Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
(nem engem kérdeztél, én is kíváncsi vagyok Ian kolléga mint mond, de azér' csak belepofázok
)
A kondenzor lencse szerepe elvben a párhuzamos fénynyaláb előállítása 8jó esetben pontszerű fényforrásból.
Erre a célra alkalmazhatsz egy darab gyűjtőlencsét (akár egy sima üveglencse, akár fresnel), vagy lencserendszert. Gyakran használnak két szembefordított síkdomború (idegenül plánkonvex) lencsét.
De akár egy szál fresnel is elég lehet (szerintem).
Hogy minél kevesebb fény menjen veszendőbe, persze lehet kombinálni és egy plánkonvex párt együtt használni egy fresnellel - de itt vagy sokat kell számolni
, vagy ki kell kísérletezgetni hogy milyen elrendezésben adja a legtöbb fény az lcd-re (egyenletesen, párhuzamosan, ahogy kell).
Szerintem
Before: lehet hogy nem látom át teljesen, de szerintem nem kell h megegyezzen a fókusztávolságuk. Ha megegyezik, akkor az a helyzet áll elő hogy a kollimátor és a fresnel között a pontszerű (virtuális) fényforrás épp középen lenne. De ha a fresnel gyutávja ennél nagyobb, akkor egyszerűen odébb teszem a fresnelt, hogy párhuzamos nyaláb jöjjön ki belőle... gondolom én.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- Corsair Hydro Series, H115i RGB PLATINUM, 280mm Radiator, Dual 140mm PWM fans, Liquid CPU Cooler
- Cooler Master HAF XM 922 GAMER ház
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)