mert nincs több hullámhosszú led chip és nincs UV-nek titulált kék.
Nem tudom miért kell a végtelenségig rágódni valamin amire rámutattak, hogy nem igaz. Alig ha nem félre értette amikor az UV-t is említették egy általános leírásban mint a Samsungos. -
mzso
veterán
válasz
1stVikman
üzenetére
Talán a Hobby elektronika témában vevőbbek az ilyenre.
Bár gyanítom ott sem sűrűn akaródzik az embereknek egy egész képernyőnyi szöveget végig bogarászni. -
mzso
veterán
válasz
accesid
üzenetére
"Azt mondod én nem olvashattam ezt vagy hogy hibás volt az információ amit olvastam (megjegyzem több helyen is)."
Akár mindkettő. Erősen kétlem hogy bármelyik gyártó leírt volna olyat, hogy "kék de UV".
De ha le is írta volna valamelyik, a gyakorlatban az a helyzet, hogy kék LED-ekből állítanak elő fehéret foszforral.
Olyan led csip meg nincs ami egy rész kéket, meg egy rész UV-t bocsátana ki.Külön UV-s van, csak nagyon ritka.
-
mzso
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Van több te azokat másra akarom használni. (A max méreteket ami belefér azokat megadtam korábban is.)
Meg az egész amúgy sem ér annyit hogy három gyenge fényforrásért kiadjak 5500 forintot.
(#17564) accesid válasza
Mindegy. Kösz a javaslatokat. Úgy látom a Philips 13W-os lesz a legjobb kompromisszum.Esetleg tud valaki webshopot (a lumeneten kívül), áruházláncot ahol a Philips termékpalettája javarészt kapható?
-
mzso
veterán
válasz
accesid
üzenetére
"Ez nem én állítom, több gyártó leírásában is olvastam már ezt, és igen kék de UV, részben a látható fénytartományban részben pedig a szemmel már nem látható fénytartományban sugároznak. És a fehér fény a chip eredetileg kisugárzott fénytartományának UV részéből kerül átalakításra."
Ez így biztosan nem igaz. A LED-chipek tulajdonsága az, hogy igen szűk tartományban bocsátanak ki fényt, gyakorlatilag monokrómok. És világításra használt LED-esek még csak nem is lila fényt használnak hanem full kéket. És ebből a kék fény elnyeléséből keletkezik a spektrum többi része.
-
mzso
veterán
válasz
accesid
üzenetére
Az eszmefuttatásod nem ad magyarázatot, hogy miért inkább a 2700K-t erőltetik a 3000K helyett.
Amúgy már az elejétől fogva amióta világításra lehet kapni ledeket volt mindig hideg és meleg fehér is. Csak régen gyászos volt a színvisszaadás. Még mindig akad nálam a zöldes beütésű melegfehérből.
Amúgy meg az UV állításod egyáltalán nem igaz. Ezekben kék LED-ek vannak, a "foszfor" meg a spektrum többi részét biztosítja.
Vannak nagyon ritka 90-95 CRI-jű fényforrások, na azokban lehet esetleg UV LED. Bár videót amiben ilyet lebontanak egyáltalán nem láttam, úgyhogy közel sem 100%.
Megnézvén ezt a videót még a magas CRI-jűekben sem valószínű. Ennek a spektrumában is látható ugyanott a kék csúcs, csak a többi része a spektrumnak teltebb, nem olyan hullámos. -
mzso
veterán
válasz
accesid
üzenetére
Kösz a javaslatot.
Sajna a méret nekem most fontos lenne a lámpa méretei miatt. A V-TAC-ot is csak azért hoztam fel mert olcsó és tudom, hogy le lehet fejteni róla az opál búrát.
3000K alá se akarok menni, mert lehet, hogy már az is túl sárgás. Sajna úgy néz ki ez már kiveszőfélben van.
Miből gondolod, hogy a fényforrások nem hozzák a CRI értékeket? (Sajna a CRI nem sokat jelent az objektív színminőségre vonatkoztatva.)Úgy látom az Osramon meg a Philipsen kívül nem nagyon van más. Mivel ilyen szpot jellegű a lámpa talán a Philips jobb mert a LED szálas nem fogja túl hatékonyan kijuttatni a fényt, még ha ki is lóg pár milit. Meg jóformán ez az egyetlen 3000K-s is márkás E27-es LED-esek közül.
-
mzso
veterán
Helló!
Tud valaki ezeknél erősebb E27-es fényforrást max 65*110 mm méretben?
Osram Parathom CL A 100 11W E27 filament
Philips CorePro LEDbulb 13WEzek olyan 1500 lumenesek.
A V-TAC-nál már nincs 1800lm-esnek mondott (hazudott?) A65-ös? (Ami 4000K-s, de nekem most 3000-es kéne)
-
mzso
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Én sem tudom mire vélni. Nálunk ilyen ócska műanyag opál búrás lámpák vannak pár helységben. Nem úgy néz ki, hogy észlelhető mértékben csökkentenék a fényerőt. A folyosón meg két 4 wattos fényforrás van, bár homályos üvegben nem opálban. Lehet ennyi sem lenne ha nem lenne benne kanyar.
-
mzso
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
"sajnos kell 6000 lumen hogy a búrát felrakva legyen elég fény a folyosón durva de én már rég betiltottam volna az ilyen opál búrákat csak rendes üveg legyen minimális fénytakarással"
Szerintem csak a szar opál nyel el sok fényt. Elvégre már a LED-es fényforrások többsége is opál, mégis jó lm/W értékeket hoznak.
-
mzso
veterán
válasz
peter889
üzenetére
Én ott már mindenféle olcsóbbal próbálkoztam, egyik sem volt vibrálás mentes. (Bár a 470 lumenes global csak enyhén vibrál) Szerintem max a Philips jó, mert másik még az Osramot is szidják a vibrálás miatt.
-
-
mzso
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
"hogy ez a foglalat-típus még elég gyerekcipőben jár..."
Ami helyénvaló, és nem valószínű, hogy változni fog. LED-es reflektort kell venni. (Amúgy is kb azon az áron kezdődnek mint az R7S-es fényforrás árak amiket soroltál.)
(Igazából az E27/E14 vonal is hülyeség, de az embereknek nincs annyi agyuk, hogy ezen kívül gondolkozzanak.)
A LED-et nem arra találták ki, hogy egy csíkbe belegyömöszöljenek 2000-3000lm fényerőt, ez az izzóknak van kitalálva.
-
mzso
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
A jelenlét érzékelő.
-
mzso
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
"L alakú folyosó ami hosszra 3,5méter szélességre meg 3,2méter a 3,5méteres rész meg 1,5méter széles folyosó"
???
Nekem ez így értelmezhetetlen.De általánosságban szerintem egy jól elhelyezett infrás praktikusabb. Nekem ami volt teszt jelleggel rádiós az gyakran beérzékelt ajtón keresztül is.
-
mzso
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez nem valami ritka dolog? Nekem még soha nem sikerült ilyennel találkoznom. Még böngészés közben sem, nemhogy élőben. Amúgy angolul mi a neve?
-
mzso
veterán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Hát ha lefelénéző van akkor a sima is teljesen jó. Legalább nem világít fölöslegesen felfelé...
-
mzso
veterán
Tud valaki egy nem túl nagy de erős, E27-es spotot? Max 100*60 mm méretű, de legalább 1000lm.
(akár kínából is)
-
mzso
veterán
válasz
Bloksma
üzenetére
Igen rosszul néz ki. Én kettővel néztem (hideg/meleg), ahová mindkettőről kb egyformán esett a fény jó volt de minden árnyéknál színes szegély volt. A vetődéstől függően narancssárgának, vagy kéknek nézett ki.
A konyhában 4000-est meg 4500-ast sikerült kombinálni. Ez teljesen jó. Gondolom mert közel vannak egymáshoz színben.
De szerintem egy természetes meg meleg kombinációjával még mindig jelentős lesz ez a jelenség. -
mzso
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Lehangoló, hogy ilyen drága fényforrásnál is ezzel kell szívni...
A nem-filamentes Philips (átlátszó búrás) az nálunk nem vibrál, de abból Pontneked-ben csak 6500-as van.
Filamentes Philips gyertyáról nincs tudomásom, hogy valaki innen próbálta volna. Nekem ebay-es van ami vibrál mint az állat, másnak V-TAC van ami vibrál. Osram kétséges, volt aki panaszkodott, hogy ilyennél nagyobb fényforrás vibrált.
Szívás.
-
mzso
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Azt nem figyeltem. De mindegy is. Emlékeim szerint a lumenet ingyen cseréli a hibásakat úgyhogy gány minőségű termékeket nem engedhet meg magának. (De pl Philipsből is elhálozott egy a háromból itt, úgyhogy tuti vétel nincs.)
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Főleg ha nem akarok elszállni az árral.)